Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Jutros mi prebacili IP na Telekom. Ne znam koliko je trajao prekid, ali kada sam primetio, brzo je proradilo.

Malopre zvali sa 733, pitam je kad mi ističe ugovorna obaveza, kaže 9.4. i posle toga je ona gledala kako što pre da završi razgovor. Valjda nije ni trebalo da me zove.

Tako da je na kraju bilo "Zvaće vas neko".... A ja i dalje nemam ni podatke za uplatu za februarski račun, koji ide na Orion.

Malopre mi koleginica kaže, isto joj je istekla ugovorna obaveza, kad je podnela zahtev za raskid, rekli su joj da će račun za mart morati da plati u punom iznosu.
pa to je ono sto ce pokusati da sto kasnije odes da raskines licno i da tek tada racunaju da ti ne odgovre 30 dana kako bi naplatili punu cenu za jos jedan mesec ne samo mart i april, ja ne vidim da su ikom raskinuli ugovor, svi su samo podneli i svi su na cekanju cim ne raskidaju za par dana jasno je da ce nas *****ati.

Izvinjavam se, ima dosta postova na tu temu.. Vi sto ste uspeli da vam ponude da ostanete na staroj ceni, ako mozete na private da mi napisete sta ste tacno uradili. Unapred hvala.

Osnovno je da te pitaju za bilo kakvu promenu po ugovoru. A ne da izmisljaju pravila sta ti mozes.
njima nije u interesu da ti kazu koja imas prava, vec da pricas sa raznom tehnickom sluzbom koja ce reci da ce ti se neko javiti, i sa agentima prodaje i tako u krug, pa posle samo kazu nisi ispunio pravnu formu raskida ugovora, oni se edukuju da prevare klijente samo gledam kako lazu za nove ugovore i kako odjebavaju sve ako moze da nemate prava dok ne pomenes zakon onda kao kod kolege na popunjavanje raskida. Organizovani kriminal na racun gradjana.

Ja sa njima nisam sklapao ugovor i oni su duzni da mi ponude novi. Pa ako pristanem mozemo da razgovaramo. Ne treba nasedati na njihove izmisljotine, oni su skloni obmanama.
Zuel ti si pravno nepismen nemoj da siris savete po forumu jer ce dosta ljudi misliti to sto pricas da jeste tako i posle placati bezveze penale.
Oni su nasledili orionove ugovore samim tim sta si dogovorio sa orionom to sada oni treba da ili ispostuju ili da poniste ugovor, procitaj tamo i orion ima otkazni rok u ugovorima, no to nije ni bitno ako je doslo do premene ali je bitno da se zalis ako sedis i cekas najebecas ukratko.

Vi sto ste uspeli da vam ponude da ostanete na staroj ceni, ako mozete na private da mi napisete sta ste tacno uradili.
nema potrebe da ti pišu na pp. svodi se na to da su skoro imali poziv od operatera/agenta, ponuđeno da ostane po staroj ceni ili raskid ugovora.

Meni je stigao sms, niko me nije ni zvao. Ali i dalje ne znam šta ću da imam u paketu, npr ja u orionu imam stb +3 smart uređaja (tv, ne mob), tako je dogovoreno pri potpisivanju uo.

procitaj tamo i orion ima otkazni rok u ugovorima, no to nije ni bitno ako je doslo do premene ali je bitno da se zalis
A zasto bih se ja njima zalio ako oni ne ispunjavaju svoje ugovorne obaveze ?
Mogu samo pismeno da ih obavestim o tome, pa neka se oni zale kome hoce.

Vi koji ste dobili poziv/odgovor na reklamaciju, kada ste podneli prigovor, odnosno koliko dana je prošlo? Ja sam prigovor podneo negde prošle nedelje čini mi se 7.4., a 10.4. dobio SMS da je prigovor zaveden.

Podnet prigovor 07.04 u poslovnici, juče 13.04. zvali.

Meni jos nista nisu odgovorili ali vise u moj mts aplikaciji nemam one tri stvari vezane za migraciju koje su do pre par dana bile uspesne. Racun jos uvek nisu umanjili, platicu ga sutra, po ugovoru sa orionom do vracanja opreme 24.3. I to je to sto se mene tice.

Ni meni nije stigao ni SMS povodom prigovora, niti su me zvali. Pokušao sam danas da nazovem kontakt centar ali nisam uspeo da ih dobijem, verovatno bih morao da čekam prilično. Zna li neko kako da se registrujem na moj mts ako nemam nijednu uslugu kod njih? Ne prolazi ni JMBG ni imejl, mogu samo da pravim lite nalog koji je neadekvatan.

