Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Ako su zadrzali biznis pakete, logicno je da su zadrzali i hosting usluge. Okreni telefon pa pitaj.

Da, Hosting je ostao na staroj kompaniji.

Otvorio sam tiket i tražio račun za optički internet, ali koliko vidim, slaba valjda da će to neko da pogleda. I zapravo me uopšte ne bi čudilo da mi na tu fantomsku mail adresu stigne i opomena pred isključenje i da mi isključe pristup internetu, jer ne plaćam račune.

Koje mi nisu poslali.

S obzirom da mi račune, verovatno, šalju na nepostojeću mail adresu, ko zna na koji broj će da zovu 🙄

S obzirom da mi račune, verovatno, šalju na nepostojeću mail adresu, ko zna na koji broj će da zovu 🙄
Pa znas koji broj si im dao. Mene su u poslovnici uvek prvo pitali za broj telefona pri placanju i odmah nalazili moje podatke. A na 5 dana pre isteka paketa su mi stizale sms poruke da uskoro istice, takodje i na oba moja mejla koja znaju. Tako da su telefon i mejl najbitniji za komunikaciju. Na mejl salju i racun da je placeno, a salju i racun za placanje i na sms, sa racunom i pozivom na broj.
Ako ih pozoves, proveri i koji tvoj broj imaju i mejl.

Nije problem zabaviti se sa tuneliranjem do mog VPS-a, al ipak ću radije da si promenim provajdera. 😉 Ima li alternative? U ovim ostalim provajderima jel ima nekog iz tehničke podrške da eventualno ima ideju o tome šta je javna ip adresa? 🙂)
ako ti nije problem ti se zabavi ja necu ne pada mi napamet da uvodim jos jedan nepotreban sloj rutiranja da ne pricam o manama u odnosu na direktnu ip adresu. obrisace ti post oko drugih provajdera ako ovde pocnemo ali za manje pare naravno imas jedan i sa statickom adresom malo proguglaj

Ako imas pristup moj mts app mozes da izmenis mejl sam ili idi u poslovnicu pa trazi da ti kreiraju mts nalog

Nemam MTS app, probao sam malopre da se registrujem, ali broj koji je vezan za Orion ugovor nije u MTS mreži, a registracija preko JMBG je trenutno onemogućena.
Da idem u MTS poslovnicu? Ne može nešto remote?

Pa znas koji broj si im dao. Mene su u poslovnici uvek prvo pitali za broj telefona pri placanju i odmah nalazili moje podatke. A na 5 dana pre isteka paketa su mi stizale sms poruke da uskoro istice, takodje i na oba moja mejla koja znaju. Tako da su telefon i mejl najbitniji za komunikaciju. Na mejl salju i racun da je placeno, a salju i racun za placanje i na sms, sa racunom i pozivom na broj.
Ako ih pozoves, proveri i koji tvoj broj imaju i mejl.

Do januara su mi računi uredno stizali na moj redovan mail i taj Orion mail kome nikada nisam uspeo da pristupim, ali se nisam mnogo ni tangirao. I da, zaista imam i SMS za svaki račun, zaključno sa januarskim. Posle 2.februara nisam dobio ni SMS, ni mail. A rekao bih da je trebalo da ih bude još 2 komada.

Nemam MTS app, probao sam malopre da se registrujem, ali broj koji je vezan za Orion ugovor nije u MTS mreži, a registracija preko JMBG je trenutno onemogućena.
Da idem u MTS poslovnicu? Ne može nešto remote?
Ako ti se ne ide u poslovnicu, mozda mozes da kupis mts prepaid eSIM ili fizicku karticu i da je registrujes na svoje ime u aplikaciji. Prilikom registracije ce ti traziti da uneses licne podatke i da napravis novi nalog, a sve ce ti usluge povezati preko JMBG-a. Ja nisam uopste imao nalog do skoro, i npr kad se ulogujem u aplikaciju samo preko mobilnog broja, racuni za druge usluge se nisu videli. Nakon sto sam kreirao nalog (sa novim korisnickim imenom i sifrom), iskoristio sam prepaid mts broj za verifikaciju, dodao novi email i sve prepaid i druge usluge su se nasle na istom mestu, u mts aplikaciji.

• Like
Reagovanja: PJ
Bolje pitaj u drugom thread-u za bolje ponude, da ti ne bi moderator obrisao post. Otvorena je cak i tema za Orion biznis ponudu, tako da ko ima poljoprivredno gazdinstvo, neku preduzetnicku radnju registrovanu na kucnu adresu, mozda bi mogao na taj nacin da nastavi da koristi njihove usluge.
Cale ima poljoprivredno gazdinstvo, vidis nisam to uzeo u obzir i prijavljen je na ovoj adresi gde stanujem, sutra idem da zahtevam raskid ugovora sa ovim pljackasima, pa cu da zovem da se raspitam, znam jednu devojku koja radi za orion.

Sad i njima treba vremena da se srede posle ove reorganizacije. Mozda imaju i visak ili manjak zaposlenih. Nece te zaboraviti za lovu. 😄
Meni je od mts-a pre neki dan stigao SMS da je prosla IPS uplata za februar, iako sam skenirao QR kod sa racuna na Orion eRacun portalu. Odmah nakon toga su generisali novi racun za mart, ali u mts aplikaciji. Na Orion portalu se nista vise ne azurira i cak je i eRacun link uklonjen sa moj.oriontelekom.rs landing stranice.
Cale ima poljoprivredno gazdinstvo, vidis nisam to uzeo u obzir i prijavljen je na ovoj adresi gde stanujem, sutra idem da zahtevam raskid ugovora sa ovim pljackasima, pa cu da zovem da se raspitam, znam jednu devojku koja radi za orion.
Samo nemoj da kazes da ti je neko sa Benchmark foruma predlozio tu ideju, da nam dodatno ne povecaju pretplatu.

Orion portalu se nista vise ne azurira
To je za privatne korisnike i treba ukloniti taj sajt ili ga svesti na obavestenje.
Meni od mts ni sms ni mail, ni poziv nijebstigao. Oni sami tamo menjaju brzine i ip adrese, nikog i ne pitaju, kao da ugovori i ne postoje.
Bas gledam 5g kucni net, koji bi mi i vise odgovarao jer boravim na vise adresa. Kupicu i 5g ruter. U prepaid bi mi jos vise odgovarao, jer ce mts i to da mi ukine, ocigledno da im niko nista ne moze.

Ne može na registrovano poljo gazdinstvo, pitao sam već Orion Biznis podršku. Mora PIB a gazdinstvo nema PIB niti se smatra za pravno lice.
Mozda stambena zajednica (kucni savet) ili udruzenja gradjana mogu da koriste njihove usluge posto imaju PIB. Ne verujem da bi odbili npr Udruzenje ljubitelja Orion Telekoma. No to su vec pitanja verovatno za drugi thread, posto je ovde tema vezana za fizicka lica.

Mene baš zanima epilog ove tranzicije,
većina nas ovde je u toku i poslala je mail-ove i nešto ćemo da sredimo,
ali šta je sa ostalima koju su većina, ja da ne pratim ovaj forum ne bi ni znao da mi je promenjen provajder,
neki su možda primetili da nemaju neke kanale i da se tu nešto dešava ali oni sigurno ne šalju mail-ove niti se raspituju za račune,
svi oni će možda dobiti račune od idućeg meseca veće od 7000din?
Pa to se mislim nije desilo nikada da tako prođe tranzicija, orion je specifičan slučaj jer je za male pare davao velike brzine, maltene jedinstveno na tržištu,
tako da su skoro svi sigurno prebačeni na ove 2gb pakete od izgleda 7000 din.

Videćemo, biće interesantno, mada možda i bude dosadno i ostave nas po starim uslovima do kraja ugovorne obaveze.

mislim da su oni to nas samo migrirali na neke nove pakete a da je to sistem povukao sam cene
posto racun jos niko nije dobio... sve drugo bi bilo suludo.

Ko bi od gradjana za kucno koriscenje potpisao da placa internet 7-8000rsd da nije bilo jeftino?

tj potpisivali smo ugovorne obaveze u skladu sa cenom koja nam je odgovarala a ne sa brzinom, jer je cak i najmanja bila OK za kucno koriscenje.

Sad je neko odlucio da nam je to mnogo pa bi to da naplati.

Mene baš zanima epilog ove tranzicije,
većina nas ovde je u toku i poslala je mail-ove i nešto ćemo da sredimo,
ali šta je sa ostalima koju su većina, ja da ne pratim ovaj forum ne bi ni znao da mi je promenjen provajder,
neki su možda primetili da nemaju neke kanale i da se tu nešto dešava ali oni sigurno ne šalju mail-ove niti se raspituju za račune,
svi oni će možda dobiti račune od idućeg meseca veće od 7000din?
Pa to se mislim nije desilo nikada da tako prođe tranzicija, orion je specifičan slučaj jer je za male pare davao velike brzine, maltene jedinstveno na tržištu,
tako da su skoro svi sigurno prebačeni na ove 2gb pakete od izgleda 7000 din.

Videćemo, biće interesantno, mada možda i bude dosadno i ostave nas po starim uslovima do kraja ugovorne obaveze.
Orion je bio odlican, ali nazalost nije mogao da omoguci svima velike brzine za male pare. Neki su placali 3 puta vecu cenu i dobijali 10 puta manje brzine u odnosu na najmanji (i najjeftiniji) kablovski paket, i te brzine se nisu menjale verovatno od kako su uspostavili uslugu (otprilike 15-ak godina), bar kada je WiFi mreza u pitanju u ovom delu Beograda. Cena se samo povecavala, a cak se i kvalitet nekih usluga (npr IPTV) smanjio. Naravno, trudili su se da izadju u susret kada god je bilo primedbi. Sad, da li ce mts nastaviti tu tradiciju i zadrzati deo migriranih korisnika, to cemo videti.

Orion je bio odlican, ali nazalost nije mogao da omoguci svima velike brzine za male pare. Neki su placali 3 puta vecu cenu i dobijali 10 puta manje brzine u odnosu na najmanji (i najjeftiniji) kablovski paket, i te brzine se nisu menjale verovatno od kako su uspostavili uslugu (otprilike 15-ak godina), bar kada je WiFi mreza u pitanju u ovom delu Beograda. Cena se samo povecavala, a cak se i kvalitet nekih usluga (npr IPTV) smanjio. Naravno, trudili su se da izadju u susret kada god je bilo primedbi. Sad, da li ce mts nastaviti tu tradiciju i zadrzati deo migriranih korisnika, to cemo videti.
Jedino sto je sigurno je da mts nece nastaviti tu tradiciju i zadrzati deo migracionih korisnika 🙂

Poslednja izmena:
Da li neko ima problem pri paljenju stbova (laki) nakon mtsovog ažuriranja , da se stb poveže na mrežu, ali ne sinhronizacija vreme pa youtube npr radi, ali move app nece, onda nakon više puta resetovanja stb uspe da se poveze... skora da ga sad i ne gasim,samo gasim tv....pod orionom nikad nije bilo greške

Pogledajte prilog 534620
Sve sam ocekivao, ali ne i dvojnike u 2026. Ne znam da li je iko jos imao CDMA telefon u Orionu, tj da li je koristio fiksni od 2019. na dalje. Svakako, sad u mts-u tvrde da je fiksni telefon obavezan za pristup internetu, cak i za WiFi. Nadam se samo da je ovaj moj migrirani broj direktna linija, bez dvojnika
Zar ne bi trebalo da dobijete ip telefoniju ?!

Zar ne bi trebalo da dobijete ip telefoniju ?!
Ne znam iskreno da li su presli na IP telefoniju, jer nisam nikad ni koristio fiksni telefon na ovoj adresi. Placam ga samo zato sto je bio deo Triple paketa koji sam dobio po promotivnoj ceni, i od tada mi uzimaju pare (doduse 100-200 RSD) svakog meseca za fiksni.

Ako ti se ne ide u poslovnicu, mozda mozes da kupis mts prepaid eSIM ili fizicku karticu i da je registrujes na svoje ime u aplikaciji. Prilikom registracije ce ti traziti da uneses licne podatke i da napravis novi nalog, a sve ce ti usluge povezati preko JMBG-a. Ja nisam uopste imao nalog do skoro, i npr kad se ulogujem u aplikaciju samo preko mobilnog broja, racuni za druge usluge se nisu videli. Nakon sto sam kreirao nalog (sa novim korisnickim imenom i sifrom), iskoristio sam prepaid mts broj za verifikaciju, dodao novi email i sve prepaid i druge usluge su se nasle na istom mestu, u mts aplikaciji.

