Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Paket važi 30 dana. I vreme važenja paketa se ne sabira. Sabira se saobraćaj - minuti/SMS i/ili internet.
Tako piše i tako se koristi.

Vidimo da kod pojedinih članova to nije slučaj i da njima pokazuje da su i vremena važenja paketa sabrana.
Da li je greška sistema ili je to funkcija o kojoj ništa ne piše.. izgleda da mi ovde ne znamo.

Ispada da je najbolje pitati njih, ili..
.. ići na sigurno i dodavati pakete onako kako majka bude trošila.
Ako potroši 100 minuta pre 30 dana - dodati još 100, koji će važiti 30 od trenutka dodavanja (a ne od trenutka isteka prethodnog paketa).. i tako u krug na dalje.

Voditi samo računa da se kredit dopunjava redovno u okviru njegovih 90 dana važenja, bilo kupovinom dopune kredita, bilo direktno kupovinom dodavanja paketa karticom (ne kreditom).
Mada, za ovo poslednje ja nisam siguran, jer paket uvek dodajem kreditom.

Da li je to u redu (razumememo se)?
Da, bice na 20-ak dana obnova ili kupovina paketa , posto za sada 100min joj traje 20 dana odprilike.

I ja sam im juče uputio e-mail sa pitanjem da li je greška ili šta drugo to što Moj nalog na sajtu ne prikazuje datum do kada važi kredit, tj kako ja mogu to pogledati.
Još nisu odgovorili.

Nešto im se dešava sa podacima.
Aplikacija ili sajt - baza i prikaz su isti.
Rešiće to, verujem.

Edit:
Upravo mi je stigao ovaj SMS.
Da, očigledno su radili nešto na sistemu. Verovatno otud te greške i propusti.
Rečeno je već čini mi se da imaju ažuriranu aplikaciju..

Pogledajte prilog 534711
Da li ova ažurirana aplikacija mora da se preuzme ili možemo da nastavimo sa starom ( prethodnom )

Što se mene tiče - iskreno, ne znam ni stara ni nova šta imaju i kako izgledaju.
Aplikacije ako baš ne moram (već postoji web portal), ne koristim.
Ne volim da opterećujem telefon sa još jednom ne neophodnom aplikacijom koja troši resurse.
Tako mogu dugo koristiti jeftinije uređaje koji relno dodaju vrednost životu, a ne da budu još jedna obaveza.

Na sajtu imamo mogućnost da dopunimo kredit, dodamo paket, uključimo ili isključimo automatsku obnovu, vidimo stanje i datume važenja.. (sem sada za kredit, koje su uklonili) i - meni je to sasvim dovoljno za korićenje Globaltel usluga.

Jednom u tri meseca dopunim kredit putem sajta i to je jedino kada tamo idem i na šta se zapravo zasniva moje održavanje uvek kostantnog servisa telefonskog razgovora, SMS-a i interneta.

Manje obaveza i razmišljasnja = više slobodnog vremena i kvaliteniji život.

Svakako je dobro čuti, u čemu je razlika i šta raditi, za one koji aplikacije koriste..

Poslednja izmena:
Nažalost, vesti nisu dobre.

Stigao mi je odgovor:
Datum do kada važi kredit više neće biti nigde prikazan.
Niti na sajtu, niti u aplikaciji, niti putem *100#.

Savetuju da pamtimo kada je kredit uplaćen i uplaćujemo tada.

Biće da je moja navika korišćenja task-a sada dobila još više na važnosti.. pa, delim sa vama ideju i praksu.

Pogledajte prilog 534716

Obavestiće ako u budućnosti bude promena po ovom pitanju.
U krajnjem slučaju datumi dopune kredita se mogu videti u SMS-ovima.

Kod mene takođe nema pravila, nekad pomislim da je zabagovalo nešto, pa onda tek počne da zvoni, a nekada bude brzo. Isključen VoLTE.

U listingu vrlo precizno specificiraju trajanje poziva u sekundama, ali naplaćuju u minutima, da bi više zaradili. Ne znam zašto mts to drugačije radi u biznis tarifi.
Ja sam pogrešio, izvinjavam se. To su radili (obračunavali razgovore u sekundama) od početka "Biznet 300" paketa pre 15-20 godina... Pa do negde sredine 2024, otkad se zaokružuju na minut.

Nažalost, vesti nisu dobre.

Stigao mi je odgovor:
Datum do kada važi kredit više neće biti nigde prikazan.
Niti na sajtu, niti u aplikaciji, niti putem *100#.

Savetuju da pamtimo kada je kredit uplaćen i uplaćujemo tada.

Biće da je moja navika korišćenja task-a sada dobila još više na važnosti.. pa, delim sa vama ideju i praksu.

Pogledajte prilog 534716

Obavestiće ako u budućnosti bude promena po ovom pitanju.
Datum isticanja kredita na GlobalTel broju je moguće videti u SMS-u koji se dobija na zahtev preko *100#.

Poslednja izmena:
Da, zaista.
Rekli su da ne može.. ali, bolje što ipak može, haha.

Hvala za info..!

