Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Koliko neke stvari prihvatimo zdravo za gotovo. Preko 6 godina koristim smart watch, bez prekida, i tek sada vidim koliko mi ta obaveštenja znače.
Na tom broju dnevno primim preko 100 poruka, neke odmah iskuliram, većinu pročitam na satu, ali za manje od 10 odmah uzmem telefon da odgovorim.
E sada za svako pištanje vadim telefon.

Istraži možda u telefonu šta se dešava. Viber je katastrofalno realizovana aplikacija, koristim ga paralelno na 3 platforme svakodnevno.

Možda i iz same aplikacije nešto ima. Bekapuj, deinstaliraj, reinstaliraj, vrati backup i vidi da li će da proradi.

• Like
Reagovanja: PJ
Od jutros mi Garmin ne prikazuje Viber obaveštenja. Probao sam Settings/Notification, uključeno je. Probam da isključim, uključim, ne menja stvar.
Za SMS kada isključim, ne stižu obaveštenja. Čim uključim, stižu.

Probao reset telefona, reset sata, ali nema promene.

Probao sam da u Connect uključim da sve aplikacije šalju obaveštenje, rrko' možda sam blokirao neki servis. Nema promene. Gmail, SMS, What's Up, sve radi, samo Viber ne šalje na Garmin.

Viber obaveštenja uredno izlaze na ekranu kola preko Android Auto.

Neka ideja šta se desilo?

Update: jedino što sam uspeo da utvrdim da se promenilo - Viber je juče imao update. Obaveštenja uredno stižu na telefonu, samo ih sat ne prikazuje. Bio sam ubeđen da Garmin Connect prikazuje samo ono što OS prikaže, a ne da prati svaku aplikaciju posebno.
Imamo identičan model sata, nikakav problem kod mene , verzija SWa: 16.28

Ne može do sata da bude, telefon ili kompanjon aplikacija je mesto gde bih tražio rešenje.

Ne može do sata da bude, telefon ili kompanjon aplikacija je mesto gde bih tražio rešenje.
Da, zato sam pitanje prebacio u Viber temu.

Reinstaliranje Vibera nije rešilo problem.
Večeras ću pokušati da reinstaliram Connect.

Ima neka setovanja connect za pojedinačne aplikacije i notifikacije?

Kod mene na telefonu su aplikacije većinom grupisane u Xiaomi Service Framework, možda tako nešto ima i na Samsung. Da se tu nije ugasilo?

Garmin Connect za svaku aplikaciju ima on/off i opciju all on/off.

Isključim all.
Pošaljem SMS, mail i Viber poruku. Ne diram notifikacije na telefonu.
Uključim all.
Iste sekunde na satu bipne SMS i mail, jer su to neotvorene notifikacije na telefonu. Samo Viber ništa.

Probao sam i uninstall Connect, reset telefona, install Connect, dodam opet uređaje, ista situacija. Po default su obaveštenja za sve aplikacije On.
Sve radi, osim Viber.

BTW Connect je pojednostavio linkovanje uređaja. Kada sam se ulogovao, samo je pitao za uređaje sa mog Connect naloga, da li želim da ih rekonektujem.

BTW 2, Connect je nedavno dodao opciju da se prilikom pokretanja aktivnosti može promeniti oprema koja se koristi. Jeste opcija zavučena, ali postoji. Generalno je gear segment sada dosta funkcionalniji nego što je bio.

Imao da kazem isti problem na FR955 pre godinu dana i vise, instalirao stariju verziju Vibera notifikacije proradile, odradio update na zadnju verziju, sve radilo bez problema.

• Like
BTW 2, Connect je nedavno dodao opciju da se prilikom pokretanja aktivnosti može promeniti oprema koja se koristi. Jeste opcija zavučena, ali postoji. Generalno je gear segment sada dosta funkcionalniji nego što je bio.
I dalje sam na staroj verziji, pa da pitam 🙂 Da li u novoj verziji ima opcija za servisne intervale na biciklu?
Npr stavio sam novi lanac i u starjoj verziji nisam nasao opciju da mi meri kilometre od novog lanca, nego sam morao da ga umirovim i ponovo kreiram.

Nema. Ali sada imaš opciju da dodaš fotografiju svog bicikla 😂
Ne znam da li je ranije bilo, sada Ima opcija da dupliraš komad opreme, pa tako lakše završiš to što radiš sa kreiranjem novog.
I ima opciju napomena gde možeš da pišeš do 2000 karaktera.

Ja sam spojio ProBike Garage, da vuče aktivnosti sa Strava (koja ih vuče sa Connect 🙄), pa tamo može da se beleži.

Imao da kazem isti problem na FR955 pre godinu dana i vise, instalirao stariju verziju Vibera notifikacije proradile, odradio update na zadnju verziju, sve radilo bez problema.

