Aleksandar9339
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 13.12.2022
- Poena
- 50
I poruke ti ne stizu? Tek kad udjes na instagram?
da, dobro je pa nemam nikad ništa bitno na instaI poruke ti ne stizu? Tek kad udjes na instagram?
Vidi da li ti je ukljucen Power Saving (Settings > Device Care > Battery). Uglavnom to resava probleme sa kasnjenjem notifikacija. Takodje, dozvoli viberu neigranicen rad u pozadini (Applications > Viber > Battery), pa tu stikliraj Unrestricted.Ja imam problem sa viberom... Dešava se da poruke ne stižu sve dok ne otvorim aplikaciju.. Isključio sam deep sleep, ali i dalje isto.. Takođe često sam nedostupan. Uzeo sam esim sa ovim telefonom, ne znam da to ne pravi problem ?
Vidi da li ti je ukljucen Power Saving (Settings > Device Care > Battery). Uglavnom to resava probleme sa kasnjenjem notifikacija. Takodje, dozvoli viberu neigranicen rad u pozadini (Applications > Viber > Battery), pa tu stikliraj Unrestricted.
Izgleda da je do ovih goodlock, quickstar i ostalih Samsung gluposti...Ne znam da li je neko već pisao, ali nešto što sam primetio.
Prijatelj je uzeo mali s26, pošto mu se svideo moj s25, i pošto je dugo koristio jabuku dade ga meni da mu podesim sve kao što je kod mene. Jedna od stvari koju sam odmah primetio je da ne mogu da ubacim nfc u notification panel kao prečicu i da uopšteno tu ima mnogo manje opcija. Pitah gpt-a i kao ta opcija je izbačena na 26tici...
Kako bi ih lepo sve kolektivno tuzio, pa pored novog telefona skupo naplatio i oba odlaska do servisa!! Strasno koliko su svi bezobrazni postali i ne stoje iza onoga sto proizvode i zakonski su obavezani da omoguce da radi kako treba.
tačno tako. Ja sam zbog toga komplet porodicu prebacio na whatsapp, majku, oca, zenu....plus HD slanje slika na whatsapp...Viber je problem. Sličnu stvar imaju ljudi na najrazličitijim modelima telefona i verzijama software-a.
E to je poduhvat. Par bližih ljudi još i nekako, ali kako i druge.Ja sam zbog toga komplet porodicu prebacio na whatsapp
Kako si to podesio? Upravo sam mislio da jesam ali kad sam probao - nista.Ja sam preko "routines" namestio da mi se nfc uključuje kada pokrenem RaiPay ili Google Wallet i da se isključi kada ih zatvorim.
Dobro pitanje. Pre par godina sam istu ovakvu rutinu za Wallet napravio kod sebe i zaista radi posao. Ideja je tad bila da ne stoji NFC ukljucen kad nije potreban iako se nisam bavio time da li utice i koliko na potrosnju baterije. Sto se tice ovog oko skidanja novca - nisam probao da li moze da se odradi placanje sa zakljucanim telefonom, mada verujem da to nije moguce.Koji tacno benefit od ovog? Ne moze niko da skine pare sa tel dok setate ulicom ili?...ozbiljno pitam, videh da su u nekom gradu vecem uhapsene cure koje su zamajavale prolaznike i skidale im novce sa telefona
Tebi da otmu ti bi ih lagano jurio ako treba i 42km i stigao hahaNe može zaključan telefon i ne bi smelo da bude omogućeno plaćanje na telefonu, ako nema bilo kakvu unlock zaštitu.
Pre neki dan razgovaram sa drugarom iz Londona, kaže dnevno se ukrade nekoliko stotina telefona u Londonu, uglavnom prolete skuterom ili trotinetom i otmu. Gotovo isključivo dok su u upotrebi, u toku razgovora ili dok kucaš.
U narednih što više minuta ga drže otključanim, probaju da plate nešto, ako može, cede dok ima, ako ne može, odmah ga bacaju. Recimo, meni da otmu otključan telefon, iscedili bi mi karticu do limita.
Baš sam hteo da napišem ovo, "Theft protection" radi prilično dobro, pogotovo za slučajeve koje @PJ pominje, tu nema šanse da ne odreaguje (potrčiš iznenada ili se cimneš sa otključanim telefonom, padne lock odmah)....
A sad su cak i android i ajfon telefoni uveli onu opciju theft protection, pa ako osete da ti je fon otet iz ruke ili slicno, zakljucaju ga automatski i rade jos neke korake usput da potvrde da si to zapravo ti. Naravno, to ne radi savrseno i uvek, ali radi i to pogotovo ako telefon detektuje da je krenuo da se krece jako brzo iznenada.
Meni se desilo da se u sred koriscenja fon sam zakljucao kad je avion krenuo da polece, jer je naglo osetio povecanje brzine.
Da da, u tim slučajevima, za koje je realno i napravljen, kad ti neko otme u prolazu otključan telefon, odlično radi.Baš sam hteo da napišem ovo, "Theft protection" radi prilično dobro, pogotovo za slučajeve koje @PJ pominje, tu nema šanse da ne odreaguje (potrčiš iznenada ili se cimneš sa otključanim telefonom, padne lock odmah).
Inače jedna od stvari na koju nikako da se naviknem od kad sam se vratio na Samsung je upravo povezana sa ovim, a to je da mi ne ide u glavu kako još uvek nisu ubacili je*eno klasično zaključavanje aplikacija. Znači neću secure folder, nego najobičnije zaključavanje na fp. Sve aplikacije koje služe online plaćanju ili sadrže neke bitne podatke bile su mi zaključane, pa sam bio totalno opušten kad dajem nekom telefon u ruke...pa sve i da ga ukrade neko. Sad se po 5x cimam i proveravam dal je telefon zaključan.Ne može zaključan telefon i ne bi smelo da bude omogućeno plaćanje na telefonu, ako nema bilo kakvu unlock zaštitu.
Pre neki dan razgovaram sa drugarom iz Londona, kaže dnevno se ukrade nekoliko stotina telefona u Londonu, uglavnom prolete skuterom ili trotinetom i otmu. Gotovo isključivo dok su u upotrebi, u toku razgovora ili dok kucaš.
U narednih što više minuta ga drže otključanim, probaju da plate nešto, ako može, cede dok ima, ako ne može, odmah ga bacaju. Recimo, meni da otmu otključan telefon, iscedili bi mi karticu do limita.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari