Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Kod Iraca dosao na 925e.

Upravo sam to hteo da kazem retoricki. S'druge strane ja Samsung gledam kao alat, telefon sa kojim zavrsavam posao u svakom segmentu, to sto jabuka nije. Evo prost primer jedan, kuci imam HAP ac2 ruter 6 gen 2.4Ghz da se izrazim ovako prosto. Laptop na kome sam radi sistem ne vidi taj SSID i onda da ja sada ne bih menjao tipa postavke i sl, uzmem i pustim hotspot i telefon je koristio taj signal i emitovao 2.4GHz starji posto je ovo Gen 6 i tako bukvalno je bio most izmedju laptopa i rutera. To sa Jabukom malo morgen ce neko da odradi. I jos dva puta proveravam da ne koristi mobilne podatke, i nije ih koristio, bio je bridge rezim bukvalno.
To su korisnici ovog tabora, alat cisti i silne mogucnosti, i sad ti dodjes i pocnes da forsiras politiku neke druge firme a ono u cemu si lider zapostavis bukvalno i razocaras svoju klijantelu.
Najvise mrzim firme koje nemaju svoje lice ili zele da ga zamene tudjim, umesto da budu svoji a Samsung to ima no verovatno hoce da pucaju sami sebi u nogu kao sto je Nokia zavrsila..
Tako je i Blackberry skončao. Ja i dan danas potpisujem najbolji telefoni koji su postojali. Za mene svakako, tu dileme nema. Medjutim to je ono što pričam, mi smo svi ovde u velikoj manjini. Tržište zahteva nešto sasvim drugo. Traži šarene igračkice, jarkih boja, po mogućstvu sa osakaćenom jabukom na poledjini. Samsung je svestan toga još više nego mi svi ovde zajedno, ali ima dva puta, da prihvati stituaciju i radi to što radi ili da se u najmanju ruku odrekne dobrog dela profita i radi ono što bi zapravo trebalo da radi. To se najbolje vidi po tome koliko se šuška da je samo pitanje serije kad ce da izbace spen. Katastrofalan potez ako se ja pitam, ali izgleda sve ide ka tome.
Sve je čist profit. Sto bi rekao jedan doktor onog momenta kad su menadžeri i ekonomisti ušli u bolnice tu je lečenju bio kraj. Pa ni jedan novi automobil ne bi izgledao ovako da je inženjerima data sloboda da rade onako kako misle da treba (i kako zaista treba).

Tako je i Blackberry skončao. Ja i dan danas potpisujem najbolji telefoni koji su postojali. Za mene svakako, tu dileme nema. Medjutim to je ono što pričam, mi smo svi ovde u velikoj manjini. Tržište zahteva nešto sasvim drugo. Traži šarene igračkice, jarkih boja, po mogućstvu sa osakaćenom jabukom na poledjini. Samsung je svestan toga još više nego mi svi ovde zajedno, ali ima dva puta, da prihvati stituaciju i radi to što radi ili da se u najmanju ruku odrekne dobrog dela profita i radi ono što bi zapravo trebalo da radi. To se najbolje vidi po tome koliko se šuška da je samo pitanje serije kad ce da izbace spen. Katastrofalan potez ako se ja pitam, ali izgleda sve ide ka tome.
Sve je čist profit. Sto bi rekao jedan doktor onog momenta kad su menadžeri i ekonomisti ušli u bolnice tu je lečenju bio kraj. Pa ni jedan novi automobil ne bi izgledao ovako da je inženjerima data sloboda da rade onako kako misle da treba (i kako zaista treba).
Nekada su kompanije skončavale između ostalog i zbog tvrdoglavosti na konto svojih principa i ideja, jer nisu hteli da odustanu od svoje zamisli i vizije o tome kako bi njihov proizvod trebalo da izgleda i razlikuje se od konkurencije sa svim svojim specifičnostima, vrlinama i manama. Danas , to jednostavno ne može da se desi jer ultimativna vrednost je novac, danas ukoliko treba, svi direktori i CEO Samsunga i Apla će lizati g* na tik toku i lajvu, ukoliko će to značiti da će se doći do koje zelene novčanice više,

