Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Nije još ali će da obaveste preko mts sajta ne neadekvatan način.
Mislim da to samo preko sajta više nije zakonski prihvatljivo, ako se ne varam. Zato u poslednje vreme, kada je poskupljenje, i šalju one nerazumljive poruke gde upućuju na sajt. Mislim da su svojim korisnicima već i slali nešto relativno skoro. 🤔

Mislim da to samo preko sajta više nije zakonski prihvatljivo, ako se ne varam. Zato u poslednje vreme, kada je poskupljenje, i šalju one nerazumljive poruke gde upućuju na sajt. Mislim da su svojim korisnicima već i slali nešto relativno skoro. 🤔
Za mts nema zakona tako je bilo za Box paket prosle godine u januaru.

Za mts nema zakona tako je bilo za Box paket prosle godine u januaru.

Evo, ovo ljudi primaju u poslednje vreme.

20150.jpg

Nije ni da je ovo neka poštena poslovna praksa, pošto su dužni da jasno i jednostavno obaveste o promenama, a prosečan Telekomov korisnik nema 'leba da razume ovu poruku.
A za obaveštenje samo na sajtu RATEL odobrava naknadni raskid, ako se ne varam. Mora telefon, mejl ili papir. I onda oni pošalju ovo... 🤣

Evo, ovo ljudi primaju u poslednje vreme.

Nije ni da je ovo neka poštena poslovna praksa, pošto su dužni da jasno i jednostavno obaveste o promenama, a prosečan Telekomov korisnik nema 'leba da razume ovu poruku.
A za obaveštenje samo na sajtu RATEL odobrava naknadni raskid, ako se ne varam. Mora telefon, mejl ili papir. I onda oni pošalju ovo... 🤣
Evo su sada zvali posto mi istice ugovor u aprilu, i ponudili samo MTS postojece pakete po onim cenama sa sajta mozda 8 meseci upola cene i ostalo full placanje, nema mogucnosti za starim paketima, tako da ce verovatno svima biti ponudjeno samo par meseci vise po dinar, i ko nece raskid ugovora. Rekoh da mi kaze kada da vratim opremu i zahvalnicu kaze zvace me jos jednom neko oko toga 🙂.

Meni je isticao 22.3. prepaid. Platio sam ga 17.3. Tačno u ponoć 22.3. je nestalo neta, da bi se ujutro pojavio i sada funkcioniše normalno. Platio sam 3 meseca unapred, da li sam se zeznuo-saznaću.

@Obtainer Šta ti sad piše na MojOrion?
Ovde kod nas je bio prekid neta u nedelja-na-ponedeljak od 00:30 do negde 02:10 recimo.. Ne samo za mene nego i za komšiluk koji takođe koristi Orion ( kačio se na komšijin WiFi signal da proverim).

Ispada da ćemo morati svaki mesec da uplacujemo telekomu minimum 50€ bez ikakvog izbora za nešto drugo.

ništa ne znači što imam optiku već moram da imam staru mts optičku mrežu.
Nažalost tako je, kako nije moglo preko Supernova optičke mreže uzimati Yettel, YuNet i A1 isto tako neće ni preko Orion optičke mreže. Džabe ti i MTS logo ako bude na računu i što "sad to sve MTS". Nisi dovoljno MTS 😂😂

Kaže čovek oni od Telekoma moraju da otkupljuju ulicu po ulicu i da ništa ne znači što imam optiku već moram da imam staru mts optičku mrežu.

Tuga bre
Telekom Srbija namerno izvrdava zakonu, prave se ludi da njihova infrastruktura nije jednaka. Zakon ne poznaje razlike. Naročito zato što je i mts brend i supernova brend u formalnom vlasništvu jednog te istog pravnog lica.

I to tako ide i... pa šta!

Sad su bili iz Oriona i namestili mi net, preko telefona iz korisnickog servisa nisu hteli da kazu da se stara bazna stanica ukida i da moraju da se prikace na novu, prikaze.
Uglavnom jako su aljkavi ovi sto su bili, otisao sam do prodavnice, ostavili su ove stare kablove kao da sam ih ja kupio...

