Šta je novo?

iPhone 17

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zašto u iStyle kad imaš kod onog čoveka od gore za bukvalno iste pare Pro Max model umesto Pro i 2TB umesto 256GB. Ne znam samo da li ima još na stanju za 1500evra (u USA na Apple site je 2000$). Ja bih uvek uzeo više memorije i veći ekran za manje para.
Jeftinije plaćati 2TB iCloud prostor nego doplatiti za 2TB telefon, da ne pričam o mogućnostima koje dobijaš sa iCloud.

Skoro sam fotkao neke portrete uveče kada je slabo svetlo i primetim da night mode može da se aktivira samo za 1x kameru u portrait mode, ali ne i za 2x i 5x. Preferiram portrete sa zamućenom pozadinom na 2x da ne bih morao da se unosim u facu ali na kraju sam lepo uradio i na 1x. U pitanju je iPhone 15 Pro Max. Posle izguglam o tome i imam šta da pročitam. Night mode uopšte više ne postoji za iPhone 17 pro i max uređaje ni na jednoj kameri u portrait mode. Apple je ovo uklonio. Wtf?

As of late 2025, Apple has not provided an explanation for this removal, leaving it as a significant, unexpected downgrade for low-light photographers, according to Reddit users.

Da li vredi rizikovati kupovati iPhone 17 Pro 1TB preko Mađara ( KupujemProdajem )? 1400€-1500€ je nov ( vakum ), E-Sim model.

Да ли је неко од чланова форума којим случајем купио iPhone 17e? Ако јесте, како су задовољни моделом?

Da li vredi rizikovati kupovati iPhone 17 Pro 1TB preko Mađara ( KupujemProdajem )? 1400€-1500€ je nov ( vakum ), E-Sim model.
Bukvalno svaki ajfon kupljen zadnjih 6-7 godina od pouzdanog prodavca. I sebi i u svojoj okolini.

17 pro max, kupljen kod nas u poslednih mesec dana mi se javlja problem sa zvukom - kako se manifestuje - npr zvoni mi tel dugmetom ugasim zvono, ali nastavi da se cuju tipa poslednja tri tona iz muzike zvona, ili zvuk poruke na viberu, otvorim viber , a ono se cuje taj zvuk jos tri cetiri puta. Ne uvek, ali povremeno. Da li je neko imao slican problem?

ja na 17 običnom i to zadnjih dve nedelje.Uradio sam update na 26.3 ali to se i dalje dešava.

I ja sam update uradio i dalje. mislio sam da je do fajla za zvono medjutim nema razlike nikakve ni ka se promeni.

Hard reser probaj resice se vrvt , dugme + pa dugme - i drzis power off dugme dok se ne pojavi apple logo

17 pro max, kupljen kod nas u poslednih mesec dana mi se javlja problem sa zvukom - kako se manifestuje - npr zvoni mi tel dugmetom ugasim zvono, ali nastavi da se cuju tipa poslednja tri tona iz muzike zvona, ili zvuk poruke na viberu, otvorim viber , a ono se cuje taj zvuk jos tri cetiri puta. Ne uvek, ali povremeno. Da li je neko imao slican problem?
Sad sam probao kod sebe, ne desava mi se. Kako utisam zvono ne cujem vise muziku.

Eto i mene u Apple taboru nazad, nakon 14 Pro, neplanirano srkoz, (u planu prvo bio Vivo X300 Pro, Pa X200 Ultra, Pa Honor Magic 8 Pro uzeo, pa htio Magic V5 ili Fold7) na kraju 17 PM 🙂

Prilozi

• 20260402_133616.jpg
    20260402_133616.jpg
    126 KB · Pregleda: 96
Meni sutra stize 17 Pro.
Nekako oduvek nosim telefone bez maske i naravno da ih ispustam, grebem i na kraju ne prodajem(ne brinite 😂).
Da li ovde bar da stavim neku foliju, staklo?
Mada cu uzeti osiguranje svakako.

Meni sutra stize 17 Pro.
Nekako oduvek nosim telefone bez maske i naravno da ih ispustam, grebem i na kraju ne prodajem(ne brinite 😂).
Da li ovde bar da stavim neku foliju, staklo?
Mada cu uzeti osiguranje svakako.
Stavi, lako ce se izgrebati ekran u dzepu, ja samo zbog toga stavljam, bas me nerviraju te mikro ogrebotine

Stavi, lako ce se izgrebati ekran u dzepu, ja samo zbog toga stavljam, bas me nerviraju te mikro ogrebotine
Koliko je realno da se "lako" izgrebe ekran u dzepu, sa obzirom da je Ceramic Shield 2 na ekranu? Da li mislis u dzepu zajedno sa kljucevima ili ovako uopsteno? 3 meseca inace IP17 base u vlasnistvu, nisam nesto pazljiv, na ekranu nema 1 tačkice

Koliko je realno da se "lako" izgrebe ekran u dzepu, sa obzirom da je Ceramic Shield 2 na ekranu? Da li mislis u dzepu zajedno sa kljucevima ili ovako uopsteno? 3 meseca inace IP17 base u vlasnistvu, nisam nesto pazljiv, na ekranu nema 1 tačkice
Prazan dzep od farmerki, uvek se nadje nesto sitno da izgrebe ekran, ne znam kako je stanje sa 17, od prvog dana sam stavio staklo, nisam zeleo da rizikujem 😁

