Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da nije ova umanjena cena održavanja sa penzionerskim ili invalidskim popustom pa su isti istekli oni idu samo na cenu održavanja ne na ceo ugovor. A razlika koja je opet između pune i prethodne cene verovatno važio popust nekoliko dana u mesecu pre nego što je istekao. Inače ti popusti se obnavljaju godišnje ne važe celu UO.
To mi je palo na pamet, moram da proverim. Nije da cu da crknem za 200 dinara, nego nije ok da promene, a da ne znam al sad eto opet, neko placa 1600 mesecno, a ja manje... To mi tek nije jasno 🙂

Ljudi, ozbiljno me muci internet. Vec mi dosadilo da ih zivkam, mislim da je do rutera koji su vec par puta menjali. U trenutku kad ga promene sve bude super dan dva i opet drasticno padne brzina. Da li bi potencijalno resenje bilo da kupim bolji ruter a postojeci samp da sluzi da sprovede internet do novog?

Ljudi, ozbiljno me muci internet. Vec mi dosadilo da ih zivkam, mislim da je do rutera koji su vec par puta menjali. U trenutku kad ga promene sve bude super dan dva i opet drasticno padne brzina. Da li bi potencijalno resenje bilo da kupim bolji ruter a postojeci samp da sluzi da sprovede internet do novog?
Predpostavljam da ti je problem wifi i za to ti je jedino rešenje drugi router.

To mi je palo na pamet, moram da proverim. Nije da cu da crknem za 200 dinara, nego nije ok da promene, a da ne znam al sad eto opet, neko placa 1600 mesecno, a ja manje... To mi tek nije jasno 🙂
Verovatno si na starim eon paketima gde je održavanje bilo 1395 dinara.

U Moj Sbb kada odem na - uključeno u paket stoji Eon MS 1/3.
A imam registrivano 5 uređaja

Na starim EON paketima je i dalje 5/5. Vidi na sajtu sta ti pise, pod opcijom "Tvoje usluge -> Televizija -> EON Aplikacija".

Pa tu mi piše 5/5, toliko i imam registrovanih.
Ne znam samo koliko mogu istovremenih?

Kad je 5/5, imas 3 istovremeno.

Ja sam jos na starom paketu pre prodaje Yettelu, ističe mi UO za 2 meseca, imam 5 slotova, upravo obrisao 2 koji su poslednji put bili logovani 2022 😁, a nije bolja situacija ni sa preostala 3, ali nisam mogao da ih obrišem, jer max 2 moze mesečno. Slot EON smart poslednje logovanje 2024 🙂. Da mi ne ističe za 2 meseca i da ne želim da menjam operatera, ponudio bih u drugoj temi slotove za razmenu.

Prilozi

• Screenshot_20260404_200528_SBB.jpg
    Screenshot_20260404_200528_SBB.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Sada je tip ugovora koji se zakljucuje detaljno opisan.

ZAKLJUČENJE UGOVORA
Član 10.
Prava i obaveze Operatora i Korisnika povodom uspostavljanja, pružanja i korišćenja Usluga isključivo nastaju zaključenjem Ugovora. Ugovor može biti zaključen i na daljinu ili izvan poslovnih prostorija Operatora, kao i elektronskim

putem.

Ugovor se zaključuje na određeno vreme sa određenim minimalnim trajanjem pretplatničkog odnosa (u daljem tekstu: Ugovorna obaveza) ili na neodređeno vreme bez utvrđene Ugovorne obaveze.

Ako je Ugovor zaključen sa Ugovornom obavezom, njena dužina se definiše Ugovorom i Korisnik se tada obavezuje da u ugovorenom minimalnom periodu bude u pretplatničkom odnosu čiji su uslovi bliže utvrđeni Ugovorom. Po isteku Ugovorne obaveze, Ugovor se automatski produžava na neodređeno vreme i Korisniku se nadalje Usluge pružaju u skladu sa komercijalnim ponudom Operatora, tačnije bez mogućnosti korišćenja prvobitno ugovorenihpromotivnih, odnosno akcijskih pogodnosti (benefiti), osim ako je Ugovorom izričito drugačije predviđeno.

