Šta je novo?

Vivo X300 Series

Nisu ni Kinezi veverice🤣. Biću iznenađen ako global verziju uopšte neko kupi.

Pa sta vas cude cene ,vivo nije visile no name brand ,niste mi jasni. pri tome vam nudi najbolju kameru ,bateriju,jedan od boljih displeja ,ne znam sta ocekujete??? Pri rome su cene memorija i svega otisle uzbrdo i stvarno mi niste jasni sta ocekujete,da nam neko pokloni telefon?

Ako si zainteresovan, prodajem za upola manje 😀

Nisam ocekivao od Viva i Xiaomi modela ovako visoke cene.
Pogotovo jer Vivo ulazi polako ponovo u EU, po meni su preterali bar za 400e.
Na zalost, modeli koji su izlazili pocetkom ove i krajem prosle godine nisu toliko zahvaceni povecanim cenama komponenata posebno memorija cije cene su otisle u nebesa. Modeli koji sada izlaze tokom ove i naredne godine direktno su zahvaceni povecanim cenama...

Mogu oni da podižu cene koliko god hoće ali pita se nešto i tržište.. postoji neka gornja granica koju kada pređu imaće prodaju koja teži 0.. što se mene tiče i bolje tako, previše su se mnogi zaleteli i svaki trzaj na tržištu prebacuju na teret kupca.
Ta praksa se mora kad tad završiti.

Pa sta vas cude cene ,vivo nije visile no name brand ,niste mi jasni. pri tome vam nudi najbolju kameru ,bateriju,jedan od boljih displeja ,ne znam sta ocekujete??? Pri rome su cene memorija i svega otisle uzbrdo i stvarno mi niste jasni sta ocekujete,da nam neko pokloni telefon?
Ne očekujem niti se čudim samo nisam ***** da kupujem telefon koji košta kao polovan auto (krš ali i dalje upotrebljiv). Sve ima svoju cenu, a ide vreme gde je moguće da neće prodati nijedan flagship pa će da se puše sa svojom naduvanom cenom. Nebitno koji brend je u pitanju da se razumemo.

Aha,bas ce nas pitati sigurno,sta rade samsung i apple godinama prodaju po 4 god iste telefone i sta se desilo? Nista. Dizu isto cene jel da? I opet trziste ih kaznili ,kako da ne. Trziste diktira cenu i ona je takva jeste i to necemo mi promeniti sigurno,kome se svidi kupice ,kome ne nece i gotova prica.. Ocigledno da kupaca ima dovoljn jer se sve i dalje prodaje.
Ali da ne idemo vise u off, da sacekamo ponedeljak pa cemo videti sve i cene i sve o telefonu pa onda da mozemo i da pricamo o istom. Bas me zanima koliko ce biti ovde cn verzija

Poslednja izmena:
Treba imati na umu da se Samsung i 🍏 prodaju uz zamenu staro za novo a tu su doplate smešne u odnosu na to da se iskešira puna cena telefona.

Naravno da će se i dalje prodavati kao i do sada, mislim na ostali svet, a kod nas...možda malko manje.

Treba imati na umu da se Samsung i 🍏 prodaju uz zamenu staro za novo a tu su doplate smešne u odnosu na to da se iskešira puna cena telefona.
Gde to?? Kod nas?? Evropi?? Ili je samo u Americi tako dobra ponuda. Kpd nas kap i i vecini ostatka sveta je ta doplata itekako nepovoljna koliko ja znam,mozda gresim
Realno ja cu x300 pro sa dodatnim.objektivom prodati za950 i doplaticu mozda 200 do 300e za ultru a onaj ko ima 200 u doplatice mozda i 400e sto po meni za noviji napredniji uredjaj svakako vredi .

Poslednja izmena:
Pored SAD i Australije, u Evropi znam da je bilo u Nemačkoj, Austriji, Irskoj, Engleskoj...
Ne znam kakva je situacija za Japan i Indiju ali znam da smo mi i nama slični, potpuno nebitni i za Samsung i Apple i Oppo, Vivo, Xiaomi...

