Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

Ljudi, vidim da su poceli dosta da hvale IEMs/bubice, da pariraju "normalnim" slusalicama po kvalitetu zvuka.. Pogotovo za igre kao sto je Tarkov gde je bitno da se cuje svaki detalj i da se tacno zna odakle dolazi zvuk..

Meni je to iskreno malo cudno i teze za poverovati.. Jel ima istine tu ili je u pitanju "shillovanje" bubica?

Po mom mišljenju ne može nijedna bubica da ima to telo u zvuku koje mogu da proizvedu velike slušalice. Kao što ni slušalice ne mogu da se mere sa dobrim zvučnicima. E sad, da li dobre bubice mogu da budu dovoljne za 99% ljudi. Da, mogu i jeste se unapredio kvalitet zvuka dosta, pogotovo računajući cenu.

Jel budu kod nas Sennheiser 599 ikada na popustu? Vidim da su na stranim sajtovima stalno na nekim popustima, mogu maltene džaba da se kupe, a kod nas kad proverim uvek tvrdoglavo stoje na punoj ceni od 26k, čak i kad su ostale Sennheiser na popustu

Po mom mišljenju ne može nijedna bubica da ima to telo u zvuku koje mogu da proizvedu velike slušalice. Kao što ni slušalice ne mogu da se mere sa dobrim zvučnicima. E sad, da li dobre bubice mogu da budu dovoljne za 99% ljudi. Da, mogu i jeste se unapredio kvalitet zvuka dosta, pogotovo računajući cenu.

Jel budu kod nas Sennheiser 599 ikada na popustu? Vidim da su na stranim sajtovima stalno na nekim popustima, mogu maltene džaba da se kupe, a kod nas kad proverim uvek tvrdoglavo stoje na punoj ceni od 26k, čak i kad su ostale Sennheiser na popustu
E i meni je cudno.. ali eto vidis, dosta njih tvrdi da su u najmanju ruku podjednako dobre.. Razmisljam se iskreno da kupim da testiram.. samo ne znam sta valja 😀

Jes ds mozda nisu Bas za ovu temu s obzirom da su dosta skupe, ali za ono sto se nudi vredi obratiti paznju pogotovo kad budu na nekim snizenjima.

Naime Asus je Izbacio u saradnji sa Hifimanom novi Headset Asus Rog Kithtara da malo smesno ime ali same sluske deluju kao sve samo ne Sala.

I ako je verovati nekim ljudima sa Reedita Dosta su blizu Hifiman He1000 stealth (sluske od 1000+ evra)

U domacim radnjama sam video da su oko 39000 din pa gore.

E sad Open Back + Planarne + dobar kvalitet izrade i bez kockanja sa Narucivanjem npr nekih Midrange Hifimana, + Dal ce carina da vas lupi.

E sad naravno isplativije je porucivati sa Kp npr Edition Xs, ili Hifiman Devu Pro il Sundaru i opet ce vas izaci slicne ili manje pare. Ili Fiio Ft1 pro npr.

Al then again Svi ovi modeli vaze za ispod He1000 spomenute.

Tako da ja sam iskreno sokiran
.

Inace Audeze je ranije saradjivao sa Hyperx-om /Hp-om sa onim Cloud Orbit Modelom koje su bile zatvorene + planarne samo manji driveri. Jako retke doduse.

Tako da nije prvi da kazemo Collab kineza sa Gaming proizvodjacima.

Audeze Maxwell ostaje mozda naibolji striktno gaming model.

Ali Iskreno nakon ovog definitivno vise nece Vaziti onaj Meme da su skoro sve Gaming slusalice djubre.

Kapa dole .

Nisu na nivou he1000 niti mogu biti u bilo kakvom scenariju.Posebno tehnickom.
Koriste ananda stealth v3 drajvere ali po tjuningu skoro rame uz rame sa arya-om uz sredjen treble.

I da ,kada spomenu taj Meme momenat.
Gore pomenute slusalice su po specifikacijama na papiru bolje od 99% u ovoj temi pomenutih...

Meni je to iskreno malo cudno i teze za poverovati.. Jel ima istine tu ili je u pitanju "shillovanje" bubica?
Zasto ne bi bilo istina? Baci pogled na Twitch EFT streamere, videces da vecina fura sada IEM.
Inace iz naseg (EFT ekipa) iskustva sa EFT, ja sam najbolje cuo od celog sapatnickog tima i to ne zbog slusalica vec dedicated FPS DAC, to je ovaj sa brojem svetlecim crvenim brojem 66 (slika iz DAC teme):

1774468793312.png

P.S.: da sam na tvom mestu, zbog EFT ni dinara ne bi trosio jer tu skill i znanje vise nema veze vec ko ima cheat.

