Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ja sam tražio esim, zvao u petak, odmah mi je stigao u mailu, u ponedeljak mi stigao ugovor u poštu koji sam potpisao, u utorak me zvali iz A1 da mi ponude postpaid pakete koje sam odbio, u sredu na četvrtak mi ugasili signal na A1.

Za par dana mi istice ugovor u Yettel-u kod koga imam broj od 1998. U poslednje vreme imam kod kuce neke probleme sa signalom. Yettel ima 1-2 od 4 crtice, dok Globaltel ciji sam esim uzeo da bih testirao mrezu, ima skoro uvek pun signal. Sa Yettel-om mi se desava u poslednje vreme da mi ljudi kazu da mi se gubi glas tokom razgovora, pa pretpostavljam da je do mreze, odnosno signala. Kao sto rekoh, uzeo sam esim Globaltela i sto se signala tice, mnogo je bolja situacija.
Medjutim, pre 4-5 godina sam imao neke avanture sa Globaltelom i rekao tada nikad vise. Od tada se nisam ni interesovao za tu mrezu, pa me zanima da li su se konacno sredili ili je i dalje amaterizam na delu? Dakle preneo bih primarni broj za koji sve mora da radi. Nemam luksuz da ulazim u neke avanture. Recimo ono sto sam primetio, a sto me vec brine, je da kada zovem taj Globaltel broj, uvek cekam po 4-5 sekundi dok telefon ne zazvoni. Ne znam zasto je to tako? VOLTE mi je ukljucen, ali koliko vidim sa teme tu postoje neki problemi. Da li postoje jos neki problemi sa mrezom? Ja sam tada, pre 4-5 godina imao problem da sam neretko bio nedostupan, bez ikakvog objasnjenja itd. Tada znam da je podrska bila pakao. Da su se javljale neke "devojcice" koje zvuce kao rade u Zadruzi, a otprilike su ostavile i isti utisak o strucnosti.

Dakle, da li smem da idem sa Yettel-a na ovu mrezu ili ne?

E da, ovo sto sada imam je freepaid paket. Ne znam da li tu ima nekih ogranicenja po pitanju VOLTE.

Za par dana mi istice ugovor u Yettel-u kod koga imam broj od 1998. U poslednje vreme imam kod kuce neke probleme sa signalom. Yettel ima 1-2 od 4 crtice, dok Globaltel ciji sam esim uzeo da bih testirao mrezu, ima skoro uvek pun signal. Sa Yettel-om mi se desava u poslednje vreme da mi ljudi kazu da mi se gubi glas tokom razgovora, pa pretpostavljam da je do mreze, odnosno signala. Kao sto rekoh, uzeo sam esim Globaltela i sto se signala tice, mnogo je bolja situacija.
Medjutim, pre 4-5 godina sam imao neke avanture sa Globaltelom i rekao tada nikad vise. Od tada se nisam ni interesovao za tu mrezu, pa me zanima da li su se konacno sredili ili je i dalje amaterizam na delu? Dakle preneo bih primarni broj za koji sve mora da radi. Nemam luksuz da ulazim u neke avanture. Recimo ono sto sam primetio, a sto me vec brine, je da kada zovem taj Globaltel broj, uvek cekam po 4-5 sekundi dok telefon ne zazvoni. Ne znam zasto je to tako? VOLTE mi je ukljucen, ali koliko vidim sa teme tu postoje neki problemi. Da li postoje jos neki problemi sa mrezom? Ja sam tada, pre 4-5 godina imao problem da sam neretko bio nedostupan, bez ikakvog objasnjenja itd. Tada znam da je podrska bila pakao. Da su se javljale neke "devojcice" koje zvuce kao rade u Zadruzi, a otprilike su ostavile i isti utisak o strucnosti.

Dakle, da li smem da idem sa Yettel-a na ovu mrezu ili ne?

