Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Treba svi da ih izbombardujem raskidima da im propadne kupovina i akvizicija. Ne znam zasto su mislili da ce im proci ovo gde podizu ljudima 100% cene, kakav je to delulu OKG land?
Mozda im je i bila strategija da nas nateraju da ih bombardujemo, zovemo emailovima, a oni kao resavaju, odbijaju, prihvataju. Malo klijenata izgube, malo dobiju, a publicitet raste. Na kraju krajeva mozda ispadne kao sa (migriranim) Beotel WiFi korisnicima, da ovi dizu cene, pa ljudi zovu, pa ovi koriguju, i tako u krug.

Ne samo sto je na hiljade zaposlenih dobilo dodatna radna zaduzenja, vec usput mogu da snime i razgovore sa operaterima i da im posluzi ne samo za obuku novih agenata, vec i za AI. Tako da ako mislite da smo mi prosli lose, videcemo kako ce biti za 10 godina, kada Mila pocne da migrira, da dize cene, ali i da ih po potrebi spusta.

Poslednja izmena:
7.500,00rsd
(Gpon super plan 2xl)

Nek čestita ko hoće 🤣

Mislim da ćemo šjutra da raskinemo, nisam ja pravi čoek za njih, njima treba neko ko će da ih ceni i poštuje itd...

BTW nemaju pojma da li će, kako (koja aplikacija) i koliko slotova za TV aplikaciju da radi.

7.500,00rsd
(Gpon super plan 2xl)

Nek čestita ko hoće 🤣

Mislim da ćemo šjutra da raskinemo, nisam ja pravi čoek za njih, njima treba neko ko će da ih ceni i poštuje itd...

BTW nemaju pojma da li će, kako (koja aplikacija) i koliko slotova za TV aplikaciju da radi.
Soko je smazao (jos jednu) grlicu i zadovoljno pevusi "Za jednu noc kraj mene, ti bi dala ceo svet, a ja sve, sve sto imam, za tvojih dvadeset i pet."

Meni sa 2000 na 3000 otisao racun. Dual paket neki, ne secam se tacno. 1000/500 ako se ne varam.
Novi paket "Naknada" ce znaci biti 6000. Kako da ne 😂

Evo upravo mi stigao mejl od MTS sa računom i nekim objašnjenjem, mrsko mi da citiram, uglavnom nude nam super usluge a tri računa od marta do Maja su sa 50 posto popusta. Znači ja bi trebalo da plaćam 7200 ono što sam plaćao Orionu 1200.
Isto i kod mene.Stigao račun na 3200 sa uračunatim popustom od 50 posto.Tako stoji u obaveštenju da za prva tri meseca ide taj popust.A plaćao sam 1200.
Predao sam zahtev za raskid ugovora mejlom a i u poslovnici.Momak koji tamo radi kaže kako su lepo ovo smislili.
A Zvao sam i na onaj 0800 ali džaba.Pola sata sam čekao i slušao da nema slobodnog operatera u naredna dva minuta.Izgleda da su zatrpani pozivima.Ovih dana su se javljali.

Popust je mart, april, maj, upravo su mi poslali racune na mejl.
Stvar je u tome sto kada se udje u racun, nigde nije navedena una cena, pa onda obracunati popust.

Kako ja vidim, oni su moj racun iz Oriona od 3150 uzeli kao osnovicu i dodali PDV, pa je racun ispao negde 3780. Prilicno sam siguran da jos uvek nemaju ni cene paketa.

Bio do poslovnice, tamo 30 ljudi, od tih 30 niko ne zna da je ovaj racun sa 50% popusta, ljudi dosli da se zale za 500 dinara uvecanja. Verovatno slogovi slede pocetkom juna ako ne budu raskinuli.

Prilozi

• Screenshot_20260407_191339_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    Screenshot_20260407_191339_com_google_android_gm_MailActivityGmail.jpg
    137.2 KB · Pregleda: 52
Здраво, браћо Срби! Ја сам рус и још учим Српски језик, па се извињавам ако постоје грешке. Молим за вашу помоћ и савет. Живим у граду Нишу и имао сам кућни интернет од Орион телеком. Данас сам добио рачун за интернет од МТС-а (можда је МТС купио Орион или нешто слично). Цена интернета ми је постала око 2 пута већа. Молим вас реците ми:
1. Да ли је то нормално? Имао сам уговор са Орион телеком до септембра за стару цену.
2. Да ли имам право да одустанем од МТС услуга због повећања цене и како то учинити?
3. Да ли ће бити казне за одрицање од МТС услуга до септембра?
Жао ми је због једноставних питања, али још не знам како да решим такве проблеме у Србији.

