Šta je novo?

A1 Smart Box (2025/2026) [nije tema za A1 Xplore TV aplikacije]

Rešen problem sa iskakanjem Netflixa.
U settings, kako je kolega Osoba A napisao, kliknuo na aplikacije i onemogućio Netflix. Od tada nemaju više problema.

Ajd jedno glupo pitanje 😆Mama ima i dalje CRT ili sto kaze moj komsa trtati tv.I sad pre nego sto ce A1 da uvede opticki net pitao sam ih dal imaju mogucnost da se CRT TV poveze sa smart box.I lik proveri sa tehnickom sluzbom i kazu OK , moze.Kaze samo kupi kabel AV to cinc/SCART i radice.I sad posto moj D3 mini sa SBB ima AV izlaz i preko njega sam povezivao mamin CRT na cinc ja reko super onda imam kabel i iskoristicu ga za A1 smart box.I proverim ja za svaki slucaj u manual od A1 smart box i pise moze da se poveze.I sad doneli momci danas smart box i nece da prepozna CRT TV.Nesto kad onako cackas na momente se pojavi kao slika ali nesto bzvz i jako lose.

Pa sam zvao jednu radnju u NS koja bas radi to i lik mi kaze da taj kabel sto radi na D3 mini je specijalizovan da radi samo na sa njime i da ne moze za nista drugo OK , to nisam imao pojma.On kaze ima standardni kabel ali ne zna dal radi na A1 box jer nije sa time imao dodira.Jer neko zna dal radi box na CRT TV 😆Ili ako ne dal ima neki konverter koji radi posao?Ili mora i kod njih neki standardizovani kabel za A1?Znam , svi ce mi reci - koji ce ti to sr. i baci to u smece😆Znam da ima i za 7000 din na Ananasu FOX.Sve znam i to mi nemojte govoriti jer sam to sve isto rekao mami ali ona je tvrdoglava jer ima skoro 80 godina i dzaba to sve.Isto joj je rekao i lik iz A1 ali dzaba.Tako da ako neko zna bio bi mu zahvalan.Ako niko ne zna kupicu svakako kabel cisto da probam.Imam i na vikendici neki LED FOX koji mogu da zamenim za CRT TV ali mi je problem prevoz i ko ce da ga nosi posto je 150 kg.😆Tako da bi mi pomoc dobrodosla.Hvala unapred.

RCA kablovi samo prosledjuju signal, pitanje je koja rezolucija izlazi iz box'ova.
Treba po TVu da ceprkas opcije za prikaz rezolucija i vrste signala, pal-secam, ako ih ima.

Nemam jos A1 box a sa ostalim boxovima koristio sam: HDMI na Skart konvertor H2S-023.
Dolazi sa zasebnim napajanjem ako zatreba. Po meni bolja varijanta za buduce uredjaje/ konzole ako CRT pozivi.

Uspeo sam.Radi zaista.Bio je lik iz A1 zaista upravu. 😆 Setio sam se da sam pre 100 godina pokusavao da povezem cinc na audio.I ostali su mi u kutijama neki stari audio cincevi.To nije AV to cinc kabel ali povezao sam u zuti na tv i samo 1 zvucnik da testiram.I malo jeste problem namestiti vezu jer je to bas losa veza.Ali uspeo sam.Tako da cu sutra kupiti AV to cinc pravi kabel u radnji.E sad imam jedno drugo pitanje koje nema nikakve veze sa tv.Kad sam povezao tv to je sve OK ali mi je signal slab i vidim da puca lako.Jer neko trazio wifi mesh.Lik sto je instalirao poceo tu neku pricu ako nema signala mozes da vuces lan od modema do tv.E to necu nikako.Pise tamo da daju mesh i da garantuju svuda jak signal.Tako da bi trazio mesh 100%.Jer neko trazio i jer daju ili se prave ludi?I ako daju jer se dugo ceka?

