Šta je novo?

Vivo X300 Series

Malo u off kako si zadovoljan sa purom?
Trebala je danas da stigne, ali iz nekog razloga PE iz Beograda nije danas krenuo za Sombor(pa onda iz Sombora kod mene u Kulu). Inače telefon u Pošti predat u 8 i 30 juče.

Kao što rekoh, već sam imao pre dvadesetak dana Puru 80 Ultra i prodao da bih kupio Pixel 10 Pro XL.
Ali nije više Pixel dominantan kao pre, naročito kamera. Pre se znalo kad uzmeš Pixel, nema bolje kamere, danas to nikako nije slučaj.

Nije da mi je kamera neki prioritet, ali ako već dajem 700 i kusur €, onda hoću da sve radi/bude bolje od konkurencije.
Inače sve Google i ostale aplikacije rade odlično i notifikacije stižu bez kašnjenja.
Bankarske aplikacije i android auto ne koristim, pa o njima ne mogu ništa da kažem.

Ukratko od svih vrhunskih telefona koje sam koristio(sve sem S26U)Pura 80 Ultra je na mene ostavila najbolji utisak, zato je ponovo i uzimam.

Kao što i većina kaže, treba sačekati prave recenzije i par meseci upeglavanja sw.
Kao i što su najavljivali, fokus je ove godine na video mogućnostima i povećanju CIPA na 6.5 i 7. Što se tice fotografije, ne verujem da ce biti vidljivog napretka u odnosu na 300 pro, tako da čekam 600 pro da ga zamenim 🙂

12GB - 256GB: 1200$
12GB - 512GB: 1300$
16GB - 512GB: 1400$

gsmarena_003.jpg

The European version of the device has now purportedly been found in the EPREL database, which is the European Register of Products for Energy Labelling.
It has the model number V2562 and comes with a battery capacity rated at 6,395 mAh.
This will most likely translate into an advertised capacity of 6,500 mAh, which means the phone will have a smaller battery in the EU than it does in China, but only by a measly 100 mAh. That's definitely much better than we've seen in some instances before, and in day to day use this will probably not be felt at all.

Poslednja izmena:

12GB - 256GB: 1200$
12GB - 512GB: 1300$
16GB - 512GB: 1400$

gsmarena_003.jpg
Interesantno. Ukoliko je 100mah samo razlika, onda će veliki faktor za biranje CN verzije biti debelo redukovan.

Videćemo, veoma lako i x300 pro može ispasti best all around najisplativija opcija od cirka 800e. Nego da se sačeka da se stabilizuje Vivo ultra, da se vidi šta i kako sa apdejtima jer realno prodaja praktično nije ni počela, a Vivo zna da ispravlja i menja stvari u prvih mesec dva, a zatim i dolazi Oppo ultra i onda će negde do juna sve recenzija i poređenja da se pojave i vide i tek onda može o nečemu definitivnom može da se govori. Do tad je sve, jedno danas, drugo sutra.

Ko je očekivao da će biti velike razlike između njih ? Sve je to manje više isto, bitniji je sw nego optika danas.

3000.jpg
Meni na nijednom telefonu nije baterija trajala kao na x300p.
5g, gps, pun k korišrenja kamere od cega i dosta 4k snimanja (dicji rođendan), dosta razgovora itd. 8.5h sot i sad ce lagano na spavanje i punjac do sutra. Baš mobitel di se ne moram mislit oce mi trebat punjac tokom dana.

Kameru su dobro popeglali, ovo mi je 4. Ili 5. Ovaj po redu, vjerujte mi znam.
2751.jpg

Nema ai peglanja u auto modu i bzvz izoštravanja.

Meni se redovno dešava da završim dan sa 30ak % pa se setim da nisam ni punio bateriju tog dana... 🙂
Čak i neko ko mnogo više koristi telefon, treba da se potrudi da ne izgura dan.