E da, ovo sto sada imam je freepaid paket. Ne znam da li tu ima nekih ogranicenja po pitanju VOLTE.
Ja sam jedno vreme bio na globaltel čisto da probam. Moze da radi sve, sa malim kašnjenjem zvona isl.a može i da bude bez razloga nedostupan. Volte nikad nije ljudski radio. Ne volim yettel jer su skupi, ali su dosta bolji. Za glavni broj, ja ne bi uzeo.

Kod mene sve radi kako treba sem VoLTE-a. Često je dolazilo do prekida pri pokušaju samog poziva ili me sagovornik nije dobro čuo - prekinem razgovor pa ponovo pozovem i sve bude u redu. Iz tog razloga sam ga isključio, telefon je Samsung S24 FE.

Kod mene sve radi kako treba sem VoLTE
Ja doduše nikada i nisam koristio, jer su mi telefoni imali samo 2G. A i sada, sticajem okolnosti, mogu i podešeno je na 2G only.
Što je dobro, jer živim na području lošijeg signala.
A kvalitet razgovora je jasan i čist.. (što ne znači da je moje iskustvo merodavno, pošto ne znam kako je preko VoLTE)

Generalno, u porodici nemamo pritužbi na Globaltel usluge, a svo troje smo njihovi korisnici.
Ja čak koristim posebno SIM za komunikaciju, a posebno za internet.
Do sada, evo dosta godina već, nismo imali zamerki ni na njihovu tehničku podršku. Čak i kada su bili kupljeni od strane MTS-a, uzeo sam tada tamo sadašnji drugi SIM bez ikakvog suvišnog zadržavanja.

Za nekoliko stotina dinara mesečno, koliko nas ponaosob košta usluga - Globaltel je korektan.

Ljudi jel ste videli novitete sada na globaltel sajtu?

Sada više nema bonusa u freepaid easy 30+5gb. Samo 5gb + bonus 200gb ako prenosite broj koji vazi do 31.3.2026.
Dakle ukinuli su značajnu količinu GB, isto tako i za Freepaid Smart i Freepaid Ultru. Plus nestabilnost sa volteom.
Ne znam što im je ovo trebalo.

Ekstra net do 50gb , produzi dodatak do 3 dana? 24h neogradnicenog neta? Koliko kapiram to je bonus koji moze da traje samo 3 dana, nesto sto je pre trajalo ceo mesec? I mora cak posebno da se aktivira, posto ne vidim kako se dobija, cak ni u aplikaciji? Ima li neko vise informacija?

Ljudi jel ste videli novitete sada na globaltel sajtu?

Sada više nema bonusa u freepaid easy 30+5gb. Samo 5gb + bonus 200gb ako prenosite broj koji vazi do 31.3.2026.
Dakle ukinuli su značajnu količinu GB, isto tako i za Freepaid Smart i Freepaid Ultru. Plus nestabilnost sa volteom.
Ne znam što im je ovo trebalo.
Mozes da biras jedan od 3 bonusa opet imas 5+35gb 10+40gb 25+50gb ko odabere taj bonus.
Ili neo net na 24 sata
Ili produzenje paketa za 1,2,3 dana.
Extra

Jel zna neko da li mora biti kredita ,na racunu,da bi se mogao odraditi prenos? Broj ce biti aktivan samo ne bih dopunjavao da ne ostavim neki dinar,slucajno .

