Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Odličan video, ispratih par stvari koje nisam bio pogasio od servisa.
I još ovo uradi , isključi automatsko blokiranje zatim ukucaj ×#9900# i kad se pojavi meni klikni na " delete dupmpstate/logcar i restartuj telefon.... Videćes razliku u trajanju baterije narednih dana ( 5-7 )

Screenshot_20260311_233548_Settings.jpgScreenshot_20260311_233646_Service mode.jpgScreenshot_20260311_234322_Device care.jpg

Prilozi

• Screenshot_20250226_184825_Chrome.jpg
    Screenshot_20250226_184825_Chrome.jpg
    136.1 KB · Pregleda: 149
Mislim da smo već pominjali. Ovo sa on screen time po aolikacijama prihvatite sa rezervom.
Meni je zbog Android auto prethodnih dana nakarikao 10+ sati SOT za Google Maps, a ekran sve vreme isključen.

Taman sam lepo spustio daily average SOT, kad on meni bam 5+ sati dnevno.

23931.jpg
Dok svi bruje i prelaze na S26U, ja investiram u postojacu seriju 😇
Mislim da ovo nije los potez, po meni prvi put da mi se ne pralazi na novije a ovim potezom dobijam novu bateriju i ovu redju brutalnu boju 😍 + poslednju turu ovog telefona sa garancijom do 2028.

Gasenje Google Discover-a donosi 40% više baterije. Skriven je na tri mesta, pa se mora ugasiti redom: levi panel, chrome i sama google aplikacija. Ovo mi je donelo min 8h SOTa. S25 vanilla
To je ovo
Ali ne nalazim u Chrome gde se to gasi?

Pogledajte prilog 531616
Dok svi bruje i prelaze na S26U, ja investiram u postojacu seriju 😇
Mislim da ovo nije los potez, po meni prvi put da mi se ne pralazi na novije a ovim potezom dobijam novu bateriju i ovu redju brutalnu boju 😍 + poslednju turu ovog telefona sa garancijom do 2028.
Mislim da je ovo pametniji potez trenutno nego 26U. Ostane poveća suma u dzepu, baterija je bas dosta bolje ocenjena nego ona u 26U (2000 ciklusa pre pada na 80% vs 1200), displej je definitivno bolji. Softverski cemo dobiti sve sto ima i na 26U, jedino nemas ovaj gimmick od Privacy screena 😅

Samo jednom sam imao priliku da vidim taj Jet Black uzivo, brutalno izgleda sa crnim okvirom i od napred se ne vide te ivice (kao kod klasicnog) pa daje utisak da sam displej drzis u ruci, meni licno najlepsi od svih iz ponude.

Svi pricaju kako google krece sa akcijom da zatvori sistem tj da nema sideloading krajom godine. Ja bih rekao da su krenuli već sada. Ove aplikacije su instalirane usled backup-a koje su bile na prethodnom S25U i putem Smartswitch-a odradje restore. I evo sada svaka je morala navodno da se ažurira, da bi uopste i radila. Vec imaju kontrolu da nije instalirana preko play prodavnice 🤦🏻‍♂️

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Dokle više , šta reći 🤔 koju poruku poslati...

Opet Beta za S25 seriju:

Screenshot_20260313_183154_Facebook.jpg

Mislim da je ovo pametniji potez trenutno nego 26U. Ostane poveća suma u dzepu, baterija je bas dosta bolje ocenjena nego ona u 26U (2000 ciklusa pre pada na 80% vs 1200), displej je definitivno bolji. Softverski cemo dobiti sve sto ima i na 26U, jedino nemas ovaj gimmick od Privacy screena 😅

