Šta je novo?

Resident Evil 9 Requiem

Obaverzno FOV i filmgrain OIFF/disable, dva najbitnia moda

1773319424960.png

1773319602640.png
RE se seli u moju ulicu, nasao sam upravo green herb

Završih re2 remake. Prva igra koju sam odigrao iz RE sveta. Odlična je, svidja mi se dizajn samih prostorija i kako je sve povezano, stalno moraš da razmišljaš i pamtiš gde se šta nalazi. 2nd run sa Kler sam krenuo ali odustao nakon pola sata, baš me mrzelo kad sam video da je sve opet isto(mislim na policijsku stanicu mapu itd) tako da sam odgledao kraj priče na yt.
Inače šta preporučujete sledeće re3 remake ili re4 remake? Koliko sam video Leon se pojavljuje u četvorci, a trojka se dešava par godina nakon re2.

Obaverzno FOV i filmgrain OIFF/disable, dva najbitnia moda

Pogledajte prilog 531562
Moram videti da se poigram malo sa ovim, nikad nista nisam menjao u ranijim RE. Kontam da je dovoljno da ispratim proceduru objasnjenu stranicu pre?...igram na steamu, valjda smem da koristim te modove da mi ne banuju akaunt?
BTW jel moze negde da se iskljuci to besomucno stenjanje od Hope cure, smara za medalju 😀

Završih re2 remake. Prva igra koju sam odigrao iz RE sveta. Odlična je, svidja mi se dizajn samih prostorija i kako je sve povezano, stalno moraš da razmišljaš i pamtiš gde se šta nalazi. 2nd run sa Kler sam krenuo ali odustao nakon pola sata, baš me mrzelo kad sam video da je sve opet isto(mislim na policijsku stanicu mapu itd) tako da sam odgledao kraj priče na yt.
Inače šta preporučujete sledeće re3 remake ili re4 remake? Koliko sam video Leon se pojavljuje u četvorci, a trojka se dešava par godina nakon re2.

Redom mozes te nove:
Re2 - Re3 - Re4 - Re9
a skroz druga prica su Re7 i Re8, njih mozes u bilo kom trenutku, samo obavezno prvo Re7 pa posle Re8

Koliko sam video Leon se pojavljuje u četvorci, a trojka se dešava par godina nakon re2.
RE2 је смештен у један дан између почетка и завршетка радње у RE3.

Izasao novi patch, i re framework vise ne radi, kreshuje se igra odmah na pocetku...

Videh u videu sto je neko postavio, spominje se "motion sickness". Nisam znala da to postoji, a mislila sam da sam luda kad mi se tokom first person igranja vrti u glavi i imam blagu mucninu. Znaci ozbiljan kiks developera.

Videh u videu sto je neko postavio, spominje se "motion sickness". Nisam znala da to postoji, a mislila sam da sam luda kad mi se tokom first person igranja vrti u glavi i imam blagu mucninu. Znaci ozbiljan kiks developera.
Nikakav kiks developera to se desava retko nekima, sve u svemu igraj iz treceg lica,
a ako bas zelis iz prvog stavi centralnu tacku da je uvek na ekranu
i na kraju naravno imas i mod koji povecava FOV na koliko god ti odgovarra/zelis.

Kiks je jer nema slajder za fov, na ps5.

Preporuka za novi dificulty od mene.
Posto sam presao igru uzduz i popreko na standard clasic,
kao i na insanity tezini, (bez ikakvih bonus oruzija infinitive municije itd)
smatram da fali nesto izmedju.
Klasican hardcore mod!

Standard clasik je ok ali insanity je extreman mod bukvalno, nema nista izmedju.

Tako da sam uz pomoc dva moda napravio recimo ono sto bi bio hardcore mod u re2 remake re3 remake i re4 remake.

jedan mod radi sledece:
smanjuje damage igraca za trecinu-33%
smanjuje stager chance za trecinu-33%
i povecava damage protivnika za trecinu-33%

1773650496530.png

Drugi mod povecava enemy movement speed za 22%

1773650574209.png

Dakle ovako sam podesio za clasic normal tezinu i super je balans, vi mozete kako kod mislite da vama odgovara za veci izazov.

Cisto napomena, insanity tezina ima svoje skroz drugacije startne procente!
Dakle insanity po defaulty kada vam stoji slider za damage koji pravite na 1.0 to je ustvari 0.6, sama tezina ima penalty u odnosu na normal gde pravite 60% manje damage-a.
Dakle ako stavite slider na 1.5 to je ustvari 50% na base damage od 40%, i realno pravicete 20% + 40% = 60% dmage-a u odnosu na normal + sami protivnici imaju vise health- u startu. Dakle cak i povecanje od 50% je i dalje ozbiljan penalty u odnosu na normal tezinu.