Odgledah sad x300 ultra vs x300 pro. Apsolutno za sad ne vidim razlog da zbog kamere prelazim na ultru osim mozda tih 35mm. Apsolutno nigde bolji nije x300u koliko sam ovako na brzaka video,cak i i video snimak nije bolji, u jednoj sceni je bolji ultra u drugoj pro. Jos ako se pokaze da je sot slabiji a mislim da ce sigurno biti uopste nema razloga prelaziti na ultru osim bolesti u glavi i naravno dodatnog kita ako ga neko uopste bude pazario po onoj ceni

Odgledah sad x300 ultra vs x300 pro. Apsolutno za sad ne vidim razlog da zbog kamere prelazim na ultru osim mozda tih 35mm. Apsolutno nigde bolji nije x300u koliko sam ovako na brzaka video,cak i i video snimak nije bolji, u jednoj sceni je bolji ultra u drugoj pro. Jos ako se pokaze da je sot slabiji a mislim da ce sigurno biti uopste nema razloga prelaziti na ultru osim bolesti u glavi i naravno dodatnog kita ako ga neko uopste bude pazario po onoj ceni
Meni je taj 35mm mana ne prednost.
Tako sam uzeo x200u i snervao se jer za svakodnevno koristenje je ajme.
Evo probaj stavit defaul 35mm i vidit ces da ces u 90% slucajeva opet ic na 24mm jer ce ti vise odgovarat.

Generalno,

• 28 (i manje) je za landscape
  • 50 portrait
  • 35 je nešto između, tipa portrait ili street photography gde se hoće subjektu dodati i kontekst (to gde se subjekat nalazi, čime se bavi, kakva je priča i sl)

Poslednja izmena:
Skoro sam uhvatio intervju CEO Viva ili tipa koji je glavni za fotografiju u kojem je pričao da je nemoguće ostvariti veliki napredak na polju fotografije u godinu dana iz hiljadu jednog razloga. Kinezi se svakako najviše trude na tom polju, ali realno možemo da prespavamo dve godine i da nam ništa ne fali. Ovo pričam iz perspektive vlasnika X300P.

Juce sam video kineskinja turistu, fotografiše modelom iste boje i izgleda kao iz video klipa u postu #887.
Lepo izgleda i deluje zanimljivo kad se vidi sa strane. Ko zna mozda bih i ja kupio taj kit da imam telefon.
Sa druge strane razmisljam, ako sve to nosim i dodatno kupim onda bih se odluci za foto aparat.
Zato kupujem telefon sa boljom kamerom. A za kućnu kolekciju i sobijalne mreže mislim da je dovoljno.
Mislim da sam počeo da robujem tehnici.
Bili početkom marta na Malti. Slikaj telefonom, pa snimaj. Pa onda bullit time, video i fotografija sa 360 kamerom. Još da sam poneo dron.
Mislim da u svemu tome gubim ono meni najvažnije a to je da uzivam u lokaciji i trenutku da porodicom.

Pogledajte prilog 534169
Meni na nijednom telefonu nije baterija trajala kao na x300p.
5g, gps, pun k korišrenja kamere od cega i dosta 4k snimanja (dicji rođendan), dosta razgovora itd. 8.5h sot i sad ce lagano na spavanje i punjac do sutra. Baš mobitel di se ne moram mislit oce mi trebat punjac tokom dana.

Kameru su dobro popeglali, ovo mi je 4. Ili 5. Ovaj po redu, vjerujte mi znam.
Pogledajte prilog 534170

Nema ai peglanja u auto modu i bzvz izoštravanja.
  • Znači, baterija odlična,
  • Kamere su redili da nema više toliko izraženog oil painting efekta,
  • Koža je takođe koliko vidim, prirodnija,
  • 35mm mi iskreno deluje kao previše kropovan kadar, iako je ultra wide na ultri skoro po kvalitetu kao main senzor, opet na neki način radimo premošćavanje problematike prebacivanjem na ultra wide
  • Cena daleko bolja, uređaj provren već i u praksi,

Bogami, Pro se debelo nameće.
Čekam da vidim šta će biti sa OPPOom i ako nije to ništa drastično bolje, a cena poprilično veća, najverovatnije će se ići na PRO.

Poslednja izmena:
Juce sam video kineskinja turistu, fotografiše modelom iste boje i izgleda kao iz video klipa u postu #887.
Lepo izgleda i deluje zanimljivo kad se vidi sa strane. Ko zna mozda bih i ja kupio taj kit da imam telefon.
Sa druge strane razmisljam, ako sve to nosim i dodatno kupim onda bih se odluci za foto aparat.
Zato kupujem telefon sa boljom kamerom. A za kućnu kolekciju i sobijalne mreže mislim da je dovoljno.
Bili početkom marta na Malti. Slikaj telefonom, pa snimaj. Pa onda bullit time, video i fotografija sa 360 kamerom. Još da sam poneo dron.
Mislim da u svemu tome gubim ono meni najvažnije a to je da uzivam u lokaciji i trenutku da porodicom.
Mislim da je poslednj pasus ključan. I meni je počelo da se dešava da želim da imam baš ono, idealno oruđe za trenutnu situaciju, zateknem sebe da nosim i Sony, pa objektive, DJI, druge platofrme i svašta nešto da mi se ETO nađe, dok u realnosti, propustiš sve ono uživanje zbog kojeg si došao. Tako da, jedan odličan foto telefon, 90 posto stvari može da završi sjajno, a vreme za sebe i realno odmor, ostaje na pretek..

Meni je taj 35mm mana ne prednost.
Tako sam uzeo x200u i snervao se jer za svakodnevno koristenje je ajme.
Evo probaj stavit defaul 35mm i vidit ces da ces u 90% slucajeva opet ic na 24mm jer ce ti vise odgovarat.
Znam imao sam 200u i po meni je prefnost kad se naviknes na 35mm. Sacekacu jos par testova ali po svemu sudeci ostacu na pro , jedino ako oppo ne uradi nesto sto bi me odusevilo ali kao sto @fkloznica kaze nema vise velikog napredka izgleda.

Moja žena kad smo na nekom putovanju:
"Ostavi taj telefon, uživaj malo sa decom, nemoj samo da ih slikaš", a onda kad gledamo te fotografije i video nakon par meseci ili godina, isto moja žena: "ljubavi, jaooo kako su brzo porasli, Božeeee kakve divne slike, uh uh ma ne plačem nego eto..." 😂

Tako da, jedan odličan foto telefon, 90 posto stvari može da završi sjajno, a vreme za sebe i realno odmor, ostaje na pretek..
Ovo pričam već nekoliko godina, odličan camera telefon je više nego dobar alat da se zabeleži sve što je potrebno na jednom putovanju a da je uvek pri ruci. Najlepše fotografije na putovanjima sam napravio telefonom bez obzira što mi je fotografija posao i što imam opremu vrednu više hiljada eur.

Pa jedno je kad kamerom ovekovečiš neke stvarno bitne, lepe, unikatne trenutke i scene, to je sasvim normalno i razumljivo. Sasvim druga priča je kad neko živi sa 360° kamerama i selfi štapovima 24/7, i kada 90% putovanja provede gledajući u ekrane, po instagramima i ostalim mrežama.

Vivo X300 Ultra at half price: Importing from China can be worth it

vivo.png

Although Vivo Austria has not yet announced an official euro price, a leak from the official store page has already shown that the European version of the current Zeiss camera flagship will be anything but cheap. You can certainly save quite a bit with the full bundle if you already plan to use all the accessories, but we doubt the likely planned European price of €2,000 for the 16GB/1TB version will change much.
The cheapest 12GB/256GB storage variant at TradingShenzhen costs 1007€ and is therefore likely close to half the price of the EU version. Other well-known retailers turned out to be slightly more expensive in our research: AverageDad charges 1112€, Wondamobile 1093€, and Trinity Electronics about 1130€ converted from HKD.
Shipping is added in all cases, although taxes and customs are officially included at TradingShenzhen and AverageDad.

vivo.png

Poslednja izmena:
Nisam se mnogo udubljivao, zašto je Xiaomi 17 Ultra isključen iz cele priče koji telefon uzeti iz kategorije izbora od ULTRI ( Vivo, Oppo, Samsung ) ? Baterija ?

Nazad
Vrh Dno