Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Kako je izdana 8 beta verzija OneUI 8.5, nadam se da će barem početkom 4 mjeseca doći stabilna verzija u EU. Nikad toliko beta nije bilo.

Pa sa njom vervatno zidaju i za sve ostale. Pogotovu za S26 seriju, isto kao sto je bilo za S25 serijom. S24 je ta koja je sve ispravila kasnije sa beta progamom i na samoj S25 seriji

Imam MTS i Telenor. Nemam 5G, pročitam sad ovo i rekoh šta mi je teško da probam A1, i kupim esim A1, aktiviram i proradi 5G! Ali na MTS i dalje ne radi. Telenor je stara kartica tako da svakako tamo ne radi.
Sad mi tek nije jasno ništa🙂
Žalio se MTS i dobio odgovor "Postovani, povodom Vaseg prigovora, obavestavamo Vas da je 5G usluga aktivna na Vasem broju. Uredjaji koji nisu namenjeni za nase trziste nisu sertifikovani za 5G u nasoj mrezi. Preporucujemo da karticu testirate u drugom uredjaju."
A na A1 radi.

Ovu mts tvrdnju da je na broju aktivirana 5G usluga svakako treba potvrditi u proverenom telefonu jer i te kako umeju da kažu i napišu neproverene i netačne informacije kada su u pitanju Samsung korisnici.

Imam dve kartice u s25u, yettel i mts. U Srbiji ne radi 5g ni na jednoj. Bio pre par dana u Bugarskoj, imam roming dodatak na obe, i na obe u Bugarskoj radi 5g. Sa našim karticama.
Ista stvar je bila nedavno u Italiji.
Ne žalim se, od kada je uveden 5g ovaj 4g+ radi fenomenalno tako da mi i ne treba 5g ali ipak me kopka...

Kakav bi spektakl bio da puste 5g samo za telefone koji su kupljeni kod njih.. 😁
Ja sam pretprosle godine uzeo Vodafone esim za lefkadu, na ip15pm koristio.
Na plazi laganih 700-800 brzina.. toliko nikad nisam dobio u BG, mozda kad bih mogao lan da nabodem u telefon

Da dodam da je ovaj S25 edge jednostavno savršen telefon.
Dovoljno lagan da se nosi u džepu (težine kao mali S24 ili S23), a dovoljno veliki ekran da se konzumira multimedija.

Nakon Vau efekat (poslednji put je bio kod Note 8, Note 1 i Samsung P300), sve ostalo je bilo vidi vidi zanimljivo...

Radi 5g ko podmazan.Ne koristim mobilne podatke na telefon samo wifi kad se prikacim negde.Dobih od operatera 100gb/ono kupis na trafiku kredit potrosis kupis nista na ugovor.Upalih mobilne podatke i radi 5g,oko nove godine kad sam bio tad dobio nesto interneta i prije nije bio 5g nego 3g a vise je vukao na 2g.Jedu mobilni podaci bateriju razbijaju je Pada sot na 2 ipo 3 sata a bio je na oko 5 bez mobilnih.

Na mom S25 ultra 5G radi od prvog dana, kupljen direktno od ovlascenog samsung distributera za Srbiju,
koristim mts sim karticu, csc kod je EUY.
Za sve one kojima ne radi 5G(mogli su i sami da pitaju) evo sta kaze AI.

Prilozi

• Screenshot 2026-03-29 at 20-15-01 dali je moguce da dva identicna samsung telefona s25 ultra j...png
    Screenshot 2026-03-29 at 20-15-01 dali je moguce da dva identicna samsung telefona s25 ultra j...png
    327.9 KB · Pregleda: 133
Kako da obrišem glupu "Telenor" ikonicu koja se pojavila kad sam ubacio yettel karticu u telefon? Ne znam što sam je koj q i ubacivao kad je deaktivirana, nego reko da je sačuvam u telefonu, ako nekad zatreba, drugačije bih je izgubio garant. Ali mi jako trigeruje ocd ta bespotrebna ikonica koja ničemu ne služi i ne možeš ni da se pokrene, samo stoji bezveze na ekranu. Da li će nestati ako izvadim yettel karticu iz telefona? Da ne bude da sam lenj toliko da me mrzi da izvadim karticu da probam nego pitam po forumu...ova nillkin cam shield maskica ne da je kruta i jaka da svaki put kad pokušam da je skinem mislim da cu razvaliti telefon. Pa da ne pokušavam džabe ako nema vajde ili jednostavno ima neki način da se obriše, a da se kartica ni ne vadi, što bi bilo najbolje. Ako neko zna bio bih zahvalan.

