Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Ta stavka mora biti jasno definisana...Prema članu 90. i članu 12. Zakona o zaštiti potrošača, račun mora jasno odražavati ugovoreni tarifni paket i sadržati specifikaciju cena koja omogućava proveru popusta...

mozda je to iznos sa 50 posto popusta na prvi mesec dobrodoslice bolje ti odmah razjasni koliko ces placati i u buduce, po iskustvima oni te ukalupe po ceni koju placas u najbriliznije sta vec imaju u ponudi.
Do sada sam placao 3848.67 RSD posto mi je prosle godine istekao ugovor, a pre toga sam vise godina imao UO. Prosle godine sam nacelno i dogovorio sa Orion-om da mi spuste cenu uz obnovu ugovora, samo sto to nije nikada realizovano posto mi je bas kad je trebalo da posalju ugovor, ugasen mts prepaid broj za koji je bila vezana usluga. Dok sam ja aktivirao broj, vec je mts najavio da ce kupiti Orion. Tako da i dalje placam cenu za paket van UO i cekam sta ce biti sa WiFi korisnicima, tj koja ce biti nova cena za koriscenje ove usluge. Svakako sam vise puta pisao i mts-u da se jave samo ako imaju bolju ponudu za WiFi od dosadasnje, posto ne nameravam da uvodim kablovsku, a 4G prepaid vec imam (mts 1TB promo) + dodatni Yettel GO Extra+ za 799 RSD, tako da mi postpaid mobilni internet ne treba. U najgorem slucaju, ako dignu cene, precicu na 4G koji vec imam, sve dok ne stigne Starlink.

Evo račun, svejedno sa ili bez popusta, neću im ovo platiti.
Prebacili su me na super plan 3.
Do sada je bilo za triple metro optika 1.5gbps 2360.(ovih 2370 je placeno zbog nekog prekoracenja na fiksnom).

Prilozi

• Screenshot_20260404_170457_rs_mts_MainActivity.jpg
    Screenshot_20260404_170457_rs_mts_MainActivity.jpg
    67 KB · Pregleda: 99
Ta stavka mora biti jasno definisana...Prema članu 90. i članu 12. Zakona o zaštiti potrošača, račun mora jasno odražavati ugovoreni tarifni paket i sadržati specifikaciju cena koja omogućava proveru popusta...
tako je posto su mene prebacili samoinicijativno sa paketa 2.5/750 na 600/600 trazio sam da umanje procentualno racun za neiporucenu brzinu dok traje ugovor, tj dok ga ne raskinemo

Poslednja izmena:
1775315316862.png

Bas me je zanimalo otkud mi u aplikaciji u detaljima racuna za Mart pise Trio (Fiksna + WiFi 20/2 + TV) a u Orion Telekomu se paket zvao TRIPLE CLASSIC do 20Mb+IPTV:FBOX+SPORT+FOX+VOD:ORION+AXN+STB+TEL. Najblize tome sto sam nasao na Google-u je Total TV TRIO TV+NET+TEL paket, a posto je mts kupio i njih, ne bi me iznenadilo da sada prepakuju postojece WiFi pakete u nesto sto vec imaju u ponudi. U aplikaciji se usluge vode kao BOX 3 za koji je vezan fiksni broj migriran iz Orion Telekoma, koji btw, nikada nisam ni koristio, i koji je sada nemoguce ukinuti kako su mi rekli u korisnickom servisu.

tako je posto su mene prebacili samoinicijativno sa paketa 2.5/750 na 600/600 trazio sam da umanje procentualno racun za neiporucenu brzinu dok traje ugovor, tj dok ga ne raskinemo
Jel su prihvatili umanjenje?

Jel su prihvatili umanjenje?
ja ne znam dal je slucajnost ili ne ali evo danas ide starom brzinom kako sam im pomenuo to, ali nista nisu odgovorili jos, poslednjih 7 dana je bilo umanjena brzina, sada kao pod orionom cak je ping bolji od mts vraceno na 1ms, skim mi imamo posla strrasno

Ma nema popustanja smarati ih obavezno. Meni vec tri puta salju e mail slicne sadrzine.
"
Poštovani,

Utvrdili smo da je Vaše obraćanje prosleđeno nadležnoj službi, nakon izvršenih provera bićete obavešteni.

Molimo Vas za strpljenje do obaveštenja.