Spustio sam kroz nekoliko verzija, do neke od kraja prošle godine, ne menja stvar 🙁

Da ti nije blokirana app u satu mozda iz nekog razloga ? Mras da vidis na satu ne moze preko mob. app.

On the watch, hold down the middle button. Scroll until the watch settings appear. Then Notifications and alerts. Then Smart notifications. Scroll down to apps - vibration. Click there. Leave the setting on. Vibration on. And continue scrolling the screen, the connected apps will appear. Scroll down until Viber appears. If it is blocked change it to allow.

Poslednja izmena:
Da ti nije blokirana app u satu mozda iz nekog razloga ? Mras da vidis na satu ne moze preko mob. app.

On the watch, hold down the middle button. Scroll until the watch settings appear. Then Notifications and alerts. Then Smart notifications. Scroll down to apps - vibration. Click there. Leave the setting on. Vibration on. And continue scrolling the screen, the connected apps will appear. Scroll down until Viber appears. If it is blocked change it to allow.

Ne znam šta se pije u Nedođiji, ali šta god kažeš, ide na moj račun!

Radi!

Potpuno sam zaboravio da i na samom uredjaju može da se blokira aplikacija. I upravo sam se setio i kako se to desilo.

Pre neko veče mi je opet prolupao sat, počne sam da klikće po ekranu, napravio sam i tri video snimka kako švrlja kroz menije. Nisam uspeo da snimim, ali sreća da sam video - ušao je u Alarm, navio budilnik na 6.03 i aktivirao ga. Gotovo nikada ne navijam sat, tačno bih ujutru srčku dobio, a onda i moždani udar, pokušavajući da se setim gde treba da stignem i u koje vreme.

99,8% sam siguran da je tada stigla i neka poruka na Viber i da je on blokirao aplikaciju. Onih 0.2% je rezerva, jer je za blokiranje potrebno stisnuti fizički taster, gore desno, a koliko sam skontao, ovaj moj je kliktao samo po ekranu.

Veliko hvala!

Lenja buba Old Fashioned 🥃ako moze 😁. Salim se naravno 🙂.
Nema na čemu.

• Funny

Prilozi

• 20260314_121836.jpg
    20260314_121836.jpg
    158.8 KB · Pregleda: 22
  • 20260314_122640.jpg
    20260314_122640.jpg
    224.5 KB · Pregleda: 20
  • 20260314_122705.jpg
    20260314_122705.jpg
    256.1 KB · Pregleda: 21
Drugari imam pitanje,kolega bi uzeo Garmina8,da li kod nas u Srbiji rade sve zdravstvene funkcije koje Garmin meri ili ima nesto sto nije dozvoljeno po regulativi?

Da su licencirali da se prodaje kao g-shock prodali bi vise komada, ovako tesko 🙃

CPU speed: 275 MHz
Memory:37 MB, Storage: 32 MB
OHR: GEN 3.5
No altimetar?

Poslednja izmena:
Kako vam radi GPS na Garmin satovima, tj. koliko vremena mu trba da locira ? Meni u zadnje vreme na FR955 bas traje trazenje statellita, pre mi je na auto za par sekundi lock radio, sad mu i na all+multi-band treba vremena.

Kada pokreneš aktivnost, da li ti je telefon u blizini?
Ako nema signal sa telefonom, može da bude sporije.

Na samom satu se nalazi fajl sa pozicijama satelita. Sat povuče taj fajl sa telefona, da osveži lokacije.

Meni se na 945 to dešavalo povremeno. Na 970 zaista nisam imao problem do sada.

Sa 945 sam prošle godine na startu BG Maratona posle više od 2 minuta čekanja signala, krenuo bez signala i uhvatio ga tek posle 200-300 metara. Start je između zgrada, signala slab, a ja nisam imao telefon kod sebe. A nisam pokrenuo aktivnost ranije, računam 2 min pre zvaničnog starta je sasvim dovoljno.

Nije mi tel u blizini, ne nosim sa sobom kad trcim 🙃 . Posle tri god. koriscenja prvi put da mi se javlja taj problem. Do sad mu je trebalo desetak sekundi manje vise, retko kad duze od toga. Pokusacu da odradim sihronizaciju sa telefonom pre nego sto izadjem da trcim. Hvala.

Meni zaključa satelite u nekoliko sekundi.

Ključ je u AGPS, njemu to treba da zna "gde da gleda" u nebo i trebalo bi da sedmično nema problema ako se radi ažuriranje. Šta je meni na svim satovima do sad bio problem (zanimljivo više nije) ako u tom prozoru kada je već urađena sinhronizacija otputujem negde i hoću da trčim bez telefona, i do 5 minuta je češljao "gde da gleda" gore.