Ovo je potpuno prevarno ponašanje MTS. Ukoliko sada MTS naplaćuje (meni) 3873 RSD, a u propratnom mailu sitnim slovima navodi da je kao poklon odobren popust od 50% na račune za mart/april/maj, u tom slučaju bi na računu MORAO biti vidljiv celokupan iznos - 7.746,00 RSD pa na to obračunat popust od 50%.
Ovako svoje korisnike dovode u zabludu u pogledu ugovorene cene usluga!
Dakle ovde se na radi samo o kršenju ugovorenih uslova u ugovoru, već pre svega u pokušaju prevare postojećih korisnika, koji će pomisliti da im je račun neznatno uvećan, pa pristati na to, a junskim računom kreće naplata pune cene, a onda dolazimo do čuvenog - bili ste obavešteni.
Ovo je za zatvor.
Tu ima posla i za tržišnu inspekciju.Ja sam u zahtevu za raskid i u prigovoru na račun pored ratela naveo i tržišnu.

Здраво, браћо Срби! Ја сам рус и још учим Српски језик, па се извињавам ако постоје грешке. Молим за вашу помоћ и савет. Живим у граду Нишу и имао сам кућни интернет од Орион телеком. Данас сам добио рачун за интернет од МТС-а (можда је МТС купио Орион или нешто слично). Цена интернета ми је постала око 2 пута већа. Молим вас реците ми:
1. Да ли је то нормално? Имао сам уговор са Орион телеком до септембра за стару цену.
2. Да ли имам право да одустанем од МТС услуга због повећања цене и како то учинити?
Жао ми је због једноставних питања, али још не знам како да решим такве проблеме у Србији.

1. Nije normalno jer moraju minimum mesec dana ranije da najave poskupljenje.
2. Da. U poslovnici MTS traži raskid ugovora zbog nenajavljenog poskupljenja. Mada ćeš verovatno prethodno morati da podneseš prigovor na račun na [email protected]
3. Ako ti ne mogu obezbediti istu cenu i uslugu onda nema kazni jer nisu obavestili o poskupljenju i promenama usluge ranije i dali vreme da se korisnici izjasne da li raskidaju ugovor.
Ako mogu da ponude istu cenu i istu uslugu, onda možda i ima kazni, ne znam...

Valjda će ti odgovoriti neko ko bolje zna situaciju.

U Srbiji i kod mts-a je to sasvim normalno

Jel neko platio prvo racun za mart uvecan pa onda podneo zahtev za raskid? ima li smisla zaliti se na cenu racuna nakon sto je placen?

Meni je Orion naplacivao za opticki internet 1gb/0.5gb i fiksni broj 2.200 din sa pdv. Telekom mi je poslao racun na 4.082,00 din.ž
Na sajtu Oriona stoje i dalje usluge optickog interneta i jedno obavestenje za Orion WiFi. Nista mi nije jasno, da li Orion i dalje nudi optiku, i da li je samo Orion Wifi usluga migrirala u Telekom?

Zasto svi spominjemo raskid ugovora? Zar nije bolje raditi zahtev za migraciju kod drugog provajdera. Dobijamo veci popust kao migrirani korisnici?

Da li je neko koristio opciju Plati kroz Moj MTS aplikaciju?
Pošto račun za februar imam samo tamo, ali ne mogu da ga skinem.

Račun za mart mogu da skinem i on je 2x veći od ovog za februar.

Poslao sam mejlom zahtev za raskid uo a zatim otišao do poslovnice da i tamo predam zahtev.Dečko je to krenuo da radi i u jednom trenutku rekao da je već prosleđeno.Znači da to sve ide na jedno mesto što se preda elektronski.Razmišljam da li ima svrhe poslati zahtev i poštom u pismu?I na koju adresu?

Procitaj sve prethodne komentare i na sve to se pozovi na clan 88 Zakona o zastiti potrosaca (promena programske seme, promena cene usluge, tarife itd.) i clan 131 Zakona o elektronskim komunikacijama, jer ti zakoni stite tvoja prava kada dodje do jednostrane izmene ugovorne obaveze

Popust je mart, april, maj, upravo su mi poslali racune na mejl.
Stvar je u tome sto kada se udje u racun, nigde nije navedena una cena, pa onda obracunati popust.

Kako ja vidim, oni su moj racun iz Oriona od 3150 uzeli kao osnovicu i dodali PDV, pa je racun ispao negde 3780. Prilicno sam siguran da jos uvek nemaju ni cene paketa.

Bio do poslovnice, tamo 30 ljudi, od tih 30 niko ne zna da je ovaj racun sa 50% popusta, ljudi dosli da se zale za 500 dinara uvecanja. Verovatno slogovi slede pocetkom juna ako ne budu raskinuli.
Da li si i ti dobio popust 83.33 RSD? Posto je vecina nas ovde vec preuzimala racune u elektronskom obliku na portalu Oriona, onda je verovatno to popust za e-racun od 100 RSD.

