Šta je novo?

MacBook Neo za 599 dolara je šok za celu PC industriju

Ja imam Windows 11 ARM po virtualkom na miniju, radi stabilno, ali je katastrofalan što se tiče RAM managementa.

Ali 8GB su i dalje 8GB RAMa, cisto da neko ne nalegne na hype (isti hype kao za vreme M1 Air-a, u vezi RAMa).
I ne, 8GB na MacOSu nisu isto kao 16GB na Windowsu (ali mnogo bolje nego 8GB na Windowsu).

Striktno pricam o RAMu, ne o samom Neo modelu i ciljnoj grupi i bla bla...
Super uredjaj, pogotovo za tu cenu i ciljanu grupu korisnika (koja dobrim delom i ne zna sta je RAM).

P.S.: Da, svako kome je RAM bitan (ono nije bas casual user) nece ni razmatrati Neo model, ali eto, malo hype o RAMu da se spusti na zemlj.

Да ли је за 99% чланова ово форума није, да је за било ког се бавим мало озбиљнијим пословима није, али је итекако за већину корисника који користе канцалријски softwere и за забаву. Apple генерално улази у средње ниже и ниже цјеновне категорије, овај macbook, e серија телефона томе служе.
Желе доминацију сада свуда, и сав овај проблем са меморијама користе им.

Poslednja izmena:
Promašena tema je konstantna priča o RAM-u u krug... Zato postoje Neo, Air, Pro itd...
Iako po testovima MBN radi korektno čak i u zahtevnim aplikacijama za obradu fotografija, niko se ozbiljno time neće baviti na MBN... Zna se za šta je mašina u tom cenovnom rangu namenjena.

Poslednja izmena:
Zato što nema drugih vesti a ljudi navikli da nešto prežvakavaju
I sekta 😁

На бенчу се увек нађе нека добра душа да ти објасни најбољи однос цене и квалитета, у овом случају да покажу да је лаптоп лош за послове за које се неће ни користити.

Најбољи однос цене и квалитета, увек.

На бенчу се увек нађе нека добра душа да ти објасни најбољи однос цене и квалитета, у овом случају да покажу да је лаптоп лош за послове за које се неће ни користити.
Pritom može da ih obavi ako zatreba, a ni tad nije toliko loš u tome.

Ja planriam ćerki da ga uzmem, čim naprave opciju za učenički popust.

Zapravo najveći "engagement" u temi zapravo prave non-Apple useri objašnjavajući kako je 8GB malo 🙂
Некоме је мало и 96 а некоме довољно 8. Мени је овдје најзанимљивије што apple хоће да узима све дјелове колача, не само премијум. Microsoft рачунари тренутно су у озбиљним проблемима

I treba da ostali budu u proböemu, morace nesto slicno da naprave za manje novce, tako da je za nas krajnje potrosace u svakom slucaju bolje.

Ja definitivno ne bih kupio privatno Win laptop pored ovoga.

Nece napraviti ni priblizno, bar ne za nas ili kod nas. Skok cena memorija su iskoristili svi, pa cene vise nisu normalne. Svi se ugrade puno, krajnji kupac plati nesto sto ne vredi ni priblizno tome.

1774020527277.jpeg

Evo pre par sati je direktor Epla objavio da je Mac imao najbolju nedelju lansiranja ikada kada su u pitanju novi korisnici Mac računara.

I za sada ne mogu da sustignu potražnju sa proizvodnjom.

Poslednja izmena:
Samo ostaje nedoumica kako prepoznaju nove od postojećih?

Verovatno registracijom i vezivanjem na iCloud. Tamo se nalazi spisak svih uređaja vezanih za iCloud account.

Možda. Onda nikada nećemo saznati jer su to izveštaji koji Apple ima, a mogu biti nezgodni

Ne samo Apple. I Gugl i druge firme takodje vide kada se novi uredjaji dodaju u njihove naloge. Pa tako neko ko ima npr iPhone i windows laptop ako dodaje Macbook NEO, jer na njemu želi Gmail, onda i Gugl takođe može videti da je ovo korisnik koji prvi put dodaje Macbook.

Ima dosta razlicitih načina i tehnika za ovakve statističke podatke. Ovo je samo jedan, iz kojih pretpostavljam Apple vuče podatke.

Bilo da su novi ili stari, cinjenica je da su potcenili sebe (ili bar tako kazu, kako bi izazvali jos vecu pomamu za uredjajem). Ako neko cuje necega nema, brzo ide, ceka se u redu da se kupi, odmah se pali lampica ma to i meni treba, moram i ja imati, uzecu pa cu se valjda snaci itd ili ako zivis u Srbiji uzecu pa cu prodati da nesto zaradim..

Ne samo Apple. I Gugl i druge firme takodje vide kada se novi uredjaji dodaju u njihove naloge. Pa tako neko ko ima npr iPhone i windows laptop ako dodaje Macbook NEO, jer na njemu želi Gmail, onda i Gugl takođe može videti da je ovo korisnik koji prvi put dodaje Macbook.

Ima dosta razlicitih načina i tehnika za ovakve statističke podatke. Ovo je samo jedan, iz kojih pretpostavljam Apple vuče podatke.
Sve ja to znam. Ali tu ima milion mogućnosti, pa evo samo u mojoj porodici. Žena ima iPhone i Mac poslovni, možda kupi Neo, pravi privatni Apple id ali ona nije first time Mac. Klinac koristi moj Mac, kupujem mu njegov, on nije first time Mac user.

Tim Cook kaže first time Mac customer - pa mene interesuje kako znaju to, a da pri svakoj kupovini nisu sprovodili mini anketu da li vam je ovo prvi Mac.

Mozda prva registrovana kupovina po kupcu + jos nesto, ko zna, svakako je popularna masina.

Odmah vide nove AppleID koji su prvi put na Mac. Možda su imali telefone, iPad.

Nazad
Vrh Dno