Na mom S25 ultra 5G radi od prvog dana, kupljen direktno od ovlascenog samsung distributera za Srbiju,
koristim mts sim karticu, csc kod je EUY.
Za sve one kojima ne radi 5G(mogli su i sami da pitaju) evo sta kaze AI.
Jel mozes da nam slikas koji CSC kod imas ti, posto ti radi 5G (About pa Software info pa Service provider software version)

Sad ko je po Bg-u i ovim vecim gradovima ako ga ne mrzi da menja CSC moze da proba da vidi da li ce da dobije 5G signal

Ja sam u NS i kao što rekoh, na EUX i Y nemam 5G a na ILO i EGY imam. Telefon je S25U iz Yetela a koristim ga na MTS mreži. Nisam probao A1 i Yetel kartice ali mi ništa ne znači da na njima radi 5G obzirom da mi je kartica MTS

Sa 5G ikonicom t.j. prijemom. Nije strogi centar grada(roda u Nisu) ali je veza nestabilna t.j. cas ima cas nema zato je 4G za sada bolja opcija.

Prilozi

• Screenshot_20260330_143325_Nova Launcher.jpg
    Screenshot_20260330_143325_Nova Launcher.jpg
    77.2 KB · Pregleda: 78
Primetih danas kad sam razgovarao preko spikerfona sa s25 fe da se na ekranu pojaviše kao tri mala kružića tu negde pola santimetra ispod selfi kamere. Prvo se štrecnuh da nisu mrtvi pikseli, ali suviše su pravilnog oblika i precizno raspoređeni. Pretpostavih da su neki senzori u pitanju, tipa proximity. Međutim probah onda i s25 koji devojka koristi i s24fe kod matorog što je i nigde se to ne pojavljuje. Jel su def senzori neki u pitanju da ne tripujem više ili još bolje ako bi mogao neko sa s25fe da proba isto pa da mi javi? Kačim sliku u prilogu...nadam se da se vidi na šta mislim.

Prilozi

• IMG20260330214823.jpg
    IMG20260330214823.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 82
Ovu mts tvrdnju da je na broju aktivirana 5G usluga svakako treba potvrditi u proverenom telefonu jer i te kako umeju da kažu i napišu neproverene i netačne informacije kada su u pitanju Samsung korisnici.
Isti sam odgovor dobio kao i on.
Probana kartica u drugom uredjaju.Radi 5G
Soko Lite

Primetih danas kad sam razgovarao preko spikerfona sa s25 fe da se na ekranu pojaviše kao tri mala kružića tu negde pola santimetra ispod selfi kamere. Prvo se štrecnuh da nisu mrtvi pikseli, ali suviše su pravilnog oblika i precizno raspoređeni. Pretpostavih da su neki senzori u pitanju, tipa proximity. Međutim probah onda i s25 koji devojka koristi i s24fe kod matorog što je i nigde se to ne pojavljuje. Jel su def senzori neki u pitanju da ne tripujem više ili još bolje ako bi mogao neko sa s25fe da proba isto pa da mi javi? Kačim sliku u prilogu...nadam se da se vidi na šta mislim.
To je senzor koji sluzi kada stavis slusalicu na uvo da ugasi ekran jer je ujedno blizu koza do samog ekrana pa da ne brljavi touchscreen dok ti je telefon na uvetu.
Ujedno na prethodnom S25U modelu se nije videla sve do 2 mesece pre nego sto sam zamenio uredjaj za isti samo mladji tj nov. Tako da nije iskljuceno da se vremenom pojavi ali opet nista strasno. Znam na ranijim modelima se to videlo kao dan kada si u pozivu, nebitno da li je obican ili preko npr vibera i sl.

promenio sam csc u EUX, javljam sutra da li mi prijavljuje 5g na mts-u, i meni su bili rekli da je moj telefon za saudijsku arabiju i da kao zbog nekompatibilnosti ne može imati 5g tra la la la la, u glavnom javljam da li sam postigao nešto sa zamenom csc-a

Nemam nesto volje da se prebacujem sa defaultnog EUX da bi mi radio 5G. Realno je apsurd da cist telefon za EU trziste nema podrsku..

Ma da, jasno je da je ***** do ovih nasih mentola.

Mozda je offtopic, ali koji CSC imaju telefoni koji su legalno kupljeni u radnjama a da nisu operateri? EUY ili EUX?

Juce sam bas testirao bateriju na 5g, koji mi na mts-u radi od prvog dana, bukvalno imam osecaj da mi za nijansu bolja baterija kad je ceo dan na 5g, nego kada je 5g/wifi.

Nazad
Vrh Dno