Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Vreme je za...prebaciti se sa trcanja na golf 🙃

Prilozi

• Screenshot_20260328_063019_Edge.jpg
    Screenshot_20260328_063019_Edge.jpg
    107.6 KB · Pregleda: 61
  • Screenshot_20260328_063028_Edge.jpg
    Screenshot_20260328_063028_Edge.jpg
    109.4 KB · Pregleda: 40
Pa Suunto Race mi deluje kao ogroman i težak sat. Dok je Coros lagan i vidim da imaju odlicne procesore, pogotovo Pace Pro.
Nešto me više vuče ka Corosu, ali razmisliću još malo. Šteta što ne mogu uživo nigde da ih pogledam, vidim da nemaju prodaju u Srbiji.
Možda i uštedeti neki dinar pa ići na Apex 4 (trenutno ga nemaju na zalihama).
Hvala puno na informacijama, svaka pomoć mi znači.
Ako uzmes Titanium verziju Race ona je primetno laksa od celicne verzije, pogotovo ako ga koristis sa najlonskom narukvicom. Najvise zalbi je bilo na HR senzor, ali su sada u januaru izbacili update koji je dosta poboljsao citanja. Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj.

Ako uzmes Titanium verziju Race ona je primetno laksa od celicne verzije, pogotovo ako ga koristis sa najlonskom narukvicom. Najvise zalbi je bilo na HR senzor, ali su sada u januaru izbacili update koji je dosta poboljsao citanja. Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj.
Pa s obzirom da imam veliku šaku i zglob, trenutni plan mi je da probam Suunto Race S koji je po dimenzijama sličan kao Coros Pace Pro. Ako mi bude mali sat na ruci definitivno ću ići na Race ili Race 2.
To za titanium znam da je lakši sat ali mi je i dosta veća razlika u ceni, oko 15.000din mi je razlika izmedju obične i titanium verzije (za Suunto Race).
Da li misliš da se isplati dati tu razliku za sat koji će biti neki gram lakši na ruci?
Za tu razliku npr. Mogu da kupim HR traku i još jednu narukvicu.

Probao sam mod (opcija 2), kojim se kaci bilo koji sat sa garmin quick fit i ok je👍
Opciju 1 ne preporucujem jer moze ispasti sat posle.

Jedini problem je sto nove precagice posle tesko mogu da se skinu, ako bi hteli vratiti u org format, morale bi se iseći nove prečagice!

Prilozi

• 20260328_074400.jpg
    20260328_074400.jpg
    160.2 KB · Pregleda: 24
  • 20260328_073758.jpg
    20260328_073758.jpg
    150.2 KB · Pregleda: 19
  • 20260328_073537.jpg
    20260328_073537.jpg
    156.4 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Na FR945 sam skinuo narukvicu, kupio na AE quick fit sa zasebnom osovinom u paketu, postavio osovinu i koristio quick fit. Tako sam ga na kraju i prodao.

Na FR945 sam skinuo narukvicu, kupio na AE quick fit sa zasebnom osovinom u paketu, postavio osovinu i koristio quick fit. Tako sam ga na kraju i prodao.
quick release?

Ima od skora da se kupe na aliju i quick fit precagice, ali... nisam video te kineske uzivo (paket se izgubio) i sat mora biti unapred kompatibilan sa quick fit percagicama, a mod vazi za bilo koji sat.

Prilozi

• quickfit-quickrelease.jpg
    quickfit-quickrelease.jpg
    14 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Quick fit, to.
Moja je kupljena pre vise od 2 godine, možda bliže 3.

Update: izvinjenje! Uzeo sam da listam Aliexpress transakcije da nadjem datum i kad sam došao do narukvica kupljenih 2021, setio se. FR945 ima šrafove na kraju osovine, pa sam ja izvukao osovinu iz stare narukvice, ušrafio osovinu bez narukvice i onda Quick Fit savršeno klikne.

Poslednja izmena:
Garmin FR 970, igleda da je počeo da zeza barometar. Glavni simptom: u zadnjim danima mi stalno prijavljuje kao da sam puno spratovao uspentrao svaki dan a ništa se nije promenilo u mojoj dinamici.

Kaže AI da ga nikako ne čačkam da ga ne bi oštetio nego da ga potopim u vodu jer se lako zapuši. Druga mogućnost je da je potrebna kalibracija. Treća mogućnost hardverski kvar. Neka iskustva?

Prilozi

• Screenshot_20260329_154416_Garmin Connect.jpg
    Screenshot_20260329_154416_Garmin Connect.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Možeš da ga potopiš ili prosto operi pod česmom. Na 970 mi se nije do sada desilo. Na 945 jeste.
S tim sto je meni baš izbacivao nebuloze za nadmorsku visinu. Za Spratove se ne sećam.

