Šta je novo?

Apple M1/M2/M3/M4 - MacBook Air i Pro

Jel ima neko preporuku za servis? Stari m1 koji sam dao zeni nece da se puni, niti upali. Sinoc je radio normalno. Probao sam dva punjaca i kabla.

Da li se isplati uzeti Macbook Neo u USA za 499 USD?
Trebao bi mi za osnovne stvari (Word, PPT, Netflix...), ništa zahtevno. Već imam iPhone, Watch, Apple TV, AirPods pa bih uzeo da upotpunim ekosistem
Za tu namenu i za te pare nemoj uopšte da se razmišljaš već uzimaj kad imaš priliku.

Jel ima neko preporuku za servis? Stari m1 koji sam dao zeni nece da se puni, niti upali. Sinoc je radio normalno. Probao sam dva punjaca i kabla.
Ja bi ga otvorio sam pa ceprkao po njemu, ali pretpostavljam da nemas aparaturu za to... 😀

Od servisa jedino znam za Macolu, nisam nikad saradjivao sa njima, te ne znam kako rade.

Malo duže da stoji na nekom punjaču koji nije od testiranih, i na drugom usb c kablu. Izduvaj malo kontakt u kompu, ili ga makar pogledaj pod jakim svetlom.

Čekamo iFixit ali po svemu sudeći ovo je vjerovatno prvi MacBook bez zalijepljenih komponenti, i sve sem ploče je lako za zamjenu s par šrafova. Naravno, memorija je zalemljena, a base model nema konektor za TouchID pa ne može da se apgrejduje, ali to već očekujemo.

Prva dva utiska za par minuta koje sam proveo čačkajući Macbook NEO:

1. Tasteri su znatno jeftinija plastika u odnosu na sve Air M modele.
2. Trackpad klik je definitivno čudan i u odnosu na haptic. Klik je dubok, bučan. Nema tu nekih problema u radu sa njim.

Ovo će naravno primetiti oni koji imaju i koriste Apple uređaje zadnjih 7-8 godina.

Trackpad je model pravljen do 2015 godine.

Međutim, svi koji prvi put prelaze i koriste Apple - samo napred, biće to pravo Apple iskustvo.

Suludo bi bilo da ne rade, to je ključan element UX.

Mislim da je taj deo kod njih još uvek onaj pravi "it just works" u pravom smislu reči 😃

Ovo što @mikenziyu kaže, razliku verovatno mogu da primete samo dugogodišnji korisnici Macbook-ova, a generalno bi trebalo da radi lepo 😃

Ne

sad kad je ocigledno u kojoj temi je vise pisano,

forward iz teme u kojoj nema ka temi u kojoj ima prosirene diskusije (i elaboracije mog subjektivnog i objektivnog) je definitivno bolja opcija nego dupli post, imam razumevanja za stav da moj originalni pristup potencijalno nije bio dobar, puno hvala!

TL : DR

1. najnezahtevnijim korisicnima jeste dovoljno nece osetiti,

2. bilo kome drugom kome nije, i kome postane nedovoljno, itekako hoce (8GB je vec zastarelo i sa Apple softverom)

3. samo ona jedna prva recenica uz video koju napisah je previse polarising, moja greska zbog zurbe

da li je mozda korisno obrisati dupli post ovde ?, mogu ja ako ima smisla, ili hoce neki moderator ?

Poslednja izmena:
I njima je, kao i meni, jedini pravi minus odsustvo osvetljene tastature.
Za sve ostalo, s obzirom na ciljnu grupu, top.
Osvetliti tastaturu nekom od onih lampica sa AliE, vrlo slabo svetlo je dovoljno ako je tastatura svetla. Sa ekrana, ili neka mala sa stalka, lako se to reši.

Evo sada cackam Neo u Mediamarktu, i kao dosadasnji korisnik Win laptopa viseg cenovnog ranga, dakle ne Mac, Neo je bas kvalitetno izradjen, izuzetno lak, tastatura mu je super, u odnosu na moje HP i Lenovo, touchpad isto.

Za klince super, bez ikakve dileme.

Prilozi

• IMG_8193.jpeg
    IMG_8193.jpeg
    239.2 KB · Pregleda: 89
Sintetika. U 3DMarku M5 pro 15% brži od Strix halo (8060s), a u igrama 15% manji FPS. A za duplo manje para laptopovi sa 5060, brža od oba.

Videh i ja Neo na kratko, fino izgleda.

Mislim da je ovde bitnije da vidimo testove realnih aplikacija tipa Premier, Photoshop, Lightroom... Mislim da se tu neće biti dobro za Windows mašine.

Nazad
Vrh Dno