Šta je novo?

Dobre radne stolice

Meni danas stigla M228, ali ne mogu da je sastavljam dok je ne prebacim na mesto gde će se koristiti.

Evo posle nekoliko sati u komadu provedenih u novoj stolici mogu reci da sam jako zadovoljan. Za vikend sam radio, i malo kliktao po netu, vise od 4 sata u komadu i onaj bol u vratu vise nemam.

U najuspravnijem polozaju naslona, kada se zakljuca, taman je kako treba, to sam se najvise pribojavao, da ne bude dovoljno uspravan, ali mi je skroz ok.
Lumbalna podrska nije izrazena, ali je tu, oseca se. Ako se povucem skroz unazad u sediste onda se malo vise oseca i na taj nacin mogu da se namestim kako mi odgovara. Provalio sam da mi je lepse za rad kada je naslon otkljucan, pa mogu malo da se zavalim, i opruga nekako drzi u tom malo zavaljenom polozaju.

Naslon za vrat nije fiksiran za ledjni deo, nego se pomera po dubini kako se naslon zavaljuje, lepa fora.
Sedalni deo je malo cvrsci, ali nikakav problem nisam osetio, ne zulja me okvir.

Sve u svemu, mucio me ozbiljan bol u vratu i ramenima, tj sam vrh kicmenog stuba. Problem resen, ja zadovoljan.

Meni danas stigla M228, ali ne mogu da je sastavljam dok je ne prebacim na mesto gde će se koristiti.
Išao nedavno do Modrulja, probao M296 i M295M/U, ova druga ostavila iznenađujuće dobar utisak po pitanju naslona, međutim mrežasti sedalni deo me ostavio u utisku da bi ram napred, iza kolena nakon dužeg sedenja bio neudoban. Nekako su svi rukonasloni previše lako pomerivi po dubini (skoro na dodir), to mi se nije svidelo.

Ja koristim M295 vec 6+ meseci...
Rukonasloni se stvarno lako pomeraju, par puta na sastancima kad se naslonim na njega on se pomeri i ja zaveslam ispred kamere...
Taj deo iza kolena ima sundjer koji nekako nema zavrsnu obradu kao na ergohuman stolicama, nije zaobljen, deluje kao da nije lepo odmeren, zaobljen, ali ne zulja... Sad, mozda mene ne zulja, mozda ce nekog drugog zuljati...
Dosta se prasine i vlakana sakuplja ispod sedalnog dela, prolazi kroz mrezicu i pada na nosac ispod...
Sve ostalo mi je ok, nemam zamerki... Za te pare, nema povoljnije stolice rekao bih... Ja sam cak reciklirao jednu staru raspalu stolicu i dobio dodatni popust...

Možda je malo off topic, ali jel postoji neka stolica/fotelja koja bi mogla da bude i radna i neradna? Imam malu sobu i hoću da uštedim prostor. Treba da ima podešavanje po visini i da se sedalni deo naginje zajedno sa naslonom, da mogu lepo da se zavalim kad gledam TV.

Možda je malo off topic, ali jel postoji neka stolica/fotelja koja bi mogla da bude i radna i neradna? Imam malu sobu i hoću da uštedim prostor. Treba da ima podešavanje po visini i da se sedalni deo naginje zajedno sa naslonom, da mogu lepo da se zavalim kad gledam TV.
Praktično svaka ima podešavanje po visini (ako pričamo o sedištu), naslon - recimo da većina iz pominjanog Modrulja ima podešavanje visine naslona. Sedalni deo najčešće svakako prati naslon u određenoj meri (sinhroni mehanizam - ujedno i daleko češće prisutan), a ako želiš nezavisno da podešavaš - onda ti treba nešto sa asinhronim mehanizmom.

Praktično svaka ima podešavanje po visini (ako pričamo o sedištu), naslon - recimo da većina iz pominjanog Modrulja ima podešavanje visine naslona. Sedalni deo najčešće svakako prati naslon u određenoj meri (sinhroni mehanizam - ujedno i daleko češće prisutan), a ako želiš nezavisno da podešavaš - onda ti treba nešto sa asinhronim mehanizmom.
Sedalni deo mora da se nagne dovoljno da mi guzica ne klizi napred 😏. Moraću da vidim u salonu kako to funkcioniše u praksi.

@igorm75 Jel imas potrebe da te stolica drzi na mestu uprkos centrifugalnim silma dok se igras/radis/sedis? Za slican novac, koliko god da kosta, uvek imas neku kancelarijsku varijantu stolice.

Najzad sam je montirao i za sada je ok. Odgovara mi što se sedalni deo pomera napred/nazad, takođe i nasloni za ruke se mogu podesiti kako meni odgovara (u tri pravca). Ima dosta podešavanja i može se lepo podesiti, bar za moju visinu/težinu (185/85).
20260418_192953.jpg

Najzad sam je montirao i za sada je ok. Odgovara mi što se sedalni deo pomera napred/nazad, takođe i nasloni za ruke se mogu podesiti kako meni odgovara (u tri pravca). Ima dosta podešavanja i može se lepo podesiti, bar za moju visinu/težinu (185/85).
Pogledajte prilog 536568
Hm, visinski bi mi dakle odgovarala, težinski ... pa dobro, ima sasvim dovoljnu toleranciju 🙂

Nazad
Vrh Dno