Kad uplatis novi freepejd videces, na starim ne vazi logicno.
Ne diram ja vala ništa, dok mi traje ovo sa promo netom neću da čačkam ništa.
Bonus se ne prenosi u naredni mesec.
evo teksta:
• Aktivacija bonusa omogućena je samo novim korisnicima Freepaid tarifnih dodataka i korisnicima uključenim u Freepaid kampanju 1TB.
• Korisnici Freepaid kampanje 1 TB koji imaju aktiviranu automatsku obnovu zadržavaju benefite iz te kampanje sve dok je automatska obnova aktivna, odnosno dok ne završe ciklus obnavljanja (6, 12 ili 24 meseca). Kada automatska obnova prestane ili ciklus bude završen, korisnicima će biti dostupni samo tarifni dodaci iz nove kampanje. Istovremeno, sav prikupljeni saobraćaj iz prethodne „Freepaid 1TB" kampanje briše se, a prethodni benefiti prestaju da važe.
• Korisnici koji su ostvarili benefite iz prethodnih kampanja imaju pravo učešća u novoj kampanji uz obaveznu ručnu aktivaciju Freepaid paketa koji sadrže bonuse iz aktuelne kampanje, pri čemu gube benefite ostvarene u prethodnoj kampanji.
• Aktivacija bonusa moguća je isključivo putem Moj Globaltel aplikacije ili WEB portala opcija - „Moj nalog".
• Bonus se može aktivirati samo tokom trajanja aktivnog Freepaid dodatka • Bonus važi do isteka aktivnog Freepaid tarifnog dodatka. Ukoliko se bonus aktivira naknadno, njegovo trajanje se usklađuje sa preostalim periodom važenja dodatka.
• Tokom trajanja Freepaid tarifnog dodatka korisnik nema pravo promene izabranog bonusa • Bonus se ne obnavlja automatski prilikom obnove Freepaid tarifnog dodatka.
• Nakon svake obnove ili aktivacije novog dodatka, korisnik može ponovo izabrati bonus • Nepotrošeni internet saobraćaj iz bonusa nove kampanje (30GB / 40GB / 50GB ili 24h neograničeno) se ne prenosi u naredni period.

Da li se prenosi 200gb bonusa za preneti broj ako se svaki mesec uplacuje freepaid? Jos i ako uzbudljiva kombinacija 30 ne zadrzava tih 200gb bonusa, divota.

Ne mora, ali ako je istekao kredit A1 nece odobriti prenos, za njih znam osetio na kozi.
Isto i Yettel, posle isteka kredita centralna baza operatera primaoca vraća poruku da je broj u stanju mirovanja. Za njih je rešenje problema da se 60. dana posle 18h podnese zahtev za prenos pošto će se računati kao da je podnet 61.

Da li se prenosi 200gb bonusa za preneti broj ako se svaki mesec uplacuje freepaid?
Da.
Jos i ako uzbudljiva kombinacija 30 ne zadrzava tih 200gb bonusa, divota.
Zadržava bilo koji dodatak sa internetom (aka uzbudljiva kombinacija).

Dakle svi oni koji su skupljali gb do danas osim Freepaid kampanje 1tb gde je bilo namesteno automatsko obnavljanje, ostaju bez svog interneta, osim bonus interneta koga su dobili za prenos broja, ako su prenosili uopste broj?
A novi korisnici, tj korisnici koji od sada aktiviraju sve freepaid pakete i stave cak i automatsku obnovu i izaberu bonuse sa internetom, taj bonus im se nece prenositi bez obzira da li je automatska obnova namestena ili nije? Da li sam sve razumeo 🙂 Nadam se da i drugima stvari nisu jasne kao i meni 🙂

Poslednja izmena:
Dakle svi oni koji su skupljali gb do danas osim Freepaid kampanje 1tb gde je bilo namesteno automatsko obnavljanje, ostaju bez svog interneta, osim bonus interneta koga su dobili za prenos broja, ako su prenosili uopste broj?
Piše samo da se nepotrošeni bonus saobraćaj iz nove kampanje ne prenosi u naredni mesec. Sve ostalo se prenosi kao i do sada. Samo bilo koji paket sa 1 GB interneta i sakupljeni internet saobraćaj će se preneti. Konkretno moj primer, na dva broja koja sam preneo imam po 200 GB za prenos + GB i minute sakupljene tokom 12 meseci sa besplatnih 30 GB + 1000 min dobijenih nakon zahteva za prenos prošle godine, sve je sabrano i sve se i dalje prenosi uplaćivanjem najjeftinije kombinacije 1 GB + 50 min za 335 RSD.

Posle skoro mesec dana, danas stigao SIM i uz njega papir (Prenos broja... nesto, to sto je trebalo da potpisem).
Stavio SIM u mob, aktivirao, pozvao ih da vidim koji su dalji koraci.

