Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Upravo me zvali sa 064 733. Radnik me je pitao da li zelim raskid ili da ostanem po staroj ceni, odmah sam mu rekao raskid. Uopste se nije ni trudio da me zadrzi, ja mislim da je i njima dosta orion korisnika hahaha. Znaci prosto pitanje prost odgovor, sa vama vise nikad dok se ne privatizujete. Rekao mi jw da ce mi javiti kada da donesem opremu, napomenuo sam mu da ne odugovlace jer za par dana bukvalno svakako podnosim ratelu prigovor, jedino sto zaboravi da ga pitam, sta se desava sa racunom, prilikom raskida ne znam sta fakturisu i da li cemo morati da placamo uvecane racune.

Poslednja izmena:
Bio sam mts poslovnici u petak i podneo prigovor na racun. Receno mi je da cu dobiti na sms broj pod kojim je moj prigovor zaveden ali evo do danas jos uvek nisam dobio.

Da li se jos nekom desilo da ne dobije sms?

Trazio sam od devojke koja je radila papir kao dokaz da sam podneo prigovor na racun ali mi je rekla da ne mogu to da mi izdaju.

Bio sam mts poslovnici u petak i podneo prigovor na racun. Receno mi je da cu dobiti na sms broj pod kojim je moj prigovor zaveden ali evo do danas jos uvek nisam dobio.

Trazio sam od devojke koja je radila papir kao dokaz da sam podneo prigovor na racun ali mi je rekla da ne mogu to da mi izdaju.
Trebao si da trazis raskid. Dace ti oni staru cenu, ali po meni ozbiljan downgrade usluge u odnosu na orion. Juce su mi dva puta resetovali ruter na fabricka, cg nat. Brzine su manje. Po meni sada jw sansa da ae oslobodimo , narocito oni sa duzim ugovorima.

Upravo me zvali sa 064 733. Radnik me je pitao da li zelim raskid ili da ostanem po staroj ceni, odmah sam mu rekao raskid. Uopste se nije ni trudio da me zadrzi, ja mislim da je i njima dosta orion korisnika hahaha. Znaci prosto pitanje prost odgovor, sa vama vise nikad dok se ne privatizujete. Rekao mi jw da ce mi javiti kada da donesem opremu, napomenuo sam mu da ne odugovlace jer za par dana bukvalno svakako podnosim ratelu prigovor, jedino sto zaboravi da ga pitam, sta se desava sa racunom, prilikom raskida ne znam sta fakturisu i da li cemo morati da placamo uvecane racune.
samo i tebi i ostalima da javim da su mi sada upravo u poslovnici rekli da nikakvi zahtevi za raskid ne postoje preko maila ili telefona, vec da morate licno da dodjete. Samo lazu da izgubite sto vise vremena kako bi pokusali da naplate jos 30 dana kao otkazanog roka. Znaci obavezno svi u poslovnicu trazite raskid i da u napomenu ili molbu stave da se pozivate na nepostovanje uugovora zek 131 koji vec i da trazite momentalni raskid.

Pritom od petka su dobili direktivu da ne primaju opremu dok traje raskid tako da dzaba nosite opremu (tako je sigurno u poslovnici u merkatoru). Tako dok ne odluce po tom zahtevu opet morate doci i vratiti opremu (da ih kao ne tuzite posle da niste mogli da koristite internet bez opreme).

Jos jednom nista sto ste online dogovorili nema i nece imati nikakvu vaznost kada budete svatili da su vas *****ali, meni dzaba sva dopisivanja u mailu. Nikakv zahtev nisu zapoceli , kad kazu neko ce vas kontaktirati znaci da su vas iskulirali.

Procedura:
1. podnosite zahtev za raskid
2. po resenju sahteva vracate opremu
3. ukoliko niste zadovoljni tipa naplate vam jos jedan mesec ili vise nego sto treba zalite se Ratelu
4. ako vas Ratel odbije onda vec advokat sudjenje...

Poslednja izmena:

Ja sam tako isto prošao, pisao im na mail [email protected] i odgovorili mi sa brojem prigovora. Posle 6 dana su zvali sa nepoznatog broja.

