Dobro veče Pixel ekipi.
Ja sam u procesu vaganja izbora novog telefona, i jedan od najprivlačnijih izbora, u okviru budžeta do 500€, deluje mi Pixel 10a trenutno.
Da, znam da bih sa izborom 9a, koji je 95% isti telefon, mogao da uštedim i verovatno pametnije kupim, ali ajde da kažem da bih radije da uzmem aktuelni model jer telefone menjam na tri, četiri godine, pa ne bih da štedim pošto potom.
E sad, moj poslednji i jedini Pixel beše 4a, koji mi je ostao jedan od najdražih telefončića, iako sam ga imao svega par meseci, dok mi ga nažalost nisu ukrali u ino.
U međuvremenu sam koristio A52s, a zatim trenutni A55, koji mi od starta nije baš najdraži težinom i veličinom. Utoliko više sad želim da se vratim na manji telefon, obavezno ravnog ekrana, a Pixel mi je tu praktično jedina opcija čak.
Pratio sam površno malo recenzije i utiske modela kroz godine, pa me zanima kakvo je generalno zadovoljstvo telefonima danas?
Prevashodno, da li ima tkzv. dečijih bolesti, da li Tensor i dalje pati od ne baš zavidinih termalnih karakteristika i slično? Prosto rečeno, da li su pouzdani?
Ako sam razumeo, sad telefoni rade na svim mrežama kako treba, uz VoLTE omogućen bez akrobacija? 5G znam da ne radi a i još nisam saznao ionako čemu služi.
Vidim da je aktuelna neka priča oko baterija, battery health assistance na novijim modelima, tu baš nisam razumeo da li posredi dobra stvar ili neki throttle životnog veka uređaja?
Izvinite na romanu, samo ne bih da pogrešim pri kupovini. Velika mi je želja da se vratim na Pixel uređaj, ali bih svejedno da promućurno potrošim pare.