Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ja sam jedan Globaltel broj kupio u mts poslovnici i tu sam dobio taj paket dobrodoslice a na broj koji sam preneo nisam dobio.
Јел и даље нема на пренетом броју, мада на њиховој страници и пише да се добија уз купљени број који кошта 399.

1 A1: Koliko im je potrebno vremena da ukljuce volte kad hoce da urade? Da li je potrebno 24 sata

2 Globaltel: Sa A1 sam imao opciju na telefonu, na globaltel ne vidim opciju i posle koriscenja 801 koda

2 Globaltel: Sa A1 sam imao opciju na telefonu, na globaltel ne vidim opciju i posle koriscenja 801 koda
ja to drzim iskljuceno, ali sam ga ukljucio da proverim zbog tebe. Pokazala se ikonica cim sam pokrenuo app za telefon. To radis sam u settings>sim..

1 A1: Koliko im je potrebno vremena da ukljuce volte kad hoce da urade? Da li je potrebno 24 sata

Na 3 broja koja su preneta u A1, ni na jednom nije bio aktiviran VoLTE. Za 2 sam slao zahtev na mail da uključe, na jedan su posle 24h, bio je radni dan, za drugi sam poslao u petak, još nije, ali sam danas dobio mail da je u procesu, tako da se nadam da će sutra. Za treći još nisam slao, idem postepeno, jedan po jedan, ako dodje do nekog problema, da ne osakatim sva 3 broja 😁.

Na 3 broja koja su preneta u A1, ni na jednom nije bio aktiviran VoLTE. Za 2 sam slao zahtev na mail da uključe, na jedan su posle 24h, bio je radni dan, za drugi sam poslao u petak, još nije, ali sam danas dobio mail da je u procesu, tako da se nadam da će sutra. Za treći još nisam slao, idem postepeno, jedan po jedan, ako dodje do nekog problema, da ne osakatim sva 3 broja 😁.
Ja uvek pišem email kada nešto ne radi ma koji god da je operater u pitanju. Što se tiče A1 Srbija piši email odmah. Problem 4G i 5G što govor nije nativna usluga.

Uzalud sam molio i pisao A1 da moj Hello Stranger broj prebace na klasičan voice paket.
Kada sam sa operaterom pričao da ću ga u suprotnom preneti u drugu mrežu, on mi je rekao da ne veruje da ću moći, jer su internet brojevi posebna serija brojeva.
Nije mi hitno, ali ako me ne mrzi, probat ću.

Nije ništa uzalud ja im se popnem na glavu sa više emailova. Ja kada im se nakačim na grbaču isteram svoje na kraju. Što se ovoga tiče turističke pakete nije moguće prebaciti na klasičan prepaid.

Danas mi ističe ugovor u yettelu i otidjoh do A1 da pokrenem proceduru prelaska ali rekoše ne može mora sjutra, ok. Ali mi isto rekoše nema više free mega perioda, ne znam jel istina ili radnik samo nije informisan. Ne bih da predjem pa ispusim pa da čekam 2 mjeseca da odem u globatel, ili postpaid da uzmem al onda možda ne bi dobio popust na pretplatu ako daju uopšte hm

… nije istekla akcija, važi do 31.3… dobro su obavešteni, ali nisu svi i dobronamerni…

Prilozi

• IMG_1087.png
    IMG_1087.png
    391.5 KB · Pregleda: 68
  • IMG_1088.png
    IMG_1088.png
    438.7 KB · Pregleda: 68
Да ли је уопште неопходно да у пословници активирају МП, или је довољно пренети број, па сам активирати кроз апликацију?

Prešao i aktivirao se mega paket sve super. Net mi duplo brži nego kod yettela na 5g, na 4g sporiji ali i signal lošiji evo u kafiću nema 5g dok yettel ga je imao tu.

Sad par problema: ne stižu mi poruke od banke sa otp kodom, zvao banku rekli moram operatera da zovem, ja zovem 0601234 ali nema opcije da pričam sa operaterom a na sajtu samo bot.
Kako da dobijem osobu? Takodje da tražim volte da mi upale jer ne radi kao mnogima.

Takodje, pošto mi se sad izbrisao broj iz yettel aplikacije više nemam uvid u prepaid broj i net paket kao što sam imao ranije. Ajde net paket nije ni bitan jer znam kad ističe ali ne mogu prepaid broj da pratim stanje a ta kartica je u alarmu i nemam opciju da dobijam sms ili pozove da je ponovo dodam u aplikaciju, postoji li način da nekako provjeravam stanje bez pristupa kartici?

@No_LiMiT izaberi opciju 1 pa 0 na automatu 1234
Instaliraj moj A1 aplikaciju i uloguj se sa brojem.

Dobih osobu, ona me na banku prebaca.. kakve veze ima banka oni samo šalju SMS uf sad će me s ovim jadi snaći a treba mi da plaćam... Zvao sam banku opet i rekoše u ponedeljak da zovem pa aj taman da vidim do tad hoće li se srediti. Testirao bih I neki drugi servis no se ni ne sjećam od koga dobijam kodove preko SMSa a i da ne ostanem izlogovan..
Testirao sam i stižu regularni SMSovi i upalio sam one usluge VAS da može parking i donacije da se plaćaju.
Volte rekoh da mi upale, stavila me na hold i posle minut prekinuo se razgovor xD jel najbolje cimat ih na Twitter insta il nesto, sad ću prelistat temu jer znam da se pisalo dosta o tome.

