Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Istekao mi ugovor sa mts i malopre sam isao u A1 da vidim kakve uslove nude da predjem kod njih. U poslovnici dobijem informaciju da od aprila ne nude vise nikakav popust za prelazak iz mts, vec mogu da potpisem ugovor samo po onim cenama koje su na sajtu! Da li je moguce to!?

Istekao mi ugovor sa mts i malopre sam isao u A1 da vidim kakve uslove nude da predjem kod njih. U poslovnici dobijem informaciju da od aprila ne nude vise nikakav popust za prelazak iz mts, vec mogu da potpisem ugovor samo po onim cenama koje su na sajtu! Da li je moguce to!?
Sve Vam je danas moguće...

Moras ici preko agenta prodaje ako hoćeš popust. Ako blefiras da od mtsa izvuces popust onda samo podnesi na prepaid prenos i to je to. Nestaje konkurencije polako. Drzimo se na slamkama nekadasnjih giganata sto se tice popusta

Ni Mts ne daje vise za dolazak iz A1 15 meseci dinar odavno. Nema potrebe da A1 se ptetrgne. Sad je vise akcenat na zadrzavanju korisnika koliko sam primetio.
Mozda je primirje a mozda zatisje pred buru. Ali u ovoj situaciji u zemlji A1 nece da talasa posto niko ne talasa.
Svakako imas 6 meseci besplatan mega plan, a mozes da podneses zahtev za prelazak u A1 na pripejed i cenkas se sa Mts-om. Mega popusta trenutno nema za nove korisnike nigde..😀

Utanjili su svi operateri sa promocijama iz vise razloga, a najvise zbog ekonomske krize u svetu koja se dodatno pogorsala u poslednjih 5 nedelja. Svi (i pravna i fizicka lica) zavrcu slavine.

Prebacio dva broja na A1 postpaid pre nekoliko dana.
Jedan je bio na mts postpaid, preko agenta A1 dobio 40% na Neo Super.
Drugi je A1 prepaid i dobio 50% za prelazak na Neo Surf, isto preko agenta.
To je navodno maksimum koji trenutno daju.

Utanjili su svi operateri sa promocijama iz vise razloga, a najvise zbog ekonomske krize u svetu koja se dodatno pogorsala u poslednjih 5 nedelja. Svi (i pravna i fizicka lica) zavrcu slavine.
Verovatno jer internet prolazi kroz Ormuski moreuz pa to dovodi do poskupljenja i ukidanja promocija.

A korisnici nikako da zavrnu slavinu i stede malo...
Odgovor za povećanje cena, bez obzira na privredni sektor, leži u osnovama makroekonomije i mikroekonomije, pa stoga preporučujem svima da pročitaju neku knjigu na te teme radi opšteg obrazovanja i razumevanja kako moderna ekonomija funkcioniše.

Poslednja izmena:
Prebacio danas broj sa prepaid na Neo SURF, 3 meseca za dinar i 50%.
Preko agenta.

Da li je dobio neko Netflix besplatno na 3-6 meseci prilikom obnove ugovora sa popustom?

Najverovatnije pise u ugovoru da li ima ili ne pise ako nema netflix promocije.

Trebam da obnavljam ugovor za kevu, ne znam da li mi je bolje preko korisničkog ubeđivanje oko nekog popusta ili da preko on Line to završim ?😀

Ma ja sam kod mts na ugovor.Uzeo da probam samo zbog 5G .Na MTS nema
Probao vise kartica ,reko i ovu.
Imam S25U

Pre 4 meseca sam potpisao UO na paket Neo 5. Da li u A1 može da se "otkupi" ugovorna obaveza, to jest da platim benefite koje sam dobio za ova 4 meseca, kako bih mogao da prenesem broj u drugu mrežu?

10.03.2026. sam potpisao novu ugovornu obavezu sa paketom NEO Super. Pošto mi je presek 10. u mesecu, prvi obračunski period sa popustom mi je krenuo 10.04.2026 i završava se 09.04.2028. Međutim, ugovorna obaveza traje od trenutka potpisivanja, do kako piše u aplikaciji 10.03.2028.

Dakle, period trajanja ugovorne obaveze se razlikuje od perioda trajanja ugovorenog nekomercijalnog popusta.

U obračunskom periodu od 10.03.2026. do 09.04.2026. sam koristio stari paket NEO24, za koji je cena po tarifniku van ugovorne obaveze 2999 din, a tokom ugovorne obaveze 2199 din (sa uračunatim popustom za elektronski račun).

Meni je obračunata cena od 2999 din za obračunski period od 10.03.2026. do 09.04.2026. iako sam 10.03.2026. potpisao novu ugovornu obavezu koja je već počela sa važi trenutkom potpisivanja. Da li imam osnov za žalbu?

Mislim da ne. Poslednji racun ce ti biti malo veci jer ti popust istice pre kraja ugovora. Mada ako ga ponovo produzis ranije,verovatno ce ti i on biti sa popustom.

Mislim da ne. Poslednji racun ce ti biti malo veci jer ti popust istice pre kraja ugovora. Mada ako ga ponovo produzis ranije,verovatno ce ti i on biti sa popustom.

Popust ističe nakon kraja ugovorne obaveze, a ne pre kraja. Poslednji obračunski period sa popustom je 10.03.2028-09.04.2028, dok je istek ugovorne obaveze 10.03.2028. Sve lepo stoji u ugovoru. To je zato što sam novu ugovornu obavezu postpisao nakon preseka obračunskog perioda, te je prvi obračunski period sa ugovorenim popustom za NEO Super tek od 10.04.2026.

Isto sam imao i sa prethodnom ugovornom obavezom. Ona je isticala 27.02.2026, ali sam imao NEO24 Travel sa popustom do 09.03.2026.

@Tilek
Ništa te ne košta da podneseš molbu da ti uključe i taj obračunski period u novu tarifu, jer je istog dana kad je presek počela nova UO. Onda bi ti se završavala UO tačno sa poslednjim obračunskim periodom. Možda prihvate, nećeš znati ako ne probaš. Možda je to trebalo odmah da tražiš kad si produžio UO 🙁 obzirom da je istog dana i presek.

Nazad
Vrh Dno