Srdačan pozdrav"

ja ne znam dal je slucajnost ili ne ali evo danas ide starom brzinom kako sam im pomenuo to, ali nista nisu odgovorili jos, poslednjih 7 dana je bilo umanjena brzina, sada kao pod orionom cak je ping bolji od mts vraceno na 1ms, skim mi imamo posla strrasno
Evo i ja bas testirao danas IPTV (Orion TV aplikacija) i prvi put posle X dana ne prekida. A takodje, rekao bih da sada koriscenje IPTV servisa ne smanjuje protok koji mi je dostupan na PC-u. Od kada sam izbacio LAKI Smart box iz upotrebe pre par meseci (i prebacio se na Google TV sa Android 14), primetio sam da mi Orion TV aplikacija "gusi" mrezu i efektivno mi smanuje maksimalnu dostupnu brzinu. Ali ajde, rekoh mozda ce resiti pre nego sto definitivno ukinem tu uslugu. Tako da mogu da potvrdim da iako je ceo februar i mart usluga bila neupotrebljiva, malo se poboljsala situacija.

Ma nema popustanja smarati ih obavezno. Meni vec tri puta salju e mail slicne sadrzine.
"
Poštovani,

Utvrdili smo da je Vaše obraćanje prosleđeno nadležnoj službi, nakon izvršenih provera bićete obavešteni.

Molimo Vas za strpljenje do obaveštenja.

Srdačan pozdrav"
Obavezno ih zovi dok ne ubodeš nekoga ko će stvarno nešto uraditi. Ja sam slao 3 mejla i dobijao ovakve odgovore, 3 puta zvao i tek na trećem pozivu dobio nekoga ko je nešto stvarno uradio, tj. još ne znam da li je uradio, ali čekam odgovor na prigovor koji su mi napravili nakon tog trećeg poziva.

@veljkoka Samo se strpi 😂 To je poslednji odgovor koji sam ja dobio na mail poslat 12. marta. A i za svaki od 4-5 drugih koji sam poslao prethodnih 10 dana.

Stigao i meni račun. Iznenadjenje u najavi. Korisnik sam IPTV Orion tv plus paketa (svi kanali + gratis HBO max paket) po ceni od 1850 din, ali mts_gamad za mart mesec tu uslugu žele da naplate 3187,¹⁸ din.
E pa neće moći.
Screenshot_20260404_182910_Moj mts.jpg

Extra paket je kako su oni naveli 'paket za odvažne gledaoce', 28 kanala za odrasle. Da ga bar imam 🤣 na Orion app ni nemam xxx kanale.

Poslednja izmena:
Da li je neko uspeo da se prebaci na jeftiniji paket ili to ne dozvoljavaju do isteka roka koji je bio ugovoren sa Orionom?

@Bane!
Mislim da oni tu uslugu misle da naplate 6374,samo su ti dali popuat 50% prvih mesec dana.

@veljkoka Samo se strpi 😂 To je poslednji odgovor koji sam ja dobio na mail poslat 12. marta. A i za svaki od 4-5 drugih koji sam poslao prethodnih 10 dana.
Tako ti i treba, kada ae setim koliko si pljuvao "zlorion" 🤣🤣🤣...

Evo i ja bas testirao danas IPTV (Orion TV aplikacija) i prvi put posle X dana ne prekida. A takodje, rekao bih da sada koriscenje IPTV servisa ne smanjuje protok koji mi je dostupan na PC-u. Od kada sam izbacio LAKI Smart box iz upotrebe pre par meseci (i prebacio se na Google TV sa Android 14), primetio sam da mi Orion TV aplikacija "gusi" mrezu i efektivno mi smanuje maksimalnu dostupnu brzinu. Ali ajde, rekoh mozda ce resiti pre nego sto definitivno ukinem tu uslugu. Tako da mogu da potvrdim da iako je ceo februar i mart usluga bila neupotrebljiva, malo se poboljsala situacija.
moguce da su svatili da upadaju u veliku zamku i sa tekucim racunima ako samo tako prebace na nize pakete, ili su tehnicki nesto sjebali pa dansa ispravili ko zna, svakako je jedini kompromis da ostave i cenu i pakete do kraja ugovornih obaveze sve ostalo je samo za raskid ugovora, s obzirom na cene i sta nude. Najgore sto sve ovo su samo nagadjanja i neproverene informacija od trenutnih operatera sta ce da odgovore (vode te kao da si njihov te da ti raskidas ugovor zato sto hoces a ne zato sto su promenili negativno uslove), da ni oni nisu jos formirali politiku ugovora sta ce i kako ce.
Po meni dve solucije:
1. svi ugovori ispostvati do kraja bez menjanja brzina i paketa, mogu nazvati kako hoce ali da brzine budu ne promenjene, pa kad istekne ugovor biras neki od njihovi postojecih paketa ako zelis.
2. kako su krenuli da prebacuju da svima strigne obavestenje do kada mogu da raskinu ugovor ako im ne odgvora i cao zdravo.