Evo i na drugoj lokaciji nema 5g u objektu dok vani ima. Takodje kvalitet zvuka tokom razgovora mi je baš tih, moram na maksimum da pojačam i opet nije to to, nadam se volte da će pomoći.

Ovo sam i pročitao, probacu sa wifi da li radi ali pošto koristim privatan dns kad je upaljen ne može se pristupiti A1 aplikaciji no aj neću ni ulazit sad pretjerano. Za sajt nisam siguran može li jer i tamo nešto nije htjela da me pusti u startu, sad sam ulogovan pa radi

Ovo drugo je vezano za yettel, i dalje imam prepaid broj kod njih koji je u alarmu i nemam pristup porukama a ni kartici jer je komplikovano izvaditi je pa ne mogu ponovo da ga dodam u yettel aplikaciju, odakle se izbrisao sada kad sam prešao na drugu mrežu jer je valjda bio vezan za postpaid broj ili nalog, treba šifra s SMS-a koju ne mogu dobiti. Postoji li drugi način da se provjeri stanje i trajanje dopune možda, makar u poslovnici? Čisto da znam s vremena na vrijeme stanje a trajanje dopune imam u kalendaru no nikad ne znaš oni to skrate za dan dva ponekad nije baš od 10. do 10... Pa zato mi je korisno bilo znati kad da dopunim

Poslednja izmena:
Obično se sredi dan-dva od prenosa broja, samo od sebe. Ako se ne sredi, da, zaista treba da zoveš banku.

Neke banke kao na primer Komercijalna traze osim broja i mreznog operatera.
Kod njih mora da se trazi promena opreratera inace ne stize sms. Moje licno iskustvo. Za voLte sam morao da zovem ni posle nedelju dana nije proradio.

… nije istekla akcija, važi do 31.3… dobro su obavešteni, ali nisu svi i dobronamerni…
Ne vidim kolika je akcija za nove prepaid kartice, za prenos broja znam, dobili smo 6 meseci Mega Plan, ali nisam pitao dal je isto i za nove prepaid brojeve koji bi ubacio u telefon kod klinaca.

Novi (kupljeni) brojevi dobijaju samo jedan Mega plan kao dobrodošlicu, piše i to na linkovanoj stranici. I to je kao ograničeno do kraja marta, ali se isto stalno produžava.

Ne moze sa A1 pripejd na mts pripejd,kazu u poslovnici. Hteo sam na Sve cool i to realno,ne da bih iscimao popuste kod sadasnjeg A1. Preko call centra isto kao ne moze,tek neka peta koja se javila kaze moze,ali ne moze na cool tarifu nego samo i zauvek da budes na 15 dnevnoj moj pripejd tarifi zauvek.Imas pravo samo na dodatke da kupis uz tu tarrifu. Usput toliko dosadno i agresivno guraju da te prebace na postpejd da je to van pameti,stvaraju kontra efekat. Eto,to na sajtu ne pise,pa ako nekog interesuje. Mene vise videti nece pa da mi oni plate.

Ne moze sa A1 pripejd na mts pripejd,kazu u poslovnici. Hteo sam na Sve cool i to realno,ne da bih iscimao popuste kod sadasnjeg A1. Preko call centra isto kao ne moze,tek neka peta koja se javila kaze moze,ali ne moze na cool tarifu nego samo i zauvek da budes na 15 dnevnoj moj pripejd tarifi zauvek.Imas pravo samo na dodatke da kupis uz tu tarrifu. Usput toliko dosadno i agresivno guraju da te prebace na postpejd da je to van pameti,stvaraju kontra efekat. Eto,to na sajtu ne pise,pa ako nekog interesuje. Mene vise videti nece pa da mi oni plate.
Ja sam sa A1 pripejd presao na mts pripejd i dobio neku opciju od 15 dana free u mts-u. To je bilo pocetkom januara,oko Bozica. Otisao u mts i trazio prenos iz A1 nisu ni pitali sa li sam pri ili post pejd. Jos ni tada ponudili 15 m bez naknade za neku od 5-ica tarifa.

Ja sam sa A1 pripejd presao na mts pripejd i dobio neku opciju od 15 dana free u mts-u. To je bilo pocetkom januara,oko Bozica. Otisao u mts i trazio prenos iz A1 nisu ni pitali sa li sam pri ili post pejd. Jos ni tada ponudili 15 m bez naknade za neku od 5-ica tarifa.
Nema vise. Ovo je moje iskustvo od pre sat vremena. Sat vremena su me zezali od sluzbenika do sluzbenika. Teske jajare.

Da se odmah nadovežem. Slično i kod Yettela, može prenos pripejd na pripejd ali samo na neku bezveznu sedmodnevnu tarifu od 500 dinara za svakih 7 dana zauvek.Sve ono sto piše na sajtu kao pripejd plus i pripejd, ništa ne može kad prebacis broj. To važi samo ko kupi nov broj, ne za prelazak. Tako da... nista

Не може само да се пренесе број , ради чувања броја, без било каквих пакета?

Онда Глобалтел, ваљда тамо још увек може.

U Yettel-u sam pa bih prebacivao broj u A1 na pripejd. Zanima me jel zahtev za prenos broja mora da se podnese u poslovnici ili može i online?

Не може само да се пренесе број , ради чувања броја, без било каквих пакета?

Онда Глобалтел, ваљда тамо још увек може.
Ma ne moze ni za pare, moraš neke usr...ne tarife kojih ni nema na sajtu.mozda jos samo globaltel, ali spori su i nemaju npr volte.bas su svi zategli opasno.

Nazad
Vrh Dno