Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Kakav je Ikein punjac od 60w kao i takav kabl
Da li neko ima iskustva
Kao i ovaj model Samsunga 🙂 Mozda ga i uvrste kao Parkside burgije u neku skoriju akciju🤣
Salu na stranu...punjac mi stoji 365 dana u godini ukljucen u uticnicu i uvek sam bio zagovornik toga...za ne daj Boze..neka bar bude markiran (Xiaomi,Samsung,Huawei..bilo koji,ali ne neki sa kojim ne smem mirno da zaspim ili odem van kuce)

Poslednja izmena:
Ja uvek i svima predlažem Anker punjače, kablove, power bankove i slično.
Proverena kvalitetna marka, a pristupačne cene.
Ja sa njihovim punjačem od 100w punim laptop, poslovni ajfon, privatni pixel, smart watch, sluške, njihov power bank, sve sve. Bukvalno ti jedan dobar i kvalitetan punjač zameni 10 drugih i miran si a proverena marka.

^ sa februarskih apdejtom su izbacili "wipe cache" , pa sada flešovanje preko Odina . Znači Samsung se sve više pretvara u
"Sam-iphone" 😁 ... Tužno i smešno
Ceo Android se zaključava sa Google odlukama mada ni ovo što Samy radi svakako ne pomaže. U svakom slučaju veoma brzo ćemo imati And-iPhone bez ikakvih benefita ali sa svim manama suprotne strane.

Kakav je Ikein punjac od 60w kao i takav kabl
Da li neko ima iskustva
Odgovoricu ali da ne odemo previse u off - ako si mislio na https://www.ikea.com/rs/sr/p/sjoess-usb-punjac-65-w-1-prikljucak-50622073/, taj je od max 65W. Ne posedujem isti ali imam model od 45W (https://www.ikea.com/rs/sr/p/sjoess-45w-2-ulaza-usb-punjac-brzo-punjenje-80580038/) i sve pohvale za isti. Imas po netu recenzije Ikea Sjoss punjaca, za cenu po kojoj se prodaju su vise nego dobri i podrzavaju sve bitnije sigurnosne standarde.

Прочачкао синоћ мало нову ултру. Глупо је рећи за најновији модел да је крш, јер је у суштни 95% исти телефон као 23,24,25U, али зато за израду и дизајн итекако могу рећи да је кршина. Јако ружно, оловка смештена на очајном месту, јер су ивице ненормално заобљене, очекујем да је и избаце догодине, евентуално за 2 године. Толико делује јефтино да је ово 2 корака уназад у односу на претходне серије. Изгледа да је дошло време да се разилазимо ја и Самсунг после скоро више деценија.

Prilozi

• 20260311_195615.jpg
    20260311_195615.jpg
    105.7 KB · Pregleda: 112
  • 20260311_195612.jpg
    20260311_195612.jpg
    93.2 KB · Pregleda: 107
Odgovoricu ali da ne odemo previse u off - ako si mislio na https://www.ikea.com/rs/sr/p/sjoess-usb-punjac-65-w-1-prikljucak-50622073/, taj je od max 65W. Ne posedujem isti ali imam model od 45W (https://www.ikea.com/rs/sr/p/sjoess-45w-2-ulaza-usb-punjac-brzo-punjenje-80580038/) i sve pohvale za isti. Imas po netu recenzije Ikea Sjoss punjaca, za cenu po kojoj se prodaju su vise nego dobri i podrzavaju sve bitnije sigurnosne standarde.
A koji kabl sa njim koristis

Прочачкао синоћ мало нову ултру. Глупо је рећи за најновији модел да је крш, јер је у суштни 95% исти телефон као 23,24,25U, али зато за израду и дизајн итекако могу рећи да је кршина. Јако ружно, оловка смештена на очајном месту, јер су ивице ненормално заобљене, очекујем да је и избаце догодине, евентуално за 2 године. Толико делује јефтино да је ово 2 корака уназад у односу на претходне серије. Изгледа да је дошло време да се разилазимо ја и Самсунг после скоро више деценија.
Što se tiče izrade biće ti isto šta god da uzmeš. Svi kinezi su sa novim serijama spustili izradu, posebno oneplus gde je serija 13 na osnovu 15 svemirski brod. Reklamiraju se manje težine telefona ali to sve ide na račun izrade.

Ja uvek i svima predlažem Anker punjače, kablove, power bankove i slično.
Proverena kvalitetna marka, a pristupačne cene.
Ja sa njihovim punjačem od 100w punim laptop, poslovni ajfon, privatni pixel, smart watch, sluške, njihov power bank, sve sve. Bukvalno ti jedan dobar i kvalitetan punjač zameni 10 drugih i miran si a proverena marka.
Za mobilne uredjaje u kuci i na poslu koristim samo HP laptop USB-C punjace 65W, trenutna cena im je 20e i bolje nema. Nikada niti jedan nije crko.