1774739051612.png

hahahha ja se iskreno nadam da je ovo placeholder 😀

Malo idem u off ali moram da izrazim sumnju da je to dizanje cena namerno izazvano. Setimo se povećanja za grafičke karte pa onda poplave u Indoneziji i povećanja cena HDD-a.
Gleda se ds profit bude što veći pa se traži opravdanje.
Uskoro ćemo potpisivati ugovore na 5god kod operatera da bismo mogli lakse da otplatimo telefon

Potvrđujem sve što je napisao @Spanjeli za CN verziju.
Evo za skoro tri meseca korišćenje X300 Pro nemam maltene šta da zamerim. Kad ga poredim sa P6 Pro, sa kojeg sam prešao, bukvalno je dve klase iznad u svemu. Ekran, baterija, punjenje, sirova brzina, obrada fotki, čak i sam Origin ima više finih podešavanja, ali mi se ipak više dopada pixelov material design. I tu se priča završava.

Kamere su pravljene za foto enzujaste i nema nikakvog poredjenja sa P6 Pro (što je i očekivano s obzirom na ogromnu razliku u hw, a i godinama) ni u jednom foto scenariju.
Zamerka jedino ostaje za portret mod zadnje kamere i čuveno "crtanje", dok prednja nema problem s tim.

Jedan izuzetno kompletan uredjaj, baš me zanima kako će se nositi sa 300U. Izgleda da će video biti inferiorniji (makar stabilizacija - CIPA 6.5 vs 5.5 kod X300 pro)
Jedini telefon koji sam najmanje imao, jedno popodne, bas zbog tog portreta u dnevnim uslovima u sobi i slika malog deteta i crtanja nedostataka detalja je otisao na oglase. Nikad krace nisam imao ni jedan telefon , isto tako nikad nisam ni jedan brze prodao.

Mozda sam mu trebao dati sansu ,ali razocarenje je bilo jace. Sta ce biti sa ultrom videcemo

Jedini telefon koji sam najmanje imao, jedno popodne, bas zbog tog portreta u dnevnim uslovima u sobi i slika malog deteta i crtanja nedostataka detalja je otisao na oglase. Nikad krace nisam imao ni jedan telefon , isto tako nikad nisam ni jedan brze prodao.

Mozda sam mu trebao dati sansu ,ali razocarenje je bilo jace. Sta ce biti sa ultrom videcemo
Meni to uopšte nije deal breaker, iako bih voleo da su to rešili. Da je moguće, jeste, pošto crtanja nema na portretima na prednjoj kameri.
Postoji toliko drugih opcija i finih podešavanja koji omogućavaju dobijanje fotki sličnih DSLR-u, samo se treba malo potruditi.
Čak je i video dosta bolji nego što sam mislio. Juče smo komšija (16 Pro) i ja upoređivali snimke sa dečijeg rođendana. Scene iste. Deluje prilično bolje na Vivu. Boje, stabilizacija. Jedino je zumiranje prilikom snimanja bolje na Ip. Ne drastično, ali prirodnije.

Lično nikada ne bih uzeo Vivo zbog tog crtanja ali kako ko voli, nije da su alternative nešto bolje.

Ima li neko info o cenama ovde,ja xekam ovog iz ns da mi javi pa da vidim da li je neko dobio neku info

Prilozi

• Screenshot_20260330-145449.png
    Screenshot_20260330-145449.png
    470 KB · Pregleda: 39
I#kreno ovo sto sam video i nije me nesto odusevilo, po meni ima puno suma na video snimku bez obzira sto je low light. Cak mislim da je 200u bio bolji ali da ne zurim sa zakljuckom

Poslednja izmena:
Možda će taj "šum" da isprave nekim od narednih ažuriranja...

Mozda ce ali po meni je ovo mnogo ,sad gledam moje snimke u ll uslovima ,po meni bolji 200u . I to pricam sa glavnom kamerom.Mislim da ima previse suma cak i za prvu verziju sw,evo sad sam gledao i onog spanca ,doduse samo je dnevni video

X300s je 5000 Kineza. On može biti dobra kupovina u teoriji.

Videcemo sve ,jos je rano ali znam da sam i sa 200u i sa300pro bio odusevljen na prvu,jos ako batetija ne bude sjajna onda definitivno mislim da 300 pro ostaje najkompletniji uredjaj ali to cemo videti kada prodje malo vremena i jos neke semplove da dobijemo

Pa doneses ga sam iz Kine onda,sta je problem .Lepo se spakujes kupis kartu ,odes i kupis ili mozes lepo da porucis direktno na adresu i sigurno ces proci jeftinije. Pa da li ocekujes da ce neko da radi za dzabe??? Stvarno ne kapiram ljude

Nazad
Vrh Dno