Korisnik se prilikom zaključenja Ugovora može opredeliti za neku od Usluga koje su deo važeće ponude Operatora pod komercijalnim uslovima predviđenim Cenovnikom.

Korisniku se Ugovorom zaključenim sa Ugovornom obavezom mogu omogućiti određene promotivne pogodnosti
(beneficije) u pristupu i korišćenju Usluga, u vezi sa plaćanjem naknade za pristup i korišćenje Usluga, prilikom kupovine Uređaja iz ponude Operatora ili trećeg lica ili na drugi način, a u skladu sa Cenovnikom i komercijalnom ponudom Operatora. U slučaju da je Ugovor prestao voljom ili krivicom Korisnika pre proteka Ugovorne obaveze, on je dužan da Operatoru naknadi štetu u vezi sa raskidom Ugovora u visini i na način predviđen članom 55. ovih Opštih uslova.

Naziv Usluge (ili paketa Usluga) i njen opis unose se u Ugovor ili prilažu uz njega i Korisnik zaključenjem Ugovorapotvrđuje da je u celosti upoznat i saglasan sa Cenovnikom i svim drugim komercijalnim uslovima korišćenjaUsluge.

Korisniku se pre zaključenja Ugovora predaje sažetak ugovora na propisanom obrascu sa podacima utvrđenim važećim propisima. Sažetak ugovora se ne smatra obavezujućom ponudom, u smislu propisa koji uređuju obligacione odnose. Operator zadržava pravo da nakon predaje sažetka izmeni komercijalne ili druge uslove podkojima pruža Usluge. Sažetak postaje sastavni deo Ugovora po njegovom zaključenju.

Korisnik potpisivanjem Ugovora potvrđuje da mu je pre njegovog zaključenja predat sažetak ugovora i da se upoznao sa njegovim sadržajem.

Istekao mi ugovor. Zvali me nešto ranije i ponudili mi 4 meseca za dinar ukoliko potpišem ponovo na 24 meseca.
Već duže vreme imam problem sa internetom koji prestane da radi, a onda moram da restartujem njihov ruter da bi proradio. Problem je što se desi kada sam na poslu, pa nema nikog da restartuje, a za to vreme nemam pristup ni jednom uređaju koji mi je u kući.
Ne znam da li ima bolja opcija za provajdera. Imamo najjači paket koji plaćam trenutno 5299 din, i u principu sam zadovoljan. Internet brzo radi, imamo dobre kanale, klinci se navikla da sami puštaju šta im treba... Ne bih baš da idem kod drugih, ali ne bih ni da se obavezujem na 24 meseca ako se u međuvremenu pojavi bolja opcija. 4 meseca bi mi uštedela 21.000 dinara za taj ugovorni period što mi ne deluje dovoljno.

Istekao mi ugovor. Zvali me nešto ranije i ponudili mi 4 meseca za dinar ukoliko potpišem ponovo na 24 meseca.
Već duže vreme imam problem sa internetom koji prestane da radi, a onda moram da restartujem njihov ruter da bi proradio. Problem je što se desi kada sam na poslu, pa nema nikog da restartuje, a za to vreme nemam pristup ni jednom uređaju koji mi je u kući.
Ne znam da li ima bolja opcija za provajdera. Imamo najjači paket koji plaćam trenutno 5299 din, i u principu sam zadovoljan. Internet brzo radi, imamo dobre kanale, klinci se navikla da sami puštaju šta im treba... Ne bih baš da idem kod drugih, ali ne bih ni da se obavezujem na 24 meseca ako se u međuvremenu pojavi bolja opcija. 4 meseca bi mi uštedela 21.000 dinara za taj ugovorni period što mi ne deluje dovoljno.
Podneti zahtev za raskid ugovora i tražiti ili 24 meseca po 50% popusta na mesečnu pretplatu ili 12 meseci 1 dinar 12 meseci redovna komercijalna cena paketa..

