Šta je novo?

LG Televizori

Pustiš prvo neki dv sadržaj,settings/picture mode i tu biraš i podesavas šta ti odgovara.

Prilozi

• PXL_20260311_134745618.jpg
    PXL_20260311_134745618.jpg
    401 KB · Pregleda: 68
Kod mene su modovi za DV Cinema Home i Filmmaker, Cinema Home je malo svjetliji

@simmke Ako prodjes kroz dv opcije videćeš razliku izmedju svetlije slike tj cinema mode i tamnije tj filmmaker mode mada u slučaju da to nije dovoljno možeš se dalje igrati sa opcijama ili potraži na netu detaljnije o tome mada u suštini to je to.
Edit: preteče me kolega sa odgovorom.

Sigurno, pa ja sam G5 65" u septembru platio 2150€ preko KP, a cena je na početku šatro bila 3400€, dok je na leto na iPon.hu bila negde oko 2400€.

Za G5 izašao update 33.30.97 od 1760MB ali ne znam tačno šta donosi od promena jer nisam našao changelog!

Dobra stvar - za sada nije ništa pokvarila...😇

Poslednja izmena:
Koliko vidim po drugim forumima, ispada da je problem sa Bluetooth vezom jako čest kod Lg televizora i da je jedan od razloga to što i magic remote koristi Bluetooth vezu pa to stvara zabunu.
Izgleda da niko od vas nije imao slične probleme...
Jeste problem sa daljincem. Kada se posle konekcije izvadi baterija iz daljinca onda se više ne prekida konekcija sa slušalicama.

vredi li ovaj pocetni tv iz qned serije lg65QNED70A6A.AEU nesto? ima li ko iskustva sa ovim tv-om? pazario nesto preko firme imao sam njega i samsung QE65Q7FAAUXXH u ponudi da biram u toj nekoj klasi do slicnih para i odlucim se za LG, nadam se da nisam pogresio? ja kupujem pa pitam 😀

momci ovo je moja poruka od decembra, uzeo sam ga i ćerkica opalila i polomila panel, nema mu spasa, sad moram novi da uzimam, znam da nije mesto za pitanje ali pomagajte, razmišljam se između, hitno je, vuče me LG ali ovaj HISENSE je viša klasa, ili grešim?

LG 65QNED86A3A.AEU​

HISENSE 65U8Q​

@lazar22 takva pitanja ipak ovde

p.s. sledeći televizor stavi na zid što je više moguće (ostaviti barem 20 cm između plafona i televizora)

momci ovo je moja poruka od decembra, uzeo sam ga i ćerkica opalila i polomila panel, nema mu spasa, sad moram novi da uzimam, znam da nije mesto za pitanje ali pomagajte, razmišljam se između, hitno je, vuče me LG ali ovaj HISENSE je viša klasa, ili grešim?

LG 65QNED86A3A.AEU​

HISENSE 65U8Q​

Bezi od modela LG-a iz prosle godine (2025) pogotovu qned a i ostali (sem oleda) su im haos paneli i edge i direct svi imaju katastrofalan problem becklight bleeding na novim televizorima i prejak ips glow (po Ignisu naravno sve "normalno") za Hisense se posavetuj na temi ako ce ti reci iskreno

Za Edge IPS ekrane, to je nazalost normalno a Edge tip osverljenja nikako tome ne pomaze.

Mislim da samo QNED97 ima full array tip osvetljenja u ovogodisnjoj QNED seriji.

Na osveavanje pixela na OLED ne utice da li si ukljucio ili iskljucio quick start+, ako na to mislis.
Kod mene je recimo ugasena ta opcija, i posto ugasim tv, nakon par minuta cujem klik, sto je znak da je odradio osvezavanje..

@srkiller ,Quick + mi je isključen ali mi je stand by uključen.Mislim da sam tako razumeo u članku da je bolje.A čujem i ja to pucketanje kad ugasim TV.

clanak se odnosi na cupanje TV-a iz struje sto bi sprecilo pixel refresh.
Standby i ne postoji kao opcija da je ukljucis/iskljucis igde u meniju.
Postoji "standby light", ali to je nesto deseto..

@srkiller ,Quick + mi je isključen ali mi je stand by uključen.Mislim da sam tako razumeo u članku da je bolje.A čujem i ja to pucketanje kad ugasim TV.
Mislim da ne radiš dobro - u tekstu stoji da je bolje da se ostavi u stand by režimu i ako to želiš onda Quick + treba da ti bude uključeno jer je za opcija da se tako izrazim pravi stand by u kom se TV ne gasi skroz već ostaje budan i brže se uključuje.

Pa ako želiš da ispoštuješ ono što su tamo napisali u tekstu u vezi stand by onda to je to rešenje.
Btw meni je svakako bio uključen Quick + nevezano za ono što su napisali u tekstu...

Quick + je nešto tipa Fast boot na Windowsu. Da li je aktivan ili ne, ne utiče na Pixel Refresher.

Ali sem njega kod TV nemaš drugu opciju da bude u onom stand by režimu koji pominju u tekstu - nešto poput pravog stand by na računaru...

Pa ako želiš da ispoštuješ ono što su tamo napisali u tekstu u vezi stand by onda to je to rešenje.
Btw meni je svakako bio uključen Quick + nevezano za ono što su napisali u tekstu...
Pa to me zbunjivalo.Neko kaze da je bolje da se opcija Quick+ iskljuci,neko kaze da nije......

Ako je jedini argument za to da se ta opcija isključi nešto veća potrošnja struje meni će ostati uključena...

Ma struja mi je najmanji problem,već vidi ovde šta piše...

Prilozi

• Screenshot_2026-04-05-15-04-45-459_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2026-04-05-15-04-45-459_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    117.2 KB · Pregleda: 38
Nazad
Vrh Dno