Za mobilne uredjaje u kuci i na poslu koristim samo HP laptop USB-C punjace 65W, trenutna cena im je 20e i bolje nema. Nikada niti jedan nije crko.
Da, ali na ovom imam dva c i jedan A ulaz, tako da mogu u isto vreme da punim vise uredjaja isto brzo, tipa uvek punim 2 telefona sa njim u isto vreme.

Jel imate preporuku za kabl dužine 2-3m koji može da puni 60w?
Ja kupih ovaj..prezadovoljan sam za sada a lomio sam ga 1000x tj umotavao u krug..ima 7A..ali mi sluzi kao pomocni,nosim ga sa sobom,nije stalno ukljucen.

Sad vidim da je max 80w

Probao sam ga danas , bela boja. Sta znam, meni je lep telefon ali nije Ultra, slican osecaj je i sa Xiaomi 17 Ultra, to je ta era... Iznenadio me je ekran, deluje mi tamnije u odnosu na 24-25 , color shift je ogroman kad je ugasena private mod ali nije me odusevio ni on jer se i dalje vidi poprilicno, daleko vise ona private stakla to regulisu. Po meni je to nesto sto ne sme da se desi ni jednom telefonu dana, color shift smeta i za oci, i za upotrebu, i za prezentaciju cega god jer se boje prelivaju malom promenom ugla...

Slažem se sa gore napisanim.

Svratio juče do Samsunga usput da pogledam S26U i taj privacy displej, jer na internetu se piše svašta.

Onako generalni utisak - display izgleda normalno kad je privacy isključen. Čim ga uključiš, potamni ekran. Daje osećaj prigušenosti čak i na max brightness. Uopšteno nekako neprijatan za gledanje kad je upaljen privacy.

Ne vidim bitnu razliku između privacy i maximum privacy, ali gledao sam 2 minuta telefon pa možda nisam video šta treba da vidim. Privacy ne skriva skroz, već samo čini gledanje pod uglom otežanim, i dalje se u suštini vidi sadržaj ekrana.

Mislim da je, u ovom obliku u kom je sad, ta funkcija totalni gimmick, i da imam ovaj telefon, ne bih je ni koristio zbog gorenavedenog smanjenja kvaliteta displaya, prosto jer bi me to izluđivalo na neki način i što bih razmišljao o tome stalno.

Što se tiče uopšteno izrade telefona, meni to sve izgleda solidno ovako na prvu. Siguran sam da je slabiji zato što je aluminijum. Žena ima S25U i to deluje solidnije u rukama. Kad ga spakuješ u masku, to se realno ni ne vidi.

Krajnja ocena, ako imate neku od ranijih Ultri i dobro vas služi, verovatno ne vredi prelaziti na ovu već čekati sledeću godinu,.

androidpolice.com
U Americi S26 Ultra kod operatera 900$ uz mesečnu pretplatu 15$ (sve neograničeno)

Pogledajte prilog 531595
Neka crkne Samsung...iako ga koristim od S5🙂Xiaomi,Honor,OnePlus,Motorola su tate..nego smo mi navikli da je Samsung ime (sramota me je i da napisem veliko slovo)..Verovatno cu i za njih pisati isto ako ulozim toliko para a iskvare se toliko

Slažem se sa gore napisanim.

Svratio juče do Samsunga usput da pogledam S26U i taj privacy displej, jer na internetu se piše svašta.

Onako generalni utisak - display izgleda normalno kad je privacy isključen. Čim ga uključiš, potamni ekran. Daje osećaj prigušenosti čak i na max brightness. Uopšteno nekako neprijatan za gledanje kad je upaljen privacy.

Ne vidim bitnu razliku između privacy i maximum privacy, ali gledao sam 2 minuta telefon pa možda nisam video šta treba da vidim. Privacy ne skriva skroz, već samo čini gledanje pod uglom otežanim, i dalje se u suštini vidi sadržaj ekrana.

Mislim da je, u ovom obliku u kom je sad, ta funkcija totalni gimmick, i da imam ovaj telefon, ne bih je ni koristio zbog gorenavedenog smanjenja kvaliteta displaya, prosto jer bi me to izluđivalo na neki način i što bih razmišljao o tome stalno.

Što se tiče uopšteno izrade telefona, meni to sve izgleda solidno ovako na prvu. Siguran sam da je slabiji zato što je aluminijum. Žena ima S25U i to deluje solidnije u rukama. Kad ga spakuješ u masku, to se realno ni ne vidi.

