Šta je novo?

Kompjuteri preko ePlanete - da ili ne?

DaniloHere

Zapažen
Učlanjen(a)
07.08.2024
Poena
15
Kupujem sebi komp i našao sam dobar na ePlaneti za 74000, ali ne znam jel mi baš pametno uzimati pošto prvi put uzimam komp, a i čuo sam kako znaju u eplaneti biti neozbiljni itd.

I da li je uopšte dobar ovaj komp za ove pare ili mi je bolje uzimati kod nekog drugog, možda i sam sastavljati?

-----------------------------------------------------
ePlayGame Gaming Desktop Desperados 2 AMD Ryzen 5 5500 16GB 1TB SSD RX7600 8GB

XFX AMD Radeon RX 7600 8GB – odlične performanse u modernim igrama

Ryzen 5 5500 (6C/12T) – snažan procesor za gaming i rad

1TB Kingston NVMe SSD (6000/4000 MB/s) – ekstremno brz disk

16GB DDR4 3200MHz AData XPG – odlično za multitasking i nove igre

Zeus Z200 Plus RGB Cooler – efikasno i estetski privlačno hlađenje

Zeus HA-02 600WRP kućište sa 600W napajanjem

Stabilna Gigabyte A520M S2H matična ploča

Dosta puta mi se desilo da narucim nesto preko njih online i stigne mejl za par dana da nemaju na lageru iako pise da imaju i naravno otkazana porudzbina.

Kupujem sebi komp i našao sam dobar na ePlaneti za 74000, ali ne znam jel mi baš pametno uzimati pošto prvi put uzimam komp, a i čuo sam kako znaju u eplaneti biti neozbiljni itd.

I da li je uopšte dobar ovaj komp za ove pare ili mi je bolje uzimati kod nekog drugog, možda i sam sastavljati?

-----------------------------------------------------
ePlayGame Gaming Desktop Desperados 2 AMD Ryzen 5 5500 16GB 1TB SSD RX7600 8GB

XFX AMD Radeon RX 7600 8GB – odlične performanse u modernim igrama

Ryzen 5 5500 (6C/12T) – snažan procesor za gaming i rad

1TB Kingston NVMe SSD (6000/4000 MB/s) – ekstremno brz disk

16GB DDR4 3200MHz AData XPG – odlično za multitasking i nove igre

Zeus Z200 Plus RGB Cooler – efikasno i estetski privlačno hlađenje

Zeus HA-02 600WRP kućište sa 600W napajanjem

Stabilna Gigabyte A520M S2H matična ploča
A koje su to pare?

Pa pise ti 74000 🙂

Па 74000 динара

Иначе мени се то Зевс напајање уопште не допада.

Moram malo da prokomentarišem ovaj opis 😂 😂 😂

XFX AMD Radeon RX 7600 8GB – odlične performanse u modernim igrama - Bukvalno najslabija nova grafička kartica u ponudi trenutno od AMD, Nvidia ima verovatno u ponudi 3060 i dalje, koje je takodje tu negde... odlične performanse nisu, da ćeš moći kako tako da poteraš sve igre za sada hoćeš, mix low-medium uglavnom, po negde high u manje zahtevnim igrama.

Ryzen 5 5500 (6C/12T) – snažan procesor za gaming i rad - nema slabiji od ovoga u ponudi, ovo je najslabiji koji AMD nudi, najslabiji je još od 2023, pruža dovoljno za sada, ako nemaš visoke zahteve... ali snažan nije.

1TB Kingston NVMe SSD (6000/4000 MB/s) – ekstremno brz disk - ovo je entry level model manje više, tako da nema ništa extremno ovde, ovo je ono OK ali daleko od nekog šampiona. Realno OK za ovaj PC.

16GB DDR4 3200MHz AData XPG – odlično za multitasking i nove igre - 16 Gb je dovoljno za skoro 0 multi taskinga, toliko ima moj PC iz 2011 godine, moći ćeš kako tako da igraš 1 igru bez mnogo pozadinskih procesa (idealno ništa, pričam iz iskustva, čak i steam klijent zna da me zeza tako da bukvalno gasim sve osim igre, klot desktop i igra radi OK uglavnom, mada na medium u većini stvari koje igram). Sa današnjim cenama memorije sasvim dovoljno, samo naučiš da se ne bahatiš sa 10 otvorenih aplikacija i dobar si i dalje...

Stabilna Gigabyte A520M S2H matična ploča - odavno nečuh da se prodaju nestabilne matične ploče, čak i 1996 u vreme sankcija i šverca najgori škart koji nam je stizao ko zna kojim kanalima nije bio nestabilan...

To je OK PC ako zanemariš opis koji važi samo ako se porediš sa polovnim konfiguracijama iz 2010-2015 sa KP, ali za te pare ne verujem da može išta bolje od ovoga. Ponuda solidna, opis malo previše optimističan. Ako zadovoljava tvoje potrebe, dobar si, cena korektna koliko pratim domaće tržište.

PS ovaj lik se bavim domaćim tržištem pa ako želiš dalje da istražuješ pogledaj malo njegov kanal...
PSS skoro identičan računar sam skopio pre godinu dana i vlasnik je više nego zadovoljan i zaista radi sve (istina 32 Gb memorije koja je tada bila smešno jeftina)

Poslednja izmena:
Uglavnom planiram da od igrica igram GTA V, Fortnite, CS2 i slično. Gledam da mogu lagano da koristim Google Chrome, Spotify (eventualno OBS upalim da snimim dok igram ali mi to nije toliko bitno).
Mozda najzahtevnije što bih radio je Fortnite i u pozadini spotify da radi, ne planiram da računam neku nuklearnu nauku na njemu.

Usput hvala svima na odgovorima nisam očekivao ovako brz odgovor.

A što se tiče računara u ePlaneti jel ima neko negativnih utisaka?

Ma OK si, na ovoj konf. koju sam sklopio se uglavnom igra CS2, 5v5 radi savršeno, možeš da uzmeš i 240 Hz monitor i da 98% vremena ima FPS>=Hz, dok u onim mečevina 16vs16 ili DM kada je pun server zna da pada po malo (ne seče, ali nije baš 100% glatko kada je pun ekran akcije), ali daleko od toga da će te to sprečiti da igraš - pobediš. Osim ako ne spadaš u 0.1% igrača gde je svaki frame bitan. Za amatera sasvim OK. GTA V leti na istoj mašini... ostalo nisam probao.

Nazad
Vrh Dno