Šta je novo?

Google Pixel 10 / 10 pro

Razlika je valjda što za USA nema sim slot ali ima podršku za mmWave, za ostale je obrnuto. Ako ima sim slot trebalo bi da nema fizički mesta za mmWave antenu. Sve ostalo bi trebalo da je identično.

Nije baš isti, za američko je bez slota za sim(prodavac od koga sam ga kupio tvrdi da ga je kupio u Americi).
Ali ako ima Sim slot, što je moguće, neki su dobijali kao zamenski uređaj, a tebi treba Sim slot, što bi te zanimalo odakle je?

Evo je, ako AI(deepseek) ne laže😀, za Američko je tržište.

Prilozi

• Screenshot_20260312-100934.png
    Screenshot_20260312-100934.png
    133.4 KB · Pregleda: 76
Koliko vidim model je za tržište EU 🙂 G45RY.

Sve je isto ako na mojoj slici na prethodnoj stranici, samo je moj iz Vijetnama a tvoj iz Kine 🙂

Znači DeepSeek nije baš "obavešten"😉
Evo šta mi je odgovorio

Prilozi

• Screenshot_20260312-103440.png
    Screenshot_20260312-103440.png
    227.5 KB · Pregleda: 40

Prilozi

• Screenshot_20260312-104212.png
    Screenshot_20260312-104212.png
    191.5 KB · Pregleda: 42
Evo i Gemini odgovora na isto pitanje...

Prilozi

• Screenshot_20260312-104625.png
    Screenshot_20260312-104625.png
    244 KB · Pregleda: 36
Pa ako ćemo po tome onda je i moj za USA tržište 🙂 ima sve na tom lebelu kao i tvoj 🙂 a uzeti iz Mađarske

Ma nema veze, idemo dalje sa pitanjima.
Da li je još nekom 5G omogućen (valjda)?
Ne treba mi 5G, samo pitam i držim na LTE, kao i na svakom drugom modelu telefona.

Prilozi

• Screenshot_20260312-090005.png
    Screenshot_20260312-090005.png
    125.4 KB · Pregleda: 45
Ne postoji još 5g za pixele u Srbiji. 🙂

Sledeće pitanje glasi, zar je moguće da Pixel telefoni nemaju ikonicu Screen shot-a ovde u brzim podešavanjima ili kako se to već stručno naziva?

Prilozi

• Screenshot_20260312-055613~2.png
    Screenshot_20260312-055613~2.png
    352.1 KB · Pregleda: 63
Meni Pixel ima super resenje za screenshot, swipe na gore, click i gotovo.

Prilozi

• Screenshot_20260312-131119.png
    Screenshot_20260312-131119.png
    139.6 KB · Pregleda: 61
Ima baš mnogo načina za screenshot - od "hardverskih" do softverskih 🙂

Može i audio uz pomoć Google Assistanta 🙂
"Hey Google, take a screenshot."

Ima i ovo ko hoće samo sadržaj ekrana:
The App Switcher (or "Recent Apps") method is a hidden gem because it produces a "clean" capture—it automatically strips away your status bar (battery, clock, icons) and navigation bar, leaving you with just the app's content.

• Open the App: Make sure the app you want to capture is currently open.
  • Enter the Switcher: Swipe up from the bottom edge of your screen and hold your finger in the middle for a brief second, then let go. (If you use the old 3-button navigation, tap the Square button).
  • Select the App: Swipe left or right until the app you want to screenshot is centered on the screen.
  • Tap "Screenshot": Look at the very bottom-left of the screen. You’ll see a button labeled Screenshot with a small image icon. Tap it.

Poslednja izmena:
^Zar stvarno misliš da ne znam za sve alternativne metode(koje uzgred i koristim)?
Lepo sam napisao šta fali, a ne da li postoje još koje motode.

Pa kad si pitao za 5G (bukvalno se piše o tome mesecima) u Pixel temama sve je moguće 🙂

Pitao sam da li i drugi imaju tu ikonicu/ili šta je već 5G, u vezi za koji je region moj primerak telefona.
Pratim od početka nekoliko tema u vezi sa različitim modelima telefona, od kojih je jedna i o Pixel 10, 10 Pro modelima.
Nemam ja problem sa tim što si ti to napisao, u redu je to, možda nekom ko nije upućen i pomogne.

Dobro veče Pixel ekipi.