Pogledajte prilog 525268

60tak km trčanja plus koji sat kardia. Beznačajna količina razgovora preko sata i poprilična količina igranja i nepotrebnog svetla. Svaka interakcija pali svetlo. Videćemo da li će da slušaju korisnike, da vrate podesivo ovo dugme viška, pošto su baš aktivni na reddit i fb. Vertix je to imao, valjda je izvodljivo.

Brz je ko munja, baš prija odziv. Ponavljam se malo, ali dva prethodnika su bili dosta usporeni, što sam opravdavao autonomijom. Očigledno sad može oba. Puno je sve brže tokom aktivnosti, brojevi se baš brzo menjaju, što je ranije malo kasnilo.

Takođe sam iskoristio par puta cancel lap dugmeta. Koliko samo puta sam ubo umesto pauze ranije, na bilo kom satu.

Narukvica silikonska od 24mm preko očekivanja. Drugaciji je osećaj ma ruci, nekako je mat, hrapava, lagana, ne znoji se ruka van treninga. Plan da se ubaci fiksna šipkica i menjaju trake na čičak je i dalje na snazi.

Položio prvo trčanje satić. Povezuje se na H10 samo sa BLE, pošto su ukinuli ANT+ podršku još od Vertix 2.

Jako mi se sviđa pristup, skroz drugačije od Vertixa i osnovnog Apex. Pre svega, podešen je odlično već iz kutije, ekrani za sport su logični. Naravno, sve može da se podešava i prilagodi. Prvo paljenje neke aktivnosti prikaže mali tutorijal, i pali konfiguraciju za prečice, što sam zasad ostavio kako jeste.

Tač radi savršeno, ko metak, kao telefon. Vertikalno se skroluju ekrani za trčanje, horizontalno se navuče mapa na ekran, sve sa navigacijom ili “mrvice hleba” po ful mapi, ukoliko nema učitane rute. U suprotnom smeru se skloni sa podataka trenutne aktivnosti. Mape se poprilično brzo ubacuju preko wifi, kontroliše se sa kompanjon ap sa telefona.

Lap dugme ima i undo, ako se slučajno stisne. Pauziranje ima masu dodatnih opcija, nisam ni video šta sve.

Ekran topčina, oduševljen sam. Napolju po ovom vremenu dovoljno svetla da i periferni vid jasno konta ogromne brojeve.
Ćao, nov sam na forumu a vidim da voliš i nosiš Coros satove pa ako nije problem da ti postavim par pitanja, pošto nemam koga drugog da pitam o njima, ne znam nikog ko ih nosi... Kakvo ti je generalno iskustvo sa Coros satovima i da li možeš da izneseš neko poređenje sa Suuntom?
Generalno uzimao bih nešto novo, uglavnom bih koristio za trčanje. Imam priliku preko da uzmem sat, pa mi je Coros Pace Pro trenutno dosta povoljan, kao i Suunto Race (prva generacija).
Vidim da je Coros tu napravio plastičan sat koji će da bude lakši na ruci ali da imaju odličan procesor i trenutni pace...
Najvažnije mi je da sat ima precizan GPS i trenutni pace koji mi je dosta važan.
Generalno trenutno se dvoumim između ta 2 modela, Coros Pace pro i Suunto Race.
Hvala unapred 🙂

Ne znam o Suunto Race ništa mnogo, sem da je simpa sat. Video sam da su brzi sa mapama, ali i Coros je ko metak, ako ti to treba.

Ovo sad uzmi sa rezervom, jer površno znam ove druge satove i njihove aplikacije, ali Garmin recimo znam, on ne može ovo što može Coros iz svog planera i kalendara na način koji meni odgovara, sa kalendarskim planiranjem treninga unapred prema TL (Training Load). Meni to baš mnogo pomaže da znam sedmicu ili kad me ne mrzi da isplaniram, ceo mesec unapred šta ću da radim i kako ću da odmaram. Kompanjon aplikacija je odlična, a još bolji je kalendar iz web portala, gde fino zasedneš za komp i ubaciš kalendare unapred, posmatrajući kumulativno opterećenje, da možeš da ih rasporediš kako treba sedmično.

U principu sprava koja jednostavno - radi, oslobođena suvišnih budalaština kojih je Garmin krcat (supruga i sin nose). Primeti se da je primaran fokus na trčanju, hikingu, trailu itd, iako ima i sve i svašta drugo fino od aktivnosti.

Ovo što misliš da ti treba GPS i trenutni pace, to će svaki sat da ti uradi dovoljno dobro, a ta dva koja te interesuju verovatno perfektno. Ako se odlučiš za Coros rado ću podeliti sa tobom sve što znam. Ko ima Suunto neka ti pripomogne u odluci, ali nešto se mislim da ni sa jednim nećeš pogrešiti.