Cekajte, ko ima ugovorenu obavezu jos uvek da li mu se menja cena paketa do kraja te ugovorene obaveze? Ispravite me ako gresim cena bi trebalo da ostane ista do kraja samo se paket prilagodjuje najpribliznijem paketu Supernove?
I sta se desava sa boksevima koje imamo, da li nenjaju za Move boxeve?

Da javim moje utiske, bilo malopre do MTS, vratio opremu, predao zahtev za raskid zbog ukidanja CInestar kanala u skladu sa clanom 131. ZEK.
Kaze radnica, vidim da ste podneli zahtev i putem mejla 16.3. i da smo mi taj zahtev zatvorili 18.3. - nisam dobio nikakvo obavestenje ni odgovor.
Uglavnom nista ne znaju sta ce da se desi, migracija jos uvek u toku. Nemaju nikakvu informaciju.
U svom sistemu vide pravo trajanje ugovorne obaveze, opremu preuzela ali ne mogu da je rasknjize u sistemu jer Orion opremu jos nemaju u sistemu. Usput rece, ne znam koliko je tacno, da nece moci da migriraju kompletno sve sa Oriona na MTS, i da ce Orion infrastrukturu svakako da ukinu, ali ovo je neproverena info.
Rece, zvace me neko vezano za raskid 🙂

Cekajte, ko ima ugovorenu obavezu jos uvek da li mu se menja cena paketa do kraja te ugovorene obaveze? Ispravite me ako gresim cena bi trebalo da ostane ista do kraja samo se paket prilagodjuje najpribliznijem paketu Supernove?
I sta se desava sa boksevima koje imamo, da li nenjaju za Move boxeve?
Mogu u principu i da te migriraju na SuperPlan kompletno i da ti uvedu novu cenu.
Po zakonu bi morali da ti to najave 30 dana unapred, a ti ako se ne slažeš, imaš pravo na raskid.

Povučen iskustvom migracije sa TotalTV-a, SBB je najavio migraciju ne 30 dana, već 11 sati pre stupanja na snagu promena, što je u potpunoj suprotnosti sa zakonom. Ipak, rok od 30 dana za raskid ugovora bez posledica po korisnika je postojao i tad.

Сад проверио:

На старом МТС налогу који сам имао док сам био МТС постпејд корисник а који не користим пар година,видим да су ме пребацили са подацима за Орион ТВ услугу.

Рачун плаћен 2.марта, данас прокњижен.

Поднео пре десет дана захтев за раскид на основу укидања Цинестара и Пикбокса 1, и ја чекам позив да ми јаве за раскид, опреме за враћање немам,само услуга постпејд ТВ на 3 смарт уређаја.

Meni se na moj mts sajtu pokazao neplaceni racun za februar sa orion iznosom (koji je placen) ali kad kliknem ne rade ni detalji racuna, ni qr kod ni download racuna...

Da javim moje utiske, bilo malopre do MTS, vratio opremu, predao zahtev za raskid zbog ukidanja CInestar kanala u skladu sa clanom 131. ZEK.
Kaze radnica, vidim da ste podneli zahtev i putem mejla 16.3. i da smo mi taj zahtev zatvorili 18.3. - nisam dobio nikakvo obavestenje ni odgovor.
Uglavnom nista ne znaju sta ce da se desi, migracija jos uvek u toku. Nemaju nikakvu informaciju.
U svom sistemu vide pravo trajanje ugovorne obaveze, opremu preuzela ali ne mogu da je rasknjize u sistemu jer Orion opremu jos nemaju u sistemu. Usput rece, ne znam koliko je tacno, da nece moci da migriraju kompletno sve sa Oriona na MTS, i da ce Orion infrastrukturu svakako da ukinu, ali ovo je neproverena info.
Rece, zvace me neko vezano za raskid 🙂
Glavno pitanje je kako su ti uzeli opremu, da li su ti dali revers da su preuzeli? Ili bilo sta? Uneli u sistem?