Rece lik da ce stari broj biti prebacen na novu SIM karticu u naredna 3-4 dana, da cu biti obavesten.
Pitao sam ga za promo GB koji se dobijaju, rece cim mi broj bude prebacen na novu SIM karticu, da mogu da mi aktiviraju bonus od 200GB.

Jos jedna stvar, sredinom marta sam online na njihovom sajtu kupio dodatni SIM sa Freepaid Easy paketom (999 din) i taj SIM jos uvek cekam da stigne (preko 2 nedelje sada), ali rece da vidi da je spreman za slanje i da ga uskoro ocekujem.

Nije mi jasno gde je konkretno problem u Globaltelu. Moja drugarica ceka 2 nedelje esim i prenos broja. Ubijaju je ovi iz MTSa posto je i dalje postpejd korisnik samo bez ugovorne obaveze. Jel to Globaltel namerno radi da bi MTS i dalje lopisao dokle god moze? Najobicniji papiri za dokumentaciju i saglasnost za prenos, kurira koliko god hocete. Sada su ukinuli i prenos gb iz freepaida. Tacnije veceg dela gb iz bonusa i sada ce onih 200gb bonusa odmah da se potrosi. Dakle zaboravite neku vecu slobodu sa gigabajtima osim ako ne placate svaki mesec 1550 dinara. Za te pare imate i postpejd uz nekog klijenta i kod MTSa i kod A1. I dalje volte nije stabilan, i dalje kvalitet poziva nije na nivou konkurenata.
Sami sebi pucaju u noge.

Molim vas za pomoć...

Pre 20-ak godina smo, nas četvoro u porodici, prešli iz MTS-ovog (064) pripejda u tadašnji "Biznet 300"... I tu ostali do danas. Sada nam ukidaju paket, pa merkam ovaj Globaltel jer je najjeftiniji(?), a pojma ništa ne znam.

1. Da li se, u npr. najjeftinijem paketu - "1 GB + 50 min/SMS = 30 dana", u ovih 50 minuta uračunavaju i minuti u mreži?

... Naime, u dosadašnjem MTS paketu sam u pretplati imao 250 minuta u nacionalnom saobraćaju, ali ako bih npr. na početku meseca prvih 250 minuta potrošio na odlazne pozive u MTS mrežu (koji su kao neograničeni), za pozive u ostale nacionalne mreže mi ne bi ostajalo više ništa... Da li i Globaltel ima ovaj trik kao i MTS?

2. Koliko se meseci, nakon isteka mesečne pretplate, mogu primati dolazni pozivi?

3. Da li naplaćuju/računaju uspostavu veze - npr. 1 minut ili X dinara?

4. Svoj broj prenesem iz MTS-a u Globaltel i zadržavam isti broj, jel tako?

Molim vas za pomoć...
1. Razgovori u okviru mreže su besplatni, tj ne utiču na stanje paketa.
2. Ne znam.
3. Ništa se ne naplaćuje - 1 minut ili SMS je 1 minut ili SMS.
4. Preneti broj je isti taj broj.. dakle - tako.

2. 3meseca.(valda)

@mrle
2.Misliš na kredit-dopunu? U Globaltelu nema pretplata. Ovo je pripejd. Kredit važi 90 dana od poslednje dopune. Ako ne dopuniš po isteku možeš samo da primaš pozive i sms, ali ne i da zoveš ili šalješ sms, sve dok ne dopuniš kredit.

1. Razgovori u okviru mreže su besplatni, tj ne utiču na stanje paketa.
Znači, ti i ja imamo Globatel kartice i uplaćenih po 250 minuta pretplate za mesec dana... Svakog dana pričamo po 100 minuta, tako što naizmenično zovemo jedan drugog i bez da pozovemo ikoga trećeg tokom mesec dana... I na kraju meseca i dalje imamo po 250 minuta, kao i na početku? Jel tako? Dobro sam razumeo?

Tako.
Razgovori u okviru Globaltel mreže su besplatni.

1000001166.png

Nazad
Vrh Dno