Tako da znate ako tvikujete clasic normal to gledajte kao 100% i brojevi idu bukvalno 100% gore ili dole od koliko ste stavili.
Ako tvikujete inssanity mode brojevi i procenti ne rade bukvalno...

Sad cu da probam sledece igranje sa
30% manji moj damage
30% dobijam vise damage-a
30% manja sansa za stager
i svi protivnici su 20% brzi (ovo je default isto kao na insanity tezini)

Posle cu da probam insanity tezinu da tvikujem ali cu ga blago ublaziti da vidim sta je neka zlatna sredina tezi standard ili blago laksi insanity (hardcore difficulty)

Poslednja izmena:
Moje zamjerke u ovoj igri su prelaki bossovi, uglavnom skoro svi ubijeni iz prvog pokušaja. Druga zamjerka, prelake zagonetke.

Igra je svakako dobra iako nije baš na nivou RE 4 remake koja ostaje najbolja u franšizi.

Moje zamjerke u ovoj igri su prelaki bossovi, uglavnom skoro svi ubijeni iz prvog pokušaja. Druga zamjerka, prelake zagonetke.

Igra je svakako dobra iako nije baš na nivou RE 4 remake koja ostaje najbolja u franšizi.

Bosovi manje vise su ok, ako si iskusan re igrac naravno da nisu izazov, pogotovo sto fali hardcore tezina izmedju standard klasik i insanity.

Za zagonetke se skroz slazem, jako malo je mozgalica + nisu ni teske, vecina je nadji neki item i upotrebi ga negde...

Stiže dlss 5, ovo kao kataraktu da skida sa očiju, od noći pravi dan...ako je i upola rezultat kao na ovim predstavljenim slikama, biće super.

blizi se i taj dan, koliko vidim......
1773732375570.png

Mislim da modeli lica inicijalno ne izgledaju ovako loše u ovim igrama, bar ne na max detaljima.

Vi što imate ove zverke od kartica da li je stvarno ovoliko primetna razlika u osvetljenju ili je ovo marketing, nebitna šminka?
Ja imam PS5, Xbox Series X to je za PC već odavno last gen koliko vidim sem donekle za PS5 ekskluzive.
Razlika je ogromna, generacijska.
Sva ta napucana grafika utice dosta i na atmosferu. Posle prvog prelaska sa PT sam probao da igram bez...i nije to to.

Znači umesto da naprave bolji drugi deo igre oni su gubili vreme na DLSS 5?
To neko primeti možda na 5 min i postaje nebitno. Plus većina danas ni nema komp jer su postali suludo skupi.

Završio RE3. U odnosu na dvojku dosta dinamičnija i brža. Više vuče na akcionu igru nego na horor. Sve u svemu vredi odigrati ali dvojka mi ipak draža i bolja. Sada krećem re4.

Najluđe je što svuda naokolo samo pršte mimovi sa frazom "Ai slop", a lično se ne slažem da je "slop" u pitanju, više mislim da ljudi koriste tu floskolu ne znajući ni šta u biti znači.

Najobejktivnije moguće gledano, Ai je, po mom mišljenju, ovde uradio fin posao u smislu poboljšanja kvaliteta lica, dodavanje detalja, osvetljenja itd, svakako sve to deluje dosta prirodnije i glupo je da se i diskutuje o tome. Grubo (glupo) poređenje, ali DLSS OFF vs ON podseća na pravi generational leap, nešto kao PS3 vs PS5.

E sad, sasvim drugo pitanje je, a to je ključno, na koji način je to urađeno - da li je se to proizvoljno dodaje po logaritmu iz baze podataka koje AI poseduje ili su developeri zaista zaslužni za to kao što nVidia tvrdi, u što iskreno sumnjam u ovom trenutku jer im od objavljivanja 50XX serije zvanično više ne verujem ništa, ali saznaće se.

Mi smo i ovako graficki blizu ovoga sto su oni predstavili pod dlss 5.
Sto ne stave one face iz Death Stranding 2 a ne ovi primeri sa low podesavanjima.

Ako ce ovo da ucini atraktivniju grafiku pristupacnijom obicnim smrtniciam sa tanjim novcanikom, onda super. Radije cu da igram igru sa AI filterom koja izgledao kao na primerima nego da tripujem originalnu artisticku zamisao devova na low podesavanjima.
Ali ako svakako moram da dam 1000 evra....

Nazad
Vrh Dno