dedamrsoje
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2002
- Poena
- 925
Javi za PDV kad ti uruce posiljku , da imamo potpunu informaciju za DHL ispod 50e.
Hvala unapred
Hvala unapred
meni se 3 dana nakon tvog poslednjeg statusa pojavilo gpc otprema i sutradan je bilo u posti.Kakvo je stanje sa LR NL pošiljkama, ovo je status, a na app carine nema ništa
DHL ne naplacuje nista prilikom dostave Amazon Global International Priority porudzbina sa vrednoscu robe do 50 EUR. Jutros dobio paket. Na fakturi je cena robe bila 42 evra, a postarina oko 24. Tako da stize sve kao i do sada, bez dodatnih troskova za krajnjeg kupca.Javi za PDV kad ti uruce posiljku , da imamo potpunu informaciju za DHL ispod 50e.
Hvala unapred

Ako se uvozne dazbine ne obracunaju prilikom checkout-a, a robu direktno prodaje Amazon i uz to je Amazon Global International Priority shipping, onda nema uvoznih dazbina. Skoro sam bas porucivao nesto sa amazon.co.uk bez uvoznih dazbina, a isti proizvod je na amazon.de imao uvozne dazbine. Razlog sto je tako je razlika u ceni i malo jeftinija dostava iz Engleske. Pre porucivanja sam za svaki slucaj proverio sa customer service-om da nije slucajno u pitanju greska, ali su me razuverili.Amazon PDV i carinu prikazuje i naplaćuje na narudžbi kao Import Charges. E sad, šta bude ako to nije navedeno, da li Amazon plati te troškove ako ih bude, ko zna. Meni nikac nisu tražili da platim. Primetio sam da UPS ne naplaćuje PDV kada ide sa Amazona (pošiljke manje od 50€, nema nikakvih Import Charges na računu) dok na ostale porudžine naplaćuje.
Da li su naplatili carinu na UB paket?UB pošiljka sa Aliexpresa, 5 kondenzatora 4,7uF , plaćena 53 centa, od prodavca koji prodaje isključivo elektronske komponente i ima 98% pozitivnih ocena, otvarana na carini - nisu na skeneru mogli da ustanove šta se nalazi unutra🤣 ili mi je kinez stvarno poslao ovaj plastični privezak što je još teže bilo videti na skeneru🤣🤣🤣
Pogledajte prilog 531588
Trebaćeš da platis 617+260=877 rsd u Pošti prikikom preuzimanja
Osnovica za obračun carine je vrednost sa transportom, u njegovom slučaju je 39$ + 28$ = 67$ ~58€ tako da na to ide carina, kod tebe je diskutabilno zašto carina na 19$...Znam, nije to problem. Nije mi jasno samo zašto 10% carine na vrednost od 19$? A deluje mi da su i faXcooL-u zaračunali isto. Zajedničko za obe pošiljke je što su iz USA.
To sto ti transport nije uračunat u osnovicu za dažbine je zapravo propust. Po zakonu to mora da udje u obračun. Što nije, bolje za tebe ali to je propust s njihove strane.Nije sigurno. Naručujem baš dosta i teško da bi tada nešto iole vrednije prošlo bez carine pošto je recimo transport iz USA ili Japana uglavnom oko 20-30$ a oni sve tačno prikazuju na fakturi. Da su uzeli troškove transporta u ovom slučaju bi i kod mene osnovica bila oko 40$. Do novog sistema sam mogao u 90% slučajeva da znam koliko će da me lupe. Sada od 3 porudžbine ni jedna nije onoliko koliko bi trebalo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari