Šta je novo?

Supernova (2024+)

Imam par pitanja. Slotovi za Move app. Popunjeno mi je 1/3. Taj jedan popunjen mi je preko supernova mts interneta. Da li mogu slotovi 2/3 i 3/3 da rade preko A1 neta? Ili moraju biti sva 3 preko supernova mts interneta? Ima li to uopste veze koji je net u pitanju? I drugo pitanje slot za tv uredjaj 0/1 . Dakle mogu da registrujem jedan televizor da ga popunim. Preko supernova mts interneta sam registrovao moj tv i znam da radi sigurno. Pa sam onda obrisao. Sada opet imam slobodan taj jedan slot 0/1 . Da li moze isti taj televizor da se registruje ali da ne ide preko supernova mts interneta vec preko A1 neta ili nekog drugog neta? To pitanje me muci. To je ona Move Smart TV aplikacija. Hvala na odgovoru i pozdrav drugari.

A sta izabrati kad skinem za tv Move Smart Tv app na pocetku kad te pita ono izaberi provajdera, ima Telekom Srbija, itd itd, i dole na kraju ima Move Global. ? Nigde nema A1 itd da se izabere kao provajder? Da nije ovo Move Global?

Pa Telekom, i moze bilo koji internet a ako gledas preko mts mobilnog interneta Move aplikacija ne trosi gb iz paketa.

O
Za statičku moraš u poslovnicu da podneseš zahtev i potpišeš. Ima opcija u mts aplikaciji ali ne radi. Ja sam otkazao posle nekoliko dana.

Otkazao si staticku ip ili zahtev ? I na koje vreme potpisujes ugovor za staticku ip, jel ima neko ogranicenje ili placas dok traje UO ?

More vidim ja nešto mi mnogo mobilnog interneta na raspolaganju. Uđem u sajt i imam šta da vidim: super plan 4 plavi ima na raspolaganju umesto dosadašnjih 100GB sada je mesečno raspoloživo 400GB interneta. Lepo iznenađenje...

O

Otkazao si staticku ip ili zahtev ? I na koje vreme potpisujes ugovor za staticku ip, jel ima neko ogranicenje ili placas dok traje UO ?
Otkazao statičku. Ne potpisuješ Ugovor već zahtev za aktivaciju statičke ip adrese. Meni je trebala kada par dana nije radio ipv6 pa sam posle otkazao. To je bilo možda pre 6 meseci. Naplatili su mi samo tih par dana korišćenja.

I, jel ti ostao Static IP posle sledeći i sledeći mesec? 😂😂
Meni to ne treba kad radi ipv6. Vidim da je vama ex Orioncima svanulo kad vas je Supernova uzela pod svoje okrilje 🤣

IPv6 je meeeh. DDNS updater rutera ne moze da pošalje IPv6 adresu, NO-IP sajt mi ne da ručno da upišem AAAA record za postojeći hostname, IPv6 adresa se menja svaki dan?? Plex server ne može / ne koristi IPv6 za Remote streaming...

Neee, ipv6 se na Supernovi menja jednom u 2, 3 meseca.
Sva filozofija za update:
nano /etc/inadyn.conf
Kod:
period = 60
allow-ipv6 = true
provider [email protected] {
    ssl = false
    iface = enp4s0
    username = xxx
    password = xxx
    hostname = xx.xx.xx
}

Nikada ruter koji dobiješ ne može da se meri sa ruterom koji sam izabereš i kupiš. Svi ti ruteri koje daje bilo koji operater se prodaju na kontejner a sam izbor rutera od strane operatera je sve samo ne inženjerski. To je čisto menadžerski posao tipa tašna mašna a rezultati testova se svode na "majke mi". Ali ako ti ruter koji dobiješ obavlja posao onda je sve u redu.
Dok sam bio na VDSL umao sam telekomov ruter i sugnal je bio pa jedva dovoljan. Onda sam kupio običan DLink N ruter 25 eura, tri puta bolji domet, veči broj korisnika na ruteru bez problema. Sada sam prešao na Supernovu kabal (jedina alternativa za mesto 15km od Beograda) njihov ruter ni da bekne, greje se itd. Kupio Asus i preporodio mrežu sve i svi u fulu na 5ghz kao kućni korisnici.
Tako da, ako si sam kao korisnik i ako ti domet njihovog rutera obavlja posao onda nema ni smisla kupovati svoj ruter. Ali ako je vas više sa više uređaja onda u slučaju problema prva instanca je novi ruter. Pozz
Pa evo nisam bio tokom dana kod kuće, došao u šest, pokušam da se povežem na Technicolor i neće iz prve. Izgubi se WiFi u potpunosti, ali preko TP link wifi rutera koji je kablom nakačen na Technicolor sve radi. Nisam namerno hteo da resetujem Technicolor, ostavio sam ga tako i za 2-3 minuta je sam uključio WiFi. Tako da ima svojih bubica.

Jel se na MTS portal mogu ulogovati sa SN korisničkim imenom i brojem ugovora ili treba nešto drugo?

Ne. Treba da kreiraš nalog na "moj mts" portalu. Prilikom kreiranja potreban ti je JMBG i šifra korisnika sa računa.

A sta izabrati kad skinem za tv Move Smart Tv app na pocetku kad te pita ono izaberi provajdera, ima Telekom Srbija, itd itd, i dole na kraju ima Move Global. ? Nigde nema A1 itd da se izabere kao provajder? Da nije ovo Move Global?
Pa biraš provajdera preko kog ti imaš pretplatu u tvom slučaju supernovu. Move aplikacija nema veze kad se prijavljuješ da li koristiš internet nekog drugog provajdera uvek biraš svoga provajdera koji ti je prodao usluge od onih na spisku.

Hahahahahha... sto mi ovo ludo kad se pojave napokon ljudi koji znaju stvari.... a zamisli ovde ljude koi ne znaju ni da saznaju svoju public IP, a kamoli neke druge stvari.
Manite linux, ljudi ne znaju ni sta je to 🤣

Pa biraš provajdera preko kog ti imaš pretplatu u tvom slučaju supernovu. Move aplikacija nema veze kad se prijavljuješ da li koristiš internet nekog drugog provajdera uvek biraš svoga provajdera koji ti je prodao usluge od onih na spisku.
A sta ako hocu taj tv da odnesem na vikendicu i tamo nemam supernovu vec A1 net? Sta onda da izaberem? U opcijama pocetnim izaberi provajdera nema nigde naznaceno A1 vec Telekom Srbija, Move Global, i jos neke gluposti. Da izaberem Telekom Srbija ili Move Global? Pricam o Move Smart TV app a ne o obicnoj Move app za telefon, da se razumemo.

A sta ako hocu taj tv da odnesem na vikendicu i tamo nemam supernovu vec A1 net? Sta onda da izaberem? U opcijama pocetnim izaberi provajdera nema nigde naznaceno A1 vec Telekom Srbija, Move Global, i jos neke gluposti. Da izaberem Telekom Srbija ili Move Global? Pricam o Move Smart TV app a ne o obicnoj Move app za telefon, da se razumemo.
A brate, pa valjda znas kome placas racun. Neces izabrati npr SBB ako placas MTS. Vidi na racunu kad ga dobijes sta pise, e bas to izaberi!

Ima neko problema sa variranjem parametra mreze,dolazi do prekida neta

Ovi sn "experti" beskorisni,samo speed test i nista,sn "genije" ustanovio da ps5 ethernet kabl prekida vezu

Bolje mi radi fon spot 4g nego ovaj coax trash
Ko be za ovo da im placa 6k,nisu vakcinisani

Narucio ovaj -3db za probu

Screenshot 2026-04-05 124849.png

Poslednja izmena:
Pa evo nisam bio tokom dana kod kuće, došao u šest, pokušam da se povežem na Technicolor i neće iz prve. Izgubi se WiFi u potpunosti, ali preko TP link wifi rutera koji je kablom nakačen na Technicolor sve radi. Nisam namerno hteo da resetujem Technicolor, ostavio sam ga tako i za 2-3 minuta je sam uključio WiFi. Tako da ima svojih bubica.
Predpostavljam da ti je TP link u AP modu kablom spojen sa Tehnicolorom. Nadam se da ti nisu na oba rutera istovremeno aktivna wifi mreža?

Tp Link 840n je mrežnim kablom prikačen na kablovski ruter i šalje WiFi za drugi deo kuće i dvorišta. To tako radi zadnjih 10 god, bez ikakvih problema. Mada ovaj Technicolor je solidan što se tiče signala pa mi TP Link možda neće ni trebati. Tj ako se Technicolor dobro pokaže, kao što mi ni CBN nije pravio probleme.

Na coax mrezi moras imati Move box da bi dobio pristup Move aplikaciji.
Verovatno je na optici drugacije.
Na koks mreži mora move uređaj, to je od kad je uvedena nova platforma.
Kad sam u decembru dobio move, prvo su mi poslali kredencijale za staru platformu, i posle 2 dana se ažuriralo na novu, i na novoj radi sve.

Stigao racun u aplikaciji Super plan 2m 4799 umesto 3699. Pisao sam im mail pre desetak dana, da ne pristajem na nikakvo povecanje cena, nista nisu jos uvek odgovorili. Morace da radi Ratel kao prosli put ...

Ja sam imao popust do proslog meseca. Poslao sam prigovor i prihvatili su da mi ostane ista cena. Evo sada sam dobio racun za prvi mesec bez popusta koji je 3699 .Tako da bar ovaj mesec sto se mene tice ispostovali su odgovor .

Jedno pitanje nevezano za cene. Upravo na divnu radost ukucana mi je jedan set top box riknuo.Nedaje znakove zivota ne svetli nista , a da sreca bude jos veca izgleda da je poneo sa sobom i hdmi kabel (koji je moj bdw kada su ugradjivali box ostavili su moj kabel nisu dali njihov ) . Pa me zanima kakva je procedura . Da li mogu da odem sutra do poslovnice i trazim novi set top box ili moram da im najavim preko call centra pa da oni dodju i da zamene ?

Jedno pitanje nevezano za cene. Upravo na divnu radost ukucana mi je jedan set top box riknuo.Nedaje znakove zivota ne svetli nista , a da sreca bude jos veca izgleda da je poneo sa sobom i hdmi kabel (koji je moj bdw kada su ugradjivali box ostavili su moj kabel nisu dali njihov ) . Pa me zanima kakva je procedura . Da li mogu da odem sutra do poslovnice i trazim novi set top box ili moram da im najavim preko call centra pa da oni dodju i da zamene ?
Moras zvati korisnicki servis. Meni su dosli sledeci dan i zamenili.

Nazad
Vrh Dno