I meni stigao racun kao da nisam ni raskinuo ugovor 😀
Racun 3700 (superplan 2 Xxxl) , a preko Oriona bio 2875. LADNO mi iskulirali raskid i kao da nisam ni vratio opremu...
Pisem prigovor cim budem video detalje racuna, za sad samo vidim iznos.

^ meni ne dozvoljava da unesem prigovor putem aplikacije za ovaj fantomski super plan paket a za ostalo mogu (imam u drugom stanu box i solo postpaid)😂😂😂

da ne mogu sami nista da menjaju bez nase saglasnosti,
Praksa kaže da mogu i da već uveliko rade. Uvalili su mi CG-NAT i promenili brzinu da 500/50 na 600/600 (s tim da download nigde osim ka MTS serveru ne prebacuje 500-510 Mbps).
Bez obaveštenja, bez dozvole. Nisu ni odogovorili jel pojela maca moju uplatu od 06.03. a kamo li nešto drugo oko 'migracija' o cena.

@Manda94 Jel radi skidanje računa? 😂

Evo račun, svejedno sa ili bez popusta, neću im ovo platiti.
Prebacili su me na super plan 3.
Do sada je bilo za triple metro optika 1.5gbps 2360.(ovih 2370 je placeno zbog nekog prekoracenja na fiksnom).
Pazi samo da ne bude kao meni sa ovom konkurentskom mrezom sto su je juce reklamirali ovde (pa su postovi obrisani). Platio sam im sve racune posto je to bio uslov za prelazak iz postpaid u prepaid rezim, a onda posto su mi rekli da dodjem u najblizu poslovnicu posle 5. u mesecu, morao sam da platim i racun za taj mesec. A onda nakon sto sam vec prebacio paket u prepaid, oni se jave posle 6 meseci da potrazuju jos par hiljada zbog stete nastale krsenjem ugovora. I to ugovora koji je cak i u njihovoj aplikaciji, istekao godinu dana pre toga. Nadam se da nece biti ista situacija sa Orion-om (tj mts).

I meni stigao racun kao da nisam ni raskinuo ugovor 😀
Racun 3700 (superplan 2 Xxxl) , a preko Oriona bio 2875. LADNO mi iskulirali raskid i kao da nisam ni vratio opremu...
Pisem prigovor cim budem video detalje racuna, za sad samo vidim iznos.
jesi li ti raskinuo ili samo trazio da popunis zahtev za raskid, to je ono sto smo pricali pre par dana jedno je vracanje opreme drugo je zatev za raskid a trece je raskid gde treba da ti odobre taj zahtev i daju rok kada gase uslugu. Oni kakvi su indijanci mogu da kazu da je rok za odgovor 10 dana pa jos jedan mesec da uzmu u obzir da ti naplate dok ne odobre zahtev ako bi islo nekim njihovim pravilnikom, jako je bitno da je ovde naglasite da trazite momentalni raskid zbog novonastalih promena da to nije regularan raskid gde se tebi dunulo da raskidas, zato vracanje same opreme i inisistiranje da prihvate nista jos ne resava oko dodatnih placanja, oni ce reci covek vratio opremu i dalje ima ugovor. Imaju oni dobre advokate ne @Zuel -a da ih brani.

jesi li ti raskinuo ili samo trazio da popunis zahtev za raskid, to je ono sto smo pricali pre par dana jedno je vracanje opreme drugo je zatev za raskid a trece je raskid gde treba da ti odobre taj zahtev i daju rok kada gase uslugu. Oni kakvi su indijanci mogu da kazu da je rok za odgovor 10 dana pa jos jedan mesec da uzmu u obzir da ti naplate dok ne odobre zahtev ako bi islo nekim njihovim pravilnikom, jako je bitno da je ovde naglasite da trazite momentalni raskid zbog novonastalih promena da to nije regularan raskid gde se tebi dunulo da raskidas.
Vidi,

Raskid zbog jednostrane izmene ugovora se ne odobrava niti se moli za njega. Izjavom o raskidu stupa na snagu.
Ja sam im to naglasio u mejlu i rekao da cu vratiti opremu, sto sam takodje uradio.
Svakako ce u prigovoru biti svi ti detalji.
Oni su i izjavu o raskidu samo iskulirali, tj zatvorili u njihovom sistemu bez resavanja.
Sve to ostavlja prostora za tuzbu.
Ne znam da li imamo osnov da ih tuzimo zbog neispunjena ugovora, jer ja kad sam potpisivao ugovor imao sam drugu ponudu koja je sad propala, jer su oni eto odlucili da rade sta hoce.
P. S. Za sve su me do sad iskulirali, sto meni svakako ide u prilog.

Nazad
Vrh Dno