Šta je novo?

Resident Evil 9 Requiem

RenoDX HDR mod radi fenomenalno.
Isti dodatno uklanja vanilla film grain i dodaje mnogo bolji, ko voli.
A ko hoce, ima slider da skroz iskljuci film grain.

Ovako sam ja namestio kod mene i izgleda 3x bolje nego ranije(samo sam UI brightness stavio na 48, sto je min, a njima je default 200):
Resident-Evil-Requiem-Biohazard-Requiem-Screenshot-2026-03-09-07-11-39-13.png
Resident-Evil-Requiem-Biohazard-Requiem-Screenshot-2026-03-09-07-11-14-75.png

pokusavam sebe da nateram da grunem 70e i zazmurim prko denuva...
al ne ide.. xD

Ne nego iz principa.
Debelo zalazi u sistem a to ne dozvoljavam.
Radije bih sebi instalirao malware, bar neki ruski haker da ima vajde od mog zapostavlajnja sistema.

Kako Denuvo zalazi u sistem?
Koliko znam, Denuvo apsolutno nije intrusive i radi po principu provere licence i enkripcije.

Da presecemo malo.Stize kamion hajpa za ljubitelje

Kako Denuvo zalazi u sistem?
Koliko znam, Denuvo apsolutno nije intrusive i radi po principu provere licence i enkripcije.
Sve sto zahteva internet konekciju da bih igrao single player igru nema sta da trazi na mom sistemu. Imam dovoljno spajvera i u ovim aplikacijama koje moram za posao da koristim, kamo li za tamo neku igru.

Dužni su nam jedan DLC 15h ili dva po 10h
Beše sa Adom Separate Ways je bio nekih 8-12h u RE4 remake
Ma i mini game kao 4th survivor ili mercenaries fali. ***a zavrsis igru jednom, krenes drugi put na easy(obavis jedan od taskova za 35k) i posle tog runa(gde ti se regenerise HP jer je easy), dobijes dovoljno poena da kupis unlimited ammo.Kod mene je igra 10ka, ali replay value ne postoji.Bukvalno ni ne treba da oznojis d*pe za unlimited ammo.Cemu poenta igrati oper drugi i treci run.Ne trazim da bude HardCore posto takvih stvari sve manje i manje ima u igrama(prosto su ljudi postali premekani), al daj bar neko znojanje za unlimited ammo.Bukvalno me smorio da krenem drugi put.Al dobro boze moj.. bice to okej

Vi što imate ove zverke od kartica da li je stvarno ovoliko primetna razlika u osvetljenju ili je ovo marketing, nebitna šminka?
Ja imam PS5, Xbox Series X to je za PC već odavno last gen koliko vidim sem donekle za PS5 ekskluzive.

ja na 4080s igram bez rt/pt. probao sa pt, previse mutno za moj ukus, igra mi svakako izgleda odlicno i bez toga

Vi što imate ove zverke od kartica da li je stvarno ovoliko primetna razlika u osvetljenju ili je ovo marketing, nebitna šminka?
Ja imam PS5, Xbox Series X to je za PC već odavno last gen koliko vidim sem donekle za PS5 ekskluzive.

ma ne moze se ziveti bez tih vestackih gluposti, a tek igrati neka igra - nikako!

Jako lep review koliko je igra dobra dok se ne izađe iz bolnice, koliko je poprilično prazan Raccoon city deo, ono sa motorima je dno dna srećom kratko traje, Ark deo je meni ok. Šteta malo je falilo da bude najbolja Resident igra, i dalje su to RE4, RE2, RE3 OG, RE1, Code Veronica pa onda ovaj Requiem