Posedujem MTS Prepaid karticu iz 1998. godine, koju sam u nekom trenutku regiatrovao na svoje ime 😊
Udjoh u Moj MTS, imam jedan neplaćen račun u iznosu koji očekujem i jedan skoro duplo veći. Nijedan ne mogu da skinem 🙄

Probaću sutra opet. Pretpostavljam da im se sistem raspadao i pre ove integracije, a da sada ne znaju gde udaraju.

Hvala još jednom na rešenju.

Posedujem MTS Prepaid karticu iz 1998. godine, koju sam u nekom trenutku regiatrovao na svoje ime 😊
Udjoh u Moj MTS, imam jedan neplaćen račun u iznosu koji očekujem i jedan skoro duplo veći. Nijedan ne mogu da skinem 🙄

Probaću sutra opet. Pretpostavljam da im se sistem raspadao i pre ove integracije, a da sada ne znaju gde udaraju.

Hvala još jednom na rešenju.
@PJ 👍 Mislim da im ne radi opcija za preuzimanje racuna. Ja sam za martovski racun (u mts aplikaciji) dobio opciju da platim preko IPS QR koda, a za februarski sam morao preko Orion portala da preuzmem QR kod, pa proveri da li mozes da platis tako.

A da se nadovezem na temu Orion Telekom Biznis ili mts. Pored primera koje sam vec naveo, takodje ne treba zanemariti da postoji veliki broj clanova foruma koji rade od kuce. Oni koji su i davno pre ove migracije osnovali npr preduzetnicku radnju za programiranje, dizajn i slicno, i neretko za posao koriste rezidencijalnu internet konekciju.

Zasto i oni sada ne bi razmisljali o mogucoj migraciji sa rezidencijalne na biznis infrastrukturu, ako pritom mogu da imaju i TV+NET+telefon, po nizoj ceni od one koju bi placali uz pakete za fizicka lica?

I evo malopre mi resetovali ruter, ubacili svoje podatke, internet naravno nije radio, morao sam da resetujem na default da bi proradio, ali sada naravno nemam staticku ip adresu i moracu da se ganjam sa njima da to sve opet ispodesavam, uzasni su.

Posta ova tema najaktivnija na forumu više ste se raspisali skoro pa pola svih stranica za poslednjih meseci ipo dana nego za prethodnih 15 godina.Vama ubedljivo najviše zakomplikovaše tranziciju od svih kupljenih provajdera.

Moj MTS mi za QR kod kaze da trenutno nije dostupno.
Na Orion portalu mi ne prolazi user sa kojim sam se logovao ranije. Korisničko ime je bilo username tog njihovog maila. Doduše, vidim da i kada odem na adresu portala, u adresi se pojavi "temp" prefiks.

Koja je adresa portala na kojoj si uspeo da vidiš račun?

Posta ova tema najaktivnija na forumu više ste se raspisali skoro pa pola svih stranica za poslednjih meseci ipo dana nego za prethodnih 15 godina.Vama ubedljivo najviše zakomplikovaše tranziciju od svih kupljenih provajdera.
Sad se odlucuje, hoce li se Orion telekom tema stopiti u onu sa mts BOX paketima i povecati im preglede na 6M, ili se borba nastavlja
Moj MTS mi za QR kod kaze da trenutno nije dostupno.
Na Orion portalu mi ne prolazi user sa kojim sam se logovao ranije. Korisničko ime je bilo username tog njihovog maila. Doduše, vidim da i kada odem na adresu portala, u adresi se pojavi "temp" prefiks.

Koja je adresa portala na kojoj si uspeo da vidiš račun?
Prethodno sam preuzeo sa eRacun, ali i meni od pre par dana ne prihvata username/password za eRacun, vec idem na ovaj moj.oriontelekom.rs, pa u gornjem desnom uglu imas svoj username, koji kad kliknes dobices padajuci meni sa par opcija medju kojima je i "Stanje racuna". Tu klikni i trebalo bi da ti prikaze sve racune, pa cak i PDF.

Ja se sve ipak nadam da se radi o tome da je neki mentol menadžer u Telekomu, kojih fala bogu ne manjka tamo, *****ao stvar i da se ovaj shitshow sa povećanim računima nije desio baš 100% namerno, te da će Telekom odraditi kontrolu štete narednih dana i ispeglati stvar.

Nazad
Vrh Dno