Šta je novo?

Philips televizori

Philips has today unveiled its 2026 OLED TVs, the first with Dolby Vision 2 in any form. OLED951 and OLED911 have the best panel while OLED811 promises twice the peak brightness.
Normally, Philips' 7-series was the only OLED to run Titan OS, while the higher-end models were Google TVs. This year, however, Philips will be using Titan OS across its range, including its flagship OLED TVs. We are seeking more details and information about the exact consequences.
philipsoled951_1.jpg

Poslednja izmena:
Katastrofa, nema Android/GoogleTV ni na jednom modelu..

Da li su realni da ne stave Android

Ušteda, vrv misle da su Dolby Vision 2 Max i Ambilight dovoljne prednosti u odnosu na konkurenciju...

philipsambiscape_1_small.jpg

The new AmbiScape feature will extend the Ambilight effect even further into the room by allowing the Philips TV to control up to four external lights.
Initially E27 smart bulbs from the Wiz, NanoLeaf, Hue and Ikea ranges, but with more to follow – mirroring the performance of Ambilight with a latency of less than 0.5 second.
AmbiScape will be available on all 2026 Philips Ambilight TVs from the 8-series and up, including the 2026 OLED models.

ceo stan da šljašti u skadu sa sadržajem na ekranu

Džaba im dok je na ekranu Titan...

Jesam ja jedini ko nije fan tog Ambilight, tj. generalno bilo kakvog osvetljenja iza TVa?

Ambilight nije bila prevaga kad je kupovan Oled ( prvo je bilo sto je AndroidTv a da se ne lazemo onda i cena 😉😁😂 ) nisam fan al nemam nista protiv kad je vec tu 🤣😂🤣😂
Elem kad vec pisem a mislio sam da se necu oglasavati dok ne odem u posetu onom Mled820 posto nas je napustio onaj sumnjicavi clan 🤣😂🤣😂 ali je ostalo par njegovih postova gde se neke stvari dovode u pitanje pa zbog drugih clanova da ne ostane pod ? obecavam da cu se potruditi da probam i da izbrojim te local dimming zone i onda cu se ponovo oglasiti

Meni to svetlo iza ekrana smanjuje kontrast samog sadržaja na ekranu tako da, neka hvala što se mene tiče.

Meni se pokvario OLED707, star malo vise od dvije godine i naravno izasao iz garancije ccc..Ne znam da li se to g... uopste isplati popravljati ili ga baciti..od,ah su mi pali na pamet svi postovi i upozorenja o losem kvalitetu Philipsa..smece pravo eto

I meni crkao malo nakon garancije, nije OLED bio.

Meni se pokvario OLED707, star malo vise od dvije godine i naravno izasao iz garancije ccc..Ne znam da li se to g... uopste isplati popravljati ili ga baciti..od,ah su mi pali na pamet svi postovi i upozorenja o losem kvalitetu Philipsa..smece pravo eto

Koristim 65pus7304 već 6tu godinu.
Bez ikakvih kvarova (samo da ga ne ureknem sad).
Kad sam ga kupovao 2020e bio je najbolji odnos cene i kvaliteta za tu veličinu ekrana.
Razmišljam se o zameni u narednom periodu i uzeo bih ponovo Philips zbog ambilighta-a, međutim Android mi je presudan. Tako da sam sad u problemu 🙂

Jesam ja jedini ko nije fan tog Ambilight, tj. generalno bilo kakvog osvetljenja iza TVa?
Nisi jedini ali jesi u manjini.
Philips na ovu foru gura prodaju već godinama i solidno mu ide, ima verne kupce kojima je ovo wow.
Meni nije presudno ali lepo kad već ima

Pa sad, manjina? Osim Philipsa niko od drugih brendova to ne gura (LG, Samsung, Sony, TCL,...).

Nisi jedini ali jesi u manjini.
Philips na ovu foru gura prodaju već godinama i solidno mu ide, ima verne kupce kojima je ovo wow.
Meni nije presudno ali lepo kad već ima
Kako to misliš da je u manjini - sem Filipsa niko to više ne implementira u svoje televizore a ni za činjenica ni market šer shodno tome ne pokazuje da je takva opcija dominantna odnosno da čini većinu. Pre bih rekao da je obrnuto i da to kao opciju bira manjina...
Čisto da se razumemo - ne kritikujem ovaj izbor niti bilo koga ko ovo voli već samo konstatujem.

Niste shvatili šta sam hteo da kažem.
Čovek je implicirao da mu se to ne sviđa, a to je glavni prodajni adut philipsa i nešto po čemu se izdvaja od drugih. Drugi sve i da hoće ne mogu to da implementiraju je philips još drži patent i niko nema pravo.
A kad sam rekao da je manjina mislio sam da se većini sviđa ali, naravno, ne kupuju samo zbog toga taj tv.

I meni crkao malo nakon garancije, nije OLED bio.
Kod mene nije crkao ali imam sledeci problem, mozda je neko imao nesto slicno pa da neki savjet da. Televizor se ponasa na nacin da zvuk nestaje i dolazi dok radi, onda sta god stisnem da daljinskom aktivira se mute opcija, ka da to stalno pritiskam. Zatim, ugasim ga sam se upali nakon nekog vremena. Sve sam pokusao zivo sto mi pada na pamet: Radio factory reset, ostavljao ga bez napajanja satima, pokusavao sa drugim daljinskim, odspajao sve hdmi uredjaje koji su na njemu i testirao samo tv bez icega(youtube)...ne pomaze nista

Da li su realni da ne stave Android
Ma ne treba android, to i onako negde zapne pre ili kasnije sa updates. Chromecast na HDMI rešava sve.
Philips ekran po meni ima najprirodniju sliku a imam ih 2, a imao sam i japanskih skupljih Sharpova, Sonyija, Panasonica.
Glavni adut je kvalitet prikaza.