Jako lep review koliko je igra dobra dok se ne izađe iz bolnice, koliko je poprilično prazan Raccoon city deo, ono sa motorima je dno dna srećom kratko traje, Ark deo je meni ok. Šteta malo je falilo da bude najbolja Resident igra, i dalje su to RE4, RE2, RE3 OG, RE1, Code Veronica pa onda ovaj Requiem

brate mili, u temi za RE9 po ko zna koji put pises redosled najboljih RE igara, sto je tvoje misljenje i nema potrebe ovde da ga pises jer nisu tema druge RE igre ( sva sreca pa sad nisi spominjao koliko su po tebi - RE7 i 8 losi, promena za svaku pohvalu iskreno 😀 ).
Mani se sta drugi kazu po YT, igraj, zezaj se, uzivaj ili ne, i napisi da li tebi igra prija ili ne 🙂
Meni je RE9 super legao, dobra zabava, i cak sta vise mi prija sto nisu predugo davili i rastegli igru

Valja spomenuti više miliona puta koliko RE 7 i 8 veze nemaju sa Resident igrama i znam da bukvalno 90% starih fenova nikad nije prešlo te igre. Cisto da da ne pomisle sa opet prave tako nesto.
Uostalom koju vrstu Resident igara ljudi vole jasno pokazuje i prodaja i RE 2,3,4 Remake, Requiem naspram karton RE 7,8

Requiem je odlična igra naravno krivo mi je što su pokvarili taj drugi deo, tako je malo i falilo da bude najbolja u serijalu.
Capcom je kompanija kao sluša svoje korisnike, možda ne čita našu temu ali gledaju i te kako Metacritic, Steam utiske
"Bez kritike nema napretka!"

Valja spomenuti više miliona puta koliko RE 7 i 8 veze nemaju sa Resident igrama i znam da bukvalno 90% starih fenova nikad nije prešlo te igre. Cisto da da ne pomisle sa opet prave tako nesto.
Uostalom koju vrstu Resident igara ljudi vole jasno pokazuje i prodaja i RE 2,3,4 Remake, Requiem naspram karton RE 7,8

Requiem je odlična igra naravno krivo mi je što su pokvarili taj drugi deo, tako je malo i falilo da bude najbolja u serijalu.
Capcom je kompanija kao sluša svoje korisnike, možda ne čita našu temu ali gledaju i te kako Metacritic, Steam utiske
"Bez kritike nema napretka!"
a taman sam te pohvalio 😀
meni licno su RE7 i 8 vrh vrhova igre, planiram da ih obe predjem jos jednom sto se kod mene bas retko desava, i po mnogo cemu su mi bolji i od te famozne 4ke Remake, koja mi se nepotrebno otegla i jedva sam cekao da je zavrsim i najcrnje me je smorila zadnjih par sati.
drugo, gde ti vidis vezu u 4ki sa 2 i 3? samo Leon i Ada.... cuj, predsednikova cerka oteta u Spaniji, spanski kult, povezano, nema sta.... trece, pocetak 4 Remake, je copy/paste desavanja na pocetku Village 8ice, bukvalno sam imao osecaj ko da igram istu igru.

Poslednja izmena:
Meni su i 7 i 8 super igre. Ne vidim zasto se spominju igre od pre 30 godina, ali ja cu prvi reci da ne, originalni RE3 nije bolji od modernih RE naslova, i ako je u to vreme bio na visoj lestvici, ali je i gaming scena bila malecna u odnosu na danasnju.
8ica pogotovo je bas povratila hype oko RE fransize.
Odigrao sam RE4 remake, RE2r, RE3r, RE3 najslabiji, ali sam i tu uzivao, RE4 najbolji.
RE7 i RE8 ne smatram losijim igrama, samo su drugacije, a jednako sam uzivao.

Eto ja sam izgleda manjina, stari okoreli fan, pa opet mislim da su RE7 i RE8 fenomenalne. Što se mene tiče, neka proširuju i produbljuju priču koliko žele, samo neka je zabavna (survival horor, zagonetke, ambijent). Jedino RE5 i RE6 nisam mogao, previše skrenuli s puta.

Volim mim, šta da radim 🤣

Nazad
Vrh Dno