Ni meni nije stigao ni SMS povodom prigovora, niti su me zvali. Pokušao sam danas da nazovem kontakt centar ali nisam uspeo da ih dobijem, verovatno bih morao da čekam prilično. Zna li neko kako da se registrujem na moj mts ako nemam nijednu uslugu kod njih? Ne prolazi ni JMBG ni imejl, mogu samo da pravim lite nalog koji je neadekvatan.
Pozovi 0800100100 ili 064733 i uz pomoć tehn.podrške kreiraj nalog.

nema potrebe da ti pišu na pp. svodi se na to da su skoro imali poziv od operatera/agenta, ponuđeno da ostane po staroj ceni ili raskid ugovora.
Pretpostavljam da su oni prvo zvali Telekom i izneli svoje nezadovoljstvo? Ili je njih Telekom prvi zvao pa su pokrenuli tu pricu?

Bio sam sad u MTS, samo se napiše zahtev da do kraja ugovorene obaveze ostane ista cena. Bez ikakve drame.
Ja sam svakako raskinuo jer mi istice sutra. A koliko vidim ovi paketi tipa 600/600 su jednako skupi kao i kod drugih provajdera, sad bio u jetelu i a1

Pozovi 0800100100 ili 064733 i uz pomoć tehn.podrške kreiraj nalog.
Ne moze se nalog kreirat nikako, mene su za IP poslali u poslovnicu i kad su videli da sam orion i da nemam nalog za obe stavke se trazi odobrenje i onda ti oni od 1-7 dana kreiraju nalog ili IP dodele staticki, stim da svima predlazem da podnesu za raskid ugovora jer nije obavezan pa posle ako nesto ponude prihvatis ako ne idemo dalje
Inace i za promenu cene na orion cene se podnosi raskid ugovora pa te oni zovi, tako da imam 3 zahteva sad i ni u poslovnici ni na tehnickoj podsci AMA BAS NISTA NE MOGU DA RESE.... jednosatvno oni nas nisu prebacili jos u MTS/supernova sistem

Malo pre došao sa posla, pogledah u sanduče, danas mi stigao račun u fizičkom obliku (onaj izvorni) iako sam dobio na mail pre nedelju dana sa ovim propratnim obaveštenjem da platim harač do sutra. Kod Oriona sam striktno dobijao na mail jer sam tako zahtevao.

Poslednja izmena:
Ne moze se nalog kreirat nikako, mene su za IP poslali u poslovnicu i kad su videli da sam orion i da nemam nalog za obe stavke se trazi odobrenje i onda ti oni od 1-7 dana kreiraju nalog ili IP dodele staticki, stim da svima predlazem da podnesu za raskid ugovora jer nije obavezan pa posle ako nesto ponude prihvatis ako ne idemo dalje
Inace i za promenu cene na orion cene se podnosi raskid ugovora pa te oni zovi, tako da imam 3 zahteva sad i ni u poslovnici ni na tehnickoj podsci AMA BAS NISTA NE MOGU DA RESE.... jednosatvno oni nas nisu prebacili jos u MTS/supernova sistem
Pa, ja ne pričam napamet. Tako sam uradio i sada imam user/pass za mojmts.

Ne moze, zvao sam, mozda si ti imao neku MTS uslugu pa su mogli, ja nisam ni nemam MTS broj sve su to pitali i kazu, pise se zahtev bla bla iz poslovnice samo (da potvrde identitet) i onda se ceka 1-5 dana
U poslovnici je zak zvala nekog i pokusala da kreira i kaze ne moze, mora zahtev da podnese jer nisam nista imao kod njih ranije

Pretpostavljam da su oni prvo zvali Telekom i izneli svoje nezadovoljstvo? Ili je njih Telekom prvi zvao pa su pokrenuli tu pricu?
Upravo sam ih zvao, trebalo je 40 minuta da mi se javi operater.. Odmah su me pitali da li bih nastavio da koristim po staroj ceni do kraja ugovora, sto mi nije problem. Jedino sto je rekla da je rok da me neko obavesti o tome 30 dana 😀 Tako da sam ujedno podneo i zahtev za raskid ugovora, kako ne bih ostao bez mogucnosti da raskinem ugovor bez penala. Pa cu da vidim sta ce mi javiti.

Neko je u predhodnim postovima pisao da se zahtevi za raskid poslati Mailom nepriznaju vec samo licno predati u poslovnici.Kako je to uopste moguce?Doduse,kada je MTS u pitanju sve je moguce jer korisnicima neostaje puno opcija gde mogu uloziti zahtev,zalbu itd.Drugo,kako predati zahtev licno u poslovnici kada njihovi sluzbenici nezele da prime niti jedan papir,znaci racune,vazeci ugovor Orionom kao kokazni materijal,dopis sta i na osnovu cega se trazi raskid.Znam iz licnog iskustva.

