Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Kojim putem si podnela zahtev za raskid, lično u poslovnoci ili mail-om?

Jutros me zvao radnik iz MTS i sredio je da mogu da udjem u moj mts koancno.

Oni se bave usluznom deletnoscu, pod malo nasminkanim nazivom. Bavio sam se i ja pruzanjem usluga, pa kada ugovorim losu cenu, onda je to na moju stetu, ali posao mora da se zavrsi kako je dogovoreno. Ne mozes da radis sta se tebi svidja, sto nije po ugovoru i da ti to bude placeno.
Dakle, ne trebaju vam zalbe, ni zahtevi za raskid, platite im kada ispune dogovoreno i po dogovorenoj ceni. Mogu da se zale i svetom Petru, nista im ne vredi.

meni je stigao pre 1h odogovor

Poštovani,

Vaš prigovor smo prosledili nadležnoj službi na dalje rešavanje.

Po rešenju ćete biti obavešteni i molimo Vas za strpljenje do obaveštenja.

Srdačan pozdrav,

Marija

Mene sad zvali sa nepoznatog broja i ponudili da ostane stara cena do kraja ugovora i da ce mi stici novi racun za mart da ne placam ovaj veci...
Jel si prihvatio? I da li ima osnova i to odbiti ako ne zelis?

Mandarije,
tako bi trebalo u redovnim okolnostima ali u njihovom slucaju, posto imamo posla sa mafijom i monopolistima, nije tako jer oni odbijaju da prime opremu (meni su odbili). Jedini nacin je vratim opremu putem poste.

Ali, pre svega toga vazno je izjaviti prigovor. Ja sam podnela zahtev za raskid i izjavila prigovor, racun cu platiti po ugovornoj ceni od 1500 din, ne po novoj ceni i čekaću da me obaveste o odluci o prigovoru, internet mi svakako treba pa necu vraćati opremu putem poste.
Ja sam izjavio raskid mejlom 16.3. i uspesno vratio opremu 24.3. (dobio sam potvrdu da su je primili, sa sve serijskim brojevima opreme, i tu opet napisao razloge raskida), posle praznika cu da platim 24 dana marta po ugovoru sa Orionom i to je to... 🙂 Pisao sam i prigovor na poslednji racun, dobio sam ga cak i u papirnom obliku.
Ni na jedan raskid nisu odgovorili, valjda to znaci da su ga prihvatili...

Nakon malo natezanja oko "penala" i da li će ih biti i poziva šefa vracena oprema i popunjen zahtev za raskid. Morao sam ručno da dopisujem napomenu za članove zakona na koji se pozivam, razlog raskida upisali br.predmeta iz prvog mejla kad sam zahtevao isti. Evo iza mene 20 ljudi većina orion

I meni je malopre stigao poziv sa sakrivenog broja. Nude da ostane cena iz ugovora ali nije znala da li mogu da dobijem i staru brzinu i adresu koja nije natovana. Prosledila je nekome ko ce znati, pa da ocekujem jos jedan poziv.

i adresu koja nije natovana.
Neće da može bez dodatka za Static IP.
A to da dobiješ besplatno, teško.
Ako daju 70% popusta na paket 2 godine eto ja ću velikodušno sam da im platim 699 din za Static IP pa će i tako finalna cifra da bude koju sam do sad plaćao za Orion prepaid paket.

Pa ako vec moram da doplacujem da ne budem iza nat-a, onda cu radije da placam nekom drugom. Mada sam lokacijski, svakako, osudjen na njihovu infrastrukturu.

Vratih se sad iz poslovnice u TC Usccu. Nosim kopiju ugovora Oriona i zadnji racun za mart. Kaze devojka na salteru- Zalba zbog uvecanog racuna? Kazem kako znate? 🙂 Danas svi dolaze samo zbog toga. Dobra stvar je da sam jedini bio u poslovnici, praznik pa niko iz kuce ne izlazi.. bem li ga.. 🙂 Svakako odmah je zavela prigovor na uvecan iznos, i pita da li zelim raskid ugovora ili da nastavim po staroj ceni... rekoh da zelim po staroj ceni, sve isto kao i do sad.. Kaze ocekujte SMS sa potvrdom i sa umanjenim racunom za mart.
Sve u svemu jako prijatna devojka, sve zavrsili u 30sekundi. Eto, ako neko moze i zeli da nastavi sa njima saradnju neka ode do Usca. 🙂

Malopre me je neko zvao sa "Private number" u momentu kada je telefon počeo da zvoni, ja skrolujem nešto što čitam i odbijem poziv. Nema ko drugi da me je zvao, nego MTS.

U Moj MTS aplikaciji mi i dalje nije evidentiran prigovor koji sam poslao na mail.

Nemam račun za februar (vidim da nije plaćen, znam da nije plaćen, ali ne mogu da ga otvorim) i kao i svima, dupliran račun za mart.

Zovu sa skrivenog jer nemate posle nikakav dokaz o pozivu, niti pismeni dokaz da ce vam cena paketa ostati ubuduce ista.
Mogu da drze cenu mesec, dva, a onda treci mesec da povecaju, i opet jovo nanovo, stim sto je pitanje da li svojim placanjem i prvog racuna mi pristajemo na njihove nove uslove.
Kada je SuperNova kupila Radijus Vektor pre par godina, povecali su nam cenu paketa, onda smo trazilii pismeni dokaz da ce nam cena paketa ostati ista, i poslali su nam email u kom je pisalo da cena ostaje ista, ali bez potpisa ko stoji iza odobrenja.
Drzali su se dogovorenog citav jedan mesec, i sledeci mesec vec pogazili receno.
Kada smo im poslali njihov email kao dokaz nisu priznali.

Teska prica sa Telekomom, opasni prevaranti i lopurde, nazalost.
Ljudi koji imaju opciju za nekog drugog, ipak topla preporuka za taj potez.

pa placanjem racune kapiram da ne mozes da pristanes, oni nikakav ugovor nisu potpisali sa nama.. a svakako ovde nije upitna samo cena vec i brzina interneta i broj kanala itd...

Za to kod normalnih operatera postoji aplikacija za operatere i zove se preko broja kol centra a ne sa skrivenih brojeva...

1775849411952.png
tako stoji kod mene u moj mts a ne vidi se orion usluga mozda sto je vezana za drugu adresu

Nije zbog toga. Ne vidi se na MojMTS pod "Usluge" internet usluga bivšim Orion korisnicima.
Makar ne za nas optici. Samo tu u "smetnje"/ "Moji zahtevi" kad imaš prigovor. Onda za optiku piše "ADSL GPON SN".

Nazad
Vrh Dno