Jedini problem sa ovom konstatacijom je što medijana iz izveštaja nije "samo 5g" već uključuje sve testove.A1 ima veću medijanu
Ne menja stvar puno. To je i dalje zbirna brzina bez 5G 700 Mhz kod A1, delu spektra gde se nalazi najveci broj 5G korisnika kod drugih provajdera.Jedini problem sa ovom konstatacijom je što medijana iz izveštaja nije "samo 5g" već uključuje sve testove.
n28 (700 Mhz) na 10Mhz širine kanala koja je dodeljena kod nas ne da nikad neće videti 600 Mbps, nego nikad neće videti ni 150-200 Mbps. U realnim uslovima, na n28 je 50-100 Mbps je dobar rezultat. Agregacija B1+B3+B7 na 4G će davati neuporedivo veću brzinu nego n28 na 5G u uslovima slične jačine signala.Na 700 MHz retko će se videti 600 Mbps, ali će se često videti stabilnih 150–200 Mbps tamo gde 4G jedva diše.
Potvrdjujem. U Republici Srpskoj (na mojoj (nebitno kojoj) lokaciji) imam Yettel 5G (700mhz) kojeg koristim i na telefonu, a i kao Yettel kucni net sa STB TV. Ostala 2 provajdera su 4G sklon klizanju u roming.Ne menja stvar puno. To je i dalje zbirna brzina bez 5G 700 Mhz kod A1, delu spektra gde se nalazi najveci broj 5G korisnika kod drugih provajdera.
5G n28 (700 MHz) podiže "pod": Pošto medijana obuhvata sve, npr. Yettelov skok od +160% direktno pokazuje da je njihova implementacija 5G na 700 MHz masovno povukla prosečnog korisnika naviše. Zašto? Zato što 700 MHz dopire tamo gde 4G na visokim frekvencijama i 5G na 3.5 GHz ne mogu. Ti "loši" testovi iz zatvorenih prostora, koji su ranije obarali medijanu na 4G, sada postaju solidni 5G testovi...
Možda je do paketa koji se koristi, jedna od teorija.@DGoran
U pravu si ali možda ima i do toga što je A1 u romingu. Dešavalo se meni da imam u istom telefonu našu karticu koja je u romingu i stranu i obe se kače na istu mrežu. Ova stana ludačke brzine, a naša jedva radi. Kao da nam ne daju u romingu jače brzine uvek, da bismo manje potrošili
I koje sad realno recimo mozemo ocekivati brzine po selima? Montirali su jos pre neki dan, medjutim izgleda da nije jos pusten u rad.n28 (700 Mhz) na 10Mhz širine kanala koja je dodeljena kod nas ne da nikad neće videti 600 Mbps, nego nikad neće videti ni 150-200 Mbps. U realnim uslovima, na n28 je 50-100 Mbps je dobar rezultat. Agregacija B1+B3+B7 na 4G će davati neuporedivo veću brzinu nego n28 na 5G u uslovima slične jačine signala.

Vrti airplane mode dok ti ne uzme b28 za primarni band, uradi speedtest i toliko ce odprilike biti i sa n28I koje sad realno recimo mozemo ocekivati brzine po selima? Montirali su jos pre neki dan, medjutim izgleda da nije jos pusten u rad.Pogledajte prilog 533808
Vrti airplane mode dok ti ne uzme b28 za primarni band, uradi speedtest i toliko ce odprilike biti i sa n28
Na 700 mozes ocekivati realnih max 50 Mbps.Probao sam ali nece. Negde u periodu od 21:00 do 21:05 mi se upali 5g, pa nestane. Samo me zanima neko ko je iz sela ko ima taj low band 700mhz koje brzine sad moze ocekivati.
Jesi na beti ili stable?Evo meni na pixelu, yetel mreza pustili 5G
Pancevo u pitanju, brzine kao na 4G hahaha
Aktiviraj Speed booster ako nisi, pa testiraj brzinu.Evo meni na pixelu, yetel mreza pustili 5G
Pancevo u pitanju, brzine kao na 4G hahaha
ja sam na 9 pro xlu tek na 17 beti 3 dobioJesi na beti ili stable?
Beta 17Jesi na beti ili stable?
Jel to u Svrljigu ili?Jel ovo realno za 4g+
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari