Šta je novo?

Supernova (2024+)

Pa ja sam u poslovnici bio i rekao da zbog sms-a i poskupljenja trazim raskid. Ona kaze sad cu uneti to u komp i pita me imam dve opcije bas staru cenu ili raskid, ja kazem raskid ugovora. Ona to unese i prijavi i meni dodje sutra sms poruka koju sam ovde okacio.
Posle ovga sam nazvao call centar i opet se zalio kako necu stare cene sad, i necu da mi se menja ugovor, kako sam mogao biti na putu u datom trenutku a oni bi mi promenili paket i jos stosta sam naveo i prigivarai, svadjao se i opet trazio raskid. Pa mi je sad dosla ova poruka, sutra idem opet u poslovnicu. Saga se nastavlja 🤣 Videcemo da li cu moci da ih se otkacim

1000022180.png

Meni jos nista nisu odgovoroli a poslao sam prigovor , to jest dva odmah . Da mi ostane ista cena 😛 Bio sam do poslovnice i pise da ima dva zahteva u toku. Ni jedan nije jos resen . Bar da nesto odgovore da znam na cemu sam a ne ovako ..

Mene je sad zvala gospođa iz telekoma koja je potvrdila da se menja cena paketa i ponudila mi da ostane trenutna do kraja ugovorne obaveze, što sam ja odbio. Opet me prosledila višoj instanci 🙂

Danas ponovo zvao kontakt centar jer nisam dobio nikakav odgovor na uloženi prigovor još dana 10.03. zbog promene cene. Potvrdili su mi da postoji napred navedeni prigovor, uložen telefonski, da ću uskoro dobiti odgovor, ali ne znaju kad.
Izuzetno su iritantni svojim ponašanjem na call centru, pogotovo sa 10-to minutnim vrtenjem od operatera do operatera i ponovljenim zahtevima za lične podatke.
Za svaki slučaj mislim da pošaljem i mail sa žalbom.

Ako sam dobro razumeo gledajuci njihov aktuelni cenovnik, paket Super Plan 3M koji je do sada bio 5099din, poskupljuje za 400 din i sada ima oznaku Super Plan 3S.

Evo sada poziv i sms

Prilozi

• Screenshot_2026-03-18-13-46-55-325_com.google.android.apps.messaging.jpg
    Screenshot_2026-03-18-13-46-55-325_com.google.android.apps.messaging.jpg
    75.7 KB · Pregleda: 105
Upravo dobih sms, da mi neće doći do promene u vidu mesečne naknade i da će mi sve ostati isto do kraja ugovora.

Ja sam ulozio prigovor u poslovnici, iako nisam dobio nikakvo obavestenje SMS-om, i trazio raskid ugovora ukoliko povecaju cenu od 1.aprila. Kazu, raskid ne moze, bice povecanje cena, bicu obavesten. Malopre mi stigao SMS da je prigovor usvojen, ostaje ista cena do kraja ugovorne obaveze. Imam jos 4 meseca, sad imam alternativu za optiku, odradicu jos ovo i cao.

Postovani, Obavestavamo Vas da ce Vam nastavak koriscenja nasih usluga biti omogucen bez promene u pogledu iznosa osnovne mesecne naknade, do isteka obaveznog perioda vazenja ugovora. Zahvaljujemo se na poverenju koje nam ukazujete koriscenjem nasih usluga i nastavku uspesne poslovne saradnje. Vas Telekom Srbija

Isto, posle 7 dana. Inače nije mi stigao sms da će da podižu cene tj. da će iste biti aktuelne i za korisnike pod ugovorom 😂
Takođe, taj sms nisam dobio.

Ja sam ulozio prigovor u poslovnici, iako nisam dobio nikakvo obavestenje SMS-om, i trazio raskid ugovora ukoliko povecaju cenu od 1.aprila. Kazu, raskid ne moze, bice povecanje cena, bicu obavesten. Malopre mi stigao SMS da je prigovor usvojen, ostaje ista cena do kraja ugovorne obaveze. Imam jos 4 meseca, sad imam alternativu za optiku, odradicu jos ovo i cao.

Postovani, Obavestavamo Vas da ce Vam nastavak koriscenja nasih usluga biti omogucen bez promene u pogledu iznosa osnovne mesecne naknade, do isteka obaveznog perioda vazenja ugovora. Zahvaljujemo se na poverenju koje nam ukazujete koriscenjem nasih usluga i nastavku uspesne poslovne saradnje. Vas Telekom Srbija
Upravo, to je taj sms.