Зависи који екран, имају моделе од најјефтинијег крша до оледа. Овај мој основни модел маши боје у ХДР режиму до те мере да сам исти искључио. У тој класи ионако не служи ничему.

Niste shvatili šta sam hteo da kažem.
Čovek je implicirao da mu se to ne sviđa, a to je glavni prodajni adut philipsa i nešto po čemu se izdvaja od drugih. Drugi sve i da hoće ne mogu to da implementiraju je philips još drži patent i niko nema pravo.
A kad sam rekao da je manjina mislio sam da se većini sviđa ali, naravno, ne kupuju samo zbog toga taj tv.
Slažem se da se izdvaja po tome i da mu je to adut ali čak ni sa time ne uspeva da uzme značajniji deo kolača što samo pokazuje da ne postoji nikakva pomama za tim i da realno malo ljudi kupuje njihove TV zbog toga a još manje ih koristi. Ukusi su različiti - meni se lično ne dopada i ne bih kupio TV zbog toga nebitno da li je Phillips, Samsung, LG...

Kako ko...ja sam ga samo zbog toga i kupio, pošto su tada svi ostali brendovi u tom cenovnom rangu imali skoro iste specifikacije.
Ali kao što rekoh, zaboravim da ga imam, pa ga upalim otprilike jednom u 3,4 meseca.

ceo stan da šljašti u skadu sa sadržajem na ekranu
Meni to svetlo iza ekrana smanjuje kontrast samog sadržaja na ekranu tako da, neka hvala što se mene tiče.
Nisi.
Imam Philips ambilight na mom TV-u, i za ove 3 godine kao je kod nas u kući, možda sam ga 10 tak puta upalio...
Jednostavno zaboravim da ga ima.

Ne gasite Ambilight, a smanjite osvetljenje istog na 1-3/10 (za gledanje po mraku, a za dan po potrebi/svetlosti u prostoriji/ukusu).

Ja oba svoja tako koristim od početka. Daje ciljani efekat i "doživljaj" bez da umanjuje kontrast ekrana, osvetljava pola sobe i generalno odvlači pažnju....... 🙂
Sve iznad jako brzo pređe u "gimmick" koji privlači pažnju na sebe ili smeta, dok mu je poenta sasvim suprotna (da bude 100% neprimetno).

Teško da fotka može da dočara, plus je Šomi kamera tragedija po mraku, al' ajd'..... Ovaj konkretno (naj)češće koristim kao monitor, te je zbog blizine gledanja osvetljenje na 1, tj. na minimumu == za razliku od fotografija, AL je uživo tek jedva primetan iza ekrana (po danu se i ne vidi) 👇

Prilozi

• IMG_20260319_222758.jpg
    IMG_20260319_222758.jpg
    109.2 KB · Pregleda: 45
  • IMG_20260319_222814.jpg
    IMG_20260319_222814.jpg
    281.9 KB · Pregleda: 48
Kada bi uvoznici Philips televizora imali malo vise sluha, uvezli bi proslogodisnji 50PUS8100/12 Ambilight model, koji koristi Google TV/Android operativni sistem. Verovatno bi se bar kupci manje zalili na Titan OS. AmbiScape je dobra ideja, ali posto ne planiraju da dodaju funkcionalnost na modele iz prethodnih godina, bar meni nije dovoljno dobar razlog da se kupi model sa novim operativnim sistemom. Posebno sto se za komunikaciju sa smart rasvetom koristi Matter, koji nije bas adekvatna zamena za performanse koje nudi npr Philips Hue bridge (Zigbee+Entertainment API). AmbiScape mi deluje vise kao pokusaj da se objedini upravljanje rasvetom, kao sto to nudi npr Google Home.

Nisi mogao da aktivirajš 5 godina garancije? Nisu davali tad? Ja sam moj uzeo 2020. tada sam aktivirao na njihovom portalu bez problema. Meni ambiligh me smeta, sviđa mi se. Kad mi zasmeta ugasim ga. Ali navikli smo se. Mislim da traži bar 30 cm oko TV-a da bi to lepo izgledalo.

Kad sam uzimao moj OLED 805 nisam uopšte razmatrao ambiligh. Zanimala me je isključivo slika i kvalitet panela. A na drugom, ipak važnim mestu je bio zvuk...zvučnici i vufer. Pa onda da je Google TV, ali to nije bilo presudno.

Mislim da ambiligh nije loša stvar. Kad smeta može lako da se isključi. Ali da je super fora za prodaju, jeste. Prodavci ti tu napručaju bajke, bace ti prašinu u oči i ti kupiš a ne znaš šta si kupio...Evo skoro naši prijatelji kupili PUS 8010 i mogao čovak da sačeka par dana da stigne 820 za iste pare. Ali deca i žena mu zapeli da uzme TV odmah, te dobra slika, te ima ambiligh....i kupili na brzaka. I tek smo juče seli i uporedili ih i shvatio je šta je propustio. Mislim 8010 je odličan TV ali 820 ima pravi FALD a ne pseudoFALD i time je za klasu bolji iako nema ambiligh.

Nazad
Vrh Dno