Šta je novo?

MacBook Neo za 599 dolara je šok za celu PC industriju

Sve se moze samo malo izucavanja. Ne radi on mreze ali ima i takvih
Upravo sam to rekao.
Može, ali ja ne želim da trošim svoje vrijeme na to.
Da se razumijemo pitanje nije bilo da li ovaj laptop valja, odgovor je jasan naravno da valja.
Pitanje je bilo zašto ovo ne bi i neće svako kupiti i dat je veoma precizan i tačan odgovor .
Možda, ako su admini neki priučeni što su izučili "zanat" na Youtube-u. Ja sam nekoliko godina radio u jednoj velikoj američkoj IT kompaniji, bez problema sam koristio MacBook Pro, a kasnije i MacBook Air kroz BYOD. U firmi gde sada radim na listi za službene laptopove su neki Lenovo, Dell i Apple. Imam službeni MacBook Air. Više ima Mac-ova neko PC-jeva, uglavnom zbog mnogo bolje baterije kod Mac-a.

To o čemu ti pričaš zvuči kao neka priča iz vremena Windows 3.11 for Workgroups.
Što bi rekli, važi važi...

Zamislite klinca koji sa tatom ulazi u radnju negde u Americi. Budzet, skroman, ispod 1000 dolara. Gledaju, pipaju, merkaju...

Plstika, plastika, ruzan, krcka, plastika, gle ovaj je metalan! Lepo kuciste, ne krcka! Ima Apple logo na sebi!!! Limun boja!

"Tata tata, uvek si govorio da je Mac skup, ali ovaj nije, mozemo li da ga uzmemo? Molim te molim te molim te"

Da ne pricamo sto ce sada i taj klinac moci da bude kul klinac, kao i njegovi burzujski drugari.

Sta mislite koliko njih ce u radnji reci, ali ima samo 8GB rama???

Da ne pricamo o tome da je Apple u pozicij, da ako treba, ih prodaje sa gubitkom, kao sto su to proizvodjaci konzola radili toliko mnogo puta do sada. To je luksuz koji Windows laptopovi nemaju, zato sto proizvodjaci nemaju prihode od App store, iClouda a ni benefite od uvlacenja u ekosistem koji posle znaci vezane kupovine i bukvalno zakljucavanje korisnika.

A da, zaboravih da dodam da je i Apple Care + za ove uredjaje bezobrazno jeftin, da se tata ne sekira ako ispadne i slomi se, ili mu se nesto desi...

Ovaj MacBook košta od 89000din (~750eur). Za te pare može se kupiti mnogo ozbiljniji laptop. Ali koji nije Apple.
A prodavaće se odlično, jer je Apple.

Na kp 500/600e

Acer navodno pustio konkurenta Macbook NEO:

Displej baš promašaj, ima dva ventilatora i naravno, od plastike je.

Al' zato ima Copilota.
good.gif

Ne vidim po cemu se poredi sa Neom, osim po ceni.
Da, ima vise rama i veci ssd, ali sve ostalo je verovatno losije od Nea(ekran, izrada, tacped, zvucnici, itd).

Acer од увек има јефтине пластиканере у основној класи, једино што је ново је што неко од тога покушава да прави кликбајт вест. Нигде везе са Неом.

Ovoliko priče je bilo u ovom segmentu IT industrije kada je izašao M1.

Iskreno se ne sećam nekog trećeg primera, možda neko da me podseti.

I to vam kažem kao neko ko ni nema Mac niti sam ga ikad imao niti planiram da ga kupim.

Pravi test prodaje ce biti Neo 2. Tada ce ljudi vec imati neku prestavu o ovoj liniji modela, docice sa 12GB rama sto ce biti dodatni argument.

Takodje, Neo ove godine vec kasni da bide neki ozbiljniji kandodat za institucione kipovine zbog tendera i ravno 0 reputacije.

Ne vidim po cemu se poredi sa Neom, osim po ceni.
Da, ima vise rama i veci ssd, ali sve ostalo je verovatno losije od Nea(ekran, izrada, tacped, zvucnici, itd).
Plastikaner.
Ovo malo što sam video testova sa Neo, kladim se da bi odrao Acer na 1:1, i to samo u realnom radu sa izabranim aplikacijama.
Kvalitet izrade, displej, baterija,…
Što kažeš, jedino sa cenom mogu da se upoređuju i to što Acer ima veći ssd.

Циљна група за овакав Acer су још увек они којима су неопходни специфични х86 Windows програми. Који за те новце пружа јако добру конфигурацију у јефтином паковању.

Jasno mi je, Win je i dalje opšteprihvaćen OS, ogromna većina i ne zna ništa o macOS-u, pa se ide na tu priču, čista inercija.

Jasno mi je, Win je i dalje opšteprihvaćen OS, ogromna većina i ne zna ništa o macOS-u, pa se ide na tu priču, čista inercija.
Није инерција, ако за Мек не постоје неопходни програми, онда не може ни бити опција. Мени за посао није актуелан, за приватне потребе и као помоћни рачунар може и iPad са тастатуром да послужи, или овај Neo нпр.

Ovu temu treba prebaciti u podforum noviteti u industriji, bas joj je tamo mesto

Ima istine, aluminijumsko kućište više nije ekskluziva samo za Apple. Ipak, velika je razlika u samoj završnoj obradi – kod Apple-a je to 'unibody' konstrukcija iz jednog komada metala, dok su ti jeftiniji modeli često kombinacija tanjeg lima i plastike unutra. Metal spolja ne znači uvek i dugovečnost šarki ili hlađenja.

Apple ovo radi na ovakav način još od 2008. godine, kada je popularizovao tu konstrukciju.
Drugi su imali sasvim dovoljno vremena da usavrše sličnu izradu, pa opet ne videh sličnu mašinu poput Macbook Neo još.

Poslednja izmena:
Editovano na macbook neo na bateriji

Pravi test prodaje ce biti Neo 2. Tada ce ljudi vec imati neku prestavu o ovoj liniji modela, docice sa 12GB rama sto ce biti dodatni argument.

Takodje, Neo ove godine vec kasni da bide neki ozbiljniji kandodat za institucione kipovine zbog tendera i ravno 0 reputacije.
Kazu da nista ne valja kupovati prvu generaciju ipak m1 se i dan danas prodaje (refubrished ili polovan ali ide) i dobro se pokazao, a isto mislim da ce biti i sa ovim neom, drugo sto mislim je da ce proci godine i godine dok ne postane potpuno neupotrebljiv, a trece ne znam samo od kad smo svi postali toliki power useri da nam je sve malo, i evo celu temu izlistah niko ni da spomene sto je epl reciklirao tj ogromnu kolicinu cipova sa kojom nije imao pojma sta ce pa napravi laptop, i sad je to nesto lose a masina po svemu vidjenom radi fenomenalno, ali ne postali smo ljudi da patimo od brojeva i ko ima vise da ne kazem veci.

Procesor je snazniji od U intel ultra serije. S toga nema greske tu cpu ce da nosi to sve jos narednih 5 god

Nazad
Vrh Dno