Ne znam o Suunto Race ništa mnogo, sem da je simpa sat. Video sam da su brzi sa mapama, ali i Coros je ko metak, ako ti to treba.

Ovo sad uzmi sa rezervom, jer površno znam ove druge satove i njihove aplikacije, ali Garmin recimo znam, on ne može ovo što može Coros iz svog planera i kalendara na način koji meni odgovara, sa kalendarskim planiranjem treninga unapred prema TL (Training Load). Meni to baš mnogo pomaže da znam sedmicu ili kad me ne mrzi da isplaniram, ceo mesec unapred šta ću da radim i kako ću da odmaram. Kompanjon aplikacija je odlična, a još bolji je kalendar iz web portala, gde fino zasedneš za komp i ubaciš kalendare unapred, posmatrajući kumulativno opterećenje, da možeš da ih rasporediš kako treba sedmično.

U principu sprava koja jednostavno - radi, oslobođena suvišnih budalaština kojih je Garmin krcat (supruga i sin nose). Primeti se da je primaran fokus na trčanju, hikingu, trailu itd, iako ima i sve i svašta drugo fino od aktivnosti.

Ovo što misliš da ti treba GPS i trenutni pace, to će svaki sat da ti uradi dovoljno dobro, a ta dva koja te interesuju verovatno perfektno. Ako se odlučiš za Coros rado ću podeliti sa tobom sve što znam. Ko ima Suunto neka ti pripomogne u odluci, ali nešto se mislim da ni sa jednim nećeš pogrešiti.
Pa Suunto Race mi deluje kao ogroman i težak sat. Dok je Coros lagan i vidim da imaju odlicne procesore, pogotovo Pace Pro.
Nešto me više vuče ka Corosu, ali razmisliću još malo. Šteta što ne mogu uživo nigde da ih pogledam, vidim da nemaju prodaju u Srbiji.
Možda i uštedeti neki dinar pa ići na Apex 4 (trenutno ga nemaju na zalihama).
Hvala puno na informacijama, svaka pomoć mi znači.

Imam Fenix 7 solar sapphire - sad sam testirao - GPS hvata ~3-5 sec - doduse nisam bio pored visokih zgrada.

Generalno pogledaj obavezno kakav je sat kad je sa iphone. Ja sam presao sa androida na iphone i vidim da nemaju neki featuri, npr - da odgovaram na poruke sa sata - tako da i to treba proveriti.

Pa Suunto Race mi deluje kao ogroman i težak sat. Dok je Coros lagan i vidim da imaju odlicne procesore, pogotovo Pace Pro.
Nešto me više vuče ka Corosu, ali razmisliću još malo. Šteta što ne mogu uživo nigde da ih pogledam, vidim da nemaju prodaju u Srbiji.
Možda i uštedeti neki dinar pa ići na Apex 4 (trenutno ga nemaju na zalihama).
Hvala puno na informacijama, svaka pomoć mi znači.
Apex 4 (46) je dobra sprava, ako ti odgovara MIP ekran ispod safira. Izrada je fenomenalna, a lagan kao perce, udoban silikonski strap. Ako budžet dozvoljava, nema šta da razmišljaš.

Apex 4 (46) je dobra sprava, ako ti odgovara MIP ekran ispod safira. Izrada je fenomenalna, a lagan kao perce, udoban silikonski strap. Ako budžet dozvoljava, nema šta da razmišljaš.
Da, Apex je baš dobar sat. Genrealno ovaj Pace Pro ima sve što mi treba, volim tu jednostavnost, a Coros to ima. Samo me brine da zbog plastičnog kućista uživo ne izgleda malo kao "dečiji" sat. Jedino mi je to za te pare, plastično kućište i mineralno staklo...

Treba oko ~2.2mm prostora izmedju ivice šipkice i ivice sata da bi mogla da se provlači nylon velcro traka.
Ne bi me začudio da nema mesta i da moze samo najlon traka sa integrisanom šipkom, kao sto je ona na corosovom sajtu.
Probao ovo kad su stigle šipkice i alat, i potpuno si u pravu. Prolazi strap ali ne sa delom gde je čičak. Može da se provuče i onda fiksira šipkica, ali to mi ne radi posao.

Imam za probu 22mm od vertixa brze spojke i to bi moglo ako nađem negde 24, pošto je ovako bezveze. 22 i 26 ima gde hoćeš, svega, 24 slabo.
1774629514510.jpeg

Vratio silikon, on je odličan, pa kako stvari stoje tako će biti do daljnjeg. Operem sat posle svakog treninga i to je to.

Nazad
Vrh Dno