Šta je novo?

M.2 Popravka pina

• Začetnik teme Začetnik teme rajko6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

rajko6

Slavan
Učlanjen(a)
16.02.2010
Poena
304
Poštovanje. imam jedan m.2 disk od 2tb 4gen koji je samo odjednom prestao da radi. Detaljnim pregledom ustanovio sam da fali jedan pin. E sad dali ovo može da se uradi?1000012480.jpg1000012481.jpg

Sam od sebe nije mogao da nestane, jedino da je fizički oštećen ako je i postojao. Prema slici mislim da ga nije ni bilo. Ima mnogo proizvoda gde nema po nekog pina. Pre bih rekao da je jednostavno "umro", kontroler ili već ko zna šta.

Sam od sebe nije mogao da nestane, jedino da je fizički oštećen ako je i postojao. Prema slici mislim da ga nije ni bilo. Ima mnogo proizvoda gde nema po nekog pina. Pre bih rekao da je jednostavno "umro", kontroler ili već ko zna šta.
Gledao sam slike proizvoda sa neta bio je. Slao sam na chat gpt koji potveđuje da je to data lane pin i da je verovatno to uzrok zbog čega ne radi

Ovo izgleda kao da je neko vec pokusavao zalemi...
Ako je prestao da radi kod tebe, onda je verovatno bio los kontakt izmedju pina i lema, pa se taj pin i iscupao kad si izvadio ssd iz slota...

Slao sam na chat gpt koji potveđuje da je to data lane pin i da je verovatno to uzrok zbog čega ne radi
E ako ti je ChatGPT "rekao" onda mora da je tacno?

Prvo, to je NVMe SSD, sto se vidi po M-key. Nedostaje ti pin broj 32. Lepo je napisano na silkscreen-u koja strana je pin 2, a koja 74 (ne vidi se od nalepnice 74). Pin 32 na M-key slotu nije povezan, ne koristi se.
Drugo, cak i da jeste jedan "data lane" pin ostecen, posto je u pitanju NVMe SSD, radio bi, ali na smanjenoj brzini jer jedna PCIe linije ne bi "ispregovarala" kako treba.

Rekao bih da je nesto drugo neispravno.

Nazad
Vrh Dno