Isto sam uradio prosle nedelje, i ja cekam sms jos uvek.
Sto se tice usluge, ja sam taj Laki box zaboravio i da imam. Ne zanima me TV iskreno. Sto se tice optike DL/UL.. moje licno iskustvo je da sve radi kako je i bilo. Kazem kod mene,
za druge citam da nije isto i da je gore...
Iimam neki modem njihov HN8546X6. Neki dobri covek je ovde okacio superadmin user/pass.. posto su strucnjaci iz MTS cackali oko cvorista i skinuli mi bridge, sam sam usao u modem, namestio bridge i sve radi. Evo vec 15-ak dana ista IP.. 950/250 (ul je upola manji ali nije mi od bitnosti). Rade spolja kamere, portovi.. ono sto mi treba.
Izgleda da kako je koga uk**alo tako je dobio uslugu. Svakako podrzavam raskid ugovora ako se drasticno pogorsa usluga.

Kolko vidim po komentarima ovde, svima kojima je ponudjena ista cena do kraja ugovora su odlucili da ipak raskinu ugovor.
Iskreno ne razumem logiku. Sad cete da trazite dugog provajdera koji ce da vas odere sa cenom, jer bukvalno ne postoje cene nigde kao sto je orion imao, umesto da ostanete i placate manje jos par meseci, ili kolko god, pa posle kad istekne ugovor raskinete

Mozda mi je nesto promaklo, ali ne kapiram bas...

Evo ja, skinuo sam uplatnicu, pustio pare, i nista se ne desava, pokusavao sam da konntaktiram i Orion i MTS, na MTS su napravili neki tiket, naravno internet mi ne radi vec nedelju dana.
Evo novosti, za prepaid internet, stigao mi je sms od MTS da mi je evidentirana uplata, i to nedelju dana kasnije. Ali net i dalje nista ne radi.

Kolko vidim po komentarima ovde, svima kojima je ponudjena ista cena do kraja ugovora su odlucili da ipak raskinu ugovor.
Iskreno ne razumem logiku. Sad cete da trazite dugog provajdera koji ce da vas odere sa cenom, jer bukvalno ne postoje cene nigde kao sto je orion imao, umesto da ostanete i placate manje jos par meseci, ili kolko god, pa posle kad istekne ugovor raskinete

Ja sam prihvatio.

Pa ja recimo imam firmu pa imam i izbor za Orion biznis pakete, nema cg-nat a i u produzenje uz iste uslove na casnu rec ne verujem.
Moj ugovor traje do novembra 2027, ko mi garantuje da zbog "unapredjenja usluge" za recimo 6 meseci opet nece dici cene i onda opet sve ispocetka.Neka hvala, pokazali su kakvi su, meni to ne treba.

Da se razumemo, da nemam drugog izbora, ***, pokrio bi se usima, prihvatio i to je to, ovako....

Zato sto je usmeni dogovor bez pisanog dokaza, mogu opet pokusati da te zavrnu za koji mesec i nabiju cenu na 8000 ali ovog puta sa penalima za raskid jer mogu da se pozovu na taj verbalni ugovor ili snimak razgovora. Telekom radi ove prevare vec godinama po sistemu ako prodje prodje, bolje raskid i ziveti u digitalnom mraku dok se ne nadje nesto drugo nego razbijati glavu i natezati se sa idiotima.

Da li su kod vas promenjene brzine i ip adrese, kod mene i dalje sve regularno a naplata harača ide kroz mts? Stvorili su totalnu konfuziju sa paketima...

samo i tebi i ostalima da javim da su mi sada upravo u poslovnici rekli da nikakvi zahtevi za raskid ne postoje preko maila ili telefona, vec da morate licno da dodjete. Samo lazu da izgubite sto vise vremena kako bi pokusali da naplate jos 30 dana kao otkazanog roka. Znaci obavezno svi u poslovnicu trazite raskid i da u napomenu ili molbu stave da se pozivate na nepostovanje uugovora zek 131 koji vec i da trazite momentalni raskid.

Pritom od petka su dobili direktivu da ne primaju opremu dok traje raskid tako da dzaba nosite opremu (tako je sigurno u poslovnici u merkatoru). Tako dok ne odluce po tom zahtevu opet morate doci i vratiti opremu (da ih kao ne tuzite posle da niste mogli da koristite internet bez opreme).

Jos jednom nista sto ste online dogovorili nema i nece imati nikakvu vaznost kada budete svatili da su vas *****ali, meni dzaba sva dopisivanja u mailu. Nikakv zahtev nisu zapoceli , kad kazu neko ce vas kontaktirati znaci da su vas iskulirali.