Poslednja izmena:

Anker soudcore Q20i defintivno bolje slušalice od izvikanih q30...uspeo sam da kupim oba para slušalica pre nego što su uveli carinu i dažbe....q20i su definitivno bolje slušalice bez obzira na to što su jeftinije...

Poslednja izmena:
Zasto ne bi bilo istina? Baci pogled na Twitch EFT streamere, videces da vecina fura sada IEM.
Inace iz naseg (EFT ekipa) iskustva sa EFT, ja sam najbolje cuo od celog sapatnickog tima i to ne zbog slusalica vec dedicated FPS DAC, to je ovaj sa brojem svetlecim crvenim brojem 66 (slika iz DAC teme):

Pogledajte prilog 533200

P.S.: da sam na tvom mestu, zbog EFT ni dinara ne bi trosio jer tu skill i znanje vise nema veze vec ko ima cheat.
Ne igram Tarkov, ali igram druge slicne igre, pa sam ga naveo kao primer jer je najpoznatiji 🙂

Sta mislis, kakve su ove? Tunable ili Standard? 😀

KZ AS24 PRO​

@illidan

Jes ds mozda nisu Bas za ovu temu s obzirom da su dosta skupe, ali za ono sto se nudi vredi obratiti paznju pogotovo kad budu na nekim snizenjima.

Naime Asus je Izbacio u saradnji sa Hifimanom novi Headset Asus Rog Kithtara da malo smesno ime ali same sluske deluju kao sve samo ne Sala.

I ako je verovati nekim ljudima sa Reedita Dosta su blizu Hifiman He1000 stealth (sluske od 1000+ evra)

U domacim radnjama sam video da su oko 39000 din pa gore.

E sad Open Back + Planarne + dobar kvalitet izrade i bez kockanja sa Narucivanjem npr nekih Midrange Hifimana, + Dal ce carina da vas lupi.

E sad naravno isplativije je porucivati sa Kp npr Edition Xs, ili Hifiman Devu Pro il Sundaru i opet ce vas izaci slicne ili manje pare. Ili Fiio Ft1 pro npr.

Al then again Svi ovi modeli vaze za ispod He1000 spomenute.

Tako da ja sam iskreno sokiran
.

Inace Audeze je ranije saradjivao sa Hyperx-om /Hp-om sa onim Cloud Orbit Modelom koje su bile zatvorene + planarne samo manji driveri. Jako retke doduse.

Tako da nije prvi da kazemo Collab kineza sa Gaming proizvodjacima.

Audeze Maxwell ostaje mozda naibolji striktno gaming model.

Ali Iskreno nakon ovog definitivno vise nece Vaziti onaj Meme da su skoro sve Gaming slusalice djubre.

Kapa dole .

Tek sada vidim ovu poruku. Ja imam Hyperx Cloud Orbit S. Iskreno odlicne slusalice ali NIKAKVOG kvaliteta. Nikada vise HyperX. Plastika je pukla jako brzo, a skoro je iz nepoznatog razloga crkao DAC u slusalicama.

Tako da opcija sa HifiMan i Asusom deluje odlicno

Sve pohvale za 599 sto se gejminga tice, imam ih vec 4 godine i nikad problema nisam imao.

Šta je u rangu soundcore q30 slušalica što se tiče kvaliteta i cene pošto q30 se kod nas teško nalazi.

Space one možda?

Potrebno za lite gaming na ps5 tipa rdr,gta, cod i sl, muziku i gledanje filmova/serija.

Kupio sam upravo Fiio FT1, pa me zanima sa obzirom da nemam puno znanja o ovim temama, da li bi neko mogao da mi objasni kako da izvučem maksimum iz njih. Gledao bih prvenstveno da slušam muziku na poslu na laptopu, ponekad možda na samsung telefonu. Uhvatio sam se tih slušalica zbog pohvala na netu, da je fun zvuk i dobar bas, a ja uglavnom slušam muziku gde je bas izražen, doduše slušam i sve rock i druge žanrove ali ajde, uvek sam voleo dobar bas.
Zanima me koji DAC da uzmem, da li mi je dovoljan fiio KA11 za ove moje potrebe?
Da li treba da čačkam EQ, ako treba koji program da instaliram za te slušalice, i možda neki predlog za podešavanje.
Ne zamerite, nemam puno znanja, a znače mi saveti da bi iskoristio potencijal slušalica. Čitam puno zadnjih 2-3 dana po forumima, i gledam yt, ali kad nemaš prethodnog iskustva i znanja, prepuno informacija dobijaš a ne možeš da prepoznaš šta su dobri pravi saveti a šta lupetanja.
Ovde na forumu je uvek bilo ozbiljnijih glava na drugim temama koje sam čitao ranije, pa bi najradije da čujem od nekog našeg čoveka savet.
Hvala unapred

