Šta je novo?

Gree Premium Airy 12k wifi modulacija za grejanje

• Začetnik teme Začetnik teme dekson
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo je sad totalno naopaka prica vezana za Gree klime u odnosu na ranije. Pazi coveku smeta niska modulacija na Gree klimi, neverovatno!?
Razumem sta prica, ali prosto da ne poveruje covek da moze i to da se desi!
Da, ove nove gree aery su se izgleda pokazale ok. Mislim da dobro radi i gree amber comfort. Kada klima modulira nisko onda je sposobna da odrzava temperaturu preciznije na najslabije pa je veci komfor. Kod njega je problem sto se klima nalazi na nezgodnom mestu.

Ovo je sad totalno naopaka prica vezana za Gree klime u odnosu na ranije. Pazi coveku smeta niska modulacija na Gree klimi, neverovatno!?
Razumem sta prica, ali prosto da ne poveruje covek da moze i to da se desi!
Radi se o starije osobi jos nazalost nepokretna!
I smeta joj verovatno kad krene da pirka mlak/prohladan vazduh na 180-200w, kada je navikla kao sto kaze na tea i kalolifer!
I znamo valjda svi kako mogu da budu zaguljeni stare osobe! Jos kad su navikli ceo zivot na veoma tople sobe sa npr. Tea peci, kalorifer ili smederevca!

Poslednja izmena:
Znam da ima opšta tema za klime nego već kad sam ovde pisao da pitam, kupio bih klimu za grejanje sobe od 25 kvadrata pošto se vrata zatvaraju jer sam tako navikao ,klima nebi grejla ostali prostor( to greje amber pro 12k ).
Budžet je 100.000 -90.000 dinara nebih isao preko te cene za klimu pa ako ima ljudi koji znaj šta je za taj novac najbolje da se kupi za tu sobu bio bih zahvalan .
Takođe samo bih grejao klimom da se zna .
... hvala unapred....

Mozes da razmislis i od Tcl TAC-12CHSD/TPG31I3AH ---> 40-50k
Mislim da je to taj model koji mnogo clanova kupili 🙂
Ako hoces nekog japanca npr. Daikin FTXF35C/RXF35C ---> +85k ili stari model ako se moze nadje: FTXF35D / RXF35D
ili neka Fujitsu za tacan model ce se javi sigurno neko 🙂

Poslednja izmena:
Pre neki dan sam sa drugarom otisao i kupili smo dve klime Tcl TAC-12CHSD/TPG31I3AH, cena jedne 36.000, na akciji, radnja na T.. Za te pare nema bolje klime

@cofi89 Kad budu krenuli minusi ili oko 0 daj bas iskustvo kako radi taj njen system brzog odmrzavanja. Zvuci interesantno sobzirom da nisko modulira jos ako ne ide na svakih 45min u df po 15 min kao Japanci to bi bilo lepo 🙂 🙂
Javljam kad i ako budu korišćene na većem minusu (prebacih se trenutno na kotao), no na onoj dobranoj magli i 0-1C krajem novembra situacija je da jako retko idu u DF (za razliku od Clivije npr), da isti traje oko 5min i da je faktički nečujan (kad stane moram da pogledam potrošnju da bi znao jer DF ili pauza, pošto i nema indikaciju DF-a na displeju).

Uglavnom, znaju i po ceo dan da ne odu u DF čak ni tokom 8-9-10h konstantne modulacije.
Ovaj u dnevnoj (zelena linija) što je otišao 2x sa ~3h razmaka je jedini put da sam video toliku učestalost.

Toliko za sada..... 🙂 🍻

P.S. Hvatah Airy nekoliko puta da spušta i do 180-190w...
Takođe, Clivia na prvom grafiku dosta ređe ide u DF zato što je visoko na kući (~7m, gde je kontam suvlje), za razliku od ove druge koja je u poređenju baš na nezgodnom mestu (prizemlje, "zatvoreniji" prostor + pored bašte/trave).......
Mideice dođu negde između.

P.S.2 - Zgodna stvar u Home Asistentu je što se mogu očitati spoljne temperature sa spoljnih jedinica (za razliku od Gree aplikacije) 🙂 👍

Prilozi

• Screenshot 2025-11-29 at 23-45-11 Tapo – Home Assistant.png
    Screenshot 2025-11-29 at 23-45-11 Tapo – Home Assistant.png
    401.9 KB · Pregleda: 139
  • Screenshot_2025-11-15-13-10-53-700_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2025-11-15-13-10-53-700_com.tplink.iot.jpg
    84.9 KB · Pregleda: 37
  • Screenshot 2025-11-29 at 00-00-08 Tapo – Home Assistant.png
    Screenshot 2025-11-29 at 00-00-08 Tapo – Home Assistant.png
    454.5 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot 2025-11-30 at 18-41-40 Gree – Home Assistant.png
    Screenshot 2025-11-30 at 18-41-40 Gree – Home Assistant.png
    312.4 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot 2025-12-01 at 18-40-19 Gree – Home Assistant.png
    Screenshot 2025-12-01 at 18-40-19 Gree – Home Assistant.png
    346.6 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Evo potrošnje za prošla dva meseca i malo u januaru, samo da naglasim ovih 20kwh je greška koja se desila jer su kod komšije kopali za gas pa su zakacili kabal pa nisu imali internet par dana i iz nekog razloga je sve to utičnica(Aplikacija) sracunala u jedan dan čudo ali tako je..
Greju se između 22-24°C duva na treću brzinu a u petu samo kada provode vreme i u kuhinji i tamo je uvek 2°C niže , zadovoljni su šporet u kuhinji su palili svega tri puta u decembru deda je bio ubeđen da od klime nema ništa 😆😆..
Što se tiče DF pošto ne živim sa njima deda kaže da uglavnom kada je magla i minus na svaka tri sata staje sa radom pa par minuta opet krene da radi , ja kad sam bio kod njih krajem decembra mogu reći da je obicno tri do četiri DF na dan a temperatura je bila 1° danju -3° noću ali vlaga je bila normalna pa je mozda to razlog malih DF.
Od novembra pa do danas temperatura je uvek bila oko nule pogotovo decembar i malga na sve to a evo sad januara pao je prvi sneg.
Tolko od mene za sad...

Prilozi

• 1000010674.jpg
    1000010674.jpg
    41.3 KB · Pregleda: 48
  • 1000010673.jpg
    1000010673.jpg
    49.5 KB · Pregleda: 34
  • 1000010672.jpg
    1000010672.jpg
    51.5 KB · Pregleda: 38
Evo potrošnje za prošla dva meseca i malo u januaru, samo da naglasim ovih 20kwh je greška koja se desila jer su kod komšije kopali za gas pa su zakacili kabal pa nisu imali internet par dana i iz nekog razloga je sve to utičnica(Aplikacija) sracunala u jedan dan čudo ali tako je..
Greju se između 22-24°C duva na treću brzinu a u petu samo kada provode vreme i u kuhinji i tamo je uvek 2°C niže , zadovoljni su šporet u kuhinji su palili svega tri puta u decembru deda je bio ubeđen da od klime nema ništa 😆😆..
Što se tiče DF pošto ne živim sa njima deda kaže da uglavnom kada je magla i minus na svaka tri sata staje sa radom pa par minuta opet krene da radi , ja kad sam bio kod njih krajem decembra mogu reći da je obicno tri do četiri DF na dan a temperatura je bila 1° danju -3° noću ali vlaga je bila normalna pa je mozda to razlog malih DF.
Od novembra pa do danas temperatura je uvek bila oko nule pogotovo decembar i malga na sve to a evo sad januara pao je prvi sneg.
Tolko od mene za sad...
Koliko kvadrata grejes i kakva je izolazija

Samo da se osvrnem na pitanje o niskoj modulaciji.
Puno vas, trazi klimu koja moze nisko da modulira...i sam sam to hteo, makar jednu takvu u kuci da imam. Zato kupih prosle god. Daikin FTXC35 montirana je u dnevnu, da ne kazem glavnu prostoriju... Evo sada je premestam u spavacu, a na njeno mesto kupujem Amber pro, kao sto vec imam u kuhinji.
Razlog- koliko god mi prijalo kada vidim 200-300w tokom odrzavanja temp. toliko mi ne prija taj prohladni vazduh koji osetim, dok radi u tom rezimu. Jeste, Gree Amber pro ne ide ispod 500w npr. pali se i gasi, ali kada duva, duva TOPLO.
Nama to u kuci jednostavno vise prija. Sto se tice celokupne dnevne/mesecne potrosnje, dodje mu skoro na isto. Ova sa konstantnih 200-300w ili ona 500w pa pauza...mizerna razlika na kraju.
Cisto da imate to u vidu, ako niste osetili rad klime na niskoj modulaciji.
Naravno da ne rade sve isto, ne moze se porediti Hitachi od 1,5k eur niske modulacije i Vox od 350e sa visokom modulacijom.
Smatram da ja imam dva modela slicnih performansi, cene i iskoristivosti, ali totalno drugacijeg nacina rada tj. modulacije.
Sad vidjeh ovaj post, pa da upitam, da li je ovaj pošteni čovjek banovan, i zašto već nije?
😂
Sveto tele Daikin mijenja kinezom, ej! Koji presedan!
To je kultura rada, a vi očigledno niste kulturan svijet 🙂
Šala, naravno, sretni praznici!

Sigurno ima kandidata koji bi dali svoju muse za daikin
Zašto da ne, i to je legitimno. Ako klima ne duva na ljude, nema ni "hladne promaje". A Daikin izuzetno precizno održava sobnu temperaturu. Nema variranja, da zadaš 22, klima greje, ugasi na 23, pa onda ćuti dok temperatura ne opadne na 21. Pa te mi toplo, te mi hladno, podigni krilca, spusti krilca, pojačaj duvanje, smanji duvanje, šaltaj temperaturu. Kod Daikina je temperatura zakucana, daljinski stoji u fijoci.

Zašto da ne, i to je legitimno. Ako klima ne duva na ljude, nema ni "hladne promaje". A Daikin izuzetno precizno održava sobnu temperaturu. Nema variranja, da zadaš 22, klima greje, ugasi na 23, pa onda ćuti dok temperatura ne opadne na 21. Pa te mi toplo, te mi hladno, podigni krilca, spusti krilca, pojačaj duvanje, smanji duvanje, šaltaj temperaturu. Kod Daikina je temperatura zakucana, daljinski stoji u fijoci.
Kako izgleda sve zavisi do modela(Daikin)
Ovom clanu Perfera parapetna radi fabricki sa +4c 🙂
E sad dali je to samo na parapetna, a na obicne mozda ne 🤔
---->

Prilozi

• Screenshot_20260115-155124~2.jpg
    Screenshot_20260115-155124~2.jpg
    88.8 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Osetio sam na svojoj kozi dve verzije gree muse kako su radile, ovde je forum bio bas aktivan sto se tice svega oko muse...

Kako izgleda sve zavisi do modela(Daikin)
Ovom clanu Perfera parapetna radi fabricki sa +4c 🙂
E sad dali je to samo na parapetna, a na obicne mozda ne 🤔
---->
Da ali to je offset, nije histerezis. Taj Daikin je "zakucan" i precizno održava tu temperaturu. Nema variranja

Evo Gree Airy premium 12K za mesec januar: Soba 20 kvadrata tri spoljna zida sa prozorima i izolacijom od 5cm, temperatura je uvek između 23°C-24°C i brzina između 2-3 duva uglavnom na dole.
24/7 radi sem pred kraj januara je gasena noću oko 00:00h i pali se u 6h jer je temperatura bila u plusu , najniža je bili oko Božića -14.

Prilozi

• 1000010905.jpg
    1000010905.jpg
    56.6 KB · Pregleda: 69
Evo Gree Airy premium 12K za mesec januar: Soba 20 kvadrata tri spoljna zida sa prozorima i izolacijom od 5cm, temperatura je uvek između 23°C-24°C i brzina između 2-3 duva uglavnom na dole.
24/7 radi sem pred kraj januara je gasena noću oko 00:00h i pali se u 6h jer je temperatura bila u plusu , najniža je bili oko Božića -14.
Pa ovih 300kv je odlicno nista ja tu ne bih menjao.

Evo i za Februar potrošnje od Gree airy 12k klime....
Soba je 20 kvadrata uvek su otvorena vrata ka hodniku i ovaj mesec je samo ona grejala celokupan prostor od 55 kvadrata i ako nije planirana za to već samo za sobu , ali moji su probali da vide može li bez paljenja šporeta u kuhinji da bi uštedeli drva i zezanje oko svega (bili su zadovoljni).
Temperatura zadata na klimi je bila 24°-25°C (u sobi je na termometaru 23.5°-24°C) , fan na 3-4 , peticu su par puta probali ali to im ipak smeta dok provode vreme u sobi i krilce je u srednjem položaju.
Radi 24/7 ali se noću pred spavanje stavlja na 20°C i fan 1-2 i najniži položaj.
U toku dana u kuhinju koja je najdalja od klime bude oko 21° i noću nepada ispod 19°C.
Sam februar je čudan bio počeo leden pa odjednom toplo (i do 17°C) sa hladnim noćima pa od druge polovine išla je dnevna do 10°C a noću padal do -3,-2...

Prilozi

• 1000001334.jpg
    1000001334.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 57
Airy najbolji kinez... Jedine mane su krckanje plastike i promasuje temp. 1-2°C. Planiram jednu 18k za 32kv neizolovanog prostora.

Sta znaci promasuje temp za 1-2°c? Na sta tacno mislis?
Misli da temperatura od one zadate ide stepen dva gore primer staviš 22°C a ona održava na 23°-24°C ali moje iskustvo sa Airy je takvo da održava dobro temperaturu dok radi pogotovo bez gašenja , maši za 0.5°C evo i u ovom toplo-hladnom periodu na plus 17°C ume da lepo održava temperaturu i vrlo retko se gasi.
Prostor 20m2...

Airy najbolji kinez... Jedine mane su krckanje plastike i promasuje temp. 1-2°C. Planiram jednu 18k za 32kv neizolovanog prostora.
Krckanje plastike ima ali nisam ga primetio niti ga čujem dok sam u sobu (mada ne živim u toj kući već moji matorci) jedino kada je čistim na dve nedelje obično gasim je i posle upalim Self cleaning pa vrv zbog toga ume da krcka primetno jer u tom postupku hladi pa se vraća na grejanje......

Za Mart potrošnja
Samo je klima radila
Prostor 20 kvadrata gde je klima plus 35 kvadrata ostalog prostora.
Rad 24/7 sem par dana kada je bilo toplo .
23/24°C , fan 2/3, u toku dana srednji tokom noći najniži položaj krilca.
Kada je napolju bilo 17-20°C lepo je radila bez paljenja i gašenja (on/off režima) do njega uglavnom dodje kad klimu spustim sa 24 na 23 pa onda krene on-off pa polako ponovo uhvati modulaciju i krene da radi lagano što ima smisla...
Suma sumaruk kad je već polako kraj grejanju a imam je od 31 oktobra moji matorci su prezadovoljni klimom bukvalno su jedva drva potrošili da ni ne moraju da kupuju sa sledecu sezonu.....

Prilozi

• 1000011534.jpg
    1000011534.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 27
u toku dana srednji tokom noći najniži položaj krilca.
Predpostavljam da si čitao ili provalio već sam, al' za slučaj da nisi....
Airy ima bug oko podešavanja položaja, tj. smera duvanja, i preko daljinca i aplikacije. Onaj ko je programirao je očigledno gledao u fizički položaj krilca, umesto gde zapravo duva, pa je tako najniži podešen položaj zapravo srednji smer duvanja (krilce horizontalno), najviši je stepen niže (krilce vertikalno, tj. "ispred" klime), a najniže duva u prvom položaju iznad najnižeg (krilce takođe vertikalno)....
Detaljnije u tabeli na dnu poruke ovde.

Predpostavljam da si čitao ili provalio već sam, al' za slučaj da nisi....
Airy ima bug oko podešavanja položaja, tj. smera duvanja, i preko daljinca i aplikacije. Onaj ko je programirao je očigledno gledao u fizički položaj krilca, umesto gde zapravo duva, pa je tako najniži podešen položaj zapravo srednji smer duvanja (krilce horizontalno), najviši je stepen niže (krilce vertikalno, tj. "ispred" klime), a najniže duva u prvom položaju iznad najnižeg (krilce takođe vertikalno)....
Detaljnije u tabeli na dnu poruke ovde.
Znam za to sa krilcima pisao sam još na početku ove teme da ima taj problem.
Kad kažem da je položaj ka dole ili gore mislim kako je realan položaj da ne bude zabune...
Ovde

Nazad
Vrh Dno