Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Tipicno hteli su da prevare ljude sto rade svi provajderi, da ne budu jasni i izokola samo napisu da sustinski menjaju uslove, nude ti nov paket po novoj ceni ti da platis i obavezes se a oni ni da te ne pitaju zelis li ili ne. Mogli su svim Orion korisnicima da posalju obavestenje i po kojim uslovima nastavljas ili raskid.

Član 132. zakona o elektronskim komunikacijama

Postojeći i novi pružalac usluga pristupa internetu dužni su da ostvare međusobnu saradnju u postupku promene pružaoca usluga pristupa internetu i ne smeju da otežavaju ili spreče proces promene pružaoca usluga, niti da prebacuju krajnje korisnike bez njihovog izričitog pristanka.

A ovo se odnosi na 1 radni dan (rok iz stava 2):

Krajnji korisnici imaju pravo na naknadu u slučaju kada novi pružalac i/ili zamenjeni pružalac usluga pristupa internetu ne ispuni rok iz stava 2. ovog člana.

Regulator bliže propisuje uslove i način promene pružaoca usluga pristupa internetu, kao i visinu naknade u slučaju prekoračenja rokova za promenu pružaoca usluga pristupa internetu.

Mada, ovo nije ni bitno, pošto su bar jedno 5-10 stavki do sada prekršili...

Koja komedija, ne znam, mislim da će uskoro efektiva da se oglasi.

Dosta ljudi se žali. Evo na redditu koliko hoćeš.

Više od 100 odsto uvećanje cena i to za drugu uslugu koju ja nisam potpisao. Ja sam potpisao za ORION APP OTT a stigao mi račun za MOVE OTT.

Poslednja izmena:
Ako se kojim slucajem plati trenutni racun, da li onda sve pada u vodu sto se tice raskida ugovora, vracanja opreme, zalbe itd...? Meni je prosto neverovatno u kakvu su poziciju doveli i sebe i korisnike i generalno kakav su haos napravili jer su alavi na pare, a sa druge strane se bahate kao neki mega provajder koji kupuje sve redom. Pa jel trebaju korisnici da finansiraju nastavak monopola?
Рачун је плаћен из МТС апликације аутоматски! А пар дана после је стигло обавештење од МТС на мој мејл, о променама цена услуга и да је та цена из рачуна заправо са урачунатим попусто од 50% и да се односи на: март, април и мај, када после тога долази до плаћања пуне цене од 100%, односно преко 7000 рсд. Однео сам уговор са Орионом, са ценом која је гарантована 20 месеци у износу око 1889 рсд, а последња 4 месеца око 2500, њихово обавештење о новим, увећаним ценама и позвао се на закон, који омогућава раскид уговора због промене цена, промена уговорене брзине. Шта ће бити са већ плаћеним увећаним рачуном не знам.

^ pa ako ti odobre orion cenu razliku ce ti ostaviti za naredni racun - ali pazi to moras da trazis takodje prigovorom, ne ide automatski nazalost.
Nekad zna i automatski da se prebaci doduse ali bas bas retko, sigurnije je da im trazis.
Mozes naravno i da im trazis povracaj sredstava na racun sa kog je uplaceno, rok za povracaj je 15 dana

Račun od MTS stoji za MOVE OTT uslugu, ne za ORION.

Niko od nas nije potpisao bilo šta za uslugu move ott.

I ja sam podneo prigovor i telefonski i mailom na račun i dobio sms da su zavedeni, kažu pozvaće vas neko od kolega, odgovaralo bi mi kad bi ostali isti uslovi do kraja ugovorene obaveze, jer niko ne nudi više od 6 meseci po dinar da bih promenio operatera, i ako u zgradi imam sve moguće provajdere

Однео сам уговор са Орионом, са ценом која је гарантована 20 месеци у износу око 1889 рсд, а последња 4 месеца око 2500
Napravili su ti stetu 24 X 5000 din.= 120.000 din. osporavajuci ti ugovorenu cenu.

Tražio podatke o trajanju ugovora pre 15tak dana i u istom mailu izjavio da me ne zanima saradnja. Dan danas ne umeju ni podatke o ugovoru da pošalju, a kamoli da potvrde raskid.

Račun stigao 3500 umesto 2200, odmah na reply tj. forward ponovo tražio raskid i prigovor na cenu.
Izgleda da mora da se stane u red ili će razvlačiti još par meseci.

Jedino je A1 optika ili kućni 5G ostala kao pristojna opcija čini mi se.

Tražio podatke o trajanju ugovora pre 15tak dana i u istom mailu izjavio da me ne zanima saradnja. Dan danas ne umeju ni podatke o ugovoru da pošalju, a kamoli da potvrde raskid.

Račun stigao 3500 umesto 2200, odmah na reply tj. forward ponovo tražio raskid i prigovor na cenu.
Izgleda da mora da se stane u red ili će razvlačiti još par meseci.

Jedino je A1 optika ili kućni 5G ostala kao pristojna opcija čini mi se.
I meni su rekli kad sam bio u poslovnici da ne vide u sistemu koliko mi traje ugovor.

A gde je vama stigao racun za Mart? Meni je orion ranije stizao mailom ali za mart jos uvek nije nista nigde stiglo.
Gde su objavili poskupljena i povecanje paketa?

Niti sam dobio mail obavestenje niti ima nesto na sajtu Oriona osim da cena nece da se menja.