I da, uvek se radilo za novac i sve je to u redu, ali danas se SAMO za novac i radi i za apsolutno ništa drugo, samo čisti brojevi, proračuni i okviri. Zato i sve liči jedno na drugo, sve je jedna nedefinisana smesa bezličnosti jer se eto na osnovu parametara procenilo ta takva smesa svih tih istih karakteristika donosi najveći broj prodaja i profita.. Nema rizika, nema inovacija, nema ničega. Samo dobri stari recept koji prolazi, prolazi i odlazi zaborav, u istoriju bezličnosti. Hoće li se neko sećati za 20 godina, "legendarnog Samsunga s26u" ? Ne, ali zato Nokiu n95 nema ko ne zna, Sony Eriksona K750, ljudi ih čuvaju po fiokama kao trofej,

Tako da, ne, ni Samsung ni Aple neće skončati kao Blekberi, Nokia, ili Sony, iako su te kompanije imale svoje probleme koje je naravno iz ovog ugla istorije trebalo premostiti kako bi nastavile dalje sa postojanjem, ipak se danas malo previše otišlo u pravcu "brojeva". Zato se možda toliko i ceni svaki pokušaj inovacije nekih drugih ne-Samsung i Aple proizvođača, dok s druge strane razočarava višegeneracijsko ostajanje na istom, Samsunga i Apla.

Upravo sam to hteo da kazem retoricki. S'druge strane ja Samsung gledam kao alat, telefon sa kojim zavrsavam posao u svakom segmentu, to sto jabuka nije. Evo prost primer jedan, kuci imam HAP ac2 ruter 6 gen 2.4Ghz da se izrazim ovako prosto. Laptop na kome sam radi sistem ne vidi taj SSID i onda da ja sada ne bih menjao tipa postavke i sl, uzmem i pustim hotspot i telefon je koristio taj signal i emitovao 2.4GHz starji posto je ovo Gen 6 i tako bukvalno je bio most izmedju laptopa i rutera. To sa Jabukom malo morgen ce neko da odradi. I jos dva puta proveravam da ne koristi mobilne podatke, i nije ih koristio, bio je bridge rezim bukvalno.
To su korisnici ovog tabora, alat cisti i silne mogucnosti, i sad ti dodjes i pocnes da forsiras politiku neke druge firme a ono u cemu si lider zapostavis bukvalno i razocaras svoju klijantelu.
Najvise mrzim firme koje nemaju svoje lice ili zele da ga zamene tudjim, umesto da budu svoji a Samsung to ima no verovatno hoce da pucaju sami sebi u nogu kao sto je Nokia zavrsila..
Svaka ti je na mestu. Poenta priče da kupis ono sto ti odgovara. Ja sam recimo s25u najvise uzeo zbog posla (opremanje enterijera), toliko mi je olaksao posao da je to neverovatno. Uzmem osnovu, premerim, ispisem beleske. Slikam prostor, skiciram, kotiram. Neka prepravka, skica, kota. Sve to u dva poteza posaljem tehnickoj pripremi. Milina! Čak mi je i autocad skroz upotrebljiv. Zao mi je samo što pre nisam uzeo.

Naravno, za ovaj novac ima uredjaja sa boljom kamerom, baterijom... al opet, uzmes sta ti odgovara.

A dal je losa politika samsunga, nije sigurno. Kad samo pogledas proj prodatih uredjaja.

Ne znam kako im ide prodaja, ali ne bih rekao da ide dobro, jer preko operatera u EU s25u prosle godine u ovom periodu nije bio ovako jeftin. Upravo sam nesto gledamo malo pre u nemackoj sada 512gb varijanta sa sve ugovorom i svim troskovima izadje nesto malo preko 1000e sa zvanicnog samsugovog sajta.