Ako nisu pro, samo ih utakni i slusaj. Nema potrebe nista da se drndas.
Ako ti nesto zvuchno bude smetalo ili ako ti budu neudobne onda kukaj.

Windows - EqualizerAPO + Peace. Moze da se koristi samo EqualizerAPO bez Peace-a.
Linux - EasyEffects / PulseEffects
Mac - SoundSource, Audio Hijack, Radioform (FOSS)
Android - Wavelet, Poweramp Equalizer
iOs - Nema sistemski EQ

Neki od ovih programa imaju u okviru sebe AutoEq funkciju. Kompenzuju frekvencijski odziv tvojih slusalica sa drugim frekvencijskim odzivom (npr. Harman, JM-1, Diffused Field). Nije idealno, ali mozes da se igras sa time.

Min-Max varijanta je da radis frequency sweep od 20-20kHz i da slusas gde ti zvuce neprirodno tiho ili neprirodno/neprijatno glasno i onda rucno da menjas u EQ programu.
Ali onda bi trebalo da znas kako funkcionise parametric eq (PEQ) sa frekvencijama, gain-om, Q vrednoscu i preamp-om.

lako se voze, ne treba nikakav EQ

jedino je meni smetao stock kabl, nekako je krut pa se stvara sitnas mikrofonija kako se trlja o majicu. pa sam uzeo custom, balanced. ali nema potrebe ni za balanced vezom. odlicne su sa oba kabla

Hvala svima na pomoći i odgovorima. Čekam da mi stignu slušalice sutra ili prekosutra pa da se zezam malo sa njima, verovatno ću uzeti taj KA11.

Hvala svima na pomoći i odgovorima. Čekam da mi stignu slušalice sutra ili prekosutra pa da se zezam malo sa njima, verovatno ću uzeti taj KA11.
Bolje eskiviraj KA11. Greje se kao blesav i srche bateriju (pogotovo na telefonu). Kada su jako vruci dani ume da rikne.
Mnogo su ga maleckog napravili sa cs43131 dac-om i sgm8262 pojacalom (200mW). Nema dovoljnu povrsinu da oslobodi efikasno toplotu.

Dobra kombinacija trenutno je TRN Black Pearl. Slicna je cena, ako ga narucujes, ali mnogo bolji. Jeftiniji je nego u domacim prodavnicama KA11.
120mW na 3.5mm, 320mW na 4.4mm izlazu na 32 oma + ima EQ funkciju.

Zdravo narode, par saveta ako može 🙂

Elem, nisam neki audiofil, niti poznajem materiju. Moj 'setup' je mnogo skromniji od vašeg. Za nekoga ko je veoma uživao u kvalitetu zvuka sa Realtek ALC898 na G1.Sniper B5 matičnoj sa Gigabyte OP-AMP/AMP-UP čipom i Superlux HD681 EVO, posle dosta vremena sam prešao na matičnu sa Realtek ALC892 i Steelseries Nova 7X bežične slušalice (znam, korak ili dva unazad, ali tako se nekako zadesilo).

Da li bi posle recimo tih prethodnih Superlux Evo, neke DT 990 Pro X ili DT 1990 Pro sa nekim DAC/AMP bile korak u pravom smeru, obzirom da sam se sa tim starim setapom baš nauživao? To je koliko sam razumeo 'V shaped'? I da li je razlika u ceni izmedju 990 pro x i 1990 pro opravdana i vredi tih para?

Ne volim anemičan zvuk/ravnu liniju, ali ne volim i kad je nešto previše izobličeno, tek da bude "zabavno" kao sa Superlux..
Prioritet igre kao Tarkov i Ark Raiders, filmovi..

