Baš takoIsto je i sa mts. Jedino A1 SRB bez problema radi na svim s25 modelima.
OneUI 8 ili 7?Mozda ce nekom znaciti; posle perioda "uigravanja" kako volim da ga zovem i prvih 10ak dana preskocenih, za S25 Ultra mogu da kazem da je battery life (odnosno SOT) ocekivano samsungolik...znaci 4,5 - 5.5 sati na nekih 24h. Kao sto vecina zna, koristim manje vise sve osim AOD posto mi je u tu svrhu ipak samsung sat nezamenljiv. Prilazem slike kao i uvek. Sad mi je ostalo jos da probam kombinaciju light performance profila, slabiju rezoluciju i 4g forsiran (bez 5g)...ako mi to da bar pola sata vise, ostavicu tako (posto generalno ne gubim nista primetno) u suprotnom teram sve "full" kao do sada.
E to ne znam,u Srbiji je druga prica. Ja stalno imam 1 ili 2 crtice ,na dva razlicita operatera. Kad vidim 3 crtice,stavljam foliju na glavu.😂😂Meni je signal u Podgorici na Telekom mreži (T-Mobile) uglavnom odličan, gotovo konstantno da imam pun signal, 5G mreža.
Nemam poređenje za 24, ali moja lepša polovina je imala 23FE, pa 25FE.....jedina bitna razlika je baterija. 23FE joj je od početka dosta lošije radio.S25fe vs s24fe, kolika je razlika u performansama?
Ja se izvinjavam na grubom izrazu, ali ocigledno ne znate da podesite telefon. Ovo je u rezimu topljenje telefona na poslu zbog praznika i manjih obaveze oko istog.
Sad ce neko da kaze da se sakati telefon itd sto se mene tice na androidu ste, trebate neke stvari da se podese jer nema sance da sve moguce koristite, tipa bixby pored gemini i itd.
Ista prica kao i sa Windows-om, iako sa 7800X3D radi sve ludo, ne trebaju mi 70 servisa u pozadini da jedu resurse bez veze.
Btw poslednji update
Light profil je ustvari stock freq od CPU-a. (ne verzija za Galaxy) Ako igrate igrice onda mozda vam znaci inace ja ovo koristim od S23U, sve puter je bilo uvek a znacilo je dosta. Nepotreban je maksimum od Samusnga koji to izvlaci iz CPU-a + nema relne razlike u koriscenju telefon osim sto je cip hladniji i manje gladan. Svuda je to isto sto se tice OC-a, ista prica kao i sa PC-om. Totalno bezvredno u danasnje vereme jer nije neki boost iz vec nategnutog silikona osim topljnjenja i potrosnje za neki mali gain.
Android 1.6 . Gde si se toga setio, vratio si me secanjima nazad na moj prvi android. Kao da je juce bilo... 🤤Samo jedan mali osvrt na ovo "podesavanje" iliti Battery guide.
Ovo je bilo meni zanimljivo pre jedno 15-ak godina kad je bio android 1.5/1.6 pa su bili poluproizvodi (u vidu sistema) HTC uredjaji, kasnije sa 2.1 i Samsung S1. Na sve to bio sam i mladji jelte klinac, pa sam imao vremena da stalno nesto prčkam. Sad posle toliko godina zelim da upalim telefon i da on radi, a ne ja svaki put da moram da budem veliki high tech mag kako bih podesio da mi baterija duze traje.
Ako sistem nije sazreo posle toliko godina, nije to problem korisnika kako ne zna da podesi telefon, nego je problem sistema koji nije optimizovan.