Samo jednom sam imao priliku da vidim taj Jet Black uzivo, brutalno izgleda sa crnim okvirom i od napred se ne vide te ivice (kao kod klasicnog) pa daje utisak da sam displej drzis u ruci, meni licno najlepsi od svih iz ponude.
Pa da, mislim po meni. Doplata je bila 110e za nov telefon, sa druge strane S26U meni licno ne pruzi nista u ovom trenutku da ja dam 400-500e doplate za njega. (Gledam samo 512GB model jer mi zbog posla 256GB knap...)
Odem kod kineza kupim pricacy staklo 3kom za 5e i plus imam to i sa jačim osvetljenjem ekrana. Po meni ovo nije wow efekat za nešto sto je na tržištu vec 3-4 godine u vidu stakla i svaki telefon moze da ima tu "privatnost".
Sto se tice CPU-a i tih ostalih stvari, ono nemam pojma sta da kazem. Svaka cast ali ja da gledam stalno u brojeve i da se palim na to ne ide mi nesto kao drugima uz duzno poštovanje 😂
Jer svakako su brutalni telefoni i jos je rano da se kaze da prošlogodišnji model sada vise "ne vredi" pored novog u bilo kom smislu te reči.
Kamere, otvor blende na tu gustinu megapiksela, aj' daj Bože ko primeti tih 30% ili koliko već pored prošle generacije. Jedini benefit je instant obrada te slike u nocnom režimu slikanja. (Samo veći senzor ce malo doneti boljitak na tu gustinu piksela u realnoj primeni. Ovo je moje mišljenje i neko iskustvo.) Video je bolji no ja idalje verujem da je to više na osnovi softvera zasluženo koji je naravno ekskluzivan za tu seriju i nekim delom CPU-a ako uopste je i bilo potrebe oko njega.
Ujedno i ovako sam prosli put ovde navodio detalje za S25U koje 70% niko nije primetio-izneo i sl.
Baterija, nemam komentar. Neka je bolja ali brate sto je mnogo mnogo je 🤦🏻‍♂️😂
Aluminijum - Titanium, to mi je svejedno jer svakako telefon mi ne ispada iz ruke, a kada je samom uvek je u svojoj torbici a ne po dzapovima pa je rizik manji od toga.
Zaključak: Ne kažem da neću da ikada uzmem S26U i to, već samo da se ne osecam da nesto posebno propuštam. Volim telefone, pratim tehniku i u prirodi mi je da menjam, ali verovatno kada bude bila dobra ponuda kao sa S25U sto mi se sada pružila i ujedno ako ne bude, ništa nemam protiv da i preskocim ovu seriju i sačekam narednu. Mozda nešto donese bolje sto ce pridobiti moji novac 😉

Znam da se o ovome govorilo pre par meseci ali ajde sada da pitam, da li imate 5G? Ja sam na MTS i tu ikonicu nikada nisam video, bio u poslovnici i kažu mi da su podešavanja ok i da bi 5G trebao da radi. Jedino što me kopka je to što sam CSC promenio na INS (Indija) pa je to možda prouzrokovalo da nemam 5G. Koristim S25 Ultra.

Poslednja izmena:
Znam da se o ovome govorilo pre par meseci ali ajde sada da pitam, da li imate 5G? Ja sam na MTS i tu ikonicu nikada nisam video, bio u poslovnici i kažu mi da su podešavanja ok i da bi 5G trebao da radi. Jedino što me kopka je to što sam CSC promenio na INS (Indija) pa je to možda prouzrokovalo da nemam 5G. Koristim S25 Ultra.
Ja i dalje nemam isto 5G.Na mom se pojavila ikonica 5G na EGY sa MTS karticom.Ja sam vratio kao sto je bilo na EUX.Probao sam Yettel i A1 na moj S25U.Samo se na A1 pojavila ikonica 5G.Ta Yettel kartica u S24+ koji je kupljen u Yettel ima 5G.Onda sam moju sim MTS ubacio u S24+ pojavio se 5G. .Tako da ,operateri imaju problem i dalje sa Samsung uredjajima.Ja cak mislim da se to nece skoro resiti.

Obracao se Samsung podrsci i rekli da im je problem poznat, da rade na resenju sa operaterom i da budem strpljiv.

Evo da napišem nova saznanja, izmenjao sam nekoliko različitih CSC uključujući EUY i ni na jednom nije radio 5G osim na izraelskom ILO. Jedino na njemu odmah prepoznaje 5G i odmah iskoči oznaka.

Poslusao sam savete ovde i zaista cudo... 45%=4h sota, bukvalno wooow 🙈(S25U)

Da, na sta tacno mislis?
Onaj Youtube tutorijal,
Thermal guardians i light profil ili
delete dupmpstate/logcar?