Ako se HD681 EVO nisu raspale, nemoj ih ni menjati, bar ne dok ne čuješ kako zvuče neke skuplje slušalice koje merkaš. A DT 990 Pro X se prilično razlikuju od SL EVO. https://diyaudioheaven.wordpress.com/measurements/brands-a-i/dt-990-pro-x/

Ako ćeš da ideš na sigurno - FiiO FT1. Verovatno nisu primetno bolje od EVO, ali sa njima dobijaš zabavan zvuk i jak bas i nešto manji stejdž u odnosu na semi-open Superlux.
Od modela sa otvorenim dizajnom - FiiO FT3, evo ih na akciji u 4A, 29990 (i ne vrede više ali svakako bolja cena od prethodne). Od planar magnetic modela imaš FiiO JT7 za 15600 din.

Ako se HD681 EVO nisu raspale, nemoj ih ni menjati, bar ne dok ne čuješ kako zvuče neke skuplje slušalice koje merkaš. A DT 990 Pro X se prilično razlikuju od SL EVO. https://diyaudioheaven.wordpress.com/measurements/brands-a-i/dt-990-pro-x/

Ako ćeš da ideš na sigurno - FiiO FT1. Verovatno nisu primetno bolje od EVO, ali sa njima dobijaš zabavan zvuk i jak bas i nešto manji stejdž u odnosu na semi-open Superlux.
Od modela sa otvorenim dizajnom - FiiO FT3, evo ih na akciji u 4A, 29990 (i ne vrede više ali svakako bolja cena od prethodne). Od planar magnetic modela imaš FiiO JT7 za 15600 din.
Nemam ih vise nazalost, bacio sam ih posto sam ih ostetio..

Nemam gde da probam bolje sluske pa da znam :/

Uh, ovo mi je tesko da "desifrujem", koliko sam razumeo 990 Pro X su neutralne i nemaju istaknut bas, nisu V shaped kao SL Evo?

Sta znam, ako je mala razlika onda mi je glupo da dajem tolike pare za te FiiO.. Kad vec gledam nesto malo bolje za te par, onda bih da uzmem nesto dobro 🙂

Nemam ih vise nazalost, bacio sam ih posto sam ih ostetio..

Nemam gde da probam bolje sluske pa da znam :/

Uh, ovo mi je tesko da "desifrujem", koliko sam razumeo 990 Pro X su neutralne i nemaju istaknut bas, nisu V shaped kao SL Evo?

Sta znam, ako je mala razlika onda mi je glupo da dajem tolike pare za te FiiO.. Kad vec gledam nesto malo bolje za te par, onda bih da uzmem nesto dobro 🙂
Kad budeš imao vremena, fokusiraj se malo na čitanje testova i svega ostalog sa ovog sajta:
FiiO FT1
FT1 PRO
FT3

DT 900 PRO X
DT 990 PRO X
TYGR 300 R

HD560S
HD599

Fidelio X2HR

Pa sve to uporedi sa HD681-EVO koje si imao.

Tu sam nabrojao popularne modele slušalica koji su uglavnom lako dostupni u domaćim prodavnicama ili na KP, a uklapaju se u budžet.
990 Pro X teško da će te oduševiti posle Superlux EVO, posebno bez EQ i u smislu jačine basa (koji je svakako kvalitetniji) ali mogu da ti zvuče previše sterilno, dosadano, bass-light. Skoro isto važi i za malo bolje HD 560s, DT 900 Pro X, FiiO FT1 Pro.
Slušalice otvorenog dizajna, a sa kvalitetnim V-shaped zvukom nije lako naći, posebno na domaćem tržištu i u toj cenovnoj klasi, ali neke od ovih, uz EQ, itekako modu da budu dobar izbor posle SL EVO. Pišem sve ovo i na osnovu toga kako prosečan korisnik reaguje na razne slušalice, na osnovu primera iz mog okruženja i slušalica koje posedujem, posebno u smislu wow faktora pri slušanju muzike i u FPS igrama.

Posle SL EVO, dobar izbor bi bile FiiO FT1 i Fidelio X2 HR (koje se danas dosta teško nalaze, možda na nekim EU sajtovima ili retko na KP). Ovde mislim na klasične slušalice, jer ima i dobrih gaming headset-ova do 30k din.

Posle SL EVO, dobar izbor bi bile FiiO FT1 i Fidelio X2 HR (koje se danas dosta teško nalaze, možda na nekim EU sajtovima ili retko na KP). Ovde mislim na klasične slušalice, jer ima i dobrih gaming headset-ova do 30k din.
I koje bi bile dobre gaming slušalice?

Nazad
Vrh Dno