Ja sam u procesu vaganja izbora novog telefona, i jedan od najprivlačnijih izbora, u okviru budžeta do 500€, deluje mi Pixel 10a trenutno.
Da, znam da bih sa izborom 9a, koji je 95% isti telefon, mogao da uštedim i verovatno pametnije kupim, ali ajde da kažem da bih radije da uzmem aktuelni model jer telefone menjam na tri, četiri godine, pa ne bih da štedim pošto potom.

E sad, moj poslednji i jedini Pixel beše 4a, koji mi je ostao jedan od najdražih telefončića, iako sam ga imao svega par meseci, dok mi ga nažalost nisu ukrali u ino.
U međuvremenu sam koristio A52s, a zatim trenutni A55, koji mi od starta nije baš najdraži težinom i veličinom. Utoliko više sad želim da se vratim na manji telefon, obavezno ravnog ekrana, a Pixel mi je tu praktično jedina opcija čak.

Pratio sam površno malo recenzije i utiske modela kroz godine, pa me zanima kakvo je generalno zadovoljstvo telefonima danas?
Prevashodno, da li ima tkzv. dečijih bolesti, da li Tensor i dalje pati od ne baš zavidinih termalnih karakteristika i slično? Prosto rečeno, da li su pouzdani?

Ako sam razumeo, sad telefoni rade na svim mrežama kako treba, uz VoLTE omogućen bez akrobacija? 5G znam da ne radi a i još nisam saznao ionako čemu služi.
Vidim da je aktuelna neka priča oko baterija, battery health assistance na novijim modelima, tu baš nisam razumeo da li posredi dobra stvar ili neki throttle životnog veka uređaja?

Izvinite na romanu, samo ne bih da pogrešim pri kupovini. Velika mi je želja da se vratim na Pixel uređaj, ali bih svejedno da promućurno potrošim pare.

I ja vagam koji Pixel da uzmem. Ovaj trenutno me služi preko 4 godine, i ima 8GB RAM-a, pa bih pre uzeo model sa 12GB, da budem spreman za naredni višegodišnji period. 9a i 10a modeli imaju 8GB, što je po meni malo. Možda grešim, neka me neko ispravi. Ne igram igre, niti sam zahtevan korisnik. Bacio sam oko na Pixel 9, nije mnogo skuplji od a modela.

@Ciciban92
Po meni je uvek bolje ici na novi model, ali i ovom slučaju sacekaj 2,3 meseca i biće već 100e jeftiniji kod mađara. Tek se pojavio i ima nerealno visoku cenu.

Što se tiče priče oko 8 VS 12 gb mislim da će razlika da se oseti samo kod ljudi koji non-stop drndaji ai. Za normalno korišćenje ne verujem da će iko primetiti razliku u radu.

Poslednja izmena:
Pozdrav @Ciciban92 @Zrachko
Da li dovoljno 128gb ili ćete ići isključivo na 256gb?
Mislim da je to bitnije pitanje od 8/12gb ram.

@Proday Iako 300eur nije malo, to je već neka cifra gde se lomi po meni, a 10 Pro nije ništa revolucionarno u odnosu na 9 Pro, ja iskreno ipak ne bih išao na polovni telefon i generaciju stariji model za 300eur razlike. Naročito ako planiraš da ga zadržiš duže

@vulex8 ja nemam problem sa polovnim telefonima...mislim da su mi poslednjih 20-30 svi bili polovni (osim note 20 ultra i folda 3 kad bolje razmislim) i svakako mi se isplati ostaviti 300e ili uložiti u novi sat npr pošo watch 6 počeo baš da me nervira sa curenjem baterije. I ne da 10 nije ništa revolucionarno novo, nego je sa mog stanovišta praktično isti telefon (uz noviji procesor) i par softverskih rešenja koja i onako ne rade u srbiji. Kamera koja je meni prioritet zbog bebe je praktično isti hardver. Inače sam nekada i sam stremio najnovijem i najboljem ali godinama se čovek nauči samokontroli i čuvanju novca (posebno kad pomak nije više ni blizu kao pre 10 god što je bio npr).
P.s. zadržavanje telefona duže u mom slučaju ne postoji...godinu dana kad izguram sa istim to je premija (koja se baš retko desi) 😉

Da li se i kako može omogućiti merenje telesne temperature na Pixel 10 Pro XL? U aplikaciji nudi samo temperature objekta.

Nazad
Vrh Dno