Da, na sta tacno mislis?
Onaj Youtube tutorijal,
Thermal guardians i light profil ili
delete dupmpstate/logcar?
Ja sam samo taj profil light odabrao. U jednom trenutku sam ugasio i "nearby search"...(tako nešto), ali je znao da zabode i da se ne zakači na laptop, pa sam to vratio. Nisam primetio razlike u brzini, slikanju i ostalim stvarima koje obavljam. Mada sam neki broj aplikacija koje ne koristim na dnevnoj bazi stavio u mirovanje. Da napomenem, sat povezan stalno, bt uključen stalno, wifi i internet uključeni stalno, banka, NFC, deljenje dokumenata, Google, Instagram, gmail, kuckanje po wordu i excelu ono što može i dozvoljava veličina ekrana, svašta nešto još. Mada, i telefon je ganc nov, ima i tu nešto. Uglavnom, dan nisam do sada završio ispod 30%. Vikend ću ovaj da preguram ceo, tek večeras ili ujutro će doći na red punjenje.
A kad sam video da može da se piše i na našem lepom jeziku, i da to odmah pegla kao tekst u beleškama, iii... I to onako, precizno.

Evo da napišem nova saznanja, izmenjao sam nekoliko različitih CSC uključujući EUY i ni na jednom nije radio 5G osim na izraelskom ILO. Jedino na njemu odmah prepoznaje 5G i odmah iskoči oznaka.
Meni je 5g odmah ukačio, stari SIM, telefon kupljen u maloprodaji kod nas (legalno, u radnji, nije "ispao iz kamiona", *** odbitak/povraćaj PDV je ipak značajan), prebacio posle na e-sim i 5g isto tako radio odmah. A1 mreža je u pitanju.

Ali se to sad zove Nokia 3310 i neunistiv je. Ne zeza ga pwm,kao ostale.😂😂😂😂

Realno, jedina razlika u upotrebi koji će primetiti je discover ako ga uopšte i koristi, tako da, nije baš da ga je nešto uštrojio.

^ realno malo ljudi koristi taj Google discover (ja lično ne) ... Treba znati podesiti android telefon naravno ko želi duže trajanje baterije i bolju optimizaciju. Neki hoće da imaju apsolutno sve i potrebno i bespotrebno na telefonu i da sve radi u pozadini i ako realno koriste 20 30% od svega toga... Znam ljude koje instaliraju po 100 200 aplikacija sa play store-a čisto da imaju u telefonu eto. Taj light profil dosta pomaže u trajanju baterije mada je najveći benefit njega što se telefon manje greje i to ćete primetiti kad dođe leto.

Ja sam samo taj profil light odabrao. U jednom trenutku sam ugasio i "nearby search"...(tako nešto), ali je znao da zabode i da se ne zakači na laptop, pa sam to vratio. Nisam primetio razlike u brzini, slikanju i ostalim stvarima koje obavljam. Mada sam neki broj aplikacija koje ne koristim na dnevnoj bazi stavio u mirovanje. Da napomenem, sat povezan stalno, bt uključen stalno, wifi i internet uključeni stalno, banka, NFC, deljenje dokumenata, Google, Instagram, gmail, kuckanje po wordu i excelu ono što može i dozvoljava veličina ekrana, svašta nešto još. Mada, i telefon je ganc nov, ima i tu nešto. Uglavnom, dan nisam do sada završio ispod 30%. Vikend ću ovaj da preguram ceo, tek večeras ili ujutro će doći na red punjenje.
A kad sam video da može da se piše i na našem lepom jeziku, i da to odmah pegla kao tekst u beleškama, iii... I to onako, precizno.

Meni je 5g odmah ukačio, stari SIM, telefon kupljen u maloprodaji kod nas (legalno, u radnji, nije "ispao iz kamiona", *** odbitak/povraćaj PDV je ipak značajan), prebacio posle na e-sim i 5g isto tako radio odmah. A1 mreža je u pitanju.
Pa za A1 mrezu nikad nije ni bilo problema u startu

S25 edge.
30% baterije = sat i po
Meni dovoljno.

Prilozi

• Screenshot_20260315_132456_Device care.jpg
    Screenshot_20260315_132456_Device care.jpg
    52 KB · Pregleda: 40
Nazad
Vrh Dno