Pitanje oko istog pr SMS-a koji je i meni stigao, iako sam izricito zahtevao raskid ugovora. Da li smatrate da ce da se razvlace ukoliko se i nakon ovoga zahteva raskid? Smatram da i pod istom uslugom po ugovoru i dalje imamo pravo na raskid, bez obzira sta oni nude sad. Samo ne zelim zbog preostalih par meseci da gubim zivce.

Pitanje oko istog pr SMS-a koji je i meni stigao, iako sam izricito zahtevao raskid ugovora. Da li smatrate da ce da se razvlace ukoliko se i nakon ovoga zahteva raskid? Smatram da i pod istom uslugom po ugovoru i dalje imamo pravo na raskid, bez obzira sta oni nude sad. Samo ne zelim zbog preostalih par meseci da gubim zivce.
Мој ти је савет, издржи то колико ти је остало и онда их одкачи и то је то, без нервирања то ти је најбоље, плаћаш стару цену до истека и онда мењај, када имаш алтернативу!!!

A mene su zvali telefonom i pitali da li i dalje zelim raskid ili zelim prihvatiti do kraja staru cenu :O

zanimljivo je ko ce uopste ostati kao njihov koristnik od tog 1. aprila tj kad istekni postojeci ugovori
Jedino osobe koje nemaju nikakvu drugu opciju ; a nije ih mnogo, procentualno..

U nekim mestima jeste veliki procenat.

Recimo da ce 99% njih ostati korisnici i posle ovog poskupljenja. Prosto je neverovatno kako neko donese zakljucak na osnovu dvadesetak postova na forumu 🙂 Najveci broj korisnika koji je dobio poruku nema pojma sta znaci, jednostavno samo ce im stici novi racun, malo ce da kukaju i onda sve po starom do sledeceg poskupljenja. Inace, do 2023ce godine telekomovu kablovsku je koristilo oko 53% korisnika, taj procenat u 2026oj je verovatno jos minimum 10% veci. To sto ce par stotina korisnik da ostane na staroj ceni, to je za njih dnevni trosak za burek.

Supernova је, нажалост, за добар део корисника једини доступан провајдер тако да немају друге опције. Код мојих је срећом било избора јер је Супернова очајно радила (стара ПТТ КДС инфраструктура).

Kod mene u centru Nisa izbor je Supernova ili SBB, prosla su vremena kad je bilo 4-5 provajdera pa si imao mogucnost izbora, a konkurencija je pored podizanja kvaliteta donosila i povoljne cene.

Stigo sms da mi je omoguceno koriscenje usloga bez promena u pogledu iznosa osnovne mesecne nadoknade

Nije samo centar Nisa, ja sam na Bubnju pa isto Supernova ili SBB, SBB sam imao i taman pre poskupljenja prosle godine otisao u Supernovu za 14 meseci free.
Nakon toga SBB ostao bez Sportkluba sto je i razlog uzimanja SBBa bio

Stigo sms da mi je omoguceno koriscenje usloga bez promena u pogledu iznosa osnovne mesecne nadoknade

Nije samo centar Nisa, ja sam na Bubnju pa isto Supernova ili SBB, SBB sam imao i taman pre poskupljenja prosle godine otisao u Supernovu za 14 meseci free.
Nakon toga SBB ostao bez Sportkluba sto je i razlog uzimanja SBBa bio
Ti si onda u delu sa leve strane kasarne, jer je na desnoj strani dostupan i Jotel pored navedenih

Ja Jotel ne razmatram kao ozbiljnog operatora, ni sada ni u periodu pre par godina kada nisu imali probleme.

Poslednja izmena:
Verovatno ce jos jednom da se prave ludi, obicno prihvate posle druge ili trece reklamacije, kad shvate da je korisnik uporan ili da nije sav svoj i da im nije pametno da nastavljaju sa ignorisanjem zahteva.
Supernova је, нажалост, за добар део корисника једини доступан провајдер тако да немају друге опције. Код мојих је срећом било избора јер је Супернова очајно радила (стара ПТТ КДС инфраструктура).
Nije vise, sad ima i Yettel i A1. Cak i ako ne rade kako treba moze se vratiti u Supernovu posle par meseci kao nov korisnik. Najgore je leci na rudu, cutati i placati dok oni svako malo podizu cene.

Poslednja izmena:
Pa ne možeš da kažeš "nije više" ako je na nekim mestima u Srbiji Supernova coax ili Mts ADSL jedina opcija 😂, nemaju svi optiku... Pogotovo van većih gradova...

Koliko maksimalno mogu da odugovlače sa odgovorom na zahtev? Meni evo ni posle nedelju dana nisu odgovorili na mejl

15 dana imaju fore da odgovore na mail

Nazad
Vrh Dno