Neko je u predhodnim postovima pisao da se zahtevi za raskid poslati Mailom nepriznaju vec samo licno predati u poslovnici.Kako je to uopste moguce?Doduse,kada je MTS u pitanju sve je moguce jer korisnicima neostaje puno opcija gde mogu uloziti zahtev,zalbu itd.Drugo,kako predati zahtev licno u poslovnici kada njihovi sluzbenici nezele da prime niti jedan papir,znaci racune,vazeci ugovor Orionom kao kokazni materijal,dopis sta i na osnovu cega se trazi raskid.Znam iz licnog iskustva.
to sam ja napisao sta su mi danas u poslovnici rekli, naime fora je u tome sto mi kada preko maila trazimo raskid mislimo da smo zapoceli raskid posto nam napisu da ce nam se neko javiti oni u stvari manipulisu da izgubis neko vreme cekajuci a niko ni ne obradjuje vas zahtev, sto sam i iskusio danas, prvo prica jednu pricu pa kad vidi da znas za foru i sta je po zakonu, onda drugu a na kraju znaju da ce ti dati raskid ali moras da ga podneses i cekas pa ce nekom da izvuku jos koji dinar nekom nece zavisi dal im pretis Ratelom ili se samo malo bunis i platis misleci da moras.

S obzirom da meni krajnje jasnu situaciju da su menjali uslove da imam pravo na momentalni raskid plus istice ugovor svakako nisu hteli ni opremu da uzmu jasno je da ce namerno cekati 30 dana i tada reci da moram da platim tih 30 dana jos. dok su odlucivali navnodno nesto.

Ja jos nisam ovde na forumu sem par ljudi koji teraju po svome da im nemogu nista i slicno, da je zaista raskinuo ugovor, tako da se spremite na sve. Posto znam od ranije da se oni tuzbi ne plase znase i zasto, ovo nije nikad bila pravna drzava niti ce biti.

Ima li koga da mu je istekao ili uskoro ističe ugovor a da mu je ponuđen novi ugovor. Zanima me šta će nam ponuditi za obnovu ugovora pošto mi ističe za mesec dana.

kako predati zahtev licno u poslovnici kada njihovi sluzbenici nezele da prime niti jedan papir,znaci racune,vazeci ugovor
Mejlom ili preporucenim pismom i sacuvas otpremnicu i kopiju.
Sudeci po prethodnim postovima, mnogi su im slali prigovore ili reklamacije i to su normalne zakonske procedure.

Ja sa njima nisam sklapao ugovor i oni su duzni da mi ponude novi. Pa ako pristanem mozemo da razgovaramo. Ne treba nasedati na njihove izmisljotine, oni su skloni obmanama.
ne znas ti sa kime imas posla iznece ti namestaj iz kuce na kraju

Mejlom ili preporucenim pismom i sacuvas otpremnicu i kopiju.
Sudeci po prethodnim postovima, mnogi su im slali prigovore ili reklamacije i to su normalne zakonske procedure.

Meni je zapravo rekla, "da vam predložim neki od naših paketa", pa sam je pitao kada ističe ugovor, kaže pre 5 dana, reko' meni odgovaraju stari uslovi i od tog trenutka je samo pokušavala sa me otkači.

Koleginici je istekao ugovor I ponudili su joj ono sa sajta. Nekoliko meseci upola cene.

to sam ja napisao sta su mi danas u poslovnici rekli, naime fora je u tome sto mi kada preko maila trazimo raskid mislimo da smo zapoceli raskid posto nam napisu da ce nam se neko javiti oni u stvari manipulisu da izgubis neko vreme cekajuci a niko ni ne obradjuje vas zahtev, sto sam i iskusio danas, prvo prica jednu pricu pa kad vidi da znas za foru i sta je po zakonu, onda drugu a na kraju znaju da ce ti dati raskid ali moras da ga podneses i cekas pa ce nekom da izvuku jos koji dinar nekom nece zavisi dal im pretis Ratelom ili se samo malo bunis i platis misleci da moras.

S obzirom da meni krajnje jasnu situaciju da su menjali uslove da imam pravo na momentalni raskid plus istice ugovor svakako nisu hteli ni opremu da uzmu jasno je da ce namerno cekati 30 dana i tada reci da moram da platim tih 30 dana jos. dok su odlucivali navnodno nesto.

Ja jos nisam ovde na forumu sem par ljudi koji teraju po svome da im nemogu nista i slicno, da je zaista raskinuo ugovor, tako da se spremite na sve. Posto znam od ranije da se oni tuzbi ne plase znase i zasto, ovo nije nikad bila pravna drzava niti ce biti.
Kada sam malocas pricao sa operaterom, pitao sam da li mogu da podnesem zahtev za raskid sad i rekla mi je da moze, pa sam podneo preko telefona a poslao sam im isto i na mail zahtev za raskid. Svakako bih otisao do poslovnice ako mi ne odgovore u neko dogledno vreme.

Nazad
Vrh Dno