Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Znači moraćemo da plaćamo fiksnu telefoniju ako smo na Box paketu (ako nas tamo migriraju) iako to ne želim i nemam....

Samo se vidi kao "Fiksni servisi" ali to nema veze sa fiksnim telefonom. Kod mene su svi Supernova zahtevi zavedeni kao "Fiksni servisi" a MTS zahtevi za telefon su "Mobilni servisi"

^ on je verovatno mislio da ce biti box paket (mts) koji ne moze bez fixnog, dok super plan moze (net+tv)
Nego verovatno sad sve sistemski vode kao box ukljucujuci i supersporu zbog objedinjenja o kojima je bilo reci na prethodne dve strane

kao box ukljucujuci i supersporu zbog objedinjenja
Nw vode kao Box korisnike sa Super Plan paketima već lepo piše Super Plan 2 / 3 / 4.

ako smo na Box paketu
Budi bez brige jer su šanse 97% da će kad završe skroz migracije imati tretman Supernova korisnika i verovatno pisati da imaš neki Super Plan a ne Box paket. Ili čak i da nemaš paket nego pojedinačne usluge.

Kod MTS-a na tom MojMTS portalu se svašta može pročitati kad tako čačkaju po nalozima i uslugama korisnika. Sećam se i da je kod ćaleta ili brata pisalo "Box 1" 😅 Kod brata su na nalog stavljali fantomsku, nepostojeću "POTS" ( = bakarna parica) telefonsku liniju da bi uopšte mogli da štampaju ugovor i nalog za uvođenje optičke opreme.

A takođe sad kod ćaleta koji je dobio promociju 2 godine internet i TV po ceni fixnog ( = 660 din mesečno za 3 usluge) na par mesta pišu različite stvari: u sekciji "računi" na MojMTS za taj račun piše da je "Televizija + fixna linija" a na samom računu koji isporučuju se vidi samo usluga fixne telefonije.

imam vec neke lelekom usluge, pa se pojavilo nakon migracije
Ja ima živ MojMTS nalog ali bez usluga. Nalog je kreiran još 2010. kad sam uzeo ADSL internet. Pa sam to imao do 2020. i nekoliko godina i MTS postpaid tarifu pa na kraju do januara prošle godine imao MTS prepaid. Od tad nemam ništa 😉 Nalog živ, nema Orion "migracije" za sad.
Ako je ikad i bude s ozbirom da sam ja prepaid korisnik i kod Oriona 😂 I s obzirom da će 300% sigurno sledeći petak da mi po automatizmu ugasi internet uslugu 😡😡😡

Naravno da mi i dalje nisu aktivirali prepaid paket koji sam platio 06. marta i pored toga što sam u ponedeljak slao mail ( = kreirao se tiket) pa u sredu posle podne zvao telefonom i diktirao broj tiketa i KAO videla je dokaz o uplati > evidentirala uplatu > KAO poslala zahtev za aktivaciju > rekla da će sad KAO da zatvori i tiket.

Paket naravno da nije aktiviran i tiket na https://korisnickazona.oriontelekom.rs i dalje ima status otvoren.

Nw vode kao Box korisnike sa Super Plan paketima već lepo piše Super Plan 2 / 3 / 4.
Nisi me razumeo, znam da je razdvojeno jer mi je brat radio u telekomu, a i koristim i dalje i mts i supernovu na razlicitim adresama.
Nego se sve to spaja pod jedno okrilje tj sve ce biti Box paketi jednog dana kao sto je poglavica i pisao pre izvesnog vremena.
Evo ti kod mene npr za orion stoji da imam Box 2 a pise da je Super TV u pitanju, sto nema logike 😀

I inace vezano za racune: izgleda vise ne fermaju 2% eracun.rs sajt jer meni i dalje stoji da je februar neplacen, a pod racuni u moj mts app stoji da zbirni racun na kom mi je box nema zaduzenja, pisao sam im svakako pa cemo videti sta ce biti kad odgovore jer nisam dobio uopste potvrdu (ni orion ni mts) da je racun placen

Nego se sve to spaja pod jedno okrilje tj sve ce biti Box paketi jednog dana kao sto je poglavica i pisao pre izvesnog vremena.
Iskreno skeptičan sam da će pravo spajanje da se desi u iole bliskoj budućnosti. U smislu više od toga da svi imaju MojMTS naloge (i da oni koriste jedan billing sistem i jedan ORM softver) i eventualno kad svima primarna TV usluga bude preko Move aplikacije. Plan i Box paketi su i već sad tj poodavno već izjednačeni cenom i sadržajem. Kako se paket zove manje bitno. A kvalitetom pružene usluge neće biti nikad.

Eventualno da nekvalitet rada službe podrške "objedine" i izjednače: da ti ljudski botovi koji su ogovarali Supernova korisnicima pružaju "podršku" ( = kidaju živce svojom maloumnošću i ne čitanjem mailove na koje odgovaraju) svima.

