Šta je novo?

Raiffeisen bank

Proradilo i meni. Imali su neki "izazov", očigledno.

Pozdrav, moze li neko da mi kaze za koliko vam je stigla dina kartica iracun raifaizen meni su stigli pinovi i visa ali dina kartica nije

Stići će ti kartice sutra/prekosutra u najboljem slučaju ili kroz par dana. Izdate kartice sa pinovima sam dobio kroz tačno nedelju dana, reizdata Dina mi je odmah stigla, a Vizu sam čekao duže, možda još dve nedelje.

Da li se nešto dogadja sa bankomatima ili sam ub'o baš dva koji baš u tom trenu nisu mogli da isplaćuju keš (dinare)?

Uzimaju procenat za Ino priliv?
Na nesto preko 100$ mi uzeli 3$, to nisam znao.

Da li se nešto dogadja sa bankomatima ili sam ub'o baš dva koji baš u tom trenu nisu mogli da isplaćuju keš (dinare)?

Talenat 😁 Dešava se naravno, ne tako često i nisi jedini, ali je naročito izraženo na frekventnim mestima gde prolazi mnogo ljudi koji imaju mogućnosti da podižu veću količinu dinara 😃 Čak nekad opustoše po tri bankomata u jednoj poslovnici 😁

Uzimaju procenat za Ino priliv?
Na nesto preko 100$ mi uzeli 3$, to nisam znao.

0.4%, a min 300 din

Njihov dinar je uvek bio, jeste i biće veći od našeg, ništa ne propuštaju da naplate 😃

Poslednji sa sajta, od novembra 2025. Mada je to bilo isto i ranije, u prethodnim.

Poslednja izmena:
Da li neko zna kada će da im prorade IPS plaćanja?
Tako mi je najlakše da poplaćam štos nagomilanih računa, smara me ako mora pojedinačno popunjavanje naloga, a i disleksičan sam...

Promenio sam juce tel. Sa radoscu iPhone 17.... sve radi kao besno....odusevljen sam i onda giga corak. Raiffeisen aplikacija....pakao.
Nema sile da se ulogujem. Par puta sam uspeo na 2,4 GHZ mrezi i odradio par stvari, ali u 98 posto slucajeva vrti onaj odvratni mali kruzic u sredini i nista se ne desava. Jel imao neko slicnu situaciju? 7 x sam danas pricao sa njima i dalje nema resenja. Ali implodiracu od ******a..... ili sam mozda ja taj sa tim nazivom, ali bukvalno ne kapiram sta se desava.

Imas neki bloker necega,vpn itd? Pogasi sve dok ne podesis pa posle popali.

Pomislio sam i na to, ALi tel je frisak od juce. nikad nisam nista palio za blokere. To je realno samostalna aplikacija, ne znma sta bi moglo da bude.

Daj sve dozvole onda.

Danas jedno 8 x pricao sa njihovim supportom, aktivirali aplikaciju bar jedno pet puta iz pocetka, napravili tiket za njihov giga IT support, niko ziv da se javi.....videcemo sutra...mozda su i ove preterane friske aktivacije napravile jos veci problem....ali nema tamo nikog to da razume.....sledi novi dan, napadam od ujutru...

Ako je verovati NBS proradilo je.
Link
Kakva koincidencija da IPS padne baš na dan kada Microsoft pušta automatski updejt Windows-a?
Ako je tako i ako je naš IPS softver koji radi na Windows-u, onda smo mi nula od države i to znači da u apsolutno sve srpske transakcije oni imaju potpuni uvid.
Bilo koja država koja drži do sebe bi imala SUVERENU finansijsku infrastrukturu za instant plaćanja koje se izvršava na Linuxu, a ne na Windowsu.

Šta se dešava sa pouzdanom autentifikacijom? Platih sada jedan MTS-ov račun digitalnom Visom i prođe plaćanje na keca. Ranije je obavezna bila upotreba mTokena u tom slučaju, onog starog, sa prepisivanjem koda. Sad ispade da je bezbednost manja nego što je pre bila. Znam, doduše, da 3DS ne mora nužno ići preko potvrde, pa su možda nekako drugačije bili sigurni u plaćanje, ali to svakako nije u skladu sa propisanom pouzdanom autentifikacijom, kakvu zahtevaju evropski propisi, pa samim tim i naši prepisani.

I posle 3 dana ne mogu da resim problem. Raiffeisen app na iPhone 17 nece da se otvori. Idem na logovanje i onaj mali kruzic pocinje da se vrti i to je to. Nema dalje. Jedini nacin na koji sam uspeo da se ulogujem par pute je bio da prvo restartujem telefon i onda uspe da udje u aplikaciju. Pri sledecem logovanju, bez restarta telefona opet isti problem. Vrti i vrti i nista se ne desava. Pomislio sam da postoji neka restrikcija na samom telefonu, ali nista pametno ne mogu da smislim. Na starom iPhomu 13 all je radio besprekorno. Sa Raiffeisen supportom smo probali sve sto su znali. reinstalacije, kreiranje novih naloga, provera vezija aplikacije, brisanje cash memorije....nista ne pomaze. Ima li neko mozda neku ideju? Bukvalno sam odlepio.......

Da si mozda skinuo aplikaciju za neku drugu drzavu?

Ne nisam, provereno.
Evo sad sam opet restartovao tel. U prvih 5 minuta sam uspeo da udjem u app 3 puta. Malo kasnije, mozda 5 minuta kasnije vise nece ni da cuje.
Dakle, nesto se desava u telefonu, ali sile nema da provalim gde blokira.

Poslednja izmena:
Jedino ako target SDK nije urađen na poslednju iOS verziju pa da zato to stvara problem. To je onda do programera i oni moraju taj deo da reše. Svakako, Apple primorava da to bude regulisano najkasnije do 28. aprila.

Pa realno se i ja nadam da ce update Raiffaisen appa resiti problem. Bar su do sada bili dosta revnosni na tu temu. Ali prosto ne vrejujem da samo ja imam taj problem. Ne vidim da se bilo ko drugi javio na istu temu. Saram i po netu, ima random slicnih primera, ali ne mogu da nadjem neki pouzdan pattern.

• Like
Reagovanja: uji
Poslao sam ti pm,probaj jos to i posle placi,ako ne uspe.😉

Sve 0 bodova. Cak sam danas proveo jedno 2 sata u chatu sa Apple supportom. Tragedija od neznalica. A do jaceg supporta ne mogu ni da dodjem.

Nazad
Vrh Dno