Šta se događa za prepaid paketima bez ugovora, ima li nekih informacija?
Meni uskoro ističe i nisu poslali nikakve poruke/mejlove.
Zvanična a skroz potpuna informacije ne postoji još uvek. Zašto ne postojao? Zato što kad 5 ljudi u identičnoj situaciji postavi isto pitanje dobijaja se 5 različitih odgovora.
I kad nastaviš sa pitanjima i tražiš pojašnjenja ili da napišu nešto što si pitao a odgovor je izostao tad tvoja situacija počinje da mutira i mutira.
Pa ti čas napišu kako ti neće fakturisati ništa za mesec mart, čas da si već migriran na paket taj i taj i to košta ovoliko. Čas lupi da imaš sad 600/600 "
prepaid bez UO" a cenu ne napiše.
Kad razmeniš iskustva sa nekolike drugih prepaid korisnika i uporediš odgovore (ko ih je uopšte i dobio, meni nisu odgovorili ništa 20 dana pa kad sam poslao primerak maila na Ratel mail stigao odgovor posle 2 dana) meni liči da će epilog 90% verovatno da bude da smo mi sad što se tiče MTS-a korisnici "POSTPAID kojem je istekla UO" Supernova paketa. I da će tako i da ti naplaćuju uslugu: po ceni paketa bez UO, uz slanje računa.
I da su nam šanse 1% da nam ponude da potpišemo postpaid ugovor sa 2 godine UO po "staroj cenali" zbog / nakon podnošenja zahteva za raskid.
Eventualno može da se desi da ponude 4-6 meseci 50% na cenu Supernova paketa na koji su nas već migrirali za taj potpis. Ali ne bude i samo 1 mesec 50% i ćao uzmi ili ostavi.
Jer oni i kad ostavljaju staru cenu korisnicima to nude uvek samo do isteka UO i naravno samo onima koji su pod UO. Mi na prepaid nismo pod UO tako da do kad da nam nude "staru cenu"? U nedogled neće sigurno, a 24 meseca isto neće 99% sigurno.
Tako da izbor nam je verovatno:
1) da koristimo tako "bez UO" i plaćamo najveću moguću cenu tog paketa "sličnih" Orionovim
2) da potpisujemo ugovore na 2 godine UO i dobijemo neki jednocifreni broj meseci popusta u najboljem slučaju.
3) da raskidamo ugovore koje su "preuzeli" i kud koji mili moji.
Ja sam posle mesec dana od uplate i 25+ dana ganjanja sa njima jeeeeedva uspeo da dobijem pre 2 dana SMS da je ta moja poslednja uplata prepaid paketa od 06.03. evidentirana a danas SMS da se uplata računa kao neka "akontacija" na "ZR5".
Tako da ja nisam spreman da rizikujem pare i živce da im PONOVO napamet uplaćujem pare za uslugu koja 98% sigurno više ne postoji.
Trebalo bi da do 20. aprila imam plaćen net i nadam se da ću do tad završiti raskid i promenu provajdera. A i da ću posle raskida uspeti da nateram MTS bandite da mi storniraju skroz ili umanje cifru računa jer naravno da očekujem da mi u maju stigne račun za april i 600/600 paket po ceni 4.949 din. A ne da me na kraju košta 5000 din što sam se nadao da će nešto da ponude i strpljivo čekao odgovore na mail.