Jer neko trazio wifi mesh.Lik sto je instalirao poceo tu neku pricu ako nema signala mozes da vuces lan od modema do tv.E to necu nikako.Pise tamo da daju mesh i da garantuju svuda jak signal.Tako da bi trazio mesh 100%.Jer neko trazio i jer daju ili se prave ludi?I ako daju jer se dugo ceka?
vidi/pitaj u ovoj temi

Ajd jedno glupo pitanje 😆Mama ima i dalje CRT ili sto kaze moj komsa trtati tv.I sad pre nego sto ce A1 da uvede opticki net pitao sam ih dal imaju mogucnost da se CRT TV poveze sa smart box.I lik proveri sa tehnickom sluzbom i kazu OK , moze.Kaze samo kupi kabel AV to cinc/SCART i radice.I sad posto moj D3 mini sa SBB ima AV izlaz i preko njega sam povezivao mamin CRT na cinc ja reko super onda imam kabel i iskoristicu ga za A1 smart box.I proverim ja za svaki slucaj u manual od A1 smart box i pise moze da se poveze.I sad doneli momci danas smart box i nece da prepozna CRT TV.Nesto kad onako cackas na momente se pojavi kao slika ali nesto bzvz i jako lose.

Pa sam zvao jednu radnju u NS koja bas radi to i lik mi kaze da taj kabel sto radi na D3 mini je specijalizovan da radi samo na sa njime i da ne moze za nista drugo OK , to nisam imao pojma.On kaze ima standardni kabel ali ne zna dal radi na A1 box jer nije sa time imao dodira.Jer neko zna dal radi box na CRT TV 😆Ili ako ne dal ima neki konverter koji radi posao?Ili mora i kod njih neki standardizovani kabel za A1?Znam , svi ce mi reci - koji ce ti to sr. i baci to u smece😆Znam da ima i za 7000 din na Ananasu FOX.Sve znam i to mi nemojte govoriti jer sam to sve isto rekao mami ali ona je tvrdoglava jer ima skoro 80 godina i dzaba to sve.Isto joj je rekao i lik iz A1 ali dzaba.Tako da ako neko zna bio bi mu zahvalan.Ako niko ne zna kupicu svakako kabel cisto da probam.Imam i na vikendici neki LED FOX koji mogu da zamenim za CRT TV ali mi je problem prevoz i ko ce da ga nosi posto je 150 kg.😆Tako da bi mi pomoc dobrodosla.Hvala unapred.
Не знам за д3 и а1 али на телекомовим уређајима сви ав-чинч каблови су исти могу да се пребацују са једног бокса на други (коперникусов, мув, мсат).

Moras na boxu da smanjis rezoluciju na 480 ako ces da ga vezes na crt. Opet nemoj da ocekujes neki kvalitet slike.

Не знам за д3 и а1 али на телекомовим уређајима сви ав-чинч каблови су исти могу да се пребацују са једног бокса на други (коперникусов, мув, мсат).
Uspeo sam.Juce sam probao na audio to cinc.A danas sam kupio AV to cinc u radnji i radi tv i ima sliku.Malo se vidi da je kao razvucena ali videcu da je stavim na 16:9

Moras na boxu da smanjis rezoluciju na 480 ako ces da ga vezes na crt. Opet nemoj da ocekujes neki kvalitet slike.

Po default je 576p.Videcu dal je bolje 480p.Ne ocekujem ja nista.Znam ja da je CRT smece.Ali ajd ti to objasni mojoj mami.😛

Ne sam to nego je i DAC smece na novim uredjajima jer to realno niko i ne koristi tako da nista bolji nije ni box za analogni izlaz.

Резолуција нема везе са чинч излазом шта год да ставим нема разлике.

Danas mi uvode A1 pa da pitam u nedkostaku N1 i NovaS jel moze na ovom boxu neki Kodi ili tako nesto da nadomesti SBB kanale?

Box je otvoren za instalaciju aplikacija. Imas google prodavnicu.

Preleteh ove stranice i nadjoh odgovor na pitanje koje me okupira, ali je odgovor bio prilično štur.
Pitanje je da li aplikacija EON radi na ovom uredjaju, ili tačnije kako radi ? Da li je to slučaj kao na mobilnom, instaliraš, prijaviš se sa SBB nalogom i gledaš , ili je nešto komplikovanije ?

Pitam za ženu . 🙂 (ali stvarno)

radi EON Smart aplikacija, koja ima svoju temu

Hvala na trudu, ali pitanje je kako EON aplikacija radi na A1 boxu, znaci ne uputstva, nego iskustva. Ako su ona ok, snaci cu se.
Pitam jer bih mozda sa SBB presao na A1. Na SBB mi EON radi na svim uredjajima ukljucujuci i smart televizor . Pristupnni nalozi za SBB nisu problem, jer cu ih imati iako raskinem ugovor sa njima.

