Pre dva dana sam tražio od firme da mi prebace službeni broj na eSim. Iz Yettela su tražili da im se pošalje zahtev, sve to mi odradimo. Stigne meni eSim na mejl. U tom trenutku vidim da nemam signal, znači fizička kartica deaktivirana. Pošto sam bio na terenu, rekoh daj da sednem negde na kafu i da to izaktiviram što pre da ne bih bio nedostupan ako neko zove. Pošto mi je Yettel kartica bila primarna za data saobraćaj, prebacim na privatni broj (A1 eSim). Probam da aktiviram eSim karticu iz mejla, kaže greška 8.1.1 već je aktivirana na ovom ili nekom drugom telefonu. Setim se da piše negde da mora preko wifi aktivacija. Pitam konobara, da mi šifru, povežem se, probam, opet ista greška. Probam tako nekoliko puta, probam da obrišem privatni broj, izvadim staru (fizičku) Sim karticu, rekoh možda ona nešto blokira. Ništa ne pomaže. Probam da vratim privatni eSim, prođe bez problema. Zovem CC onda kreće ispitivanje, jel ste probali ovo, ono, ovako, onako. Kažem sve sam probao. Šalju mi ponovo isti QR na mejl, neće. U međuvremenu se pojavio i eSim u Moj Yettel aplikaciji, probam i odatle da ga instaliram, i preko QR i ručnim unosom koda, i neće. Kad sam došao kući, probao na druga dva telefona, bez uspeha. Probao na mom telefonu dva eSima od dva različita operatera, rade istovremeno, tako da sam i tu mogućnost otklonio. Probao i da obrišem sve eSim kartice, takozvani reset modula. Nakon toga opet uspešno povežem privatni, ali ovaj neće pa neće. Juče (petak) krenem od 8 ujutru da zovem CC, pa opet sve ispočetka, jel ste probali ovo, ono.. Vide da sam sve probao. Prebacićemo izazov tehnici da oni vide. Neka pošalju iz firme zahtev za reizdavanje eSima. Pošaljemo i to. Bliži se kraj radnog vremena, vidim ostaću bez broja za vikend. Zovem oko 15h i kažem, odnosno zamolim da ubrzaju da ne ostanem bez broja za vikend, kažu da neće to da dozvole nikako. Eto toliko o njima, sada je subota i tačno 48h kako sam nedostupan na službenom broju. Izvinjavam se na malo dužem postu ali ako može da se izvuče i neka pouka iz svega, onda vredi pročitati.