Proverio sam i visinu, iako sam veći deo vremena bio u stanu visina danas npr. varira između 40 i 160.

Ima neki algoritam, koji pravi razliku izmedju promene pritiska usled nadmorske visine/vremenskih (weather) uslova.

Meni je u prethodnih 10ak dana više puta izbacivao storm alert, zbog veće promene vazdušnog pritiska u kratkom vremenskom (time) periodu.

FR265 je izbacivao storm alert kad krenem s plivanjem 😂. Možda su popravili, ovo je bilo prošle godine.
Pre par dana, slećemo, ja gledam kompas da bih pogađao pistu, kad ladno visina u minusu 🙂

Prilozi

• IMG_20260326_210423.jpg
    IMG_20260326_210423.jpg
    95.8 KB · Pregleda: 24
FR265 je izbacivao storm alert kad krenem s plivanjem 😂. Možda su popravili, ovo je bilo prošle godine.
Pre par dana, slećemo, ja gledam kompas da bih pogađao pistu, kad ladno visina u minusu 🙂
ABC... Altitude.... Calibrate via GPS.... i to je to. Visina je "relativan" pojam u odnosu na vazdušni pritisak.

U mom slučaju blesavi se od Novembra 2025, uzet u avgustu. AI mi reče da stavim kapljicu sapuna kada ga potopim u mlaku vodu jer je kod FR970 barometar sa donje strane blizu kože i lako se od znoja i masti sa kože vremenom zapuši. Zvuči šašavo ali deluje kao da je pomoglo. Danas se malo stabilizovao ali probaću još par kupanja.

Ukljucio sam trial za connect+, reko da probam nutrition.
Deluje mi dobra ideja ali potpuno nedovršena.
Barkodovi za nasu hranu su svi ćorak, zar nema neka objedinjena baza bar kodova da su kupili od gs1 :/
Unošenje rucno hrane je isto, uglavnom ćorak/smor, npr: treba 60g ovsenih pahuljica koliko sam usuo, ne moze da se menja porcija po potrebi, mora 100g ili da napravim svoje jelo, hocu...
Jedino je bananu pogodio...i dao mi bedž za to 🙃

update za garmin nutrition , u opcijama postoji spisak zemalja za koje imaju bazu barkodova za hranu, a nas nema na spisku

Prilozi

• Screenshot_20260416_001226_Garmin Connect.jpg
    Screenshot_20260416_001226_Garmin Connect.jpg
    42.7 KB · Pregleda: 12
probaj zepp ako ti baš treba food logging.
džabe je, a predobro je. možeš da fotkaš nutritivnu tabelu, hranu, imaš tekstualni unos, možeš da edituješ sve, pratiš trendove itd
7890.jpg7891.jpg7892.jpg

I jel vam promaže? Jeste li mršavi i brzi ko ja? 😀

Nemam ni vagu ovde gde sad živim poslednjih 1.5g.

edit: dileme oko namirnica mi nekad razmrsi GPT. Probajte sa nekim LLM takođe.

Da li neko ima iskustva sa Instinct 3 – 45 mm, amoled?
da li je dobra kupovina ili razočarenje?
Ramzmatram jos Venu 4 i FR570

Da li neko ima iskustva sa Instinct 3 – 45 mm, amoled?
da li je dobra kupovina ili razočarenje?
Ramzmatram jos Venu 4 i FR570
I3 amoled stariji hr senzor, nema touch, nema muziku, mislim da nema sta da trazi pored v4 i fr570 sad kad im je malo pala cena.

I jel vam promaže? Jeste li mršavi i brzi ko ja? 😀

Nemam ni vagu ovde gde sad živim poslednjih 1.5g.

edit: dileme oko namirnica mi nekad razmrsi GPT. Probajte sa nekim LLM takođe.
ide fino 😁
7928.jpg

od 29. januara sam na keto, da nema zeppa da vodim računa i unosim podatke, išlo bi mnogo teže.
probao sam nekoliko drugih aplikacija za praćenje kalorija ali ni jedna nije ni blizu Zeppa.
naravno nije savršeno, nekad se zbuni, nekad promaši skroz, za neke kompleksnije stvari dajem gramažu i namirnice Geminiju pa na osnovu toga unosim makroe, ali je i takav Zepp food logging za klasu iznad u odnosu na sve ostale koje sam probao.
baš sam pravio neki keto gulaš i tekstualno uneo "keto gulaš od junećeg buta sa celerom i lukom" i bio je na 90% tačnosti makroa u odnosu na precizne podatke koje sam obradio sa geminijem.
i da, tekst opis može da se unosi na kom god jeziku, srpski, engleski, nebitno.
3 jaja, 10g čia semenki itd itd.

Nazad
Vrh Dno