Meni su zakazali 20. marta da donesem opremu da mi raskinu ugovor. Dosao 20., rekli nema jos u sistemu forme iako su im rekli da ce biti sigurno od 20. marta (vec sam pisao o ovome pre desetak dana). Onda mi rekla da dodjem 23. (tj juce), ja bio kaze nema forme za orion korisnike, ne moze da unese u sistem da je preuzela. Tako da su mi ponovo zakazali da dodjem pred kraj meseca. I ja sam popunio neki zahtev, ne secam se sta uzela licnu i nesto popunila, ali opremu jos nisu mogli da preuzmu. 🙁 Agonija se nastavlja

Kako si predao zahtev? Da li su to evidentirali u sistemu? Ili su ti primili bez te evidencije? Mozres li mi reci koja poslovnica da i ja odem tamo i zavrsim sa tim.

Сад проверио:

На старом МТС налогу који сам имао док сам био МТС постпејд корисник а који не користим пар година,видим да су ме пребацили са подацима за Орион ТВ услугу.

Рачун плаћен 2.марта, данас прокњижен.

Поднео пре десет дана захтев за раскид на основу укидања Цинестара и Пикбокса 1, и ја чекам позив да ми јаве за раскид, опреме за враћање немам,само услуга постпејд ТВ на 3 смарт уређаја.

Jel ukidaju Cinestar I Picbox ili tek treba da ukinu?

Nestao net malopre, takodje i dalje cekam da proknjize naplatu za februar koja je placena pre 20ak dana. Dok je radila korisnicka sluzba rekli su mi nema brige proci ce ove nedelje medjutim i dalje nista, saznajem takodje tek danas da je orion kupljen od strane mts-a i da njih treba da zovem za podrsku 🤣

koje su najbolje alternative za net s obzirom da sam 1.5gb optiku placao 1400 kinti?
I da li neko zna sta se desava sa tim placanjem za februar...

Videh da se telefonski zahtev da mi konačno otključaju novoubačene kanale sada vodi u Moj MTS kao Move OTT.
7 dana se natežem oko tog otključavanja sa njima. 😁

Ја их немам од убацивања МТСових канала, основни пакет, Орион ТВ. Још пар људи их је изгубило....

Glavno pitanje je kako su ti uzeli opremu, da li su ti dali revers da su preuzeli? Ili bilo sta? Uneli u sistem?

Meni su zakazali 20. marta da donesem opremu da mi raskinu ugovor. Dosao 20., rekli nema jos u sistemu forme iako su im rekli da ce biti sigurno od 20. marta (vec sam pisao o ovome pre desetak dana). Onda mi rekla da dodjem 23. (tj juce), ja bio kaze nema forme za orion korisnike, ne moze da unese u sistem da je preuzela. Tako da su mi ponovo zakazali da dodjem pred kraj meseca. I ja sam popunio neki zahtev, ne secam se sta uzela licnu i nesto popunila, ali opremu jos nisu mogli da preuzmu. 🙁 Agonija se nastavlja

Kako si predao zahtev? Da li su to evidentirali u sistemu? Ili su ti primili bez te evidencije? Mozres li mi reci koja poslovnica da i ja odem tamo i zavrsim sa tim.
Dali su mi onaj njihov formular za raskid, u kome su napisali serijske brojeve vracene oprem, unela je u sistem.

Tako da je zahtev u sistemu, svakako na prvi nisu odgovorili uopste. Ja sam bio u Bigu na karaburmi, ali sve zavisi od radnika/radnice koja bude tu u tom trenutku.

Telekom Srbija namerno izvrdava zakonu, prave se ludi da njihova infrastruktura nije jednaka. Zakon ne poznaje razlike. Naročito zato što je i mts brend i supernova brend u formalnom vlasništvu jednog te istog pravnog lica.

I to tako ide i... pa šta!
Jesi li siguran da je ta odredba zakona da moraju da ustupaju svoju infrastrukturu počela da važi? Meni je nešto u glavi da počinje tek od 2027. godine ali nisam siguran. Ako je to tačno, njihova dobra volja je kome će koji infrastrukturu da ustupaju

Nazad
Vrh Dno