Pa iskreno i ja bih to voleo ali msm da je ipak deo filozofije androida i samsunga pregrst opcija koje moze da kontrolise korisnik samim tim nema bas striktnih "defaults" neko juri androide zbog gaminga, neko productivity, neko da prcka brcka moduje theming, neko dev uz potrebu da sw prilagodi bezbrojnosti android uredjaja i vrv jos vise scenarija koje ni ne znamo. Shodno tome tesko da ce android bez zalazenja u apple filozofiju moci da ima uniforman pristup optimizaciji telefona. Tu samsung samo pokusava da gomilanjem "opcija" bude i dalje konkurentan. Meni se ne svidja sto lupaju kozne, drvene dezene na poledjine telefona al sta raditi kad uvek imamo izbor da ne kupimo android i odemo u apple ekosistem... dobro sto makar ima mogucnost da se pozabavimo sot-om. Al realno nije ni nama lako udovoljiti svi bi da imamo benefite apple zakljucanog sisteme ali isto tako i benefite lezerne foss filozofije koju delom ali i sve manje ima googleSamo jedan mali osvrt na ovo "podesavanje" iliti Battery guide.
Ovo je bilo meni zanimljivo pre jedno 15-ak godina kad je bio android 1.5/1.6 pa su bili poluproizvodi (u vidu sistema) HTC uredjaji, kasnije sa 2.1 i Samsung S1. Na sve to bio sam i mladji jelte klinac, pa sam imao vremena da stalno nesto prčkam. Sad posle toliko godina zelim da upalim telefon i da on radi, a ne ja svaki put da moram da budem veliki high tech mag kako bih podesio da mi baterija duze traje.
Ako sistem nije sazreo posle toliko godina, nije to problem korisnika kako ne zna da podesi telefon, nego je problem sistema koji nije optimizovan.
Iskreno njih to ne zanima da se ne lazemo. Oni su ti koji postavljaju svoja pravila i pravac, a mi kao potrosaci ili mozemo da se pripojimo tome ili da odemo negde gde ce ti nasi kriterijumi biti zadovoljeni. Mislim da to namerno rade, jer kada pogledas jedni sa drugima saradjuju u raznim sverama (npr Samsung i Apple). I tako drze svoju sliku koju imaju u svetu i po cemu se razlikuju. Ista prica je i za Windows kao i za Android kao sto rekoh i to je vise nego ocigledno.Samo jedan mali osvrt na ovo "podesavanje" iliti Battery guide.
Iskreno ja od kada znam za sebe uvek koristim to rucno, mislim jos od S2... Iz razloga sto mi nekad u kuci napuca osvetljenje na max i tako slicno gde ne treba. Ne mogu da potvridm da to daje efekat jer ja tako to koristim od kada znam za sebe. Dok na primer na jabuci (sto se meni vise dopada) ona pamti gde si kako i u kakvim okolnostima podesio osvetljenje na telefonu i onda ako izvadis na sunce telefon, ona tako pojaca osvetljenje kako si poslednji put tako postavio na tim uslovima, isto vazi i za mrkli mrak. To bih ja samo dodao ovde da mozeJa sam skontao da je meni najveci problem ekran i ukljucen adaptive brightnes, bez njega sa 100% izvucem i 10h sota sa svim ostalim popaljenim, a ako ukljucim adaptive i jos provedem dosta vremena vani, pa msm da tih 100% mogu i za 3h da pojedem.
Znam da je npr na S23 temi, koju mozes da proveris i sam bila drasticna razlika a nikakav gubitak perf. u odnosu za tu opciju sto je ukljucena. Onda sam jos tada trazio da vidim u cemu je rec, mislim namena iste funkcije jer nije Power Saver jel' te, da bi se ispostavilo da je samo malo nizi clock samog CPU-a i verovatno nesto malo niza SoC voltaza ako dobro pamtim. Tako da od tada ja to tako koristim, ali cuj' meni tako odogovara, ne treba mi 100,200,300 MHz vise tj ne igra mi ulogu, sto ne znaci da neko drugi treba to da koristi. Ja samo pozdravljam i tu opciju sto postoji kao mogucnost. Imas naravno posle i dublje oko toga sa Game Booster-om ali da ne idemo sad u dalje teme.@dule020
Nisam probao light profil ali sam na ovoj temi pročitao od ljudi koji su ga probali da vrlo malo ili nimalo ne utiče na potrošnju baterije. Zašto ga onda uključivati?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari