Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Do sad sam punio telefon sa motorolinim 68w punjačem i stalno je punio sa 45w. Danas sam uzeo Ugreen 65w i kabl od 5A, ali se telefon puni samo sa 25w, jel imao neko sličan problem?

Do sad sam punio telefon sa motorolinim 68w punjačem i stalno je punio sa 45w. Danas sam uzeo Ugreen 65w i kabl od 5A, ali se telefon puni samo sa 25w, jel imao neko sličan problem?
Da, i Xiaomi i Asus od 90W mi S24+ pune kao 25W punjači.

Vjerovatno ne podržava Samsung punjenje
Tehničke specifikacije Samsung punjača se razlikuju zavisno od toga da li koriste fiksnu voltažu (PDO) ili promjenljivu voltažu (PPS) koja je ključna za njihovu "Super Fast Charging" tehnologiju.
Evo detaljnih vrijednosti:
1. Samsung 25W (Super Fast Charging)
Ovo je standard za većinu S serija i tvoj trenutni S25 Edge.
* Normalno punjenje (5V): 5V / 3A (15W)
* PDO (Fiksno): 9V / 2.77A (25W)
* PPS (Promjenljivo): 3.3V – 5.9V pri 3.0A ili 3.3V – 11.0V pri 2.25A

2. Samsung 45W (Super Fast Charging 2.0)
Koristi se za Ultra modele i Plus serije od S22+.
* PDO (Fiksno): 9V / 3A, 15V / 3A, 20V / 2.25A (45W)
* PPS (Promjenljivo): 3.3V – 11.0V pri 4.05A (Ovo je najbitniji profil za telefon), 3.3V – 16.0V pri 2.8A ili 3.3V – 21.0V pri 2.1A.

3. Samsung 65W (Trio Adapter / Laptops)
Uglavnom se nalazi na "Trio" punjačima ili punjačima za Galaxy Book.
* PDO (Fiksno): 9V / 3A, 15V / 3A, 20V / 3.25A (65W)
* PPS (Promjenljivo): 5.0V – 11.0V pri 3.5A, 5.0V – 16.0V pri 2.8A, 5.0V – 20.0V pri 2.25A
* Da bi dobio punih 45W na Samsung telefonu, punjač mora da podržava PPS profil od 4.05 ampera.
* Mnogi 65W punjači drugih proizvođača (npr. od laptopova) imaju samo 3A na 15V/20V, što znači da će tvoj Samsung puniti sa maksimalno 25W-27W jer ne mogu da isporuče potrebnih 4A na nižoj voltaži.

Mislim da su oba sa promenjivom voltažom ali verovatno nisu baš isti standardi. Prvo sam hteo da kupim originalni Samsungov punjač a onda sam shvatio da mi ne treba jer u 99% slučajeva baterija traje ceo dan i onda punim noću sa opcijom sporog punjenja do 80% pa dodavanje do 100 pred samo buđenje.

A sam telefon se sa polaskom vremena pokazao odlično. Mislio sam da je hvaljenje Samsung softvera mahom fanboj priča ali ipak nije. Za godinu ipo dana ni jedan bag, battery drain ili pregrevanje. Mogu još da primetim da nisu degradirali kameru ni kada je izašla S25 serija, ni sada za S26. Paranoičari koji o tome stalno pričaju - sedi dole, kec. 😁

Vjerovatno ne podržava Samsung punjenje
Tehničke specifikacije Samsung punjača se razlikuju zavisno od toga da li koriste fiksnu voltažu (PDO) ili promjenljivu voltažu (PPS) koja je ključna za njihovu "Super Fast Charging" tehnologiju.

2. Samsung 45W (Super Fast Charging 2.0)
Koristi se za Ultra modele i Plus serije od S22+.
* PDO (Fiksno): 9V / 3A, 15V / 3A, 20V / 2.25A (45W)
* PPS (Promjenljivo): 3.3V – 11.0V pri 4.05A (Ovo je najbitniji profil za telefon), 3.3V – 16.0V pri 2.8A ili 3.3V – 21.0V pri 2.1A.
Konkretan punjac je Ugreen Nexode S 65w i koliko vidim podrzava PPS.
Evo i konkretno link sa specifikacijama, pa ako gresim da me ispravi neko: https://eu.ugreen.com/products/ugreen-nexode-65w-usb-c-wall-charger-3-ports

Zoreli ajd ako hoćeš prepričaj nam test, ima nas što jedva natucamo srpski a gde tek engleski. Hvala u ime natucajućih sa Benchmarka 🙂
... U prevodu zaključak bi bio, ako ti se baš menja s24 ultra sačekaš tamo negde kraj leta , prodaš svoj s24 ultra i doplatiš za glanc nov s26 ultra 350 do 400 EUR. A ako si zadovoljan sa s24 ultra nemoj da menjaš do S27U jer će S24U ionako sve nove nadogradnje dobijati još četiri - pet godina. Veruj mi jer ja sam od onih "veterana" koji sve žive modele moraju kupiti i probati i naravno pokajati se uglavnom 😳😬 .

... U prevodu zaključak bi bio, ako ti se baš menja s24 ultra sačekaš tamo negde kraj leta , prodaš svoj s24 ultra i doplatiš za glanc nov s26 ultra 350 do 400 EUR. A ako si zadovoljan sa s24 ultra nemoj da menjaš do S27U jer će S24U ionako sve nove nadogradnje dobijati još četiri - pet godina. Veruj mi jer ja sam od onih "veterana" koji sve žive modele moraju kupiti i probati i naravno pokajati se uglavnom 😳😬 .

Kako su krenuli ni s27 ultra nece biti vredan da se zameni s24 ultra.😶‍🌫️

Prošlog leta, bio članak na Sammobile ili Gsmareni. Da tek od s28u se očekuje značajni upgrade

@zoreli znači kada veteran da savet nekom ko gotovo samo zna da bi naredni model trebao da je bolji jer se popeo u nazivu broj ili dva iznad S24U. Meni je ok S24U i ako bi prelazio na S25U jedini razlog bi bio saobljeni ćoškovi, što znači verovatnoća od 1 do 10...2. Hvala za pojašnjenje👍

Tako sam ja uradio.Sa s24+ na S25U.Samo sto sad S25U, pre ce biti po prvi put Iphone

Meni je Samsung drugi telefon pored iPhone-a... Dugo sam nosio Note 20 Ultra, pa tek prešao na S24Ultra. Ovim tempom poboljšanja, preći ću verovatno na S29-S30 Ultra...

KO god da iole razmislja racionalno, nece menjati minimim tri godine svoj trenutni S model.
Kod mene godinu ipo S24+, ni jednom nisam dobio zelju da ga menjam, , sve lepo radi, zavrsava mi sve sto mi treba, a realno i vise od toga. Ne znam dal koristim 50% potencijala samog telefona.
a koliko vidim iz mig okruzrnja, neki jos uvek nece menjati ni S21 seriju

Ja evo koristim moj vec preko 2g uzeo sam ga u pretprodaji, nikad ni jedan problem osim baterije koja mi kanap izdrzava dan, nisam radio update vec nekih godinu dana nakon onih koju su bili problematicni, razmisljam o hard resetu mozda malo popravi situaciju...

Želja za zamenom S24U za S26U kod mene je ravna nuli. S26U mi izgleda kao A klasa, katastrofa.
Ništa vredno promene, samo čist gubitak funkcija i para.

Radije bih za te pare kupio Magic V5. 😅

Ja sam odavno presao samo na orig. Samsungove punjace, i to kupujem kod nas zbog garancije. Jedan onaj od 36w / mislim/ sa usb A i usb C izlazom , mi je crkao c izlaz. Vracene pare pa sam uzeo od 25 w, zato sto /imam i 45w/ nista brze ne puni /razlika od 10-15 min za 20-100%/. A sve tel /Sams/ punim na sporo punjenje i to 20-100% i posle godinu dana /na S25 +/ bat mi je i dalje na 100% kapaciteta. Naravno kada mi treba upalim brzo punjenje za dopunu do izlaska iz kuce. Tako je sa svim S 24 fe, S 25+, S 24u, S 25 u. Sve to iz licnog iskustva, tako da ostajem pri tome.

Nazad
Vrh Dno