Šta je novo?

Google Pixel 11 / 11 PRO / 11 PRO XL

Stock

Čuven
Učlanjen(a)
07.09.2018
Poena
685
20260330-165039.jpg

20260330-165310.jpg

Avgust 2026 🙂

Poslednja izmena:
@Stock
Da da, kao i prošle godine.
Znači nove stvari će biti samo novi SoC i verujem nešto viša cena 🙂

Ja se nadam novim senzorima. Batalio sam kupovinu 10-ke, kad sam čekao do sad, onda mi nekako draže da sačekam 11. Em mi 8 Pro i dalje odlično radi, em ciljam možda da odradim preorder trade-in.

Ja se nadam novim senzorima. Batalio sam kupovinu 10-ke, kad sam čekao do sad, onda mi nekako draže da sačekam 11. Em mi 8 Pro i dalje odlično radi, em ciljam možda da odradim preorder trade-in.
I ja ali ne verujem, tek su stavili "nove" 😅

Uf sviđa mi se ova plava boja

Ide se na smanjenje cene SoCa(samim tim i povrsine) i oni to imaju u svojim planovima, ne kriju. Dakle da se ne ocekuju cuda. Ne mora ni 1% brzi da bude ali neka bude efikasniji, sto se mene tice.

android-17-beta-4-pixel-glow-watermarked.jpg

Iz Android 17 Beta 4:
  • "light_animations_favorite_calls_purpose">Whether subtle lights should be shown when the user's favourite contracts call them (when the Pixel Glow feature is enabled)
  • "light_animations_favorite_calls_summary">Subtle lights when your favorite contacts call you
  • "light_animations_favorite_calls_title">Calls from favorites
  • "light_animations_feedback_summary">Hands-free interactions using visual feedback
  • "light_animations_feedback_switch_purpose">Whether subtle lights should be shown when interacting with Gemini (when the Pixel Glow feature is enabled)
  • "light_animations_feedback_title">Speaking with Gemini
  • "light_animations_purpose">Allows the user to configure the Pixel Glow feature which uses subtle light and color to inform the user while the device is face down
  • "light_animations_summary">Use subtle light and color to stay informed when your device is face down
  • "light_animations_switch_purpose">Whether the Pixel Glow feature is enabled. This feature uses subtle light and color to inform the user while the device is face down
  • "light_animations_switch_title">Use Pixel Glow
  • "keywords_light_animations_favorite_calls">Pixel Glow, lights, effects, glow, notifications, calls, alerts, favorite contacts
"The device must have hardware lights."

RGB LED notifikacije se vraćaju 🙂

Poslednja izmena:
Gde radite Pre-order?
Na Nemačkom Google Store-u ?
Zar oni šalju za Srbiju?

Gde radite Pre-order?
Na Nemačkom Google Store-u ?
Zar oni šalju za Srbiju?
Da, preko Google Store DE, nema dostave za Srbiju, prošli Pixel sam uzeo tamo preko de prevoza koji mi je doneo fon u Srbiju, ali pošto oni više ne voze telefone, otišao bih WizzAirom do Nemačke po telefon.

Napokon novi modem.. navodno i nove kamere, do sada ovaj zutac nije imao promašaje. Očekivano i oni idu na 12gb rama

Treba sada dočekati ovo. 🙂 naravno i da cena padne na oko 900e.

━━━
📋 General P26 (Pixel 2026) Infos:
🔹 SoC — Tensor G6 (Malibu)
└ Built on TSMC N2 node
• 1× ARM C1-Ultra @ 4.11 GHz
• 4× ARM C1-Pro @ 3.38 GHz
• 2× ARM C1-Pro @ 2.65 GHz
🔹 GSC — Titan M3 (Epic)
🔹 GPU — PowerVR C-Series CXTP-48-1536
🔹 Modem — MediaTek M90 (MT6986D)
🔹 New TPU — Codename: Santafe
🔹 New GXP — Codename: Metis
━━━
📱 Pixel 11 (Cubs):
🔸 SKUs: GPQQ7 (MMW) / GUJ0N (ROW) / GV9X7 (JPN)
🔸 Colors: BLK (Black), GRN (Green), PNK (Pink), PPL (Purple)
🔸 RAM: 8 (?) / 12 GB
🔸 Display: 6.3" OLED, 1080×2424, 60–120 Hz, 240 Hz PWM, up to 2200 nits
🔸 Battery: 4840 mAh (minimal capacity)
🔸 Camera: New main — sensor: chemosh, lens: vesta — very likely 50 MP!
━━━
📱 Pixel 11 Pro (Grizzly):
🔸 SKUs: G7SWN (MMW) / GM45K (ROW) / G9W5D (JPN)
🔸 RAM: 12 / 16 GB (two different SKUs)
🔸 Display: 6.3" OLED, 1280×2856, 1–120 Hz, 240 Hz PWM, up to 2450 nits
🔸 Battery: 4707 mAh (minimal capacity)
🔸 Camera: New main (bastet / vesta) + new telephoto (barghest / chonky)
━━━
📱 Pixel 11 Pro XL (Kodiak):
🔸 SKUs: GBC0H (MMW) / G4HCD (ROW) / GER5L (JP)
🔸 RAM: 12 / 16 GB (two different SKUs)
🔸 Display: 6.8" OLED, 1344×2992, 1–120 Hz, 240 Hz PWM, up to 2450 nits
🔸 Battery: 5000 mAh (minimal capacity)
🔸 Camera: New main (bastet / vesta) + new telephoto (barghest / chonky)
━━━
📱 Pixel 11 Pro Fold (Yogi):
🔸 SKUs: GZDQ6 (MMW) / GM2SN (JPN)
🔸 RAM: 12 / 16 GB
🔸 Inner Display: 2076×2160 OLED, 1–120 Hz, up to 2050 nits
🔸 Outer Display: 1080×2342 OLED, 60–120 Hz, up to 2450 nits
🔸 Battery: 4658 mAh (minimal capacity)
🔸 Camera: New main (chemosh) lens
━━━
✨ And... one more thing! Or two, perhaps...

1️⃣ Both the 11 Pro and the Pro XL, as well as the 11 Pro Fold, won't feature a thermometer (RIP 🥀). Instead, all of them will spot an RGB LED array in the camera bar — somewhat similar to Nothing's Glyph, but smaller.
2️⃣ Despite previous claims, Project Toscana (IR Face Unlock) likely won't debut on the P26 lineup, as it's simply still not ready for release.

16gb rama čini mi se znači dosta. Posle 8h otvorim YT i video stoji kako sam ga ostavio, pored dosta drugih aplikacija otvorenih u međuvremenu. Na P7 sam mogao da sanjam bilo šta slično.
Glasine odavno kažu da će se u 11 konačno otarasiti Exynos modema, to je odlično.
Nove kamere bi bile super.

@2SaiNt4U drago mi je da neko koristi termometar. Ja ga nisam upotrebio nijednom 😅

Što se mene tiče dovoljan je samo novi modem, što je sada i potvrđeno.
Izgleda da umesto termometra ide na istom mestu RGB led lampica 🙂 ali samo na pro modelima

I da malo smanje krivine na ekraju. Neka bude recimo kao sada na S26 seriji.

Kačite ovde, nemam telegram, a i da imamo na temi.
Doduše ima ovo i na tviteru verovatno, nego nisam pratio.

Što se mene tiče dovoljan je samo novi modem, što je sada i potvrđeno.
Izgleda da umesto termometra ide na istom mestu RGB led lampica 🙂 ali samo na pro modelima
Čisto sumnjam da će tako rizičan hirurški zahvat proći bez posledica. Od MediaTek M90 možemo očekivati da će raditi korektno tek na Pixel 12, poznavajući Google i njihovu filosofiju. Od 2 zla izabrali su manje , koje ćemo mi da plaćamo.

Nazad
Vrh Dno