Zašto koriste ekran zaštite privatnost ako im izaziva nelagodu? Nikad nisam stavio ono privatno staklo jer me nervira i zatamni ekran da se ništa ne vidi. Lakše je ne vaditi telefon non stop u svakoj situaciji ili pogledati sat.

Čitam da će i s26 serija uskoro da dobije airdrop mogućnost kroz quick share opciju. Biće extra ako bude radila i u Srb za razliku od googla (a verovatno hoće).

Exynos VS snap.
Deluje da je modem napokon ok na exynosu

17 minuta na 5 sati mozda deluje malo, ali nije. 17 minuta baterije kad putujes ili kada radis nesto bitno, moze mnogo da znaci.

androidpolice.com
U Americi S26 Ultra kod operatera 900$ uz mesečnu pretplatu 15$ (sve neograničeno)

Pogledajte prilog 531595
Ovo nije humano....

Suma-sumarum nikad gora Ultra, vjerujem da će i prodaja biti nikad gora. Bar eto možemo biti optimistični po pitanju S27U, moraće debelo da se potrude ne bi li vratili povjerenje kupaca, iskreno vjerujem da će prodaja S26U doživjeti debakl, vidjećemo evo.
Prodaja je jako jako daleko od debakla..... Ide u suprotnom smeru

Uzmem osnovu, premerim, ispisem beleske. Slikam prostor, skiciram, kotiram. Neka prepravka, skica, kota. Sve to u dva poteza posaljem tehnickoj pripremi. Milina! Čak mi je i autocad skroz upotrebljiv. Zao mi je samo što pre nisam uzeo.
Za ovo sve, naročito za Autocad, treba neki fold telefon. Razlika je neverovatna.

Zato se i radujem ovoj "skracenoj/prosirenoj" verziji folda koju su najavili.
Da, uporedi samo kakav je u odnosu na ovaj standardni sa "kockastim" ekranom, upravo za Autocad. Bojim se da je osnovna ideja modela sa proširenim ekranom gledanje YouTube, Netflix i sl.; za tako nešto se dobija mnogo bolja iskorišćenost ekrana kad je ekran širok. Nisam siguran da li će biti bolji za Autocad.
Za Autocad bi morao da ima podršku za S pen, a videćemo da li će toga biti.

Pročitah negde da će imati s-pen. Meni bi bilo ok da je fizicki manji uredjaj, ultra mi je ipak malo glomazna. Mada, videćemo jos kad se pojavi.

S obzirom na poskupljenje PC komponenata, ozbiljno se razmišljam da uzmem S26 Ultra i ubijem 2 muve jednim udarcem.

S obzirom na poskupljenje PC komponenata, ozbiljno se razmišljam da uzmem S26 Ultra i ubijem 2 muve jednim udarcem.

Vidi,DEX je jako dobra stvar,ali baš da će da ti zameni PC u potpunosti....zaboravi.

Ne bih se složio.
1. Jel može audio, photo, video editing na S26U ? - Može.
2. Jel može da se radi sa office programima na S26U ? - Može.
3. Jel može da se kreira muzika, Art, mimovi, da se gleda i sluša multimedija, internet browsing itd - Može.

- Jedino može da bude problem kad ti treba neki specifičan program za posao...
Uglavnom za kućne korisnike i studente ovo je savršeno rešenje. Što se tiče gaminga, za neki light gaming poput 2D igara, šta fali ? Ja ionako igram uglavnom Terariu , Core Keeper, Stardew valley, Risk of rain itd.

Vidi,DEX je jako dobra stvar,ali baš da će da ti zameni PC u potpunosti....zaboravi.
Neće ali ovo je stvarno odlično iskustvo. Fascinantno kako godinama ovo ne reklamiraju uopšte, siguran sam da 80% korisnika i ne zna za DEX ili zna ali ono kao, da je to nešto tek eksperimentalno. Ja kumu poslao sad ovaj video gore (uzeo on prije neki dan S26U), oduševio se, taman mislio da uzima neki bzv laptop za starije igre kako bi ubijao slobodno vrijeme na poslu... 😃

Nazad
Vrh Dno