I inace vezano za racune: izgleda vise ne fermaju 2% eracun.rs sajt jer meni i dalje stoji da je februar neplacen
Nama na prepaid na tom e-račun sajtu odnosno https://edoc-temp.oriontelekom.rs domenu nikad ništa nije ni bilo vidljivo (čak ni login podaci za to nisu isti kao za MojOrion portal, već su za e-račun kreirani odvojeno pomoću korisničkog imena internet usluge i JMBG ako se sećam dobro) pošto mi jelte ni nemamo račune 😅 Ja sam tako probao i kreirao sam e-račun nalog kad sam tek uzeo Orion prepaid i kad za MojOrion nisam imao / dobio password a bližo se isticanje prvog "gratis" meseca bez da mi Orion dao informaciju kako i gde plaćam sledeći mesec.

A na MojOrion gde se vidi kad ističe prepaid usluga naravno kod mene stoji 20.03. umesto 20.04. I nemam pojma šta više da radim povodom toga. Postpaid pretpostavljam da "gase" usluge kad ne platite 2 računa? onda imate 60 dana fore da se Orion / MTS opasulje i srede sistem evidencije uplata i aktivacija.
A ja u petak / subotu idem offline 300% sigurno.

(nemam pojma ni u koje vreme (u ponoć??) i koji dan gase kad istekne prepaid uplata, ja za skoro 6 godina koliko koristim prepaid optiku nisam nikad preskakao mesec / pravio pauze u korišćenju usluge)

@Zuel Do kad ti imaš plaćen prepaid? I kad si radio poslednju uplatu i da li je registrovana i paketi aktivirani?

Poslednja izmena:
Orion-MTS nad (Supernova-)MTS nasilje? 😂

Pokidano Supernova vlakno ispred moje kuće. Koliko vidim vlakno koje je išlo na kuću komšije preko puta moje kuće.
Šta se desilo nemam pojma.

@miki92 Nema toga ovde. Orion optika (od 2019.), Supernova optika (od 2021.) i MTS DSL (od 2010.) pa biraj. Sad je to MTS 1, 2 i 3 😭
Nisam siguran da li još uvek postoji Astra Telekom ili čiji je već bio neki krš WiFi.
Naravno da nema ni 5G mreže.

Plaćen račun za februar pre 5 dana a nije proknjižena uplata, na Facebooku više ne odgovaraju. Gde pisati mejl da proknjiže da ne bi isključili

Radi. Čukarička padina, Beograd

Koliko vidim doslo je do tumbanja pozicija nekih kanala, recimo sad je Discovery na pozicij 351 a National Geographic na 353 a na tim pozicijama su ti kanali na MTS-u., takodje su mi zakljucani neki budjavi kanali tipa RTS klasika, neki hepy, Kiss a koristim HYPERSONIC M:Net do 4.5Gb;TV osnovni+TOP;PREMIA PLUS2 paket gde je sve bilo otkljucano. Ako se ne varam gore navedeni kanali Discoveri I NG su sada na istim pozicijama kao kod mts-a?

Pojavile su se i Arene 9 i 10, ali nisu dostupne u mom paketu... Eurosport otišao iza Arena, a bio je između.

Zašto su ubacivali njihove kanale u Orion aplikaciju, ako nisu dostupni ni u najvećem Orion TV paketu?

Ubačeni svi MTS kanali, ali zaključani i za sada i za najskuplje pakete. Sada će ko Yettel, hoćeš N1 i Novu S, doplati 1000 dinara.

Pita me drugar, s obzirom da su ovde svi oštećeni jer su samo objavili da su u mts-u, nije javljeno ništa na vreme, pita dal ima pravo na raskid jer su mu uskratili pravo gledanja CineStar kanala, ja sam mu odgovorio da ima pravo na raskid. Da li sam ga zeznuo ili ne.

Отишао и Pickbox 1....

Ја ћу тражити раскид, не требају ми два Ирис ТВ налога(Орион ТВ је сада по понуди , препаковани Ирис/Мове....)

Pita me drugar, s obzirom da su ovde svi oštećeni jer su samo objavili da su u mts-u, nije javljeno ništa na vreme, pita dal ima pravo na raskid jer su mu uskratili pravo gledanja CineStar kanala, ja sam mu odgovorio da ima pravo na raskid. Da li sam ga zeznuo ili ne.
Pa u sustini zbog same kupovine Oriona od strane Telekoma ne, ali zbog sakacenja ponude da - jer se znacajno menjaju uslovi iz ugovora, drugo je da neki kanal prestaje da postoji kao mtv pred novu godinu

Избацили су неколико канала без икакаве најаве,обавештења, писанија на било каквом "носачу".

А ја кад сам звао МТС рекоше све остаје исто у марту а у априлу "прелазите на МТС понуду" и да ће тада бити "више информација"

Kolega mi ima Bežični internet kod Oriona, sad šta 'će njemu raditi na kraju kada se sve završi, da li ide na Coax ili GPON (ako ima mogućnost) ili ostaje isto ?

S obzirom da su Beotel korisnici koji imaju bežični internet ostali na istom, verovatno se ništa neće menjati bar još neko vreme - možda i duže od jedne godine.

Kolega mi ima Bežični internet kod Oriona, sad šta 'će njemu raditi na kraju kada se sve završi, da li ide na Coax ili GPON (ako ima mogućnost) ili ostaje isto ?
Valjda ce mu dati mogucnost da se izjasni ili raskine ugovor jer je to menjanje ugovora.
Bilo bi korektno da Orion na svom sajtu da obavestenje svojim korisnicima ili mailom. Podrska im je neprihvatljivo losa.

Nazad
Vrh Dno