Procedura:
3. ukoliko niste zadovoljni tipa naplate vam jos jedan mesec ili vise nego sto treba zalite se Ratelu
preko mejla je skroz legitiman nacin raskida... mejl se koristi u poslovnoj komunikaciji svakodnevno, oni mogu pricati do sutra to ali to je pismeni dokaz da si ti njima izjavio raskid i otvoren nacin komunikacije, poslednji put kad su ono povecavali cene box paketa sam samo preko mejlaa izjavio raskid i sve je tako zavrseno, tako sam i sad samo sto sam dodatno prosle nedelje uspeo i opremu odmah da vrratim i dodatno podneo zahtev tu... tako da samo cekam sad da naplate pun mesec pa da se zalim da nisam imao nacin da primam uslugu i da mi naplate samo do 06.04.2026.. bukv sam sve prosao sa njima prosli put uz pomoc efektive i advokata

Ja sam takođe tražio raskid. Prvenstveno jer nisu znali ništa da mi kažu vezano za javnu IP adresu i bridge mod. Bili su u fazonu da sada samo pričaju o ceni, a posle bih morao da se natežem sa njima za sve ostalo.

Teško ćeš dranjem nešto da uradiš. Bolje da zatražiš statičku IP adresu.

Prošle nedelje su me (pretpostavljam oni) zvali sa skrivenog broja, naravno nisam se javio.

Danas zovu regularno, nude da do isteka ugovorne obaveze (u mom slučaju je to jun 2027) ostane ista cena kao kod Oriona, i prihvatio sam jer za te pare nema ništa približno da se nađe, niti sada imam vremena da se cimam oko raskida ugovora, vraćanja opreme i ostalog.

Čekam samo da mi pošalju zvaničnu potvrdu na mejl, i korigovan račun za mart.

Da li su kod vas promenjene brzine i ip adrese, kod mene i dalje sve regularno a naplata harača ide kroz mts? Stvorili su totalnu konfuziju sa paketima...
Meni je još uvek nepromenjen paket i Orion IP adresa koju imam praktično otkad koristim Orion. Još uvek čekam poziv od njih u vezi sa prigovorom koji je zaveden 9.4. Ako ponude istu cenu do kraja UO, svakako to prihvatim pošto jednostavno neću naći ovo što sada koristim po ceni od 1700 RSD mesečno. Pa ću se natezati sa njima ako prebace na CGNAT.

Procedura:
Ja sam poslao zahtev za raskid i mejlom i u pislovnici.U aplikaciji su evidentirani i jedan i drugi i danas stoji da su preuzeti valjda u razmatranje.

Ne radi se samo o ceni nego šta ide uz tu cenu.Ako je smanjena lista kanala,broj uređaja brzina interneta onda ni cena mije ista.

Mene su malopre zvali i ponudili da ostane ista cena kao što je bila u Orionu do kraja UO. Prihvatio sam, jer u principu mi cg-nat ne znači ništa, tako da ništa ne gubim, a tu cenu ne mogu više da dobijem ni kod jednog operatera. Što se tiče računa, na koji sam se takodje žalio, reče teta da će i to proslediti kolegama koje su zadužene za izradu pisanog odgovora koji treba da mi dostave, pa će oni sve to obaviti. Videćemo da li će da ispoštuju.

Upravo me zvali sa 064733.Nude staru cenu do kraja UO.
Na koliko uređaja mogu da koristim aplikaciju.Kaže na jednom.Onda raskid pošto sam kod Oriona mogao na tri.
Znači vi hoćete da koristite na tri uređaja.
Hoću sve ono što sam imao kod Oriona,korekciju cene za Mart i sve to da mi se pošalje ma mejl pošto vama ništa ne verujem.
U redu,proslediću vaš zahtev kolegama.

Zato što apsolutno nema garancije da za par meseci opet neće dići cenu (a hoce sigurno). Dodaju slovo X,Y, u naziv paketa, dodaju 100 kb u paket,i cena veća npr 50%. Da su bili ljudi pa obavestili i napisali šta dalje, a ne da se slogiramo pa trčimo po poslovnicama, bila bi druga
priča.

Jutros mi prebacili IP na Telekom. Ne znam koliko je trajao prekid, ali kada sam primetio, brzo je proradilo.

Malopre zvali sa 733, pitam je kad mi ističe ugovorna obaveza, kaže 9.4. i posle toga je ona gledala kako što pre da završi razgovor. Valjda nije ni trebalo da me zove.

Tako da je na kraju bilo "Zvaće vas neko".... A ja i dalje nemam ni podatke za uplatu za februarski račun, koji ide na Orion.

Malopre mi koleginica kaže, isto joj je istekla ugovorna obaveza, kad je podnela zahtev za raskid, rekli su joj da će račun za mart morati da plati u punom iznosu.

Nazad
Vrh Dno