Eto i mene u Apple taboru nazad, nakon 14 Pro, neplanirano srkoz, (u planu prvo bio Vivo X300 Pro, Pa X200 Ultra, Pa Honor Magic 8 Pro uzeo, pa htio Magic V5 ili Fold7) na kraju 17 PM 🙂
Juče ga nisam ispuštao iz ruku (that's what she said) i moram reći da sam jako zadovoljan, da ne kažem impresioniran viđenim. IOS je mnogo napredovao, sigurno dosta toga ne može da se uradi što može na OneUI ali sad za sad, što se tiče mojih potreba, nisam nailazio na "zid". Recimo, transfer slika bežično na windowsu nije možda elegantno riješeno kao kod Samsunga sa Quick Share, ali sam odmah naišao na LocalSend free aplikaciju koja radi gotovo identičan posao. Sve može da se obriše ili sakrije, zaključa na faceid, kastumizacija takođe odlična, može sve da se podesi, widgeti su mi recimo više legli ovdje nego na OneUI, nekako je sve lakše za podesiti i ljepše izgleda ili mi se bar tako čini. Jeste banalno ali moram da pomenem jer kad sam ja koristio IOS, gimnastika je bila i setovati mp3 za melodiju, sada konačno ima i "set as a ringtone" 😁

Postoji čak i automatizacija (Shortcuts) što me prijatno iznenadilio, mislio sam da samo Samsung ima rutine. Sjećam se da je dialer bio glavni problem, tj. da history nije bio grupisan po danima, po kontaktu, koliko vidim i to su riješili konačno. AI što se tiče editinga loš, to sam i očekivao, nevjerovatno kako nisu u stanju da evo već godinama tu pariraju. Da ste me pitali prije 10 godina, rekao bih da će upravo Apple dominirati AI segmentom, a da će ostali kaskati.

Što se samog uređaja tiče odmah u oči upada ta baterija koja KIDA. Do sada ništa slično nisam koristio (Magic 8 Pro sam samo probao na pola sata pa njega ne računam), ovo je sjajno, šta mu god radio računam da sam cio dan miran. Čak i AOD koliko sam istražio može opušteno da se ostavi jer je optimizacija toliko dobra da neznatno utiče na bateriju (barem sam na takve komentare nailazio juče). Odmah sam uzeo i Anker Nano 70W punjač koji bi trebao biti adekvatan.

Kamera za moje potrebe odlična, siguran sam da ima boljih ali za "run & gun" i ovo što sam ja probao - fenomenalna. Društvene mreže, fotografije u pokretu (shutter speed je ovdje odličan a meni je to dosta bitno). Video snimak kida, u samom vrhu, audio takođe. Tranzicija između kamera fenomenalna, do sada najbolje što sam vidio. Selfie kamera i fora sa četvrtastim senzorom je super.

Display super, nemam tu zamjerki mada ima dosta svjetlijih. Svakako da ne bi trebalo da imam problema na suncu, vidjećemo, Zvučnici da kažemo bolji nego kod Samsunga ali ni blizu Magic seriji, uglavnom ok skroz.

Staklo na ekran neću stavljati, za sada sam uzeo za prvu pomoć neku kopiju orginalne silikonske maske a ovih dana ću uzeti i AC+. Sve u svemu jako zadovoljan! 🙂

@BitrAtE, sa kog beše telefona dolaziš? Ne pamtim ovakav pozitivan filing skoro prelaskom na iOS. Sa Sim ili si uzeo e-sim?

Zadnjih 4-5 god sam imao 14Pro, S24U, Magic7 Pro, S25U i par non flagshipova. A kad je iphone počinjao sam imao sve do X-a kad sam prešao na Androide. Pamtim jailbreak, Cydiu, razne repo-e, nije da nisam imao dodira sa IOS-em 🙂

U zdravlju ga koristio.
Ja 13 PM i S24+ koristim.
Volim i jedan i drugi sistem ali... iOS je iOS.

Ima li neko sa Airom da podeli utiske posle nekoliko meseci korišćenja? Trenutno imam 14 PM, i počinje baš da me nervira mali broj aplikacija koje drži u ramu, brzina sistema otkad je došao ios 26 i mala memorija (128 gb), čekam fold ali je Air baš povoljan trenutno pa me mami.

Pomoć, kupio sam esim iPh17 pre pola godine i već nekih mesec dana samo od jednom kreće da mi se zaključava i otključava sam od sebe. Četiri, pet puta u roku od minut, i onda magično sve prestane. Mislio sam da je i do maske za telefon, ali ništa, ponavlja se i kad skinem. Da li je neko imao sličan problem, i kako ga je rešio?
Gledam po internetu, nigde ne mogu da nađem rešenje, pa ajde da probam i ovde..
Najlakse hard reset, pa ako se ne resi onda system restore , ako ni tad onda je maticna ploca..

Bukvalno tako uvek treba, sistemom eliminacije i od najlakšeg 😃

Pomoć, kupio sam esim iPh17 pre pola godine i već nekih mesec dana samo od jednom kreće da mi se zaključava i otključava sam od sebe. Četiri, pet puta u roku od minut, i onda magično sve prestane. Mislio sam da je i do maske za telefon, ali ništa, ponavlja se i kad skinem. Da li je neko imao sličan problem, i kako ga je rešio?
Gledam po internetu, nigde ne mogu da nađem rešenje, pa ajde da probam i ovde..
Mislio sam da sam lud, ali ista situacija nekad da se dogodi. Dok nisi napisao mislio sam da je problem u masci, ali sad je ocigledno da nije

Zdravo,

Ne znam da li sam u pravoj temi, treba mi jedna mala pomoć. Kupujem iphone 17 pro max. Zanima me da li uzeti 256 pa po potrebi dokupiti memoriju ili odmah uzeti 512? Nisam siguran da li će mi trebati 512 a razlika nije mala u ceni.

Nazad
Vrh Dno