Što se mene tiče - iskreno, ne znam ni stara ni nova šta imaju i kako izgledaju.
Aplikacije ako baš ne moram (već postoji web portal), ne koristim.
Ne volim da opterećujem telefon sa još jednom ne neophodnom aplikacijom koja troši resurse.
Tako mogu dugo koristiti jeftinije uređaje koji relno dodaju vrednost životu, a ne da budu još jedna obaveza.

Na sajtu imamo mogućnost da dopunimo kredit, dodamo paket, uključimo ili isključimo automatsku obnovu, vidimo stanje i datume važenja.. (sem sada za kredit, koje su uklonili) i - meni je to sasvim dovoljno za korićenje Globaltel usluga.

Jednom u tri meseca dopunim kredit putem sajta i to je jedino kada tamo idem i na šta se zapravo zasniva moje održavanje uvek kostantnog servisa telefonskog razgovora, SMS-a i interneta.

Manje obaveza i razmišljasnja = više slobodnog vremena i kvaliteniji život.

Svakako je dobro čuti, u čemu je razlika i šta raditi, za one koji aplikacije koriste..

Ova ti je poruka na mestu, pečatiram i podpisujem.
Aplikaciju jesam probao, al ne koristim je.
Dopunim kredit na trafici i divota.
Dobro je pa možeš i karticom a možeš i na trafici.
Automatska obnova mi je redovno aktivirana tako da ni ne razmišljam.
Što se tiče isteka kredita i paketa, uvek proverim na *100# opcija 2 i sve lepo piše.
Zadovoljan već 3 4 godine.

Kod mene ne pise ni na *100# tj kad mi stigne poruka.
Pise samo iznos kredita, koji su to genijalci.

Citam, citam, i nije mi jasno, pa moram da pitam... Hocu da prebacim broj iz A1, ali u pripejd, ne fripejd. Uzeo bih 4gb, 150 min, 30 dana - 560din. Posto pise da se sabira, da li mogu, recimo 29og dana da uplatim 1gb, 50 min - 335din, da li ce se to sabrati sa ostatkom i sve produziti za 30 dana?

Pise i u aplikaciji kolko dana ostalo i stanje kredita. Ja tamo kontrolisem.

Citam, citam, i nije mi jasno, pa moram da pitam... Hocu da prebacim broj iz A1, ali u pripejd, ne fripejd. Uzeo bih 4gb, 150 min, 30 dana - 560din. Posto pise da se sabira, da li mogu, recimo 29og dana da uplatim 1gb, 50 min - 335din, da li ce se to sabrati sa ostatkom i sve produziti za 30 dana?
Da, sabira se samo ono što si uplatio. U ovom tvom primeru da, sabiraju se i internet i minuti. Da si recimo uplati samo internet, on bi se sabrao, a minuti se brišu.

Poslednja izmena:
greota ne uzeti prvi put 200GB , posle kombinuj 1gb a minute po potrebi

Da, sabira se samo ono što si uplatio. U ovom tvom primeru da, sabiraju se i internet i minuti. Da si recimo uplati samo internet, on bi se sabrao, a minuti se brišu.
Moze, ali meni su jednom naplatili oba paketa istovremeno. Zato treba prvo iskljuciti automatsku obnovu, pa tek onda aktivirati novi/odabrati paket, jer im aplikacija to ne radi automatski. Moguce je i da su u medjuvremenu to popravili. Ali ipak eto da napisem za svaki slucaj jer moze da zafali kredita.

greota ne uzeti prvi put 200GB , posle kombinuj 1gb a minute po potrebi
Tamo pise - "Nakon uspešno izvršenog prenosa broja, uz aktivaciju Freepaid paketa, na poklon dobijaš 200GB neta. Sav net koji ne potrošiš možeš da preneseš u naredni mesec sve dok imaš aktivan paket."

Aktivan fripejd ili pripejd? Mogu li onda, 29og dana, da izaberem pripejd paket?

Naravno. Dokle god budeš dodavao bilo koji paket koji sadrži internet - sav nepotrošen net će se dodavati na taj novi dodani.

Inače, sve je to pripaid.
Postoji Freepaid i Uzbudljiva kombinacija.
Oba su tehnički rečeno - pripaid paketi.
Dakle, od iste su majke. Samo su kombinacije sadržaja paketa različite.

Pozdrav svima,
Da li sada po novim pravilima ako uplatimo prvi mesec Freepaid easy na primer, pa sledeci mesec Uzbudljivu kombinaciju 30, pa opet uzbudljivu kombinaciju 30 pa cetvrti mesec nazad na Freepaid easy i dalje prenosimo 200gb bonusa koga smo dobili za prenos? Ili se iskljucivo sada taj bonus od 200gb prenosi ako stalno uzimamo iskljucivo samo Freepaid?
I jos jedno pitanje, ako namestimo automatsku obnovu, kada, na koji dan se ona sama pokrece? Koliko pre isteka vremenski? Na 30 dan ili 29 dan? I sta ako imam podeseno placanje preko kartice, a npr. banka Intesa zahteva proveru smsom? Jel imao neko takvo iskustvo?
Najlepse hvala.

Bilo koji paket koji sadrži net možeš da uzimaš.

Bude baš taj dan, ne ranije.

Jedno odobriš transakciju preko SMS-a i svaki sledeći put ide bez toga.

Nazad
Vrh Dno