Radi odlicno- ona koja se aktivira kodom.

Da ne smaram vise, pitanje je , da li se moze logovati samo sa userom i pasvordom, zbog drugog televizora koji nije smart ili se A1 box ponasa kao i svaki smart televizor i EON aplikacija se moze koristiti iskljucivo preko kodova? (sto je i bilo pitanje u prvom postu).
Hvala svima na strpljenju, ako mi je vec odgovoreno, a ja nisam razumeo.

A1 box se ponaša kao smart TV, samim tim se može koristiti isključivo preko kodova.

Na A1 smart boksu kod mene je prosto neprijatno gledati neke tv stanice zbog kašnjenja slike za zvukom ili obratno. Konkretno tv hepi, desinhronizacija je ponekad preko jedne sekunde. Da li je do njih ili do mene problem?

Da li vama kada pustite sadrzaj npr. sa EpicDrama i rts i star kanala koji su u toku recimo u 30minutu a zelite od picetka vam ne dozvoljava premoravanje reklama kada pustite od pocetka?

Da li je usoeo neko da instalira na a1 box apliakciju Yettel Tv Serbia? Iz nekog razloga je uopste nema na store-u a ni ovako je nesto ne nalazim. Uspeo sam na bajati TCL da instalriam, vidim da moze i na EON box ali na ove nase a1 ne. Treba mi za dva kanala da gledam 🙂

Vidi stvarno nema komsija 🙂 Mozda su nas izbacili 🙂 Da tagujemo podrsku?

Presao sam sa Eon box-a na A1 Box....Utisak je da je ovo jedno tri nivoa ispod sto se tice upotrebljivosti. Mozda je i u pitanju navika, ali ovo je toliko nelogicno uradjeno sto se same aplikacije Xplore tice da je za mene na granici upotrebljivosti. Dalje nakon cestih promena kanala aplikacija puca... Kvalitet slike....na mom LG Oled, recimo HBO kanali su drasticno losijeg kvaliteta, nego na EON. Bolji su na nelegalnoj iptv platformi nego kod njih....Prilicno razocaravajuce za sada...

Da li je neko uspeo da "potera" HDR sadržaj preko A1 boxa? Vidim da je u podešavanjima DV na listi nepodržanih formata, ali ostali HDR standardi su tu. Međutim, kad pustim neki sadržaj sa HBO MAX (premium) nikako ne mogu da aktiviram HDR, čak ni kad upalim forsiranje u opcijama. Koristim HDMI kabl koji je stigao sa A1 boxom.

Dal ima negde uputstvo kako daljinski od A1 box - a nastelovati da upravlja i TV-om, konkretno za paljenje, gašenje i Volume? Inace radi se o Fox TV-u.
Kada se pritisne dugme za paljenje i gašenje box-a, ono ugasi i Box i TV bez ikakvog stelovanja, ali ponovnim pritiskom nece da pali TV, samo Box. Ok, nije smak sveta da mora da se koristi daljinski od TV samo za paljenje istog, ali ako moze da se nasteluje, sto da ne. Inace to je kod mame, penzionera 70 godina, pa bih želeo da joj smanjim broj daljinskih 🙂.

Edit : Rešio sam, ali da ne obrišem samo post, možda nekom zatreba rešenje. U Menu TV sam išao HDMI CEC, koji sam uključio i sada jedno dugme na daljinskom pale i gase i Box i TV. Jedino što pritiskom na dugme TV na A1 daljinskom, ne mogu da upravljam od Volume od TV posebno, kao sto npr mogu kod EON Box-a. Mozda moze i to da se nasteluje, ako neko zna, neka napise, ili ako otkrijem, napisaću 🙂.

Poslednja izmena:
Imaš već napisano u temi, možeš samo ono jedno dugme gore levo da isprogramiraš, to je sve.

Da li je neko danas (subota 04.04.26.) imao problem sa A1 box uredjajima da mu se u sred pracenja programa uredjaj iskljuci (trazi reset) i onda te "vrati" na osnovno podesavanje, user name and pass, i sve one korake sto dalje slede? Nekoliko puta sam imao problema sa oba A1 box uredjaja. U nekom trenutku kad sve proradi, namerno resetujem ceo uredjaj i opet isto se desi, cak i u nekom trenutku izbaci poruku da ima gresku u nekom kodu za gledanje (trazi da se resetuje xplore app).

Nazad
Vrh Dno