Krajnja ocena, ako imate neku od ranijih Ultri i dobro vas služi, verovatno ne vredi prelaziti na ovu već čekati sledeću godinu,.
Drugar oduvek nosi iPhoneta,ali ja ne mogu nikako,a ni zbog posla da se naviknem.Da mi neko pokloni-ne treba (iako ljudi pricaju da ko predje na iPhone,to je to)...u sustini..on je u npr iStyle (nisam siguran za te firme) kupip za 2,3k privacy staklo..ali staklo da nema razlike dok kao vlasnik gledas u ekran,a cim skrenes pogled malo,ne vidis nista..i sve je to samo stalko obicno koje kada pukne zamenis i teras dalje...onda dodju dija..bole koje izmisle na on/off toplu vodu (pritom im je brzina punjenja baterije na nivou pre 3,4,5 godina) i gde opet ne valja nista.Privacy kao staklo sa AliExpressa koje se zove tako..ako ugssis kao da ga nemas,a ako upalis..ni iz jednog ugla nije to to...sramota..bas sam se razocarao,ali vise sto se osecam prevarenim sve ove godine gde nam nista ne nude,nego sto sam bio fan i korisnik propale/prevarantske kompanije

Poslednja izmena:
Neka crkne Samsung...iako ga koristim od S5🙂Xiaomi,Honor,OnePlus,Motorola su tate..nego smo mi navikli da je Samsung ime (sramota me je i da napisem veliko slovo)..Verovatno cu i za njih pisati isto ako ulozim toliko para a iskvare se toliko
Zato sam ja odavno isključio bilo koji vid emocije ka bilo čemu materijalnom. Amer me pelješi, važi, prelazim na Južno Korejca. Južno Korejac počeo da se ponašao kao najgori robovlasnik, važi, od naredni put prelazim na Kineze. Oni krenu putem prethodno navednih, pa Bože moj, doći će i neka peta strana na red. Ko je budala da puni džepove milijardera, ja sigurno ne. Za novac koji dajem, hoću NAJBOLJE što tržište može da ponudi, zvalo se Samsung, Ćaomi, Šijorama ili Kurosako. Čuj, unapređenje im je isključivanje BT funkcije, prelazak na aluminijum sa titanijuma, privacy opcija od 2 dolara sa Temu i "brzo" punjenje iz 2015 godine. Važi.

EDIT:
Da se ogradim, nikog ne vređam na konto izbora, uređaj je sam po sebi odličan za 95 posto ljudi, ali ovde smo valjda mi tih 5% koji se nadaju nečem višem i koji predstavljaju neki vid kritičke misli, jer na kraju, ukoliko ne mi sa ovog foruma, onda šta da očekujem od onog lika sa ulice kome će uvaljivati isti uređaj deceniju ( kao što je Apple radio sa Iphonom od 11 do 15 maltene ).

Sve se slazem sa rantom po Samsungu, ali ko se to trenutno izdvaja kao najbolji po kvalitetu? Rekao bih svi su +/- tu negde

Pa da sasvim je normalno i ocekivano da ce telefon imati losije uglove gledanja, ako uzmemo u obzir da je pola piksela u stvari usmereni ka korisniku telefona a druga polovina su pikseli koji nisu strogo usmereni.

Cak i kod upaljenih svih piksela, opet postoji pola koje je usmereno ka korisniku, a ostalih pola nije usmereno ka korisniku, odnosno oni koji su strogo usmereni ka korisniku prave problem, i sa strane se vide samo oni koji nisu usmereni ka korisniku, tj jedna polovina.

U sustini oni samo iskljuce onih pola koji nisu usko usmereni ka korisniku i ostanu samo oni koji jesu i odbije se taj "privacy" screen.

Sustina je da je ocekivano da su uglovi gledanja gori nego na starijim generacijama, trebalo bi samo osvetljenje da bude gore u teoriji, za polovinu piksela jer se sa strane vidi u stvari ekran koji ima upola manje piksela koji svetle.

Nisam obratio paznju na to kad svratim u neki TC bas cu da pogledam.

Sve se slazem sa rantom po Samsungu, ali ko se to trenutno izdvaja kao najbolji po kvalitetu? Rekao bih svi su +/- tu negde

Istina. Kinezi ga šiju po hardveru ali Samsung ima bolji softver.

Ako bih morao sad da kupim Android, verovatno bih uzeo Pixel zbog njegove verzije Androida, mada i za njega sam se načitao kritika oko procesora i kamere.

Za prosečnog Android usera, Iphone se nikad nije činio kao privlačnija kupovina.

Jedna mala zanimljivost vezana za throttling CPUa, s26 (Exynos) vs s25:

1773401512200.png

Postoji mogucnost da ce Exynos ispeglati vremenom i da ce biti stabilniji. Videcemo.

Istina. Kinezi ga šiju po hardveru ali Samsung ima bolji softver.

Ako bih morao sad da kupim Android, verovatno bih uzeo Pixel zbog njegove verzije Androida, mada i za njega sam se načitao kritika oko procesora i kamere.

Za prosečnog Android usera, Iphone se nikad nije činio kao privlačnija kupovina.
Iz mog ugla gledanja Samsung sam koristio od one ui 3 do one ui 8.
Ali evo već nego vreme koristim origin os 6 i ništa mi ne nedoataje. Tako da Kinezi su sve bliži Samsungu i po tom pitanju

Nazad
Vrh Dno