Detaljno sam pročitao opšte uslove pružanja usluga i meni je sporan član 56. "Korisnik ima pravo da pisanim putem otkaže Ugovor, ako nije preuzeo Ugovornu obavezu ili je ona istekla, uz poštovanje otkaznog roka od mesec dana od davanja takve izjave."
Ovako sročeno mene uslovljava da moram da koristim njihovu uslugu još minimum mesec dana nakon isteka UO, što je skandalozno, jer nemam pravo da im pre isteka UO najavim da neću produžiti ugovor. Odnosno, imam pravo, ali oni ne moraju da uzmu u obzir moju izjavu sve dok je UO važeća.

Само сам пренео мејл што су послали, не знам да ли ово важи за нове/будуће кориснике, као ни да ли је нпр. Адреналин укључен у ову понуду.

Хлеба и игара.

Свеже вести из СББ.
Pogledajte prilog 534851
Sveže vesti iz Telemach Bosna kojima su od 01. aprila izbacili iz ponude SK kanale i ubacili Arene je da su tamo Arena Premium kanale izdvojili u poseban paket i da je taj paket uključen u cenu samo kod Eon Premium korisnika.
= svi ne-Premium kanali su deo Basic paketa u Bosni a Arena Premium prc, samo u Premium TV paketu usluga.

Tako da teško da će naše tržište da to u nedogled dobija bez doplate u Basic paketu.

Ali je cena tog Premium paketa 5 KM (cca 300 din) što je sasvim korektna cena, bolje nego da poskupljuju ceo paket. Ovako ko hoće neka plati, a i nije mnogo

@shamanNS to je ponuda kod provajdera koji je u okviru UG. a SBB to već godinu dana nije, a od ovog meseca postoji samo kao brend

Kao što sam već pisao, ista priča sa zaglupljivanjem interneta. Nisam imao puno izbora i posle testiranja prešao na Yettel mobilni internet (samo karticu uzeo, ruter je moj Cudy P4), nikakvih problema, čak EON radi bolje na LG TV iz 2019. ni jednom nije zapeo, a ja mislio ostario mi TV 🙂 Posle javne IP sada sam na CGNAT ali sve to rešava Mikrotik i BackToHome...
Ako jednom modernizuju mrežu i opremu vrlo rado se vraćam, lepo je radilo do nedavno.

Ne znam da li je ocigledno, mozda nije, a to je da za "produzetak" oni zapravo nude prelazak na novi paket, a novi premium je zapravo sporiji od starog premiuma, 600 vs 500. Ima jos nekih razlika u vezi televizije..

Tako to ispadne, proveri ako ipak resis da prihvatis taj ili neki veci popust za "produzenje".

Zvala me teta is "sbb kablovske" kako se predstavila, da imam super ponudu za mene, da predjem sa premiuma, na "novi premium" iz koji dobijam besplatan Voyo i sve ostalo ostaje isto ukljucujuci i cenu. Prvo sam pomislio da to nude kao opciju do kraja ugovorene obaveze, a na moje pitanje da li se UGO menja, ona mrtva ladna, da ide nova od 24 meseca. Reko, hvala lepo, ali odbijam vasu super ponudu...

Upravo sam proverio anex koji su mi dali kroz link. U pravu ste. Prešao bih na NET TV Premim +

Ne vredi ovo te pare... Od kad su ih yettelovci preuzeli svako malo problema sa internet i starim D3, ne vidim da je ovo odrzivo bez popusta ili prelaska na nekog drugog, postaje polako nepodnosljivo.

Meni internet puca 20-30 puta na dan na kratko, to sto primetim, ali to kratko napravi haos, sve mora da se resetuje nakon dolaska od EON boxa do extender-a... Pre toga nije bilo. Zvao, oni kao prvo resetovali daljinski, naravno isto, opet zvao, prijavili naprednoj službi, doći će da provere, evo 3 nedelja niko ne dolazi, ali zovu da produžim UO koja mi ističe Jula, još pita kako sam zadovoljan sa uslugom?!? Tako se napenalila, kada sam krenuo zamerke 😁. Plus zbog gašenja sbb domena, morao sam menjati sbb mail svugde, pa i na moj sbb nakon čega nisam tj nisu mogli mesec ipo dana da mi aktiviraju ponovo e račun ali to ih ne sprečava da mi dignu račun za 100 din za slanje racuna i ako je njihova greška.

Nazad
Vrh Dno