A gde je vama stigao racun za Mart? Meni je orion ranije stizao mailom ali za mart jos uvek nije nista nigde stiglo.
Gde su objavili poskupljena i povecanje paketa?

Niti sam dobio mail obavestenje niti ima nesto na sajtu Oriona osim da cena nece da se menja.

Zašto gledaš sajt Oriona? On za tebe više ne postoji.
MTS je slao račune na mejl, SMS, a ima ih i u MTS aplikaciji.

Ja sam koristio nekad neku njihovu uslugu, pa sam uneo moj mejl i resetovao pass.

Gde moze da se proveri vazeci ugovor sa Orionom?
Imam ugovoreno ovo ali ne mogu da nadjem ugovor.
1775653502226.png

A sada mi je stigao racun 3500.
Screenshot 2026-04-08 150555.png

što se ugovora i aneksa tiče, korisnici su dužni da čuvaju svoje primerke. na osnovu podataka u ugovoru/aneksu se može videti/odrediti datum završetka ugovorne obaveze (ili kako se već zove)

@EsiMiBoban isprati ovu temu, poslednjih dvocifreni-broj strana, a ne da tek tako baneš

Bas tako - Dvocifreni broj strana, vratio sam se do prosle srede i nisam ukopcao sta se dogadja pa sam onda postavio pitanje.

što se ugovora i aneksa tiče, korisnici su dužni da čuvaju svoje primerke. na osnovu podataka u ugovoru/aneksu se može videti/odrediti datum završetka ugovorne obaveze (ili kako se već zove)

@EsiMiBoban isprati ovu temu, poslednjih dvocifreni-broj strana, a ne da tek tako baneš

Sad sam bio u immo centru, blok 64. Ispred pulta mts-a red 10m. Kod yettela nema nikog, kod A1 samo 1 klijent.

Jeste, ali u poslednje vreme Orion nije slao nikakve anekse na potpis, već je slao email s ponudom, u kojem je trebalo kliknuti na "SLAŽEM SE". Posle nikakav PDF s tačnim krajnjim datumom važenja UO meni nije stizao. Da li sam kliknuo baš tog dana ili posle nekoliko dana, ko to može znati...

Ja uopšte nisam dobio ugovor kad sam uzimao paket, receno mi je poslace mailom ali od toga nista

ja sam isto koristio Orion Prepaid internet, i jutros je sve samo prestalo da radi, mada je sama prosla upalta isticala jos 1 aprila.
Posto nisam dobio mejl da internet istice, ja sam na to i zaboravio....
Jutros se ulogujem na Orion, vidim sve radi, izgenerisao mi redovnu uplatnicu i ja pustio pare za naredni mesec, onda dosao ovde na sajt i imam sta da vidim....

Naravno neta i dalje nemam, pisao sam i Orionu i MTS, nemam nikakav odgovor za sada. Planiram da sacekam koji dan, pa verovatno da trazim novog provajdera....

@Bax
Ja kad su me prebacili sam morao da vratim njihov ruter na fabrička podešavanja, ostao bio stari VLAN ID, nakon reseta je promenio i proradio je internet, probaj prvo to dok ih ne dobiješ.

• Like
Reagovanja: Bax
Mogu ja da vratim ruter na fabricka, ali zar ne treba da bude ukucani unutra neki kredencijali za autorizaciju, ne znam hoce li raditi ako ga vratim na fabricka?

Bio sam i ja kod poslovnice, u sustini imas 2 opcije-da se zalis i trazis staru cenu po Orion ugovoru koji imas ili raskid. Ja sam se prvo zalio, samo ti uzmu podatke s licne karte i kontakt telefon, ne dobijes nikakav papir samo sms poruku o broju tvoje zalbe. Dobijes odgovor u roku od 8 dana, lik navodno kaze da nemas penale ako ne platis poslednji racun za Mart (kod mene pise rok 15. April za placanje) dok ne dobijes resenje...mada, pitanje sta on zna. Ako hoces raskid po njemu samu to popunis valjda formular i doneses opremu, platis sta ti ostalo i razduzis se.

Bio sam i ja kod poslovnice, u sustini imas 2 opcije-da se zalis i trazis staru cenu po Orion ugovoru koji imas ili raskid. Ja sam se prvo zalio, samo ti uzmu podatke s licne karte i kontakt telefon, ne dobijes nikakav papir samo sms poruku o broju tvoje zalbe. Dobijes odgovor u roku od 8 dana, lik navodno kaze da nemas penale ako ne platis poslednji racun za Mart (kod mene pise rok 15. April za placanje) dok ne dobijes resenje...mada, pitanje sta on zna. Ako hoces raskid po njemu samu to popunis valjda formular i doneses opremu, platis sta ti ostalo i razduzis se.
Pa i ja se to razmisljam. Samo sto kod mene u kraju nema optike, samo sugavi Sjebb 😀 Zato i ne znam sta da radim. Isti problem imam kao i vecina ovde, potpisao UO pre dva meseca na cifru od 2100din, a stigao racun na 3100din. Znaci, ako odem i zalim se kod njih u poslovnici odobre ti staru cenu na 24 meseca ili koliko je vec ostalo?

Sad sam bio u immo centru, blok 64. Ispred pulta mts-a red 10m. Kod yettela nema nikog, kod A1 samo 1 klijent.
Isto sam zatekao sinoc. Probaj u DC, danas sam bio 4. u redu kad sam usao oko podne.

Nazad
Vrh Dno