Šta je novo?

Za ljubitelje analognih satova

• Začetnik teme Začetnik teme zechs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Isto, levoruk ali oduvek nosim na levoj, navika

Da razbijemo monotoniju: desnoruk, danju leva, noću desna.

Kaže mi brat da kupim Certinu slobodno ali da makar pre toga kupim automatik SNZG13 da vidim šta je pravi sat za male pare. 😁
Kaže ako treba on će da mi ga kupi. 🤣😁

Lep
cca ~ 400€, +- tu i tamo

To je sve individualno. Ja imam jake zglobove, juče sam probao neki Citizen od 46mm i nekako je jedva na granici. Mogao bi da bude i malo veći al šta je tu je. Kad stavim manji sat deluje smešno. Rešio sam, idem posle da ga pazarim

Na mom zglobu od 17.5cm ronioci 39-40mm su taman, 41-42mm su podnosljivi, regularni 36mm taman, 38mm podnosljivi, pravougaoni u stilu tenka 27-28mm taman, 30+ mi deluju veliki i izgube shmek.
Mada i to je generalizovanje, realno zavisi sve od modela do modela.

Promaster poznat po tome sto ima ~600 oznaka na sebi 🙂

Sportski 😀. Nego priča je bila o idealnoj veličini sata. Ovaj je 46mm, na mom zglobu ne stoji loše al što se mene tiče mogao je da bude i 48

Sportski 😀. Nego priča je bila o idealnoj veličini sata. Ovaj je 46mm, na mom zglobu ne stoji loše al što se mene tiče mogao je da bude i 48
Meni se svidja sat, gmt komplikacija je jako zanimljiva.
Slazem se da je velicina za sportski sat ok. Ali kad krenem nesto da rintam sa većim satom na ruci uvek ga udaram, a manji se lepo zavuče i ne smeta.

U sustini, najbitnija je lug to lug dimenzija. Mada, i ukusi se promene tokom godina. Meni licno su ranije satovi veceg precnika bili interesantniji, sada je obrnuta situacija. Gornja granica mi je nekih 40mm. Ali i to zavisi od modela do modela, ne treba generalizovati.

Ne bi trebalo da bude do mode. Prosto svako treba da nosi sta mu odgovara. Sve je to stvar ukusa na kraju krajeva. Ali tu je i funkcionalnost na prvom mestu. Licno ne bih mogao nositi sat cije dimenzije ne odgovaraju mom zglobu, sve i da je u tom trenutku najbolji i najlepsi. Ne moraju to biti striktne dimenzije, par mm gore - dole, nije znacajno. Ali ne treba ici u neke ekstreme.

Nju diktira (prvenstveno) moda, ono što je ranije bilo nezamislivo kao idealna veličina sata sada je idealna.
Nikada nisam striktno pratio modu, nosim ono što mi se sviđa. Ali definitivno na mom zglobu nijedan sat ne izgleda veliko. Ako bih uzeo neki manji od ovoga izgledalo bi kao da sam stavio ženski sat na ruku. Drugo, stigle godine, raste i dioptrija, treba nešto i da vidim na tom satu kad sam ga već stavio na ruku.
I da, nije trebala nikakva korekcija narukvice u mom slučaju, kad sam ga stavio na ruku , kao da je pravljen po meri.

1000060572.jpg

Kao vonabi kolekcionar, morao sam da imam jedan iz moomswatch edicije earthphase. Baš sam se lomio izmedju ovog i crnog. Odlučio se ipak za ovog plavog Snupija.
Sad kad gledam onaj crni, uvek imam utisak da sam trebao njega. 😀

Meni je mission to the moonphase super samo što sam te sreće da ga nema na stanju kad se zadesim u radnji.
On topic:
Častio se za rođendan pa je već 2 godine u rotaciji
Pogledajte prilog 534720
Sjajan ovaj PRX model je jedan od lepših.

Inače, za ovaj MoonSwatch sam čekao u Galeriji red.. stiglo ih je sedam komada, čekao sam red od ujutru do 11:11 h..kada je zvanično krenula prodaja tog dana. 😀

Pogledajte prilog 534704

Kao vonabi kolekcionar, morao sam da imam jedan iz moomswatch edicije earthphase. Baš sam se lomio izmedju ovog i crnog. Odlučio se ipak za ovog plavog Snupija.
Sad kad gledam onaj crni, uvek imam utisak da sam trebao njega. 😀

da li ćeš da radiš za njega metal case mod ?

Čami kod matoraca u fioci:
42344.jpg

42342.jpg

1000008435.jpg
Ima li ljubitelja Gradjanina?
Citizen volim vrlo, činjenica 🙂 Pored Promaster Navy, Nighthawk mi je jedan od omiljenijih... Dugo sam ga lovio, kupio u Sense-u pre 10ak godina. Sjajan za kombinovanje narukvica, za svaku priliku. Baterija mu je tek sada malo oslabila, vreme je za zamenu. 1000047165.jpg

Nazad
Vrh Dno