Kad se obracuna PDV na 83.33, to je ukupno 100 RSD.

I ja sam danas dobio mail, jedan od onih sa 83 din "popusta" i na to 20% neki izmisljeni PDV, ukupno 3500 nesto...
Citam prethodne strane, gde to pise da je ova cena sa 50% popusta? Ja nikakvo takvo obavestenje nisam dobio.
Da li je neko razgovarao sa njima vec i koja je fora ovaj "PDV" (pretpostavljam da je vec uracunat PDV na ukupnu cenu paketa"
Da li ce stvatrno na ovih ~3500 za 3 meseca da dupliraju kad taj "popust" (koji nigde meni ne pise u ovome sto sam dobio, popust je samo nekih 83 din.) istekne?

Grešiš- 3900 je cena sa uračunatim popustom 50%, puna cena je 7800 dinara.
Možda. Čudan je račun. Jedina stavka je "naknada", a imam dug od februara, jer mi uopšte nije stigao račun od Orion-a, pa nisam ni platio. Još sam za januar morao da ih jurim, jer su mi slali poruke da nije plaćeno, iako jeste. I dalje mislim da je u mom slučaju puna cena paketa ~3845. Ako je ovih 3547,92 cena sa 50% popusta, stvarno ne znam šta je neko mislio kad je prebacivao pakete. To bi bilo 373% povećanje 🤣.

1775585832539.png

A taj popust od 83,33 dinara je za e-račun. Kad se doda 20% na to ispadne 100 dinara.

Nista mi nije jasno, da li Orion i dalje nudi optiku, i da li je samo Orion Wifi usluga migrirala u Telekom?
@lanset
Vidiš da im je fora prošla uspešno, da si i ti zbunjen ovim "WiFi" u nazivu novog pravnog lica... isto kao i oni koji su im odobrili tu prodaju. Orion je prodao ceo "portfolio" usluga za fizička lica (ne samo WiFi internet infrastrukture i postojeće korisnike WiFi paketa, nego SVE SVE, i "optičare" ) i optičku infrastrukturu preko koje su te usluge pružali tom segmentu tržišta.

Sad kao "Orion Telekom" prodaju hosting i internet, TV i telefon usluge samo za pravna lica / biznis korisnike.

Zar nije bolje raditi zahtev za migraciju kod drugog provajdera. Dobijamo veci popust kao migrirani korisnici?
Ne možeš ti nigde da 'migriraš' ako si mislio na migracija pomoću IDP broja kako to inače funkcioniše kad se sa "prave" MTS optike prelazi na Yettel, YuNet i A1 optiku.

Optičku mrežu na kojoj se ti trenutno Telekom Srbija / MTS tretira kao da je reč o "Supernova optika". To Telekom ne rentira (izuzetak je samo Orion Biznis) i tu infrastrukturu mogu da koriste isključivo MTS za Supernova ponudu "Super Plan 2, 3, 4" i " Super internet" za fizička lica odnosno Orion Biznis za pakete za pravna lica.

Ako hoćeš da menjaš provajdera moraš da raskidaš postojeći "preuzet od Oriona" ugovor u MTS poslovnici pa onda si slobodan da uzimaš nešto drugom od onoga što postoji na tvojoj adresi. Ako imaš nešto drugo. Kod mene nema. Ili MTS / Supernova optika i MTS VDSL ili 4G mobilni net pa biraš.

Ovo:

više ne postoji?

Da li je ovo zamena?

Meni ovog meseca ističe 30 meseci UO u Orion, pa mogu kako hoću. Nije problem da jedan mesec platim 3.547,92 dinara, ali me smara što ideju nemam kako su došli do tog broja, jer na računu stoji da je usluga 2000/500, kao srednji paket sa prvog linka, koji košta 2.999 dinara. A ne uklapam se cenom ni u ove njihove pakete.

Ponuda Supernove (a ne MTS-a) je ovde:

Meni stigao uvecan racun u odnosu na Orion, nesto preko 3000, koliko se secam kad sam potpisivao ugovor u Orionu bio je oko 2800 prvih 20 meseci za nove korisnike. Ulozio zalbu u poslovnici, trazio da placam kao i ranije do kraja ugovorne obaveze, prihvacena zalba i mogucnost raskida. Na pitanje sta ce biti za 3 meseca niko ne zna sta da kaze. Koliki je rok za raskid ugovora? Da li vredi rizikovati i da ostavim ovako za sada? Jedina druga opcija mi je SBB

Nazad
Vrh Dno