Šta je novo?

Vivo X300 Series

Što, malo ti je ovoliko Ai crtanje, pa bi još i fejk dinamički raspon iz LSD bajke (sa promašenim WB-om), da upotpuniš full Digital Ai Art doživljaj? 😀

Čitajući ove komentare, definitivno sam odustao od premium Oppo i Vivo. Ovo je uzas. Uzecu telefon koji je najvise "raw".

Dokle god mogu poverovati u to što crta sve je ok. Svi crtaju danas, i to ne ono što žele 😁
Ako ispadnem lep na nekoj slici to je već problem 😁

Čitajući ove komentare, definitivno sam odustao od premium Oppo i Vivo. Ovo je uzas. Uzecu telefon koji je najvise "raw".
Moraš da imaš u vidu da smo mi svi ovde neki način cepidlake i nalazimo dlake u jajetu ( jer da nismo, ne bismo ni bili na forumu već kupovali, šta nam agent u poslovnici predloži). U 99 posto situacija, fotografia Viva i Oppa će izgledati bolje od svega što je danas u ponudi. Hardver, softver uz dodatak Ai, izvlači stvari koje retko ko drugi može. E sad, to što u tih 1 posto situacija zabrljavi i napravi neki fejk ishod, može se reći da je zanemarljivo spram onog što se dobija.

Ovde se izvlače ekstremi, niko neće poslati 999 fotografija koje ispadnu savršeno i koje nijedan drugi telefon pre 2025 nije uspeo da stvori, već se iznese ta jedna fotka koju je Ai totalno uništio. Oppo i Vivo su definitivno vrhunac kamera telefonske industrije danas i stvar koju će Samsung i Iphone, tek za koju godinu da jure da stignu,

A "raw" i manje Ai modove, svakako imaju.

Ако овај није едитовао фотке, ово изгледа болесно добро, бар у већини ситуација.

Ako ti je kamera bitna i jedan i drugi su za 3 generacije bolji u odnosu na ostale poput Samsunga, Pixela ili iPhone-a. Pusti priče koje vidiš ovde, ovo su ekstremni primeri na velikim žižnim daljinama. Da se postave cele fotografije ovde, 99% ne bi primetilo ništa.

Mislim da bi umesto rasprave o detaljima i pixel peeping-u na x20 zoom-u, ljudi trebalo da posvete malo više pažnje tehnikama fotografisanja, kompoziciji i kreativnosti, te slikanju u RAW I obradi fotografije. Svi flagship uređaji poslednjih par generacija imaju dovoljno dobre kamere za ozbiljne fotografije.

Mislim da su ovo jedne od poslednjih kineskih ultri ( tako da navalite na x300u i x9u ) dok se cene rama ne smire, tako nešto pisao je i onaj ice universe mačka, navodno će od sledeće godine svi Kinezi da batale gruvanje max spec na ultre i ugledace se na Samsung i njegovu fejk ultru.
A veoma je prosto, ovo što sada izbacuju u vidu ultre zanimljivo je jako malom broju ljudi, niko nije lud više da iskesira 2000e da uzme mob koji pravi u proseku 10% bolje fotografije od istih tih modela sa Pro u imenu koju su skoro pa duplo jeftiniji.
( Huawei je već krenuo tim pravcem, neće biti pure 90 ultra )

Poslednja izmena:
Mislim da su ovo jedne od poslednjih kineskih ultri ( tako da navalite na x300u i x9u ) dok se cene rama ne smire, tako nešto pisao je i onaj ice universe mačka, navodno će od sledeće godine svi Kinezi da batale gruvanje max spec na ultre i ugledace se na Samsung i njegovu fejk ultru.
A veoma je prosto, ovo što sada izbacuju u vidu ultre zanimljivo je jako malom broju ljudi, niko nije lud više da iskesira 2000e da uzme mob koji pravi u proseku 10% bolje fotografije od istih tih modela sa Pro u imenu koju su skoro pa duplo jeftiniji.
Bit će Pura 90 Pro Max....

Što znači da će biti vivo x500 pro i pro max I oppo x10 pro I pro max. Znači bez ultri 🙂
A razlika će biti u tome što će imati lošije kamera senzore nego na modelima od prošle godine to jest x9u i x300u

Evo gledam cene na Tradingshenzhen i iskreno nisam mislio da će Xioami 17 Ultra biti apsolutno najprisutpačnija ultra u odnosu na sve ovde pomenute, zaista fascinantno. Oppo i Vivo poprilično skuplji, ko bi rekao, jer nije da je Xioami štedeo na hardveru itd.

Što znači da će biti vivo x500 pro i pro max I oppo x10 pro I pro max. Znači bez ultri 🙂
A razlika će biti u tome što će imati lošije kamera senzore nego na modelima od prošle godine to jest x9u i x300u
Za Huawei ne vjerujem. S obzirom na njihovu poziciju vjerujem da će maksimalno gurati kamere u prvi plan. Pura serija je baš camera phone, a ovi nazivi (Pro Max i sl.) su posljedica trendova i današnje zaluđenosti iPhoneom.

Da, bila je neka priča da cene rama neće previše uticati na uređaje koji su zaplanirani za prvi kvartal 2026 jer su količine za iste već obezbeđene, ali da će sve posle toga biti na neki način peglano, da li povećanjem cene, bilo škrtarenjem na hardveru..

Ovo šta pricate da nece bit ultri su gluposti.
Opcija 1 bit ce ultre kao i do sad ali ce to pratiti i cijena.
Opcija 2 bit ce ultre kao i do sad ali ce ih nuditi na manjem broju trzista.

Da izbace ultre pucali bi sami sebi u noge.
Biće Ultri, ali će im gotovo sigurno osakatiti količinu RAM memorije, zbog aktuelne situacije.
Manje verovatno je da će se resetovati na Samsung Ultra podešavanja, gde bi samo glavne kamere bile kao i do sada, a telefoto i UW sa dosta manjim i jeftinijim senzorima.

U nocnim uslivima satire 16icu. Verujem da jevtako i sa 17icom. Bukvalno su nebo i zemlja pogotovo kad je dolby vision ukljucen

Je l ovo global varijanta kamere ili na svakoj ultri izgleda skroz drugacije od x300 pro?
Ovi efekti manje vise, ali dobro izgleda sto moze da se menja raspored podesavanja.

Aj što ne mislim, nego i ne vidim... 😂

The X300 Ultra is already listed on Amazon Germany. You have a choice of only the top-tier 16GB/1TB model in either Green or Black. The phone by itself costs an eye-watering €2,000.

Lepa priča baš 🙂

Jezivo, ali u principu će koštati manje od iPhone 17 Pro Max 12GB/1TB, može da se kaže i primetno manje 😀

Jezivo, ali u principu će koštati manje od iPhone 17 Pro Max 12GB/1TB, može da se kaže i primetno manje 😀
bgmi iphone odem u ducan 3min od kuce i kupim za 1950 eura model od 1tb.
Za godinu dana ga prodam za 1500e u 15min
Vivo da sad kupim za 2000e, za godinu dana cu molit nekog da ga kupi za 1000e

Nazad
Vrh Dno